PDA

View Full Version : Проблеми с КАТ

Alferrari
14-03-2018, 19:54
Здравейте колеги,
Отскоро съм горд собственик на Alfa Romeo 159 SW и алфата е просто страхотна:static::static::static::clap: от пръв поглед се влюбих в нея. Обаче точно след покупката започнаха простотиите с българската бюрокрация... отивайки към КАТ зад а й взема номера отидох да платя някаква проклета екотакса и ми дадоха някаква бележка, подобна на касов бон. После в КАТ ми се изрепчиха че това било фалшива бележка .. и отказват да ми я приемат. Тая ОФЦА дето ми я продаде пък отказва да ми върне парите и явно съм набил 200 и косур лева.. Може ли някой да качи снимка на това как трябва да изглежда бележката, ако може по-нова за да не вземат пак да ме минат(със данните си скрити, разбира се, не искам да мамя никого от вас;-):notworthy: ). Мерси предварително!!

Scrapera
15-03-2018, 10:49
Освен касов бон трябва да ти даде и удостоверение за платена еко такса.
Такова удостоверение имаш ли?
В коя точно фирма си платил еко таксата?
Разправяй се до последно.
Недей да плащаш рекета за втори път!

Zlobich
15-03-2018, 11:50
2013 година беше този сертификат, ореди каналите на павильончетата в КАТ Дървеница платих. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180315/465549502390225092159e6058e63df5.jpg

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk

pa4ito
15-03-2018, 14:16
Здравейте колеги,
Отскоро съм горд собственик на Alfa Romeo 159 SW и алфата е просто страхотна:static::static::static::clap: от пръв поглед се влюбих в нея. Обаче точно след покупката започнаха простотиите с българската бюрокрация... отивайки към КАТ зад а й взема номера отидох да платя някаква проклета екотакса и ми дадоха някаква бележка, подобна на касов бон. После в КАТ ми се изрепчиха че това било фалшива бележка .. и отказват да ми я приемат. Тая ОФЦА дето ми я продаде пък отказва да ми върне парите и явно съм набил 200 и косур лева.. Може ли някой да качи снимка на това как трябва да изглежда бележката, ако може по-нова за да не вземат пак да ме минат(със данните си скрити, разбира се, не искам да мамя никого от вас;-):notworthy: ). Мерси предварително!!

Аз регистрирах на 8-и март моята и на мен, както на колегата Zlobich, ми дадоха някакво такова удостоверение, че и май още една чудесия от същата компания. И при мен има касов бон. Ако имаш касов бон, той 100% е регистриран в НАП. Не могат на гишето да ти върнат парите, но можеш да докажеш на полицаите, че не ги лъжеш. Консултирай се с адвокат, какво да е възмездието ти за изгубеното време, пропуснати ползи и т.н.т.

Scrapera
15-03-2018, 14:24
Възмездие за пропуснати ползи, не очаквай.
Нито под формата на обезщетение, нито пък, наказани служители.
Това е България.
Просто натискай, да ти регистрират колата, а после се почерпи с приятели.
:Lkingsmiley:

Alferrari
15-03-2018, 18:37
Благодаря на всички колеги, особено на Zlobich за снимката :notworthy::notworthy::notworthy:. Има ли някаква разлика със новите удостоверения и какво да очаквам?

Възмездие за пропуснати ползи, не очаквай.
Нито под формата на обезщетение, нито пък, наказани служители.
Това е България.
Просто натискай, да ти регистрират колата, а после се почерпи с приятели.
:Lkingsmiley:
Прав си и ти колега, в нашата държава не може да се разчита на съдебната система. Ще намеря адвокат ще предявявам претенции, а той колко е кадърен и дали след 2 3 години ще се реши проблема... и бог не знае..

Scrapera
15-03-2018, 20:18
Снимай това, което са ти издали от рециклиращата компания, да го видим.
Може и да не ти е нужен адвокат.

Zlobich
15-03-2018, 20:19
Ако можеш да си сложиш колата на трупчета за неопределено време действай с адвоката, ако ли не пий една студена вода и вземи необходимите документи и си регистрирай колата.

Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk

optimeon
17-03-2018, 21:27
В крайна сметка какво направи

Alferrari
25-03-2018, 11:00
В крайна сметка изхвърлих оная бележка платих наново таксата и си я регистрирах щото трябваше да ходя на командировка и това беше цялата история .. малко бачкане и тия пари се връщат а така или иначе щях да изгубя повече по адвокати.

Friday
25-03-2018, 13:36
Браво на офцата, 4,5 "удара" в месеца и хилядарката си я е изкарала.
А като никой не я закача ще си изкара доста...

eproHD
25-03-2018, 14:13
"някаква проклета екотакса и ми дадоха някаква бележка, подобна на касов бон"
В крайна сметка никой не видя въпросната бележка!?