View Full Version : Предни амортисьори за боксер!
ivan780203
18-01-2018, 00:55
Здравейте колеги! Предния десен амортисьор е изпуснал и искам да попитам дали подлежи на смяна с някои "пълнител". Цената на нов хич не ми хареса. Подлежи ли на ремонт това "животно". Не искам чак когато го разглобя да разбера отговора и затова питам тук знаещите. Мерси предварително на отзовалите се!
bobi1997
18-01-2018, 08:44
На предишния ми боксер ми изпусна амортисьор и бях тръгнал да го рециклирам, но се случиха други неща и така и не стигнах до там.
Но ме бяха насочили към тези хора: http://www.jizet.eu/partners.html
Пробвай свържи се с тях, може би ги рециклират.
ivan780203
18-01-2018, 16:43
Мерси за насоката. Намерих това : http://www.ebay.co.uk/itm/2X-SHOCK-ABSORBER-GAS-PRESSURE-FRONT-ALFA-ROMEO-145-146-/382030798503?hash=item58f2cf5ea7
Мисля че като цена е ок - около 115 лв.
bobi1997
18-01-2018, 17:39
Ами не знам тези като марка как са, нека ако някой колега има впечатления да каже. Единствено не бих ти препоръчал Монро и то не от преки впечатления, а от съвети на други хора. Но то в един момент имаше 2 вида Монро - от 150-160 лв и от 270 лв., така че малко мъглява история.
Все пак си мисля, че ако си ги рециклираш ще е по-добре, още повече ако са заводските, а не са сменявани до сега с някакви афтърмаркет.
Иначе тези, които си показал са на някаква разпродажба, така че явно чистят наличност и май си струва за 115 лв.
ivan780203
18-01-2018, 19:32
Ами със заводските си 23 годишни амортисьори е още :razz:.
Ще помисля и ще видя каква ще я свърша.
Колега, уточнявай се, защото и моята е боксер, ама няма нищо общо с твоята! :)
bobi1997
18-01-2018, 20:18
Колега, уточнявай се, защото и моята е боксер, ама няма нищо общо с твоята! :)
Е щом го пише в този раздел, а не в 33, по-скоро да е с 145/6 :big_flowers:
ivan780203
18-01-2018, 23:01
Данни за ivan780203 Car146 1.7 16в боксерLocationПловдив Хм, така ми изписва че ме виждат всички потребители във форума!
Е щом го пише в този раздел, а не в 33, по-скоро да е с 145/6 :big_flowers:
Вярвай ми, че тука са писани всякакви простотии! :prescription:
В T&N kar има един десен останал.
Колега, успя ли да намериш нов комплект предни амортисьори за боксер в България?
И аз търся, дори и за повече пари....
bobi1997
24-01-2018, 21:34
В T&N kar има един десен останал.
Колега, успя ли да намериш нов комплект предни амортисьори за боксер в България?
И аз търся, дори и за повече пари....
Аз макар и в момента да нямам нужда, мисля да си поръчам от тези в ибей, защото цената е много добра. Ти какви съображения имаш относно това, че искаш да са от България?
Тия с марка ATP, или нещо подобно, са ми съмнителни на качество, но ти ще кажеш как са. ;)
bobi1997
26-01-2018, 05:15
Ами ще ги видим. Малко ми е сложно тука с тоя ибей, че до сега нищо не съм поръчвал и разни карти зареждам и други глупости, но като ги получа мисля да ги сложа, заедно с подмяна на всички тампони по предницата и ще дам отзиви непременно.
ivan780203
28-01-2018, 01:48
Колеги само да кажа че амортисьорите ги доставиха от Германия за 6 дни! АТР е магазина а не марка на амортисьорите. Марката е АТЕС. Вече съм монтирал и двата и като 1-ви впечатления мога да кажа че съм доволен. www.atp-spareparts.com/ -- това е сайта . Старите може да се рециклират и ще си ги направя и тях. Поздрави!
Колега дай повече информация за поръчката, мисля и аз да си поръчам някои неща от там има добри цени. Казваш доставили са ги за 6 дена, това е добре. Колко излиза доставката или е според поръчката? Как плати с карта или по друг начин? Всякакво инфо ще е от полза.
Предварително благодаря!
ivan780203
19-03-2018, 01:43
Колега здрасти, платих чрез ПейПал след което получих имейл за потвърждение . На следващия ден пратката вече беше изпратена . От поръчката до доставката общо 6 дни , щеше и по-бързо но бях дал адрес на село , а DHL имаха проблем с това и така. Доставка 6 евро , но ако сумата ти е над 79 евро е безплатно. Само да вметна че аз ги поръчах през ebay.co.uk! Там имат магазин! https://www.ebay.co.uk/itm/2X-SHOCK-ABSORBER-GAS-PRESSURE-FRONT-ALFA-ROMEO-145-146/382030798503?epid=1343634030&hash=item58f2cf5ea7:g:dNIAAOSw7RdZxAZS - това само като пример, и това https://www.cartech-one.co.uk/en
ivan780203
19-03-2018, 02:35
http://stores.ebay.co.uk/ATP-SpareParts
В момента има някаква промоция/разпродажба и си поръчах комплект амортисьори ATEC за 80 лева с доставката.
Вероятно са крайни боклуци, но надеждата остава.... и без това няма варианти за тия боксери.
Благодаря за информацията колега, има доста добри цени на доста неща. Казваш дал си адрес на село, там ли ти ги доставиха или те извикаха в близък град да си ги вземеш. Аз също живея в малко градче и се съмнявам да ги доставят до него.
Поздрави!!
ivan780203
19-03-2018, 12:44
Ами на село улиците не са обозначени, но аз живея в Пловдив и ми ги доставиха до адрес. Няма да имаш проблеми . Все пак ако поръчаш , от DHL ще ти дадат проследяващ номер! След 2-3 дни звъниш на DHL и питаш за пратката и ако има проблем с адреса ще се уточните , но не вярвам да имаш щом си в градче!
---------- Post added at 12:44 ---------- Previous post was at 12:33 ----------
Колега Speeder (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2222) здрасти, за ATEC-а ще ти кажа че аз съм доволен. Карам ги вече месец и нещо . Амортисьорите са газови и твърди, но колата е стабилна. Предницата се повдигна с 2 см! Имам скоби и 2-та амортисьора ги смених за около 2 часа - знам че е добре да се сменят комплект + нови "прахоуловители".
Мерси колега, ще видим какво ще стане, като поръчам ще се разбере дали ще ми ги доставят на място. До сега несъм виждал DHL в нашето градче, но винаги има първи път.
Поздрави!!!
Сложих и аз амортисьори ATEC купени от германците от ATP.
Предницата се повдигна наистина, което е практично, но линията на колата е съсипана...
Като пътно поведение са по-добри от изпусналите стари амортисьори и дотам...
Ако имах избор никога не бих купил тия боклуци.
Като минаваш през гумените легнали полицаи и предницата пропада на слизане от тях.
Не са качествени, но май отговарят на цената от 80 лева комплекта (някаква ликвидация уцелих).
bobi1997
10-05-2018, 07:07
Аз така и не успях да ги поръчам, защото едва онзи ден успях да си регистрирам картата в ПейПал :screwy: , ама при тези отзиви се замислям вече...
А някакви идеи къде рециклират амортисьори, защото ходих при Жан в Младост, където ме бяха насочили в София и се оказа, че всъщност не рециклират?