View Full Version : Проблем с левия стоп и гадния пепелник
RaggaJungle
07-05-2007, 23:32
хей момчета здрасти днеска цял ден се занимавах с Алфичката, д го е..а мноо се ядосах пепелника от пред на таблото не иска да се затвори :brickwall: , имам чувството 4е нещо му се е с4упило все отворен стои и сащо така знаете ли как да си оправя стопа, имам в предвид явно нещо е объркан като натиснеш спира4ка свети мига4а а като вклу4иш мигача светва стоп светлината(и тва само на десния стоп)
По въпроса с пепелника не знам баш но за стопа най вероятно така както го описваш фасунката с лампите е сложена на опаки :roll: Просто е завъртяна :roll: :wink:
И моя пепелник беше така като я взех. Ей тва италианците са големи мърди :twisted: Дано да не е счупен, свали го и огледай задържащия механизъм (от дясната страна на вратичката е) Там има една стърчаща пласмасова джаджа която върви по канали във вратичката. На моя се беше измъкнала. Къв зор е видело а се извади не ми е ясно :roll:
На стопа сигурно се губи масата, свали буксата, почисти я и я пръсни с вездесъщото ВД40. Трее се опраи.
RaggaJungle
07-05-2007, 23:43
и в случея какво да обърна фасунката ли? :?: Искам такива глупости сам да си оправям че нали знаете как беъснат гадовете ако те видят че си бос и не разбираш пък тва са излишни пари по добре да ги вложа за нещо необходимо на колата отколкото да ги дам на майстор еладжия. Нали така :D :D
RaggaJungle
07-05-2007, 23:46
хахаха прав си за Италиянците, мерси утре като си я взема ще проверя и ще се опитам да го оправа тоя пепелник :D :D че днес я регистрирах и сум я оставил да я обслужват, не че не дремах цял ден при тях но все пак трябва да знам какжо я правят, че много лъжливи майстори наиникнаха напоследък
Една от възможните при4ини е бушонното табло,нагаря и дава вразки кадето си иска.Разбира се наи-добре е да я види маистор.На мен на 33-а ми беше така и инсталацията се държеше странно :) А за пепелника,наи-добре е да го свалиш,ако не си го направил ве4е и да разгледаш механизма които държи капака,може и да се е с4упил или извадил. П.П. Това със стопа и спира4ките сам го виждал и на едно УНО, на италианските коли,особено по-старите тожа си им е слабост
RaggaJungle
07-05-2007, 23:49
аха ами ОКИ аз тука си знам един много добър еладжия ътре ще му я занеса да види стопа и направо да го оправя разбира се, а за пепелника ще се погрижа и сам(надявам се) хахах :D
аха ами ОКИ аз тука си знам един много добър еладжия ътре ще му я занеса да види стопа и направо да го оправя разбира се, а за пепелника ще се погрижа и сам(надявам се) хахах :D
Ако имаш проблем със свалянето пиши, ше помагаме :wink:
RaggaJungle
07-05-2007, 23:51
ОКИ, мерси :))))))))))))))
Моя пепелник е със същия яд. "Оправих" си го като сложих едно телче от тези дето връзват торбичките и разни пакети с тях, усукано 2-3 пъти за дебелина и това го слагаш както се слага нагъната хартия на врата :) Върши ми идеална работа вече 1 година. Може би трябва да го сваля и оправя някой път, но не ми е приоритет :)
По отношение на стопа провери си връзките на масата, а за пепелника имаше тема за смяна на лампичките на панела за парно...
онагледено с снимки,когато с един колега си сменях лампичките развихме 3-те болта на пепелника и докато не ги завиха правилно пепелника ми се отваряше постоянно, дори 1/2 мм.отклонение прави поблем! Успех!
Моя пепелник е същия :roll: натискаш го в горния ляв ъгъл с палеца и може и да се затвори...поне при мен това е хватката. :D
JORDANGT
08-05-2007, 21:52
Бах го и моя като взех колата го отворих и повече не се затвори.Дайте съвет :clap2:А за стопа просто смени фасонките :wink:
Колеги вижте тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3987
RaggaJungle
09-05-2007, 15:24
ами аз за сега го застопорих да не се отваря, и въпреки че съм пушач строго съм казал че в алфата НЯМА да се пуши:) ама така или иначе ще трябва да го оправя че ме дразни, ама така като гледам много хора имат проблеми с пепелниците. Италиянците маи точно там не са си дали зор хаха
Аз го имах този проблем с пепелника.Оправих го. Трябва да се разглоби 4 болчета трябва да се развият и се сваля Има едно щивче(краче) от дясно което влиза в улей Щивчето(крачето) е метално Като алуминиево Трябва просто да се закриви савсем малко кам пепелника и после всеки път се затваря нормално
Моя пепелник е същия :roll: натискаш го в горния ляв ъгъл с палеца и може и да се затвори...поне при мен това е хватката. :D
при нас е същата работа :)
при нас е същата работа :) Ти пък си и от Плевен Свали го тоя пепелник и се обади да го оправим И аз сам от Плевен
Същата работа - само в горния десен ъгъл или на средата.Проблема при мен обаче е,че когато някоя от предните врати бъде затворена по-силно и нервно и има лек трясък пепелника се отваря :lol: Случвало ми се е 2-3 пъти като съм бързал и сам затварял вратата бързайки и по-силно. :D
shagrath
17-05-2007, 16:46
и аз имах проблем с пепелника при мене се беше откачила пружинката на забавящия механизъм според мене там нямя кякво да се счупи