PDA

View Full Version : Намират ли се вече по-евтини носачи ?

Pages : [1] 2

mitkosoft
09-05-2018, 19:36
Здравейте, стар фен съм на италиянките. Имал съм 2 браво-та едното умря геройски след 7 годишна битка без особени ремонти...второто браво още се кара вече 5-а година само с един сменен дебитомер...супер здрав катър по окачването нищо не е сменяно а редовно го ползвам например като си правя ремонт да изхвърлям строителни отпадъци...минавам през шахти и бордюри по черни пътища се кара на 4-та и кучето е здраво и си е здраво. Така след това си взех една Alfa 159 SW, на която само капачките на вентилите на джантите не съм сменил. Всичко се разпада по тая кола. Имам чувството, че е взривявана в някой американски екшън филм и после е лепена със смес от брашно и вода. Преди 2 години като я купих и след като смених всичко по окачването(около 70%) сега цялата предница и пред скъсване. Чуват се такива звуци(като звуковите вълни преди земетресението в Перник през 2012-а година). Цялата подскача все едно е на батут, носачите скърцат като стара мотриса от трамвайното депо, по задното окачване като подскочи колата имам чувството че задния мост се отделя от шасито. Благодаря за търпението, а сега към въпроса:

Намирал ли се някъде вече части, по окачването които не струват колкото силов тунинг на Nissan GTR. Последния път смених един носач за 490 лева и от тогава имам синусова тахикардия и пия хапчета за сърце. Моля помогнете с опит ако пак дам 500 лева за носач и 10 000 за амортисьори тампони ще почина. Моля помогнете !

flipz
10-05-2018, 12:18
Виждал съм и съществуват обяви за рециклиране на носачи.
Което съм сигурен ще ти спести доста парички.
Пример: Линк обява -случайна (https://www.olx.bg/ad/retsiklirane-na-nosachi-alfa-romeo-147-156-159-166-145-146-brera-CID555-ID4kKm2.html)
Ще ти сменят нужните тампони и ще излезе 150тина лева на парче, предполагам.
* на долен носач, вътрешният тампон е около 75лв
* вероятно имаш нужда от смяна на тампони на горният - 50-60лв двата .. цял носач 150лв
Може да се провери и за здрави амортисьори по обяви и морги, продават се доста коли.
Като цяло освен плюене за колата и оплакване, няма нищо съществено във въпроса.
След като си сменил, толкова много вероятно си запознат с вариантите :)

hartisimo
10-05-2018, 13:02
...

sasho_n2
10-05-2018, 13:52
Моят опит с носачите е следния:
- 2014 г. рециклирах долните носачи - сложих тампони TРВ, мисля цената беше към 180 лв./бр. Изкараха около година и половина или около 20 хил. км.
- 2016 г. смених долните и горните ( толкова изкараха долните) - сложих ТРВ - долни около 400 лв парчето, горни около 150 лв. парчето. Горните им сменях тампоните миналата година ( на 15 хил. км), общо всички зкараха до онзи ден - или около 30 хил. км.
- сега сложих евтини ( някакви Сарлайн, Чешки), марка на Ауто Келли ( видях негативен пост на колега тук във форума, но реших да рискувам) - долни 250 лв. парчето, горни 90 лв. парчето ( с отстъпка). Да видим колко ще изкарат те....:cry:

flipz
10-05-2018, 14:19
Като цяло много зависи къде се шофира и как автомобилът.
Бях във Варна няколко дни и мога да твърдя, че пътищата в града са ужасни.
Или поне по който ми се наложи да прекося града.
В Бургаска област, изкарах 40к с калпавите носачи на 145 а единият изкара 50к :)
Примерно моята кола е на 9/10 години и дойде с оригинални, долни и горни .. като само единият горен носач беше с един разбит тампон и на долните 2-та вътрешни тампона. 2х 75 + 25лв части
Т.е. в Италия 150к можеш да караш с едни носачи .. и повече дори!

Doctora88
10-05-2018, 16:57
Аз смених горни носачи, като сложих Lemforder по 119лв бройката с отстъпка. Долни не съм сменял още и се надявам да не сменям :D

mirchozo
10-05-2018, 17:42
Аз рециклирах горни носачи, засега 10х км няма ядове. На 156цата също рециклирах, доволен съм. Предстои ми закупуване на долен десен, засега съм се насочил към ИТН, защото целия ни град е в разкопки, сменя се водопроводната мрежа и 2г ще е ужас.

Doctora88
10-05-2018, 18:31
Ужас... Това с пътищата край няма да има никога... Btw не бях чувал за рециклаж на горни носачи... Колко пара излиза?

Scrapera
10-05-2018, 19:14
Носачите не карат, дори в Англия.
На под 100 000км. се сменят и горни, и долни носачи.
Това, носачите сложени в завода.
Горните заради оскърцване, долните заради луфт в шарнира.
Не се надявайте тук да карат, каквата и извънземна марка да са.
А носач Текнорот,долен, за 159, изкарва точно 7000км до луфт в шарнира.
Никога Текнорот.

noriaga
13-05-2018, 14:26
Моят опит с носачите е следния:
- 2014 г. рециклирах долните носачи - сложих тампони TРВ, мисля цената беше към 180 лв./бр. Изкараха около година и половина или около 20 хил. км.
- 2016 г. смених долните и горните ( толкова изкараха долните) - сложих ТРВ - долни около 400 лв парчето, горни около 150 лв. парчето. Горните им сменях тампоните миналата година ( на 15 хил. км), общо всички зкараха до онзи ден - или около 30 хил. км.
- сега сложих евтини ( някакви Сарлайн, Чешки), марка на Ауто Келли ( видях негативен пост на колега тук във форума, но реших да рискувам) - долни 250 лв. парчето, горни 90 лв. парчето ( с отстъпка). Да видим колко ще изкарат те....:cry:
И какво излиза в крайна сметка - даваш едни 1000лв за носачи и на 2 смени на маслото - пак сменяш. Ех какво хубаво 4 цифрено консумативче.

LYBRAtor
17-05-2018, 14:44
Да ето по тази горната причина и няколко други си продадох 159ката.....

mitkosoft
17-05-2018, 19:58
преди 9000 км сложих долен десен носач Lemforder заложих може би на над средната класа като марка...за сега нямам ядове, но към днешна дата цената му е 390 лева с отстъпка...предлагат ми и MOOG за 265 сега се чудя кое да взема...като цяло малко са им паднали цените предната смяна бепе за 490...значи за 1 година 100 лева...след 2-3 години ще са като на фиат браво цените...

dhtj
17-05-2018, 21:10
Да ето по тази горната причина и няколко други си продадох 159ката.....

Хубаво е, когато хората споделят такава информация, без да я крият и да се поддават на фенщината към марката.

Точно заради това и аз няма да си взема 159ка.
Жалко, наистина жалко, толкова красива кола, а толкова несполучлива и с много скъпи проблеми...

По-евтино ли ти излиза да караш Е-класа вместо 159ка?

Scrapera
17-05-2018, 21:45
Най-лошото е, че тази кола тропа от най-малкия луфт.
Нещо като 156. Само тропащата щанга я няма

hartisimo
17-05-2018, 21:55
159- ката е правена за пътищата в Италия- там наистина карат по 10 години с носачите, въпроса опира до дупките/липсата им.

corvette
18-05-2018, 06:00
159 е съвсем различна от 156,като качество на изработка, и като автомобил. Моята 30 к не е мръднала.

marin_mv
18-05-2018, 07:40
Много поетично начало на темата, описателно, украсено, хиперболизирано, като го прочетох слязох в гаража да се уверя, абе аз 159ка ли карам!:-) Следващата седмица стават точно 2 години от както купих моята, в началото смених ляв долен носач и биалтеки (носача Magneti Marelli) всичко за 450лв с монтажа без стенд. От тогава 35 000км без да съм правил нищо. Вчера колата беше на "профилактичен преглед" и стенд и нищо не тропа, хлопа, скърца. От приятели които карат модела доста преди мен, знам, че долни носачи издържат без проблем 60 - 80 000км, при нормална употреба и добра подръжка. След 35 000км и аз ще споделя мнение. Всички части от окачването са като скачени съдове и една като поддаде и не се оправи на време повлича и другите. Като чуете в сервиз масовите реплики - това е тръгнало, ама можеш още да се кара - или - това е за смяна, ама преди зимата ще го правим - или - то на тия коли това така си скърца - сменете сервиза! Ако сменяте долни носачи на 159 ка на всяка втора смяна на маслото, най-вероятно проблема не е в колата.

BO
18-05-2018, 10:04
Тия приятели, които казват, че носачите могат да изкарат 60-80к без проблем или карат маршрут само София-Бургас и обратно, а зимата колата им спи в гаража, случайно да не ѝ стане нещо, или само предават легендите, които са чули и те някъде.

Grishata
18-05-2018, 10:10
Тия приятели, които казват, че носачите могат да изкарат 60-80к без проблем или карат маршрут само София-Бургас и обратно, а зимата колата им спи в гаража, случайно да не ѝ стане нещо, или само предават легендите, които са чули и те някъде.Съгласен съм, че носачите не са плюс.. но на колегата миткософт колата му е легендарна във форума вече от толкова оплаквания :? Може би тя не трябва да бъде пример?

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

LYBRAtor
18-05-2018, 10:47
Хубаво е, когато хората споделят такава информация, без да я крият и да се поддават на фенщината към марката.

Точно заради това и аз няма да си взема 159ка.
Жалко, наистина жалко, толкова красива кола, а толкова несполучлива и с много скъпи проблеми...

По-евтино ли ти излиза да караш Е-класа вместо 159ка?

Да. Ще бъда максимално подробен.

Окачването е бетон. Колата дойде на 233000км от Германия с счупен мотор(съдейки по спортното окачване и камъчетата по предната броня, капак, че даже и калници, явно са ѝ надавали цялата газ). Покупната цена беше около 7000(тогава горе долу на около 60% от пазарната). На 12500 бях готов с нов блок, нови сегменти профилактично, регулиране на клапаните профилактично, нови свещи, пълен комплект верига с обтегачи и баланс вал, регистрация в КАТ, еко такса, първи вноски за Каско, ГО и целия данък за 2017та както и лека печалба за майстора. Всичко в тази крайна цена от 12500. Колата е с подгрев на седалки, голямата навигация, Блутут телефония, преден и заден парктроник, ксенон с умиватели.

В момента съм навъртял 17000км за 11 месеца. 13000 от тях са на газ. ГИ е КМЕ ГОЛД с дюзи Баракуда. Среден разход градско/навън е 15.5/100газ. Зареждам където е най-евтино на 0.90лв. т.е. плащам средно 14лв/100км.

Сменил съм един шарнир Лемфьордер закупен за 32лв с отстъпката за тази една година.

Сравнено с алфата: среден разход на 100км 8л х 2лв минимална цена на нафтата в момента е 16лв. Т.е. по-скъпо е за 4цилиндров дизел със 170 коня репамнат спрямо 231 коня бензин на газ. За сутрешния студ в дизела няма да говоря...

На Е класата и горният и долният шарнири са сменяеми отделно от носача. Само долу има един носач цял, който е около и под 200 лева на Лемфьордер. Не съм сменял нищо освен шарнира както казах по горе.

Возията е по-мека на Е класата но то е разбираемо заради класа де. Но съм на 17-ки с 245/45 гума, а алфата беше 215/60/16 и пак беше по-твърда.

Като консумативи:

8л масло, маслен филтър и 2та въздушни за мечока са 153 лева. На алфата са около 130 без горивния обаче. Горивен хубав на Манн е 105лева с отстъпката :knock:

Съединител с маховик за алфа 1130 лева с дискаунта. Масло за скорости с филтър и гарнитура за 7г троника са 206 лева. Ако случайно се строшат скоростите отделните им компоненти са по-евтини за ремонт на мечока отколкото на автомат Айсин - странно но факт.

Накладки предни Текстар за Бенца са 61 лева с дискаунта, за алфата бяха толкова задните, ако не и малко повече......

За обезценката няма да говоря. Като прибавим и факта че празна Е класа с 3литров мотор тежи само с 40 кила повече от 4цилиндров дизел в 159....

Иначе казано ДА. По-евтино ми излиза, затова си купих и още 2 бенца, да си имам :D

Все още си пазя 147цата и съм на мнение че по-яка малка кола с такова управление няма. На всичкото отгоре като изключим дежурния проблем със стаб. щангата и горните носачи, 147 за мен е по-кола в класа си отколкото 159 в нейния клас...

Да не съм съвсем ОФФФ...евтини носачи не съм взимал за 159. Взех един горен Лемфьордер и следващия тсобственик му се разскърца след 20-25000км.

marin_mv
18-05-2018, 10:57
Тия приятели, които казват, че носачите могат да изкарат 60-80к без проблем или карат маршрут само София-Бургас и обратно, а зимата колата им спи в гаража, случайно да не ѝ стане нещо, или само предават легендите, които са чули и те някъде.

Аз се водя основно от собствения си опит, а за "легендите" които ми разказват, съм склонен да вярвам на тези хора. Нямат причина да ме лъжат.Като си знам предстоящите пътувания до 10 дни ще съм на 40 000км до края на Август на 50 000км. И да не дава господ да имам инциденти, "легендата" е на път да се потвърди. А според легендите тук, след 10 дни като сменям маслото трябваше за втори път да сменям долни носачи :-)
Как и къде се кара колата е един от основните фактори за здравината на окачване. На времето карах една Джета 2 която уж е мега проста и здрава кола, но за година два пъти смених амортисьори. Но не колата или частите бяха виновни за това. Просто тогава в града ни улица с 3м здрав асфалт нямаше.

BO
18-05-2018, 11:10
Точно ти потвърди тезата, че само ако я караш извънградско, то ще може да изкараш с късмет тези километри, които цитираш. И сега не ми говориш, че тия 10к за 3 месеца ги караш из града, че ако е така, ще смениш един комплект окачване и преди маслото.:sex:

Gogata
18-05-2018, 11:27
Да. Ще бъда максимално подробен.

Окачването е бетон. Колата дойде на 233000км от Германия с счупен мотор(съдейки по спортното окачване и камъчетата по предната броня, капак, че даже и калници, явно са ѝ надавали цялата газ). Покупната цена беше около 7000(тогава горе долу на около 60% от пазарната). На 12500 бях готов с нов блок, нови сегменти профилактично, регулиране на клапаните профилактично, нови свещи, пълен комплект верига с обтегачи и баланс вал, регистрация в КАТ, еко такса, първи вноски за Каско, ГО и целия данък за 2017та както и лека печалба за майстора. Всичко в тази крайна цена от 12500. Колата е с подгрев на седалки, голямата навигация, Блутут телефония, преден и заден парктроник, ксенон с умиватели.

В момента съм навъртял 17000км за 11 месеца. 13000 от тях са на газ. ГИ е КМЕ ГОЛД с дюзи Баракуда. Среден разход градско/навън е 15.5/100газ. Зареждам където е най-евтино на 0.90лв. т.е. плащам средно 14лв/100км.

Сменил съм един шарнир Лемфьордер закупен за 32лв с отстъпката за тази една година.

Сравнено с алфата: среден разход на 100км 8л х 2лв минимална цена на нафтата в момента е 16лв. Т.е. по-скъпо е за 4цилиндров дизел със 170 коня репамнат спрямо 231 коня бензин на газ. За сутрешния студ в дизела няма да говоря...

На Е класата и горният и долният шарнири са сменяеми отделно от носача. Само долу има един носач цял, който е около и под 200 лева на Лемфьордер. Не съм сменял нищо освен шарнира както казах по горе.

Возията е по-мека на Е класата но то е разбираемо заради класа де. Но съм на 17-ки с 245/45 гума, а алфата беше 215/60/16 и пак беше по-твърда.

Като консумативи:

8л масло, маслен филтър и 2та въздушни за мечока са 153 лева. На алфата са около 130 без горивния обаче. Горивен хубав на Манн е 105лева с отстъпката :knock:

Съединител с маховик за алфа 1130 лева с дискаунта. Масло за скорости с филтър и гарнитура за 7г троника са 206 лева. Ако случайно се строшат скоростите отделните им компоненти са по-евтини за ремонт на мечока отколкото на автомат Айсин - странно но факт.

Накладки предни Текстар за Бенца са 61 лева с дискаунта, за алфата бяха толкова задните, ако не и малко повече......

За обезценката няма да говоря. Като прибавим и факта че празна Е класа с 3литров мотор тежи само с 40 кила повече от 4цилиндров дизел в 159....

Иначе казано ДА. По-евтино ми излиза, затова си купих и още 2 бенца, да си имам :D

Все още си пазя 147цата и съм на мнение че по-яка малка кола с такова управление няма. На всичкото отгоре като изключим дежурния проблем със стаб. щангата и горните носачи, 147 за мен е по-кола в класа си отколкото 159 в нейния клас...

Да не съм съвсем ОФФФ...евтини носачи не съм взимал за 159. Взех един горен Лемфьордер и следващия тсобственик му се разскърца след 20-25000км.

Както знаеш W211 е по 3 носача от страна, т.е 6 отпред. Средната цена на сносни носачи е около 200лв бройката, като не са Лемфьордер. Не знам кое по-евтиното от на 159?

Ако пък е и с ейрматик тогава става ... :D

Пътното поведение на W211(не AirMatic) няма нищо общо с това на 159. Много по-люшкащо е и воланът, дори при CLS не е толкова директен.

Самата платформа на W211 може би е по-надеждна, но много по-скучна. Дори при CLS-a се усеща леко чичарско.

sasho_n2
18-05-2018, 11:28
Именно. Има огромна разлика и значение в това изминатите километри дали се въртят в града или извън него. Определено, ако се кара основно извънградско, изминатите километри ще бъдат може би в пъти повече. :boxing:

МИТАКА1654
18-05-2018, 11:48
Пичове,w211 и 159 са съвсем различни като таргет група и като замисъл и приоритети.Платформите нямат нищо общо и са съвсем различни като насоченост.Няма защо да ги срвнявате.

BO
18-05-2018, 12:05
Пичове,w211 и 159 са съвсем различни като таргет група и като замисъл и приоритети.Платформите нямат нищо общо и са съвсем различни като насоченост.Няма защо да ги срвнявате.
И така да е. Да вземеш по-висок премиум клас автомобил, пак излиза по-евтино за поддръжка.
Конкретно да кажем на тая Е класа отпред 3-те носача на Лемфьордер излизат общо крайна клиентска цена от рода на 700 лв. А 2-та носача на 159-ката излизат 800 лв.
Да не споменем, че при Е-класата може да смениш шарнирите отделно (примерно), тампоните и т.н. Визирам това, което е предвидено от производителя, а не с някоя афтермаркет щуротия.
Да не споменаваме, че на алтернативната 3-ка, двата носача струват по-малко от половината на парите на 159-ката, или иначе казано 350 лв. :)

Иначе в точен отговор на въпроса на темата, аз лично не мога да намеря по-ниска цена от 200 лв. за комплект от двата носача за 159.

marin_mv
18-05-2018, 12:30
Точно ти потвърди тезата, че само ако я караш извънградско, то ще може да изкараш с късмет тези километри, които цитираш. И сега не ми говориш, че тия 10к за 3 месеца ги караш из града, че ако е така, ще смениш един комплект окачване и преди маслото.:sex:

Около 30% от км които навъртам са градско/селско, като извънградското в региона го слагам в това число, защото си е същото :-) Средно на 1000км,300 не са ми по магистрала и първокласни пътища. Но при всяка смяна на масло и гуми минавам преглед на спирачки, ходова част и стенд. Да, извънградско карам повече и на далече и затова съм взел кола която да ми е удобна и стабилна на пътя, а и да ме кефи като я видя :-) Но и извънградското ми не е по огледало. Например пътя Любимец - Русе който често минавам, има места където не носачи, целото окачване може да ти остане на пътя.
Не колата е виновна за условията в които се ползва и начина по който се поддържа, за да се разправят легенди как носачите са част от пакета консумативи при смяна на масло :-) Всъщност какъв е смисъла на темата - пуснаха ли вече по евтини носачи? Повечето не сте доволни от тези в момента, а пуснат ли по евтини, не със смяна маслото, а при зареждане ще се сменят :-) При различни условия на ползване на колите, няма как да имаме еднакви резултати. Поне всеки да сподели как си ползва колата, в какви условия, как я поддържа с какво и ако някой има сходен начин на употреба, а колата се чупи по бързо да търси причната. Другото е безмислен спор. Темата за разхода на гориво например, мен ме накара да търся причина защо колата ми харчи повече от това което повечето споделят и излезе, че има проблем. Това е смисъла на форумите, не легенди и хвалене на Е класи в тема за 159ка. Имам 10 годишен опит с Е 220 CDI , 2005г, като изключим, че този двигател беше уникално икономичен, за другото - мерси - карайте си ги :-) Айде със здраве! :-)

LYBRAtor
18-05-2018, 12:56
Gogata, както обясних и аз и БО, шарнирът долния единият е отделен. Сменя се самостоятелно. Само другият е капсулован. Шарнирът на горния носач също се сменя отделно. Иначе казано имаш един цял носач с несменяем шарнир.

И да караш един клас нагоре кола с поддръжка на половин цена горе долу. И се чупи около 3 пъти по-рядко. Спестяваш и пари и време.

Относно директното поведение на 159 - Да по директно е, ама на тая маса от 1600-1900 почти килограма за какво директно управление и пъргавост да говорим. 2.4 q4 тежи повече от 320 цди комби и освен че се троши по-често и гори повече...

Темата е за носачи, така че аз ще спра до тук :)

mirchozo
18-05-2018, 13:31
Пичове, кога ще осъзнаете че в България се продават предимно боклуци. Работил съм 2г в сферата на авточастите, горе долу знам за какво става дума. Като се има предвид и лунния пеизаж по който караме. При една нормална експлоатация модела ще си изкара гаранцията без никакви ядове, за разлика от половината немски курници които споменахте по-горе.

LYBRAtor
18-05-2018, 14:11
Затова на 237000км, незнайно колко с ниски пружини, свалих оригиналния шарнир, щото бил немски курник...

Не ме разбирайте погрешно, аз съм фен на Алфа, все още имам алфа и бих си купил отново още една, ама Алфа никога не са правели ходова част. Точка.

П.с. мирчозо, не виждам с какво съм заслужил да ми наричаш колата курник..а същият тоя курник така ще ти сипе с черпака, че и един бинокъл няма да те оправи

mirchozo
18-05-2018, 14:21
Щом казваш, значи е така...Къде съм визирал точно твоята кола ?
Относно бинокЕла, заеби...

BO
18-05-2018, 15:44
Пичове, кога ще осъзнаете че в България се продават предимно боклуци. Работил съм 2г в сферата на авточастите, горе долу знам за какво става дума. Като се има предвид и лунния пеизаж по който караме. При една нормална експлоатация модела ще си изкара гаранцията без никакви ядове, за разлика от половината немски курници които споменахте по-горе.
Познавам 3-ма с нови 159-ки купени и карани в България. Нито една не можа да си изкара гаранцията с оригиналните носачи.

mirchozo
18-05-2018, 16:02
Именно, тук условията не са нормални, отделно и авточастите са пълен шит. Затова се получава така. Често съм виждал със заличени щампи, уж оригинални (повтарям уж).

Quadriv
18-05-2018, 16:05
Темата и конкретният въпрос, зададен от автора, се изчерпаха още с първите няколко отговора.

Всеки си има критерии и знае какво е важно за него при избора на автомобил.
Аз моята 159 не бих я заменил за нищо от тази ера и в този ценови клас на старо.
Това е колата, по която въздишах като тийнейджър и която, след като в крайна сметка си купих, всеки път, след като паркирам, се обръщам да си я гледам :biggrin:
Затова и не смятам и сравнявам с други модели с колко лева са по-скъпи консумативите, не се кахъря колко ще изкарат и т.н.

За да не съм офтопик, аз също наскоро смених ляв горен носач - около 115лв беше нов, не помня марката.
Старият си беше оригиналният, каран в Швейцария, и се разби едва като колата стъпи на прекрасните софийски пътища преди няколко месеца.
Сега ми предстои смяна на:
Тампони на долните носачи- 2 големи, отзад, по 45лв;
Втулките по средата на долните носачи - 2х15лв;
Всички биалетки, защото изглеждат яко стари и няма да ги чакам да се разбиват една по една - 20-ина лв всяка.

Scrapera
18-05-2018, 17:15
Иначе визуално окачването изглежда брутално.
Огромни тампони на носачите.
И го няма гадния удар през дупките, както на 156 - това е наистина безценно.

BO
18-05-2018, 17:42
Именно, тук условията не са нормални, отделно и авточастите са пълен шит. Затова се получава така. Често съм виждал със заличени щампи, уж оригинални (повтарям уж).
Все пак условията са еднакви за всички, да не забравяме.

ecotronic
18-05-2018, 17:48
Абе - не са баш еднакви. Веднъж пътувах от Смолян до с. Мугла (кой ме би по тиквата? ) Това са някакви си 50 км пробег. Смея да твърдя, че това, по отношение на окачването, се равнява на около 20К по нормални пътища.

Quadriv
18-05-2018, 18:34
В тона на общите приказки за окачването, ето нещо интересно, за който не го е гледал:
https://youtu.be/o5zzwuiJLD0
тъкмо се вижда кои са реалните конкуренти на модела.
П. С 159-ката в теста е стандартна, не ti

mitkosoft
18-05-2018, 21:27
сега разбирам защо ги мразят италианките...външно са красиви и до там...как може като дойде време за маслото да ми свети 10 минути тая жълта лампа и да не мога да правя нищо друго по таблото...как може частите да са като на нисан ГеТеЕр...нито разхода разход...тежи като танк...возията не е добра...сега от 1-2 дена май и турбото даже богу дух...на ниските обороти няма нищо...чист дизел...сега и евентуално рециклирани на турбина или разни клапанчета соленоиди, роботоиди, монтаж демонтаж....ама туй кво е ...ама туй ми мяза на онуй...ами то брато ми отне 10 часа да го ремонтирам...пак ще налея една 1000-ка минимум и накрая кво в борсите ги има по 6000 лева регистрирани...пълни кенефи КОЛЕГИ няма какво да се лъжем...колата е кенеф и не става за нищо...нежна е...сложно изработено...не се ремонтира лесно ...ти за един въздушен филтър ти трябва канал или подемник...италианска бих си взел само фиат вече ама алфа не мисля...направени са да изкарат 2-3 години като нови и са за кофата...четете малко списания като auto build...едно време имаше статия за 159 2.4 още на 60 000 счупен мотор заради пеперудите...ами как може...купуваш си нова кола тръгваш на пътешествие из Европа и заради някой недодялан пиян жабар мотора ти се чупи и ти се проваля нещо което си планувал цял живот...еми за тва ги мразят италианките и очаквам догодина да ги има по 4000 лева вече тея модели...не робувам на марки...карах досега италиянки понеже са евтини за придобиване и като хвърлиш някой лев по тях се карат известно време...ама 159-ката няма стягане братче едно след друго идват нещата...

Quadriv
18-05-2018, 21:52
Това в аутобилд със счупения мотор... Пишеше си в статията, че е дефект, сменили са целия двигател гаранционно и е било прецедент. Като изключим това, статията беше много позитивна, особено за списание, фаворизиращо "немските машини". Може и да греша, но мненията ти ми звучат на ръба на тролването. Или е умишлено и нямаш колата, или си случил на доста унищожен екземпляр. Мога само да гадая, но какъвто и да е случая, дано негативизма ти не спре някой, четящ тук, да си вземе колата. Със здраве!

Grishata
18-05-2018, 21:55
Това в аутобилд със счупения мотор... Пишеше си в статията, че е дефект, сменили са целия двигател гаранционно и е било прецедент. Като изключим това, статията беше много позитивна, особено за списание, фаворизиращо "немските машини". Може и да греша, но мненията ти ми звучат на ръба на тролването. Или е умишлено и нямаш колата, или си случил на доста унищожен екземпляр. Мога само да гадая, но какъвто и да е случая, дано негативизма ти не спре някой, четящ тук, да си вземе колата. Със здраве!Колегата е във форума от доста време , според мен не тролва, но наистина доста оплаквания има по неговата кола... просто е случил на някакъв изключително лош екземпляр..

Quadriv
18-05-2018, 22:13
Колегата е във форума от доста време , според мен не тролва, но наистина доста оплаквания има по неговата кола... просто е случил на някакъв изключително лош екземпляр..

Извинявам се тогава. Виждам, че е фрустриран, мога само да стискам палци да се решат проблемите. Но лош екземпляр може да има от всеки модел/марка, генерализации, поне според мен, не са уместни.

hartisimo
18-05-2018, 22:42
Горен носач 110 лв.
Долен 320 лв.
Носачите са продавани много и няма забележки.

Цените са за нови. + доставката.

За поръчки: 0889047503 или на ЛС
Изпращам с Еконт или Спиди.

mitkosoft
18-05-2018, 23:09
Не тролвам изобщо...заповядайте като минавате през Сливен ще се видим, ще пием по бира...ще поговорим...просто от ден 3 тази кола ме съсипва...от ден 3 се качих за първи път през живота си...после едвам се пребрах заради рейката...после то не бяха аварийни режими, лампи,звуци, Check engine...преди във Фиат форума бях станал известен с един от малкото които сами си инсталираха климатик на Fiat Bravo. Помагал съм на хора по форумите включително да ослужа с кабела за диагностика на колега без да искам нито стотинка...така, че не тролвам...колата си е тоалетна...познавам и още един човек който не я кара дори 2 месеца и я разкара поради постоянните болежки...не тръбя че се чупи, всяка тоалетна на по 10-15 години се чупи, чудя се и се мая даже съм готов гъза си да дам да разбера защо са толкова скъпи частите...

---------- Post added at 20:09 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

а и защо ги защитавате тея коли ? Хубаво маниак си, маниак си? Ама може ли да ходиш на сервиз, по-точно представи си взимаш си отпуск за да идеш на сервиз да се запазиш час, да идеш в уречения ден и да чакаш минимум 2 часа щото "брато аз само да питам" и то за да си смениш въздушния филтър, щото мръсната крастава жаба не му е измислила кутията горе ами някъде долу из шасито на колата...тва нормално ли е бе...главата не ми го побира...ще я продам за 2000 лева накрая тая кола...ако го намеря проектанта на колата ей сега с удоволствие ще го излежа...

SwappeR
19-05-2018, 01:12
Не тролвам изобщо...заповядайте като минавате през Сливен ще се видим, ще пием по бира...ще поговорим...просто от ден 3 тази кола ме съсипва...от ден 3 се качих за първи път през живота си...после едвам се пребрах заради рейката...после то не бяха аварийни режими, лампи,звуци, Check engine...преди във Фиат форума бях станал известен с един от малкото които сами си инсталираха климатик на Fiat Bravo. Помагал съм на хора по форумите включително да ослужа с кабела за диагностика на колега без да искам нито стотинка...така, че не тролвам...колата си е тоалетна...познавам и още един човек който не я кара дори 2 месеца и я разкара поради постоянните болежки...не тръбя че се чупи, всяка тоалетна на по 10-15 години се чупи, чудя се и се мая даже съм готов гъза си да дам да разбера защо са толкова скъпи частите...

---------- Post added at 20:09 ---------- Previous post was at 20:01 ----------

а и защо ги защитавате тея коли ? Хубаво маниак си, маниак си? Ама може ли да ходиш на сервиз, по-точно представи си взимаш си отпуск за да идеш на сервиз да се запазиш час, да идеш в уречения ден и да чакаш минимум 2 часа щото "брато аз само да питам" и то за да си смениш въздушния филтър, щото мръсната крастава жаба не му е измислила кутията горе ами някъде долу из шасито на колата...тва нормално ли е бе...главата не ми го побира...ще я продам за 2000 лева накрая тая кола...ако го намеря проектанта на колата ей сега с удоволствие ще го излежа...

Мога да ти покажа 159-ка на близо 500 000 км, сменят и се главно масла и филтри, карат си я всеки ден в Русе и е безпроблемна, 1.9 16V. Големи драми с нея никога не е имало. Всяка монета си има по 2 страни. Взета е на 300К км от Италия.

Мога да ти покажа и моята, с която все ми изниква нещо, ама все си го оправям. Кола на 10 години, какво да очаквам :)

Ако не си случил на бройка не се озлобявай, ами я продавай и си вземи една Тойта Корола да те отегчи безвъзвратно!

dhtj
19-05-2018, 02:16
сега разбирам защо ги мразят италианките...външно са красиви и до там...

Съжалявам за лошия ти късмет при избора на кола, но недей по един несполучлив модел да съдиш за цялата марка.
159ката си е недообмислен провал, създаден по време на криза, прехвърлян от фиат на ГМ и в крайна сметка се е получило едно голямо (и тежко) говно.

Обаче от другите модели на марката има много сполучливи, здрави, че дори и евтини за поддръжка.
Например, един приятел караше 146 дизел, живееше в Испания и всяко лято си идваше до България и обратно с колата, така 12 години. Никакви проблеми, навъртя и над 300 000км само той.

Друг приятел има 156-ца, 1.8твинспарк, от почти нова, до ден днешен - само термостат и предно окачване, дето вече е безпари, нищо друго не е бутал...

alfa racer GTA
19-05-2018, 08:54
Колегата е във форума от доста време , според мен не тролва, но наистина доста оплаквания има по неговата кола... просто е случил на някакъв изключително лош екземпляр..

Ако не си случил на бройка не се озлобявай, ами я продавай и си вземи една Тойта Корола да те отегчи безвъзвратно!

Лош екземпляр, лоша "бройка" няма.

Има "лош" предишен собственик.

Няма как една 159-ка да има навъртяни половин милион км безпроблемно, а друга да е "щайга" .

Просто колегата си е купил щайга, а не поддържана кола.
===================================

Аз пък не мога да разбера защо не ползвате тубата като искате сами да си сменяте филтрите, че дори E-per и E-Learn, ами ходите по сервизи "да питате" .Ето ви една You tube смяна за 5 минути :https://www.youtube.com/watch?v=wHDjjtzf3gk&t=5s (https://www.youtube.com/watch?v=wHDjjtzf3gk&t=5s)

https://www.youtube.com/watch?v=agfODFVytIQ

acho_
19-05-2018, 09:05
Има и лоши бройки, за това в щатите си имат така нареченият "lemon law", дори имахме семейни познати с една 407-ца, която от нова просто не можеше да излезе от сервиза и след две години я разкараха. В случая от темата съм съгласен, вероятно я е карал мърляч, едва ли някой ще държи лоша бройка да му трови живота и да се обезценява 10 години, за да я продаде на бг джамбото за 1000€.

LYBRAtor
23-05-2018, 10:42
Темата така или иначе е за носачи. Като всяка кола и 159 си има плюсове и минуси, но нека да бъдем реалисти в темата за окачването.

То не става. Сори, ама не става, скъпо е, троши се, от най-малкият луфт някъде скърца и тропа на разпад. Това ПАК казвам - не прави колата скапана, а само окачването ѝ такова.

Нека не забравяме и че основно алфа,ауди и мазда 6 си имат такива теми от рода на тази - с колко носача стигнахте до морето :D

Аз съм бивш собственик на 159, НЕ съм си мразел колата и НЕ съм си купувал нищо различно от Лемфьордер и ТРВ по окачването. И то пак не изкарваше на 16ки джанти s 215/60 гуми за бус...Но не съм заслепен от фенщината. Имам 147, бих си взел още една 147 от последните лимитед бройки, бих си взел и Жулиета бензинова, но 159 честно казано не бих взел пак. И окачването е 40-50% от причината да не го направя.

Gogata
23-05-2018, 17:35
То пък щото на 147/156 окачването е много хубаво. За близо 100к км го сменях 4 пъти. Като бяха по-нови 147ците пак беше 1000 лв комплекта.

marin_mv
23-05-2018, 17:43
Ако толкова ви трябват евтини носачи, мога да внеса от Китай на 150лв долните и 60лв горните ( по груби изчисления) :-). Тогава сигурно наистина ще ги сменяте няколко пъти докато стигнете до морето :-)
Иначе от толкова крайни заключения няма нужда :-) Имам съсед в Германия, със същата като моята, но 2010г, често си говорим за коли - за 130 000км освен тампони нищо не е сменял по окачването.
Като купувах моята тук огледах всичко що беше 159 SW нов внос в продажба - повечето бяха пълни гробници на сигурно по 500 000км. Сега тези коли ги няма - или са на вторични (надявам се) или са продадени (по вероятно) и на база на тях се вадят едни тежки заключения. Че 159 не е с окачване като на ЗИЛ и не е за нашите пътища е така ( то кое ли освен ЗИЛ е..).Но на добре подържана кола, окачването и не е по зле от VW, Ауди и т.н. Начин на шофиране, как е била подържана преди, пътища по които се кара, качество на частите, сервиза в който се обслужва са основните фактори за здравината на колата.
Писах по горе, че 10 години в ръцете ми беше една Е 220 - купихме я чисто нова 2005г от Балкан Стар до 2015. На 40 000км хвърли турбо, на 60 000км скоростна кутия. Стигна 500 000км, но от 200 000 на горе беше на системи и командно дишане. То не бяха пробити бутала, няколко основни ремонта, смяна на що имаше електронен блок, цялото окачване няколко пъти, турбо няколко пъти. Сигурно я платихме още 3 пъти. Но не казвам, че Мерцедес са калпави - конкретно тази беше.
Моята 159ка вече е на близо 300 000км, стегната возия, почти никакви ремонти по предницата като имам предвид километрите на които е и колко я карам аз, съм изключително доволен.

marin_mv
23-05-2018, 21:46
mitkosoft - вече година търся в Германия тези 159ки за стотинки, ама нещо не ми се получава! Да дойдеш да помогнеш?!?! Че читава кола под 6000 Евро до сега не ми е попадала - говоря за копие на моята - след 2009, автомат и т.н. За километрите не съм капризен, на 200 000 реални съм ОК. Но да е с регистрация и TUV, от частно лице, не от "немска" автокъща Hasan Auto! Чупят се барутниците дето вземате за пари за които и за части не бих взел такава кола, защото здрави части по нея няма! DPF, EGR, клапи тук ги махате по дефолт, щото така била процедурата, без диагностика и т.н. . Ама хайде, законите тук го позволяват, няма DPF няма проблем. Как моята на 250 000км беше с перфектен DPF и клапи, пък "новия" ви внос на 117 000 е пред разпад. Набутал си се с калпава бройка, кажи си го, защо трябва да обвиняваш модела и всички във фанатизъм за грешката си. След днес вече 40 000км, долен, горен леви носачи, тампони, маншони на кормилна рейка, маркуч от въздушния към турбото, масла, филтри, гуми ... даже термостат не съм сменил .... ти си говори каквото искаш!

hartisimo
23-05-2018, 22:16
В Италия същите оригинални носачи изкарват 180 000 километри и идват тука без забележки. Там пътищата са други...Седесари, комунисти, царисти и мутри се сменят един след друг и нашите пътища нямат оправия. ФАКТ!

Doctora88
23-05-2018, 22:17
И ако знаете какъв кеф изпитвам, когато след 400 км каране на бус се прибера в офиса, взема ключовете на алфата, кача се в нея, седна на удобното си "кресло" в буквалния смисъл и я запаля...немога да ви опила! А сега и като я подкарам... Въпреки, че съм направил някои ремонти (все пак е на 10 години и 240 000км) си изпитвам същия кеф, както преди година, когато я взех�� Няма как да не сменим по нещо! Нови коли хвърлят турбини и скорости пък 10 годишни ли няма... Машина е, има риск от счупване на това и онова. Моята хем, че смених турбо и компресор на климатик, не се ядосвам, нормални неща са... А и като попаднеш на калпав майстор после счупиш още нещо след ремонта �� моята уж е на 240 000 но клапите бяха паднали, дпф-а беше перфектен, но го махнах по препоръка на майстора, което отчитам, като грешка, но все тая! Смених горните носачи преди месец и според майстора са били оригиналните та тъй колеги! Ако искате еВтинджос една карта за всички линии е 50 кинта някъде или пък, ако държите да на кола голф 4 1,6 на газ и сте чук!

flipz
23-05-2018, 22:26
Карай си алфата и не ми промивай мозъка че си сменял само термостат...все едно не сменя рейката, и не маха DPF, ЕГР и вихрови клапи ама то ви е срам да си признаете за това само термостати и консумативи сменяте. Във всеки форум само консумативи сменят хората пък като влезеш в един сервиз пълно с убити коли.

Ти луд ли си ? Какви рейки, какви DPF, ERG, клапи и тн.
Хващаме ли бас за 10000 лв на момента ако нещо от това съм правил на сегашната ми кола или на миналата.

М/у другото ще те разочаровам, но на BMW клапите им са доста зле :D

LINK (https://youtu.be/gjlmDt0Np-M?t=66)

А за клипа по- горе от Бричката ... да свалиш целият мотор, ск.кутия и тн ... за една верига ... ебаси филма :D и не знам си колко време в бокса и без кола.
Моята я обслужиха за има няма 2 часа :)

flipz
23-05-2018, 22:42
Преди 2 месеца правих окачване .. тампони .. само тампони.
Колата ми е на 150-152к не знам точно в момента .. ела да я вдигнем с оригиналните носачи съм !!!! Предницата ми е в отлично състояние. Нито хлопа, нито трака, нито скърца. Това е положението, какви носачи, какви 5 лв
Окачването се чупи, защото нямаме пътища ... на старата алфа 145 ги сменях на 40-50к но струваха 110лв двата.

Палячо ще наричаш татко си ..
Нито си ми на акъла, нито на образованието .. хайде, всичко хубаво .. продавай и купувай друга кола.
Дано не купиш най- евтината Toyota или Mazda .. че ще има да ревеш :)

Doctora88
23-05-2018, 23:12
Че трака, трака, но първите 2,3 мин, докато загрее леко! След това, когато слушам музика на 2,3 степен на радиото и не се чува двигателя �� бомба си е ��

lordliness
23-05-2018, 23:20
163683
Сигурно сте го виждали :)

marin_mv
23-05-2018, 23:23
Темата е скапана в зародиш! mitkosoft - нали питаше дали се намират евтини носачи - да, казах цените по-горе - ако искаш, 20бр от вид е мин. количество за заявка. Ама този път с предварително плащане, не като с ключовете! Ще си имаш да си менкаш на всяка нечетна дата. Глупости да си пишем, кой доволен, кой недовлен от колата няма смисъл. Като има хора които не осъзнват, че има куп фактори от които зависи здравината на конкретна бройка от даден модел, смисъл няма! А че има хора които 159ка нямат а само цитират легенди и чужди форуми, друг въпрос. Самия факт, че в раздела за 159 има 5-6 смислени теми и всичко останало е караници, заяждане, спорове и цитати от чужди форуми показва, че тези коли не се чупят чак толкова много и че не толкова много хора разбират от тях. Или поне тези които разбират не влизат да пишат често заради камарити глупости които се пишат .... Айде със здраве, ще се включвам само ако с нещо мога да помогна на някой ... то луда работа ..

stu
24-05-2018, 00:09
Ден 570 от покупката - сменяни само консумативи.Ааа, забравих за крушката на пепелника:)От една година минах на джанти 18" , а миналия месец купих и нови гуми 18" , поради което отново минах преглед на ходова част и стенд- все още е с оригиналните носачи и няма нищо разбито!

mirchozo
24-05-2018, 07:21
М'чи Топран и Старлайн са много популярни сред ваг групата. Е ся че са боклук, то ясно, ама те и повечето коли от групата са...

Пс Все базиках преди време един колега който си купи Пасат 4 комби (мечтата на всеки селянин), че на Кауфланд са пуснали промоция на носачи, няма да се учудя ако наистина видя такова нещо де.

SwappeR
24-05-2018, 23:54
Виж сега Митак, едно е да се ядосваш на алфата си и да я плюеш и да ни обясняваш какъв боклук е. Друго, трето и пето е да си изкарваш яда на хора от форума, да ги нариаш палячовци и прочее, да "вилнееш" зад клавиатурата и т.н.

Аз отново ти казвам - като не ти харесва колата, продавай я, излизай от форума и не ни обяснявай какви са гробници. Нас ни кефят пък, може да сме мазохисти. И така да е - кой си ти да ни съдиш?

sasho_n2
25-05-2018, 08:45
Подкрепям последното мнение.
Истина е, че ( поне според мен) 159-ката не е евтина за поддръжка, но когато съм я купувал не съм и търсил това - исках точно този модел ( е не комби, но това ми изпадна). Още с покупката съм бил наясно, че ще трябва да се инвестират средства в нея, в случай че искам да я карам - особено по софийските пътища. Точно поради тази причина си я карам и поддържам с голям кеф и не се оплаквам или мрънкам. Просто, който не го устройва поддръжката на този автомобил ( бил то кенеф или пък сбъдната мечта-зависи от гледната точка), продава го и взема друг по-евтин за поддръжка или по-нисък клас автомобил.

Dimitar Antonov
25-05-2018, 11:10
Ден 570 от покупката - сменяни само консумативи.Ааа, забравих за крушката на пепелника:)От една година минах на джанти 18" , а миналия месец купих и нови гуми 18" , поради което отново минах преглед на ходова част и стенд- все още е с оригиналните носачи и няма нищо разбито!

Дай налко повече инфо как се сменя тази лампичка на запалката че не ми свети от месец и откачам но нещо не ми се разглобява хаха

stu
25-05-2018, 22:33
Втори път не бих се заел да я сменям!

Dimitar Antonov
26-05-2018, 14:51
Втори път не бих се заел да я сменям!така и предполагах. Май май ще си я оставя така и евентуално ако се реша да слагам блутут модул може тогава да я сменя че пак са едни зверски разглобявания. Някак още ми е нова да я ровичкам толкова. Сърце не ми дава Хахаха

undy
27-05-2018, 23:18
така и предполагах. Май май ще си я оставя така и евентуално ако се реша да слагам блутут модул може тогава да я сменя че пак са едни зверски разглобявания. Някак още ми е нова да я ровичкам толкова. Сърце не ми дава Хахаха

Аз моята я вадих без толко разглобяване. Че даже преправях малко захранването към лампата,защото го няма и хванах ток от самата запалка.

Вадиш калъфа на ръчната и отстрани ще видиш един чоп,който се явява оста на запалката(нали е подвижна) избутваш навътре да излезе от леглото,вадиш и можеш да си смениш крушката. Тясно е и кабелите са къси,но става.

alfa racer GTA
27-05-2018, 23:43
Мерси.
Моята си свети когато си иска, но това е защото предният собственик я е "изнасилвал" редовно, забучвайки й един доста дебел адаптер за запалка(който явно е натиквал вътре и) който е бил за онези FM радио трансмитери които използват с мемори карта с песни на нея.

Явно така му е било по лесно...А аз сега си имам 10-на диска с музика...

Купих цяла запалка още преди 2 години.

Първо ще пробвам малко да стесня щифтчета на запалката които дават контакт, и ако не стане тогава ще сменям запалка.

BO
28-05-2018, 09:40
Да ти кажа - доста хора са засегнати от писания като твоето, тъй като подобни мнения сриват допълнително имиджа на марката, а по този начин се влияе и на цените на съответните модели/марки автомобили.
А какво по-хубаво от това дадена цена да се срива изкуствено до небесата? Да не би ти да искаш да си купиш твоята кола за двойно по-голяма цена? Това би ли ти дало по-голяма увереност в модела?
Ако мога в този момент да срина цената на 159-ката 4 пъти, само кажи какво да напиша, за да стане това и ще си взема една за украса. Няма да ми дреме дали ще се чупи или не:busted_cop:

lordliness
28-05-2018, 09:47
И да нямате акции та сте се загрижили за имидж на някаква марка. Или ви е срам като няма имидж нещо, обаче го притежавате и сте дали двойно от реалната цена. Мен ме боли фара за имиджа, важно е аз да си го харесвам.

stu
28-05-2018, 10:42
Добре де, по какво може да съдим каква трябва да е реалната цена на 159-ките?То значи същото важи и за другите марки, тъй като те дори са с 30-40% по-скъпи от 159.Имам предвид коли на горе долу същите години и екстри, като 159-ка!

BO
28-05-2018, 14:02
Добре де, по какво може да съдим каква трябва да е реалната цена на 159-ките?То значи същото важи и за другите марки, тъй като те дори са с 30-40% по-скъпи от 159.Имам предвид коли на горе долу същите години и екстри, като 159-ка!
Цената е такава, каквато е определила пазара. Търсене, предлагане и т.н.

LYBRAtor
28-05-2018, 18:23
Приятел, точно преди да взема сегашната "трошлива" Алфа, продадох като твоя курник, който карах над 5 години. Да не влизам в подробности за цени по поддръжка, че няма да ти хареса и не е това темата. Мерца е добър ако си на 102 и не ти прави впечатление, че заспиваш в него от скука още с влизането.

Аз колата не я наричам трошлива, а само окачването ѝ.

Всяка кола си има драми. Мерцедесът разбира се и той. Поне засега нямам опит с тях. За мен на 59ката драмите са окачването(чупи се и е скъпо), теглото и факта, че малко луфт да има си ебава майката от звуци вътре.

Иначе колата не е лоша, ама вие и един минус не можете да признаете. Това си е симптом на българина - моето си е най-хубаво. И не забравяй, че аз съм имал 159 вече и съм обективен щото знам какъв съм го ял - не само с окачването. Ще те видим като я продадеш как ще говориш конкретно за предницата.

П.С. за 18000км имам 32 лева ремонти по този 'курник' както го нарече (един шарнир Лемфьордер). Ако карането с 220-240 ти е 'скучно', пробвай се после с 59ката да видим тема във форума 'търся бутала и турбо'

П.С.2 Не съм ти приятел. Засега :)

Calm&Relax
29-05-2018, 01:15
Аз колата не я наричам трошлива, а само окачването ѝ.

Всяка кола си има драми. Мерцедесът разбира се и той. Поне засега нямам опит с тях. За мен на 59ката драмите са окачването(чупи се и е скъпо), теглото и факта, че малко луфт да има си ебава майката от звуци вътре.

Иначе колата не е лоша, ама вие и един минус не можете да признаете. Това си е симптом на българина - моето си е най-хубаво. И не забравяй, че аз съм имал 159 вече и съм обективен щото знам какъв съм го ял - не само с окачването. Ще те видим като я продадеш как ще говориш конкретно за предницата.

П.С. за 18000км имам 32 лева ремонти по този 'курник' както го нарече (един шарнир Лемфьордер). Ако карането с 220-240 ти е 'скучно', пробвай се после с 59ката да видим тема във форума 'търся бутала и турбо'

П.С.2 Не съм ти приятел. Засега :)
Пет пари не давам за 159 и Алфа като цяло. Не съм ги правил аз и не робувам на марки. Ако ми изкочи читав мерцедес на прилична цена, я засилвам без да ми дреме колко ще загубя. Друг е въпроса дали ще я сменя точно за тоя мерцедес. Скучен ми е и клише и е далеч от прословутото "немско качество". Всеки цървул е изкарал ръката през джама я на мерцедес, я на БМВ или Ауди...в стремежа си да са батки са като от един пансион. Алфата е готина и е забавно да се кара пък и 10 минути преди да го напиша това се прибрах от Стара Загора и вдигнах 230 и о чудо!!! Не търся нито турбо, нито бутала а усмивката не ми слиза от лицето, нещо, което с оня скръбен шлеп мерца не се е случвало никога. В някоя друга тема ще ти съпоставя първоначалното обслужване, което пазя още някъде от мерцедеса с това на алфата. Ама хич няма да ти хареса и то без да споменавам разходите по-натам. А тия 32 лв за 18К километра ги разправяй на жена ти..да я убедиш как си уцелил кьоравото с баси и върха на сладоледа. Това ,че не го поддържаш не го прави евтин и безпроблемен. За тия километри поне масло и накладки не смени ли? Не ми отговаряй, знам, това е Мерцедес. Те не хабят накладки и маслото дори го вадиш по-бистро след 18000 км.Аз съм го имал..5 години и над 40К километра:brickwall: Като гледам си от тия дето се изтупат с Мерцедес щото мноУ як, ама после му сложат газчица, че як як, ама много папка...а 220-240 на газ ли ги дигаш? Браво! Е това е немска машина, хем самолет, хем без пари..бухахахахахаха. Карай си го със здраве и дано те слуша, аз това не го повтарям повече.

LYBRAtor
29-05-2018, 11:46
Пет пари не давам за 159 и Алфа като цяло. Не съм ги правил аз и не робувам на марки. Ако ми изкочи читав мерцедес на прилична цена, я засилвам без да ми дреме колко ще загубя. Друг е въпроса дали ще я сменя точно за тоя мерцедес. Скучен ми е и клише и е далеч от прословутото "немско качество". Всеки цървул е изкарал ръката през джама я на мерцедес, я на БМВ или Ауди...в стремежа си да са батки са като от един пансион. Алфата е готина и е забавно да се кара пък и 10 минути преди да го напиша това се прибрах от Стара Загора и вдигнах 230 и о чудо!!! Не търся нито турбо, нито бутала а усмивката не ми слиза от лицето, нещо, което с оня скръбен шлеп мерца не се е случвало никога. В някоя друга тема ще ти съпоставя първоначалното обслужване, което пазя още някъде от мерцедеса с това на алфата. Ама хич няма да ти хареса и то без да споменавам разходите по-натам. А тия 32 лв за 18К километра ги разправяй на жена ти..да я убедиш как си уцелил кьоравото с баси и върха на сладоледа. Това ,че не го поддържаш не го прави евтин и безпроблемен. За тия километри поне масло и накладки не смени ли? Не ми отговаряй, знам, това е Мерцедес. Те не хабят накладки и маслото дори го вадиш по-бистро след 18000 км.Аз съм го имал..5 години и над 40К километра:brickwall: Като гледам си от тия дето се изтупат с Мерцедес щото мноУ як, ама после му сложат газчица, че як як, ама много папка...а 220-240 на газ ли ги дигаш? Браво! Е това е немска машина, хем самолет, хем без пари..бухахахахахаха. Карай си го със здраве и дано те слуша, аз това не го повтарям повече.

Масло, филтри и накладки сменям да, но това е консуматив, ние тук обсъждаме окачване, което при 159 е консуматив с маслото почти :(

Всички пари, които при 159 хвърлях за ремонти и тук ги давам - ФАКТ, само че за неща като поръчкова боя на джанти, цялостно пребоядисване, готини гуми, мивчици, пастиране и т.н.тоест за КЕФ, а не за носачи...

Също така не ми казвай дали си поддържам колата или не...Най-малкото щото боята ми е колкото половин средностатистическа 159ка в пари... дадени за кеф....Ръката ми не е извън джама никога. Коментираме окачване, а не мен...

alfa racer GTA
29-05-2018, 14:16
-малкото щото боята ми е колкото половин средностатистическа 159ка в пари...

Е, ама "разнищи" я тази боя де -откъде, как, защо, колко, може и нас да ни е интересна?

hartisimo
29-05-2018, 14:29
Само МерСедес може да издържи еднъ Алфъ бойъ върху ламаринитйе си.
Малийй. :strong:

D-I-V-A-K-A
29-05-2018, 14:33
Доста алфисти оборудвах с "поръчкова боя" на джантите, значи вече могат да си вдигнат стандарта на живот :strong:

mitkosoft
29-05-2018, 23:50
Значи момчета мислих мислих и най-разумното е да продавам тая Алфа и да си купя друга и да си я карам с кеф. Щото вижте ся не се шегувам от цяла България моята е най-дефектна на всички вас са ви ОК Алфите и си сменяте само маслата което по пътя на логиката означава че из България няма кочини като моята никъде ! Което означава, че проблема ще ми се решикато махна моята и си взема същата. Вярна ли ми е логиката ? Моля за съвети? Благодаря предварително.

SwappeR
30-05-2018, 00:07
Значи момчета мислих мислих и най-разумното е да продавам тая Алфа и да си купя друга и да си я карам с кеф. Щото вижте ся не се шегувам от цяла България моята е най-дефектна на всички вас са ви ОК Алфите и си сменяте само маслата което по пътя на логиката означава че из България няма кочини като моята никъде ! Което означава, че проблема ще ми се решикато махна моята и си взема същата. Вярна ли ми е логиката ? Моля за съвети? Благодаря предварително.

Споко, мен от Ауто Италия Бургас, ми дадоха уверения за кола купувана чисто нова при тях и прочее и се изе*аха с мен, ти си тръгнал за твоята да се притесняваш.
Да, колата е на късмет, ако те кефи модела - продавай и вземай отново нещо по-запазено и добро, поне вече ще си захитрял и ще знаеш за какво да внимаваш.

P.S. Като какзвам че в Ауто Италия - БУРГАС се изе*аха с мен имам в предвид, че нарочно скриха факти за колата от мен. Които ако ги знаех нямаше да я купя. И които по-късно сам оправях. Ама живи и здрави да са, халал да са им и парите и нервите ми. Амин.

lordliness
30-05-2018, 03:50

Проблема е че много я караш. Ако и правиш по 2-3000 км на година ще забравиш за ремонти години напред. Ако ти се налага да караш повече си купи поне още две 159. Ще им правиш пак по 3000 годишно и няма да се чупят :) после ще напишеш гордо имам три 159 и за три години нито една не се счупи :)

stu
30-05-2018, 09:00
Вярваш ли си?

stu
02-06-2018, 22:19
Проблема е че много я караш. Ако и правиш по 2-3000 км на година ще забравиш за ремонти години напред. Ако ти се налага да караш повече си купи поне още две 159. Ще им правиш пак по 3000 годишно и няма да се чупят :) после ще напишеш гордо имам три 159 и за три години нито една не се счупи :)

То по твоята логика излиза, че всички 159-ки на по 300-500 хиляди км., които масово се внасят тук, не са излизали от сервизите по Италия!?Как ли са ги навъртели тези километри?

lordliness
03-06-2018, 05:35
То по твоята логика излиза, че всички 159-ки на по 300-500 хиляди км., които масово се внасят тук, не са излизали от сервизите по Италия!?Как ли са ги навъртели тези километри?

Ами карах 159, почти нова, лъскава , с удоволствие бих си я паркирал в хола... да си я гледам, та карах 159 когато ти си я гледал на картинка, както сега гледаш Джулия.
После си купих 166, по стара, на повече километри и в пъти по евтина, много добра кола, несравнима. От друга страна, тези алфи(всички) , не е много много нормално докато си караш постоянно да слухтиш дали нещо тропа и скърца и да се чудиш като тръгнеш на някъде дали ще стигнеш сам или ще продължиш с пътна помощ. Иначе както казах стават за къси преходи и малко км.годишно. А пък като са по новички е нормално да не се развалят много и да стигат зашеметяващите 200, 300к
Това е световен имидж на марката, не е откритие на някой тук. Ама има някакви хора на които им харесва и си ги караме. Е развиваме слух като хрътки и едната ръка постоянно е на потециометъра на радиото.

Grishata
03-06-2018, 08:56
На мен това малко ме дразни в 159 , че има постоянен шум в купето от скърцане на пластмаси или корите :?

lordliness
03-06-2018, 10:23
Слабо ме интересува какъв курник караш. Както не би трябвало да те интересува и моя. Мунчо, не знам какви картинки гледаш и какво имаш в хола, аз Алфа съм карал 1991. А съм се регистрирал тук точно защото имам Алфа, както съм се регистрирал и в МБ форум(имал съм 3), Ауди(4), Фолксваген(5) и Рено(1). Не ходя там обаче да им обяснявам какви кошове карат, защото аз видиш ли съм надраснал техните дараци и съм открил върха на сладоледа.

Разбрах, ти си чичка, към пенсия, който се казва Мунчо и го е хванала кризата на средната възраст.Правилно ли съм разбрал? Възрастните хора трябва да са възпитани и учтиви, не да се държат като пубертети. Боли ме осветителното тяло какво си имал. Къде си се регистрирал и дали пишеш с два пръста на клавиатурата. Като не те закачат не се бутай между шамарите. Първо ме питаш какво карам, после ми казваш че не те интересува, вече не помниш ли?

mirchozo
03-06-2018, 11:00
:whistle::whistle:Отивам за патлачки и семки.

stu
03-06-2018, 13:07
Ами карах 159, почти нова, лъскава , с удоволствие бих си я паркирал в хола... да си я гледам, та карах 159 когато ти си я гледал на картинка, както сега гледаш Джулия.
После си купих 166, по стара, на повече километри и в пъти по евтина, много добра кола, несравнима. От друга страна, тези алфи(всички) , не е много много нормално докато си караш постоянно да слухтиш дали нещо тропа и скърца и да се чудиш като тръгнеш на някъде дали ще стигнеш сам или ще продължиш с пътна помощ. Иначе както казах стават за къси преходи и малко км.годишно. А пък като са по новички е нормално да не се развалят много и да стигат зашеметяващите 200, 300к
Това е световен имидж на марката, не е откритие на някой тук. Ама има някакви хора на които им харесва и си ги караме. Е развиваме слух като хрътки и едната ръка постоянно е на потециометъра на радиото.
Явно карам някъква друга 159-ка!?Седма година карам Алфи и никога не съм се чудил дали ще стигна за където съм тръгнал, както и - никога не ме е оставяла на пътя, както 156-цата, така и 159-ката.За пет години и половина направих доста ремонти по 156-цата, но все неща, които се им идва времето рано или късно- съединител, маховик, стартер, носачи и др. подобни.Откакто се качих на 159-ката- е, направо се "родих", вече почти две години нищо не съм пипал и нито нещо чука, скърца и т.н!В дори в нея се чувствам някък по-сигурно и изобщо нямам притиснение, дали ще стигна за където съм тръгнал- все пак е семейна кола, и возя семейството.След като е толкова здрава тази 166-ца, защо имаш безброй теми за ремонтите които си и правил?Или си намираш занимание в свободното време?

lordliness
03-06-2018, 13:28
Явно карам някъква друга 159-ка!?Седма година карам Алфи и никога не съм се чудил дали ще стигна за където съм тръгнал, както и - никога не ме е оставяла на пътя, както 156-цата, така и 159-ката.За пет години и половина направих доста ремонти по 156-цата, но все неща, които се им идва времето рано или късно- съединител, маховик, стартер, носачи и др. подобни.Откакто се качих на 159-ката- е, направо се "родих", вече почти две години нищо не съм пипал и нито нещо чука, скърца и т.н!В дори в нея се чувствам някък по-сигурно и изобщо нямам притиснение, дали ще стигна за където съм тръгнал- все пак е семейна кола, и возя семейството.След като е толкова здрава тази 166-ца, защо имаш безброй теми за ремонтите които си и правил?Или си намираш занимание в свободното време?

Искам да е винаги перфектна 166. Повечето неща, които съм правил са дреболии или такива, които са остарели с времето и трябва да се оправят. Все пак е почти 20годишна. Иначе когато я купих също я карах поне 3-4 години без да правя нищо по нея. Но с тези турбини на много километри си е притеснително да си далеч от дома :)

stu
03-06-2018, 13:45
Искам да е винаги перфектна 166. Повечето неща, които съм правил са дреболии или такива, които са остарели с времето и трябва да се оправят. Все пак е почти 20годишна. Иначе когато я купих също я карах поне 3-4 години без да правя нищо по нея. Но с тези турбини на много километри си е притеснително да си далеч от дома :)

Е, да и аз гледам да всичко да е наред, и всички консумативи да са сменени - дори профилактично.

Явно е знак от съдбата - снимки от преди 5-минути, прибирайки се към дома:)
Явно не може да се разчита и на "железния" голф от ВАГ групата:)

mirchozo
03-06-2018, 14:05
Към твърдящите че 159 е трошка имам 2 въпроса :
Колко 159 (сто пеесе и деветки) строшихте ?
Колко обяви в бг намирате за 159 на части ?
Отговорете с цифри, без обяснения !!!

Пс Бати веднъж гледал един като яде кифла, много вкусна била...

ecotronic
03-06-2018, 14:23
Никоя кола не може да се определи, като трошка. Разбира се, че съществуват известни технически предпоставки за това, но основното си остава отношението на собственика и към нея.

Каква е тази ненавист бе, колеги? Досега плюехме по голфовете. Eто, че доживяхме да плюем и по това което уж ни обединява.

То не бяха спорове на тема 147 - 156 - 166 - 159.........
То не бяха спорове JTD - TS

Що не погледнете, какво е в AO? Уж една марка, еднакви проблеми, но коренно различно отношение на собствениците.

Ето това е големият повод за размисъл.

digitalundgrd
05-06-2018, 09:40
...Каква е тази ненавист бе, колеги? Досега плюехме по голфовете. Eто, че доживяхме да плюем и по това което уж ни обединява.

То не бяха спорове на тема 147 - 156 - 166 - 159.........
То не бяха спорове JTD - TS

Що не погледнете, какво е в AO? Уж една марка, еднакви проблеми, но коренно различно отношение на собствениците.

Ето това е големият повод за размисъл.

В АО са предимно англичани, а тук сме си...

В тоя ред на мисли, онзи ден четох един виц, който много добре описва нещата случващи се тук във форума, а и като цяло в държавата :

Вуте хванал златната рибка и тя предложила да му изпълни три желания.

- Първо – рекъл Вуте – да умре кравата на комшията!

- Добре...

- Второ: да умре кравата на другио комшия!

- Ок!

- Трето: да умре и мойта крава!

- Това пък защо? – учудила се златната рибка.

- Че да нема отдека да си купат млеко!

D-I-V-A-K-A
05-06-2018, 10:29
В АО са предимно англичани, а тук сме си...

В тоя ред на мисли, онзи ден четох един виц, който много добре описва нещата случващи се тук във форума, а и като цяло в държавата :

Вуте хванал златната рибка и тя предложила да му изпълни три желания.

- Първо – рекъл Вуте – да умре кравата на комшията!

- Добре...

- Второ: да умре кравата на другио комшия!

- Ок!

- Трето: да умре и мойта крава!

- Това пък защо? – учудила се златната рибка.

- Че да нема отдека да си купат млеко!
Колкото и да ми е тъжно да го призная, за съжаление си прав Свельо:brickwall:

mirchozo
05-06-2018, 11:04
В тоя ред на мисли, сещам се и аз за един виц :
Два глиста, баща и син, решили да излязат да види малкия малко свят. Излезли, малкия учуден рекъл :
- Тате..., какво е това синьото ?
- Небе !!!
- Ех че красиво..., а това какво е зеленото ?
- Трева !!!
- А това там ?
- Това е морето, моето момче .
- Тате..., абе навън е толкова красиво, за къв уй сме се навряли у тоя гъз бе тате ???
- Родина момчето ми, родина !!!

krisangelov
07-06-2018, 18:32
И аз да се включа малко - не очаквах, но работата с рециклирането стана - говорим за 4 те предни носача с тампони и тем подобни - ми колеги колата стана друга - няма го вече досадното тропане, скърцане, хлопане, абе с две думи преродих се за нормалната според мен цифра от 400 лв с труд и реглажи!
Ако някой се интересува къде са правени - ще помагам с удоволствие на л.с!
Поздрави!
Да добавя само - колата е на 340 к, като това са първите ѝ интервенции по ходовата част!

DiStefano
08-06-2018, 07:07
И аз на 300+ на 159-ката смених долен ляв носач. И старият беше оргиналдЪ. Ма то това нормално щото първите десетина години от как са били произведени са карани само по хубави пътища.

По темата - турих Текнород, изпадна ми за 130 лв - чисто нов неразпечатван. Засега 1 месец всичко е топ. Старият ТРВ ще бъде рециклиран. Някой ако може да каже откъде мога да си взема оригинални тампони на прилична цена.

МИТАКА1654
08-06-2018, 15:41
Малко офф и от мен.Сегашната ми 159-ка я карам от 1,5год и около 35к км,не съм пипал абсолютно нищо по колата като ходова част и засега е ок.На предната ми 156 за 2год и около 30к км правих само тампони на стаб.щанга.Между двете алфи имах 2бр бмв 5 е39 и 2бр ауди а6 ц5,еми не мога да се похваля със същото.Правил съм какво ли не,в какъв ли не аспект.

Gogata
09-06-2018, 04:26
Тия хави с рециклажа явно не вършат работа. Шарнирите на долните носачи изкараха около 7к км или няма 3 месеца. В Ибей намерих долни носачи за около 170 паунда. Чакам ги и ще споделя как са.

DiStefano
09-06-2018, 06:23
Гога, Каква марка са ?

Gogata
09-06-2018, 06:33
Е тия https://m.ebay.co.uk/itm/FOR-ALFA-ROMEO-159-BRERA-SPIDER-939-FRONT-LOWER-BOTTOM-SUSPENSION-WISHBONE-ARMS-/161277600325?_mwBanner=1&_rdt=1

yanislavv50
29-06-2018, 02:18
А втулките на горните носачи сменят ли се? И рентабилно ли е?

mirchozo
29-06-2018, 08:19
Втулките се сменят, има ги като резервна част. Относно рентабилност..., за около 25лв можеш да ги смениш + 30(35) за рециклиране. Общо взето на цената на 1нов можеш да си отремонтираш 2та горни, ако си достатъчно сръчен сам да си ги монтираш, направо си е идеално.

D-I-V-A-K-A
29-06-2018, 15:36
Има и една Heavy Duty серия на втулките, която е измислена да работи на усукване (по-добрият вариант за този тип носачи) и в общи линии забравяш за тези тампони, носача няма да хлопне докато не се разбие шарнира.

Scrapera
29-06-2018, 15:46
И аз наскоро попаднах на такъв носач. Марката е meyle.

dancho76
29-06-2018, 17:05
Аз карам един полски от Димитров .
15000 често на доста разбити пътища . За сега са ок . Ако някой ги е качвал с повече пробег да сподели .

yanislavv50
07-07-2018, 04:17
Има и една Heavy Duty серия на втулките, която е измислена да работи на усукване (по-добрият вариант за този тип носачи) и в общи линии забравяш за тези тампони, носача няма да хлопне докато не се разбие шарнира.

А винаги и двата горни тампони ли се сменят? И аз не успях в БГ да намеря такива heavy duty тампони. А в ebay са по-скъпи от 4 нови горни носача :D

angelovi69
07-07-2018, 15:47
Принципно и двата, но по-големите луфтове са в предния тампон. Поне при мен е така.

flipz
07-07-2018, 20:09
Не си заслужава да се смени само единият, не са толкова скъпи :)
Мисля, че не е нужно да е най- скъпият .. има прилични марки, който не са скъпи .. особено ако ползвате отстъпки. ~35/40лв

ivopifeca
08-07-2018, 13:38
Затова на 237000км, незнайно колко с ниски пружини, свалих оригиналния шарнир, щото бил немски курник...

Не ме разбирайте погрешно, аз съм фен на Алфа, все още имам алфа и бих си купил отново още една, ама Алфа никога не са правели ходова част. Точка.

П.с. мирчозо, не виждам с какво съм заслужил да ми наричаш колата курник..а същият тоя курник така ще ти сипе с черпака, че и един бинокъл няма да те оправиКолега,малко бъркаш с това,че Алфа никога не е правила ходова част-Алфа за последно е правила ходова част до 92 година,ако не се лъжа...С последния си модел-75.Незнам дали си имал допир с тези коли,но окачването им беше бая здравичко.На моята Гиулиетта навремето имаше и гресорки за гресиране дори!Уважавам Мерцедес-уникален автомобил наистина и много здрав!Имал съм 190 нафта,по който не съм пипал почти нищо,на алфите ми със задно също!Но съм си фен на италянското,и колкото пъти да съм опитвал да карам немско,докато го правя-имах и бмв е 30,след джулиетата-не става,все си гледам жабарите и си ме тегли натам:)Но както каза ти може би от немските коли,а и като цяло и при камионите-Мерцедеса си е еталон за качество,и по евтина поддръжка,отколкото при другите немски премиум марки.

stu
29-07-2018, 22:49
Някъкви отзиви за долни носачи Meyle HD?Днес ми ги препоръчаха, като много-добри!

sasho_n2
30-07-2018, 08:40
За тези Meyle HD само чувам добри отзиви от две-три места, нямам лични впечетления. Казват , че били усилени тампоните им и уж по-издържливи. Ще се радвам да чуя и преки впечетления, ако някой тук има такива.

TheTorpedo
30-07-2018, 12:15
Някъкви отзиви за долни носачи Meyle HD?Днес ми ги препоръчаха, като много-добри!

Че то има ли HD долни? Аз взех горни такива и чакат ред за монтаж.

stu
11-08-2018, 11:02
Че то има ли HD долни? Аз взех горни такива и чакат ред за монтаж.

Оказа се, че има само горни.
А ТРВ-то колко изкарва?

dancho76
11-08-2018, 15:00
С тези (http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D1%8F%D0%B2-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%87-alfa-romeo-147-156-gt-af-028l?filter_name=&page=3) карам вече над 15000 една зима и няколко сериозни пробези по гръцкия макадам по морето .
На Кросвагон ги карам .

stu
22-08-2018, 15:01
Дали ще има разлика при долни носачи ТРВ от Тех-ко и ТРВ от този сайт AUTODOC, който мисля, че е немски и частите идват от там?

dedepene
23-08-2018, 11:38
Е тия https://m.ebay.co.uk/itm/FOR-ALFA-ROMEO-159-BRERA-SPIDER-939-FRONT-LOWER-BOTTOM-SUSPENSION-WISHBONE-ARMS-/161277600325?_mwBanner=1&_rdt=1

Как са носачите? Още ли държат? :)

Gogata
23-08-2018, 13:32
Как са носачите? Още ли държат? :)

Отказах поръчката, защото продавача не успя еднозначно да каже каква марка са. Били оригинални уж, после каза, че нямат марка и се отказах. Вероятно са някви китайци с неясно качество.

sasho_n2
27-08-2018, 16:11
По въпроса с евтините носачи - преди 5 хил. ( 3 месеца) сложих бюджетни такива горни + долни Старлайн - писал съм на 1-ва стр. Съвсем отскоро, се появи едно прискърцване - единствено при разко натискане на спирачка. При преминаване на паваж, легнали полицаи и пр. няма никакви проблеми. Скърцането не е постоянно - появява се понякога, след което изчезва и седмици не се чува. Карах я да я погледнат - всичко е стегнато и здраво - няма напукани, закъсани тампони или други симптоми. За сега съм хвърлил вина на тампоните на долните носачи, но да видим, ще карам за сега така, докато не се разтропа или разскърца по-сериозно....Решил съм следващите носачи, които да сложа да бъдат Meyle, дано са по-добър избор от предходното TRW.

stu
27-08-2018, 18:02
Аз пък точно реших да вземам TRW, но от Германия!Другият вариант е Лемфьордер, но не знам дали ще е по-добър?

sasho_n2
28-08-2018, 08:56
Карай с TRW-то, има доста положителни мнения за него.

stu
28-08-2018, 10:21
Както знаеш доста се чудих какво да купя и накрая реших да ТРВ, за да почна уж от най-доброто, пък после поне ще знам дали да си давам пак парите или да заложа на нещо по -бюджетно?!Написах мнението, тъй като вече ги бях поръчал.

sasho_n2
28-08-2018, 10:53
Да, не казвам нищо лошо :cheers:.
Аз лично също бях много доволен от тях, преди да сложа едни тампони, които се разскърцаха за по-малко от 10 хил. Но това не означава, че съм зачеркнал марката - може просто да съм попданал на менте.
Аз лично си мисля и се надавам, след като са от Германия, че би трябвало да са "истински" и да нямаш ядове!
Ще се радвам да споделип мнение по-нататък.

stu
11-09-2018, 21:14
Дано да изкарат по-дълго.

Gogata
11-09-2018, 22:03
Дано да изкарат по-дълго.

И аз напазарувах същите. Дано изкарат повече.

BO
14-09-2018, 18:39
:offtopic:
Така е. Всеки един уважаващ себе си Алфист трябва да има по един комплект носачи в гардероба.

undy
14-09-2018, 19:39
:offtopic:
Така е. Всеки един уважаващ себе си Алфист трябва да има по един комплект носачи в гардероба.

Да не кажа, цяла Алфа за части:naughty:

DiStefano
14-09-2018, 19:45

Колко финикийци ?

Scrapera
14-09-2018, 21:58
TRW, ако ще от Австралия да е, никога не е като TRW-то за първоначално вграждане.
Най-малкото предният тампон е съвсем различен, като конструкция.
От където и да го купите, няма да изкара 150 000км,като първоначалното вграждане.

Gogata
14-09-2018, 23:14
Колко финикийци ?

950

stu
15-09-2018, 11:37
950

Горни и долни ли?

Gogata
15-09-2018, 16:02
Да.
Горните единият е 147, другият 158.
Долните по 322 бройката.

---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Иначе има разлика между оригиналните ТРВ, които свалихме и тия. Мислех да не са ментаци, но си имат щампи на шарнирите и на самия носач. Оригиналните ги свалихме на 250 к км. Тези половината да изкарат ще съм доволен.

stu
15-09-2018, 16:41
Да.
Горните единият е 147, другият 158.
Долните по 322 бройката.

---------- Post added at 16:02 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Иначе има разлика между оригиналните ТРВ, които свалихме и тия. Мислех да не са ментаци, но си имат щампи на шарнирите и на самия носач. Оригиналните ги свалихме на 250 к км. Тези половината да изкарат ще съм доволен.

Моите май нямат щампи!

stu
16-09-2018, 16:05
Всъщност за горните или долните говориш, тъй като не намирам щампи на моите, но аз съм купил само долни?

Gogata
17-09-2018, 08:14
Всъщност за горните или долните говориш, тъй като не намирам щампи на моите, но аз съм купил само долни?

Долните имаха на самия носач, металната част и на шарнира. Горните нямаха на металната част, а само на шарнира. На тампоните не успях да видя дали има.
Ти от къде ги взе?

stu
17-09-2018, 09:27
Долните имаха на самия носач, металната част и на шарнира. Горните нямаха на металната част, а само на шарнира. На тампоните не успях да видя дали има.
Ти от къде ги взе?

От Аутодок
Имат само на едно място надписTRW и то като гравирано!Чаках над десет дни да ми изпратят пратката и накрая се ядосах и им писах, тъй като бях платил с кредитна карта и поръчката заедно с другите неща ми беше близо 1000лв.Чак тогава ми писаха, че чакали доставка от производителя! Всичко друго по носачите е ОК - опаковки, баркодове, тампони, маншони.

DiStefano
17-09-2018, 11:58
Аз по окачване и ходовата част на 2-те коли засега нямам проблеми, но ми изпадна оферта от Германия с доставка 2 долни и 2 горни общо 440 евра - доставка без пари от приятел и са MOOG ... и ще ги взема ..

sasho_n2
27-11-2018, 15:41
Гледам цените в Аутодок, TRW са пандали като цена...Комплект горни + долни към 600 лв. се връзва. Реших и аз да поръчам, но се чудя сега за горните кой вариант да избера :
1. Горни на Meyle ( усилени уж) + долни на TRW - около 680 лв.
или
2. Горни + долни TRW - около 600 лв.
или
3. Горни + долни Meyle ( само горните са усилени) - 1000 лв., което не ми се струва удачно.

D-I-V-A-K-A
27-11-2018, 15:56
Вземи си усилените горни, няма да съжаляваш, само кажи на този, които ще ти ги монтира, да ги стегне в работно положение. Тези тампони са по-измислени от оригиналните ;)

Scrapera
29-11-2018, 11:28
Тези тампони може да са по-здрави. Но по-измислени от заводските, трудно. Хората, проектирали окачването, не са глупаци. Със сигурност има причина предният тампон да работи като унибал, а не на осукване.

sasho_n2
29-11-2018, 11:56
Въпроса е, че TRW - то което се продава като автърмаркет, вероятно няма нищо общо с това за първоначално вграждане.
Както и да е - има ли някой карал реално с TRW и Meylе, който да даде мнение и от двата?
И вторият ми въпрос, ако се спра на Meyle горни + TRW долни, това дали ще бъде от някакво значение?

Travel_Mate
29-11-2018, 12:02
Освен частите и пътищата ни са афтърмаркет.

Scrapera
29-11-2018, 21:14
Общо взето класацията за горни е:
1. Фабрично TRW
2. Meyle HD
3. Афтърмаркет TRW, и всички останали.

Да уточним, че има и само тампончета Meyle HD.
Също добър вариант, ако шарнирите ви са здрави.

BO
30-11-2018, 11:22
От любопитство питам - до сега някой купувал и слагал ли си е "оригинални" носачи?

hoodiny
30-01-2019, 11:17
Моята я купих 2006,до 2016 (150000км.основно градско)нямаше проблем с носачите ,но на четвъртата година смених рейката (извън гаранция). От 2016 насам всяка година ту носачи ту тампони(само отдолу) не е същата кола вече.....

sasho_n2
30-01-2019, 13:47
Сподели какви носачи слагаш, за да си правим изводите? Аз споделих вече мнението за Старлайна ( евтин вариант. който никога повече няма да сложа) - едва изкараха 8-9 хил. км, няма и година, и се разскърцаха.

Gogata
19-08-2019, 16:02

Около 20к км вече носачите са без проблеми. Няма никакви шумове и при преглед изглеждат като нови.

marin_mv
20-08-2019, 23:17
Сетих се, че преди година и нещо бях писал в тази тема и бях обещал да споделя опит - ляв носачи - десен вече на над 70 000км - никакъв проблем. Ляв - той си знае на колко - никъкъв проблем. Колата се кара здраво из цяла България, лятото доста Гърция, до плажове като Родиа на Ситония например ( който е ходил знае как е) За вече над 80 000км с тази кола, по окачването са сменени всичко на всичко ляв долен носач, горните носачи, биалетки, ляво външно каре, ляв лагер главина, маншони. Повече от доволен съм.

sasho_n2
21-08-2019, 08:48
Сетих се, че преди година и нещо бях писал в тази тема и бях обещал да споделя опит - ляв носачи - десен вече на над 70 000км - никакъв проблем. Ляв - той си знае на колко - никъкъв проблем. Колата се кара здраво из цяла България, лятото доста Гърция, до плажове като Родиа на Ситония например ( който е ходил знае как е) За вече над 80 000км с тази кола, по окачването са сменени всичко на всичко ляв долен носач, горните носачи, биалетки, ляво външно каре, ляв лагер главина, маншони. Повече от доволен съм.

Много добре казано. Сподели, ако може каква марка са сменените носачи и колко пробег си изминал с тях? Защото оригиналните е ясно, че карат и държат, но афтърмаркет частите е въпрос на късмет....

shotokanarai
23-08-2019, 12:57
Преди 3-4 години мой приятел си монтира TRW накрайник на 156-та. След 6 месеца брак, върнаха му го гаранционно. Аз на темпрата 3 носача TRW от официален вносител с гаранция. Година и край, заминаха. Това преди 2 г. И от тогава горе долу моят сервиз не работи с ТРВ. Сега съм с някакви полски на половин цена и биват, като цяло.

flipz
26-08-2019, 22:37
Аз като я купих смених тампоните на долният носач.
На единият горен, само тампоните и купих един 2-ра ръка, че нямаше в момента нов и на него тампоните.
За сега 20к нямам проблеми .. още съм с оригиналните.
Единствено като вадя колата от гаража и дам пълен ляв на задна скорост и колата падне от 3см бордюрче се чува хлоп ..
Като шофирам, дори по неравности .. няма никакви чукания, тракания и тем подобни. Бяха забравили да ми стегнат едното каре и единият болт беше 1/2 развит и реших, че е от там, но явно е от носачите нещо .. единият горе вероятно - втората употреба :D

PS: ако са ви здрави шернирите, сменяйте само тампони ...

batproho
28-08-2019, 08:36
Долните носачи и шарнирите им подлежат на рециклиране + нови тампони и пак ще ви излезе по-добре от нови такива, закупени в България...

Gogata
28-08-2019, 10:29
Долните носачи и шарнирите им подлежат на рециклиране + нови тампони и пак ще ви излезе по-добре от нови такива, закупени в България...

Рециклирането на шарнирите е безсмислено,
особено за тежка кола като 159. В началото я играх тази глупост за долните носачи и изкараха точно 3000км.
Вече има доста варианти, от където да си вземеш носачи и според мен не си заслужава риска с рециклиране.

nblagoev
28-08-2019, 11:01
Долни носачи поръчах ТРВ от Аутодок миналата седмица, вчера пристигнаха. Издебнах някаква промоция, освен това имах и доплънителен ваучер за още 3% отстъпка, и ми излязоха по 170,83 лв. на брой. Горните също ТРВ - 98,18 лв/бр. За мен при подобна цена рециклирането се обезмисля.

Shades
02-09-2019, 17:49
И аз утре ще сменям, от Autodoc хванах същата промоция. Горни Meyle HD, долу TRW, че нямa HD-та за тях. Рекордът с рециклираните ми е 7К километра, но е пълна дивотия упражнението. Наиграх се вече с рециклажите.

acho_
02-09-2019, 18:40
Промоцията там е перманентна, само процентите варират - днес 24, други ден 26 и т.н. :) В общи линии това са регулярните цени. Казвам го, за да не избърза някой мислейки си, че шансът е сега или никога.

undy
02-09-2019, 21:14
Промоцията там е перманентна, само процентите варират - днес 24, други ден 26 и т.н. :) В общи линии това са регулярните цени. Казвам го, за да не избърза някой мислейки си, че шансът е сега или никога.
Абсолютно вярно!
Аз почти всеки път от там пазарувам и цените са си едни и същи.

mollovmd
02-09-2019, 21:52
Наистина цените им не мърдат хич 😁 Аз да се "похваля", че след сменени рейка, кормилни накрайници, горни носачи и няколко пъти смазвани долни носачи, накрая реших драмата със смяна на амортисьорите и всичко утихна. Иначе хлопах като с някоя талига. Сега пак се чува рядко при удар в дупки, но по-скоро още се наместват пружините, защото започна да намалява и в някои случаи не се чува. Носачи горен с кормилни накрайници ги взех на 120лв., Lemforder, но на годеницата баща й ги взе с отстъпка 60%.

stu
09-09-2019, 01:16
Както знаеш доста се чудих какво да купя и накрая реших да ТРВ, за да почна уж от най-доброто, пък после поне ще знам дали да си давам пак парите или да заложа на нещо по -бюджетно?!Написах мнението, тъй като вече ги бях поръчал.

Една година по-късно, носачите са здрави и не скърцат.

mollovmd
17-09-2019, 12:37
От търговската мрежа го намирам без отстъпка на 476лв., но в Аутодок го има на 210лв.:
https://www.autodoc.bg/trw/2201836
Дали си струва покупката ?

Една година по-късно, носачите са здрави и не скърцат.

alfa racer GTA
17-09-2019, 13:51
100% са оригинални TRW.

Дали си струват покупката е отделен въпрос.По-горе има доволни.

Разбира се някъде имаше и недоволни, но все пак зависи откъде какво са купували.

Има и от друг сайт ТРВ, но зависи все пак кога е произведена: https://www.avtochastionline24.bg/alfa-romeo/159-939/18930/10671/shchanga_za_nezavisimoe_oekachvane_na_koeleloe_nad l_napr_koes_noesach?page=5#

На 2.4 в горните носачи има разлика преди фейслифта и след това.

П.П. на твоя линк горе не ми отваря снимката.

sasho_n2
14-01-2020, 17:48
Аз заложих на следната комбинация - горни Meyle HD, като ми излезнаха около 145 лв./бр. от Аутодок и долни носачи TRW пак от аутодок и накрайници външни TRW. След като я вкарах в сервиза, се оказа че само горните са за смяна, долните ми останаха в мазето, когато се наложи. Колата тотално спря за скърца и хлопа последните 2 хил.км

goge_to
06-02-2020, 21:04
За тези, които искат да имат яки носачи + шарнири, както и да не ги мислят през три месеца. Свалят разбитите носачи (или вземат от морга комплект "ремонтни"). За смяна на втулките ги носите или изпращате тук: Гума трейд
4023 Индустриална зона "Тракия", Пловдив
089 848 0539.
След втулките ги вземате от Гума трейд и за шарнирите ги занася тук: 42.127091,24.776918 - близо е до първия пункт. На тези координати търсим механична работилница! Носачите стават здрави, като на една реклама - много яки. Нито оригинал, нито реплика могат да им се опрат! Последно цените бяха 10 лв./втулка и 25 лв./шарнир. Лигавата 156-ца я продадох с долни на 90 000(!!!) км от рециклирането! Не бяха мръднали!
А всъщност какви са тези кекави 159-ки, които карате? Моята ще стане 3 год. откакто я взех, почти 60 к км при мен (и 180 к на тахото), а предница и задница не са казали мяу!
Та който иска да получи нещо стойностно срещу парите и нервите си да пробва. Който е бранд-любител... съжалявам (го)!

flipz
06-02-2020, 21:34
Не знам какво и кое е кекаво. Аз карам с оригинални носачи.
В сервиза ги провериха и се наложи подмяна на тампоните.
Подмениха тампоните и карам почти 2 години от тогава, без хлоп трак .. добро спиране и стабилност.
Новите не са толкова скъпи 'вече'. (от тук ще ги вземам .. там ще ги нося) - нищо за фактура и гаранция не споменахте.

Аз заложих на следната комбинация - горни Meyle HD, като ми излезнаха около 145 лв./бр. от Аутодок и долни носачи TRW пак от аутодок и накрайници външни TRW. След като я вкарах в сервиза, се оказа че само горните са за смяна, долните ми останаха в мазето, когато се наложи. Колата тотално спря за скърца и хлопа последните 2 хил.км

Трябваше първо да ги провериш.
На 159 най- често и първо се чупят горните носачи, който не са скъпи.

goge_to
06-02-2020, 21:42
Става въпрос за рециклиране! Лично аз фактури не съм искал или пък гаранции. Но АЗ, като клиент гарантирам за качеството, което предлагат хората! М/у другото за Гума трейд има бая отзиви. Разровете се! Навремето, като хвърлих два носача на 156-цата, след 5000 км, а бяха сума - 800 лв.!!! Знаете ли каква гаранция получих? Дудуци! Все пак говорим за ходова част. Едната кола в къщи я имам от нова. Изрично беше упоменато в гаранционния договор, че не покрива щети и ремонти по ходова част. Та дерзайте. Казах - съжалявам!

dhtj
06-02-2020, 22:12
Долните носачи на 156 са стоманени, а на 159 алуминиеви.

Поради тая причина, Бобо от Екстрийм Сервиз ми каза, че рециклирането на долни носачи на 159 е напълно забранено, не стават сигурни можеш да се отрепеш някъде.

flipz
06-02-2020, 22:25
Става въпрос за рециклиране! Лично аз фактури не съм искал или пък гаранции. Но АЗ, като клиент гарантирам за качеството, което предлагат хората! М/у другото за Гума трейд има бая отзиви. Разровете се! Навремето, като хвърлих два носача на 156-цата, след 5000 км, а бяха сума - 800 лв.!!! Знаете ли каква гаранция получих? Дудуци! Все пак говорим за ходова част. Едната кола в къщи я имам от нова. Изрично беше упоменато в гаранционния договор, че не покрива щети и ремонти по ходова част. Та дерзайте. Казах - съжалявам!

Съжалявам приятел. Аз в сервизите който съм ходил са ми издавали фактура + гаранция за ремонта.
Ако имаш желание ще ти ги снимам и покажа.
Какво като е рециклиране, нали е ремонт ? Утре като се пречукам от посоченият рециклаж на дадената част кой ще носи отговорност ?
А парите вече нищо ли не означават .. ако се разтрака след 5 дни и 200км ?
Който иска да се занимава с тези неща, но новите носачи имат и гаранция.
Не се заяждам, такова ми е мнението.

Долните носачи на 156 са стоманени, а на 159 алуминиеви.

Поради тая причина, Бобо от Екстрийм Сервиз ми каза, че рециклирането на долни носачи на 159 е напълно забранено, не стават сигурни можеш да се отрепеш някъде.
Абсолютно е така.

sasho_n2
07-02-2020, 11:23
Трябваше първо да ги провериш.
На 159 най- често и първо се чупят горните носачи, който не са скъпи.[/QUOTE]

Ами трябваше, но тъй като както бях споменавам и преди в настоящата тема, бях купувал някакви измислени Старлайн, реших че няма да изкарат кой знае колко и долните, при положение че горните минаха едва 6-7 хил.км преди да започнат да скърцат. На реглаж, когато ходих ми казаха, че единият тампон на единият долен носач е тръгнал. Поради тази причина ги купих, но несъжалявам. Цената на която ги взех беше изгодна ( около 200 лв/бр) и рано или късно ще им дойде времето :-).

Shades
17-02-2020, 13:10
За тези, които искат да имат яки носачи + шарнири, както и да не ги мислят през три месеца. Свалят разбитите носачи (или вземат от морга комплект "ремонтни"). За смяна на втулките ги носите или изпращате тук: Гума трейд
4023 Индустриална зона "Тракия", Пловдив
089 848 0539.
След втулките ги вземате от Гума трейд и за шарнирите ги занася тук: 42.127091,24.776918 - близо е до първия пункт. На тези координати търсим механична работилница! Носачите стават здрави, като на една реклама - много яки. Нито оригинал, нито реплика могат да им се опрат! Последно цените бяха 10 лв./втулка и 25 лв./шарнир. Лигавата 156-ца я продадох с долни на 90 000(!!!) км от рециклирането! Не бяха мръднали!
А всъщност какви са тези кекави 159-ки, които карате? Моята ще стане 3 год. откакто я взех, почти 60 к км при мен (и 180 к на тахото), а предница и задница не са казали мяу!
Та който иска да получи нещо стойностно срещу парите и нервите си да пробва. Който е бранд-любител... съжалявам (го)!

Точно с тази комбинация пробвах 2 пъти. 6-7К беше най-големия пробег преди да се разплескат. Писна ми да връщам "гаранционно", при условие, че всеки път трябва да се свалят, да се носят и т.н. Това е работа за хора с много свободно време. Аз нямах този лукс. Meyle HD горе + TRW долу и вече изобщо не си спомням каква беше тази драма с носачите ...

KroGh
22-04-2020, 10:52
Защо цените на ляв и десен носач разликата е такава огромна?!
171291
Отделно имам луфт и във вътрешните накрайници?
Някой сменял ли е и коя марка е добра ?

flipz
22-04-2020, 13:51
Вътрешен кормилен накрайник ? Като имаш луфт, сменяй :)
Обади им се по телефона и попитай .. може да имат някаква грешка.
Дори предполагам, че ще те офертират.

undy
01-10-2020, 13:03
Относно горните носачи....гледам сега Meyle HD и обикновени Meyle в Аутодок. От доста време знам за HD и затова,че тампоните не са като оригиналните.Та при положение,че всеки хвали HD-то,като по-надеждно( с 4г. гаранция даже по сайтовете),защо е наполовин цена от обикновения Meyle със стандартните тампони ? ...толкова ли са по-добри HD от TRW?

Alfa tuner
01-10-2020, 13:32
А втулките на Meyle може ли да се набият на носач с оригинални втулки

undy
01-10-2020, 14:08
Ако намериш диаметрите като информация и са еднакви,не виждам причина да не стане..

Стандартните
171775171776

Meyle HD
171777171778

sasho_n2
01-10-2020, 16:02
Относно горните носачи....гледам сега Meyle HD и обикновени Meyle в Аутодок. От доста време знам за HD и затова,че тампоните не са като оригиналните.Та при положение,че всеки хвали HD-то,като по-надеждно( с 4г. гаранция даже по сайтовете),защо е наполовин цена от обикновения Meyle със стандартните тампони ? ...толкова ли са по-добри HD от TRW?

Аз сложих Meyle HD, за сега съм минал само 15 хил. км, никакъв проблем. А защо е по-евтивно, може да има някаква текуща промоция или подобно - няма друга логика. Аз ги поръчах на около 140 лв./бр. HD-то. TRW слагах за горни преди три години, но закупено от БГ - скапа се и се разскърца на около 20 хил. км. След това рециклирах, изкараха около 12 хил. км ако не се лъжа, после сложих някакъв боклук Старлайн, който също се разскърца на 7 хил. км.

undy
01-10-2020, 17:01
Аз сложих Meyle HD, за сега съм минал само 15 хил. км, никакъв проблем. А защо е по-евтивно, може да има някаква текуща промоция или подобно - няма друга логика. Аз ги поръчах на около 140 лв./бр. HD-то. TRW слагах за горни преди три години, но закупено от БГ - скапа се и се разскърца на около 20 хил. км. След това рециклирах, изкараха около 12 хил. км ако не се лъжа, после сложих някакъв боклук Старлайн, който също се разскърца на 7 хил. км.

Мерси, колега.... Определено имаш опит с нови носачи и мнението ти е важно за мен, защото точно това ме интересува - сравнение на нови части.

sasho_n2
01-10-2020, 17:14
Мерси, колега.... Определено имаш опит с нови носачи и мнението ти е важно за мен, защото точно това ме интересува - сравнение на нови части.

От опита ми до момента, като че ли Meyle е най-добрият варинт и като съотношение цена/качество. Доста добри отзиви има и за Lemforder, но нямам личен опит и мнение за тях. А и последният път като купувах от аутодок, бяха с около 25 -30 лв. на бр. по-скъпи от Meyle HD.

undy
01-10-2020, 17:32
От опита ми до момента, като че ли Meyle е най-добрият варинт и като съотношение цена/качество. Доста добри отзиви има и за Lemforder, но нямам личен опит и мнение за тях. А и последният път като купувах от аутодок, бяха с около 25 -30 лв. на бр. по-скъпи от Meyle HD.

Ясно. За 56цата и 47цата до болка съм се занимавал, сменял, полиуретани, смазки, греси... до гуша ми беше стигнало, но на 59ката още не съм сменял носач, защото са здрави, но горните почват да поскръцват, шарнирите са бетон, но нямам въобще време и желание точно с носачи да правя сбиртоци(смяна на тампони, полиуретан или нещо подобно)... Просто искам нещо хубаво, а пък за HDто само суперлативи чета и слушам :)

flipz
01-10-2020, 19:27
Ясно. За 56цата и 47цата до болка съм се занимавал, сменял, полиуретани, смазки, греси... до гуша ми беше стигнало, но на 59ката още не съм сменял носач, защото са здрави, но горните почват да поскръцват, шарнирите са бетон, но нямам въобще време и желание точно с носачи да правя сбиртоци(смяна на тампони, полиуретан или нещо подобно)... Просто искам нещо хубаво, а пък за HDто само суперлативи чета и слушам :)

Като нямаш време, отиваш на сервиз и го правят.
На мен тампоните ми на долните носачи ги смениха за 20 минути. Всички по носачите.
После реглаж на предницата за 5 мин и хванах пътя.

dhtj
01-10-2020, 19:56
Аз реглаж много пъти съм правил, на различни коли, под 30-40 минути не съм успявал.
Явно толкова си мога :D

undy
01-10-2020, 20:05
На мен тампоните ми на долните носачи ги смениха за 20 минути. Всички по носачите.

В сервиз за тая глупост никога ;)
Имам предвид, че искам цяла част нова и да приключа... Набивал съм нови тампони и на горни, и на долни, стаб. щанги, цяло задно окачване на 56цата, знам много добре всичко ....искам да сваля и да сложа нов, точка... Нищо не ми пречи да взема и едни тампони и когато ми се занимава да си ги сменя и хоп на рафта с другите боклуци ;)

flipz
01-10-2020, 20:17
Аз реглаж много пъти съм правил, на различни коли, под 30-40 минути не съм успявал.
Явно толкова си мога :D

Когато няма големи отклонения. Все пак са сменяни тампони на носач.
Като не са разбутани старите настройки.

Каналът в сервиза има подвижен крик и повдига само предницата (няколко см).
Поставят отстрани на джантите 'сега не сещам как се казват приборите'
Включва си компа (въвежда марка/модел на колата) и на картинката си пише от коя страна, колко трябва да се коригира.
Слиза момчето в канала, гледа компа и върти гайката :)
Като коригира отклонението на компа си светва зелено на колелата .. сваля колата .. разкача 'приборите' и това е.
В компа им е въведен номера на колата, модел и на какви КМ е регулирана.
Разпечатва ми резултатите .. преди и след регулирането. Гаранция 10к км или 6м

nikotm
01-10-2020, 20:45

Престани да пишеш глупости?! Преди месец сменях големите тампони на долните носачи. В сервиз, аз и майстора на когото съм кум, ни отне повече от два часа, сваляне, избиване,набиване и слагане на носачите. Та тези 20 минути ги умножи по доста пъти, за да получиш реалното време за смяна.

flipz
01-10-2020, 21:19
Престани да пишеш глупости?! Преди месец сменях големите тампони на долните носачи. В сервиз, аз и майстора на когото съм кум, ни отне повече от два часа, сваляне, избиване,набиване и слагане на носачите. Та тези 20 минути ги умножи по доста пъти, за да получиш реалното време за смяна.

Хайде да не ми даваш наклон на *** какво да пиша.
Това, че толкова можете не означава нищо. Хората са професионалисти.
Толкова ли трудно ти се струва да се развият 3 болта на вътрешните тампони и една гайка на шернир като се работи с ударен гайковерт ?
След демонтиране на първият, подава го на колегата си. Той сменя тампоните през времето, което той сваля вторият.
Дава му вторият да смени тампоните на пресата и през това време монтира първият с нови тампони.
През това време той е сменил на вторият тампоните и му го дава за монтаж.
"Избиване" и "набиване" на пресата става за минути. Хората не избиват и набиват с чук !

Искам да видиш как в това видео, човекът демонтира долен носач без да бърза за 5 минути ! (как сменя носач за 10 минути САМ !)
https://www.youtube.com/watch?v=2vI4JuVU7YI

El Caballero
01-10-2020, 21:41
Когато няма големи отклонения. Все пак са сменяни тампони на носач.
Като не са разбутани старите настройки.

Каналът в сервиза има подвижен крик и повдига само предницата (няколко см).
Поставят отстрани на джантите 'сега не сещам как се казват приборите'
Включва си компа (въвежда марка/модел на колата) и на картинката си пише от коя страна, колко трябва да се коригира.
Слиза момчето в канала, гледа компа и върти гайката :)
Като коригира отклонението на компа си светва зелено на колелата .. сваля колата .. разкача 'приборите' и това е.
В компа им е въведен номера на колата, модел и на какви КМ е регулирана.
Разпечатва ми резултатите .. преди и след регулирането. Гаранция 10к км или 6м

А защо вдигат колата, когато правят стенд? Когато ми правят регулировки колата е стъпила на канала и с празен багажник.

acho_
01-10-2020, 21:47
Искам да видиш как в това видео, човекът демонтира долен носач без да бърза за 5 минути ! (как сменя носач за 10 минути САМ !)
Дали е бързал, или не - кой знае, но видеото е с множество прескачания, а което е показано е на скорост 10х. Реглажа няма и да коментирам, 5 минути дори не стигат да ми вдигнат колата и закачат каквото има да се закачва по колелата.

flipz
01-10-2020, 22:14
Дали е бързал, или не - кой знае, но видеото е с множество прескачания, а което е показано е на скорост 10х. Реглажа няма и да коментирам, 5 минути дори не стигат да ми вдигнат колата и закачат каквото има да се закачва по колелата.
Сега ще се ебаваме ли ?
Кое е забързано, завиването на болт и гайка и ще търсим дали е за 10 или 12 минути .. за 20 или 25 минути.
Не четеш ли че човека ми пише време 2 часа ! - някак си това не ти прави впечатление !
Не съм си гледал хронометъра, извинете. Самото видео е просто пример, че е възможно в рамките на това време спокойно да се свърши работата като знаеш какво правиш.
Като не сте съгласни, уговаряме час и идвате да сменяте.

flipz
01-10-2020, 22:17
А защо вдигат колата, когато правят стенд? Когато ми правят регулировки колата е стъпила на канала и с празен багажник.
Само предницата .. не цялата кола. И не съм обърнал внимание дали се отделя от земята или просто е повдигната и гумите контактуват. По спомен 1-2см.
Със сигурност повдигат предницата не знам защо. (правил съм на няколко коли и винаги така) Не са ми износвали неравномерно гуми или да тегли на някъде.

El Caballero
01-10-2020, 22:20
Само предницата .. не цялата кола. И не съм обърнал внимание дали се отделя от земята или просто е повдигната и гумите контактуват. По спомен 1-2см.
Със сигурност повдигат предницата не знам защо. (правил съм на няколко коли и винаги така) Не са ми износвали неравномерно гуми или да тегли на някъде.

Според мен ако вдигат, гумите ще увиснат и няма да е точно. Не знам.

flipz
01-10-2020, 22:22
Според мен ако вдигат, гумите ще увиснат и няма да е точно. Не знам.
Факт е че 30к нямам неравномерно износване. Гумите сложих преди това.
В нета има снимки на тази процедура с вдигната предница.
171789

El Caballero
01-10-2020, 22:26
Факт е че 30к нямам неравномерно износване. Гумите сложих преди това.
В нета има снимки на тази процедура с вдигната предница.
171789

Интересно кой начин е по-съвършен и нов, с вдигане или без. А когато се регулира задницата пак ли вдигат?

flipz
01-10-2020, 22:28
Не. Само предницата.
Аз не твърдя нищо, защото не знам.
171790
171791

acho_
01-10-2020, 22:42
Сега ще се ебаваме ли ?
Кое е забързано, завиването на болт и гайка

:))

nikotm
01-10-2020, 23:20
Хайде да не ми даваш наклон на *** какво да пиша.
Това, че толкова можете не означава нищо. Хората са професионалисти.
Толкова ли трудно ти се струва да се развият 3 болта на вътрешните тампони и една гайка на шернир като се работи с ударен гайковерт ?
След демонтиране на първият, подава го на колегата си. Той сменя тампоните през времето, което той сваля вторият.
Дава му вторият да смени тампоните на пресата и през това време монтира първият с нови тампони.
През това време той е сменил на вторият тампоните и му го дава за монтаж.
"Избиване" и "набиване" на пресата става за минути. Хората не избиват и набиват с чук !

Ма ти си много наивен? Това видео има толкова прекъсвания, че не мога да ги преброя.И това видео показва че не е толкова лесно свалянето на този носач. Цялата процедура от качването на колата на подемника, до свалянето и, за двата носача и смяната на тампоните, ще отнеме ДВА часа нормален труд. Ти, изобщо имаш ли си на идея колко болта трябва да развиеш за този носач? Защото, само кората ще я сваляш и качваш 20 минути? А за наклона няма смисъл от коментар. Говориш неща които нямат нищо общо с реалността. Още не си показал как турбото ти пълне буста от 1к оборота?

flipz
01-10-2020, 23:22
Не съм наивен, аз съм присъствал и гледал. Толкова по темата.
Научи се да броиш.

flipz
01-10-2020, 23:26
...

nikotm
01-10-2020, 23:32
Не съм наивен, аз съм присъствал и гледал. Толкова по темата.
Научи се да броиш.

За такива като тебе, трябва една тема за бисери. Ти постоянно ръсиш по някой. И ако не си наивен, лошо. Тогава отиваш в другата крайност?! Тоест ПРОСТ!!! И внимавай с клификацията за некъдърни, да не съжаляваш някой ден?

flipz
01-10-2020, 23:40
...

nikotm
01-10-2020, 23:44
За малоумници като теб, трябва забрана във форума.
Хич да не знаех колко болта се развиват .. като гледах видеото щях да разбира - загряваш ли?
Прекъсвания ... колко време 1ч и 20 минути ? - разстройство ли е имал ха ха :)
Сам виждаш с очите си че това е ремот за 10-15 минути и то със обясняване и снимане и продължаваш да се напъваш.
Да не говорим, че при мен го правят опитни, хора който всеки ден това правят от 15год. И не е един а са 4 в сервиза, но 2ма се занимаваха с това.
Бисери не бисери .. колата ми се движи не износва гуми и окачването не хлопа,трака и тн.
Майстора ха ха 2 часа за 2 носача в сервиз с подемник.
М/У другото на поедмника колата я вдигат за 3-4минути ..

0889937494 това ми е телефона. Дай си твоя за да ти кажа кой е малоумник. Сериозно ти говоря.

flipz
01-10-2020, 23:51
Ако не искам ? Разговорът с теб, приключи.
Пълна загуба на време .. не знам защо ти се вързах.

dhtj
01-10-2020, 23:56
Голям теоретик е колегата flipz, ама май само гледа отстрани или на клипче.
Хвани се да направиш нещо сам и пак коментирай.

Горни носачи на 159 знаеш ли как се сменят например? Не е като на клипчето. :)

nikotm
01-10-2020, 23:59
Ако не искам ? Разговорът с теб, приключи.
Пълна загуба на време .. не знам защо ти се вързах.

Само че, аз не съм приключил с теб. Моли се, да не се засечем някъде.

flipz
02-10-2020, 00:18

Да знам. Сменихме и горният носач. Може да има и други начини.
В този сервиз, сложиха скоба на пружината на амортисьора, и го откачиха.
Смени момчето носача и го закачи.
Друго нещо особенно не помня.
В тубата има видео как се сменя .. там не откачаха амортисьора по спомен.
Не ми е работа да знам .. като цяло.
Пиша не каквото мисля, а каквото съм видял :)

Правил съм сам много неща 10+ години на 145 и сега правя каквото се наложи.
На 145 всичко съм си правил сам .. без обслужване на ангренажа ролки и помпа.
На 159 всичко което е достъпно отгоре - без ангренаж.

Бобби
03-10-2020, 20:51

А бе, практика имам една гаражна клетка с подемник в София, ае да ти е дам за 250лв. наем на месец и да спретнеш един форумен сервиз...:))) цената е много изгодна...ако си в час....едно е да пишеш, друго е да го можеш...това се отнася за всички от клуба направи си сам...;)....това ти го казва ония дето продава пици, но е на ясно с някой неща....а не като теб с О - пръстените от железарията....нали се сещаш какво визирам...:))...да не споменавам други твой решения за карето на кормилният прът на 156-та и други твой уникални решения на проблеми в нета..;)
Когато в форума те оценят за труда ти, тоез за свършена работа, а не за приказки, тогава ще те призная.....;) нали знаеш.... слабост си ми... жалко, че не дойде да се запознаем реално а висна на Шел преди време...:))....другото за мен е бля..бля...без покритие...

Бобби
03-10-2020, 21:05
Само че, аз не съм приключил с теб. Моли се, да не се засечем някъде.

Защо се пенявиш виртуално, аз ги ебавам по друг начин, като преливам от виртуално в реално и рибките са в мрежата...:)))....доказано с няколко случая в форума за не уважение без да те познават...;)....много найвници има в интернет, ама ако си от старото поколение, трябва да отсяваш нещата...;)...та в тоя ред на мисли...щом не познаваш човека, недей да редиш мисли или определения за него..:)

Scrapera
04-10-2020, 01:17
171793
Нека някой колега, който е сменял този тампон, да обясни за колко време се сменя само той.
Да оставим настрана технологичното време за смяна на останалите два, също и за демонтаж и монтаж на носача, от нас да мине.

nikotm
04-10-2020, 08:39
Защо се пенявиш виртуално, аз ги ебавам по друг начин, като преливам от виртуално в реално и рибките са в мрежата...:)))....доказано с няколко случая в форума за не уважение без да те познават...;)....много найвници има в интернет, ама ако си от старото поколение, трябва да отсяваш нещата...;)...та в тоя ред на мисли...щом не познаваш човека, недей да редиш мисли или определения за него..:)

Ами аз, не се ядосвам, отдавна съм преминал този период. И за да не се пише виртуално, му предложих да се чуем радикално. :) Но той се скри у дупката. Да, от старата школа съм и знаеш как там се решаваха нещата, не като сега, клавиатурни рицари. :) Когато се говорят неверни неща, си отстоявам правотата и не ми харесва,някой да ме обижда. Може би е от времената в които живеем, но на повечето хора, вече не им пука за нищо. Радвам се, че не съм такъв! :)

acho_
04-10-2020, 08:53
171793
Нека някой колега, който е сменял този тампон, да обясни за колко време се сменя само той.
Да оставим настрана технологичното време за смяна на останалите два, също и за демонтаж и монтаж на носача, от нас да мине.
20 минути / 3 тампона / 2 носача ≈ 3:19 мин

nikotm
04-10-2020, 09:09
171793

Чакай, сега да сметнем. :) Общо 20мин. 2х2мин. за сваляне и качване на гумиата и подемника. Сваляне и качване на носача 2х3мин. За трите тампона 10:3=3,333333333. Ето и отговора на твоя въпрос. 3,3333333333 :) Признавам го този монтьор, работи със скоростта на звука горе-доле. :)

пс Колегата ме е изпреварил, а и аз не съм видял, че е за двата.:roll2::bash::bash::bash:

Значи, 20-(2х2)-(4х3)=4 4:6=0,6666666667мин.

Времето за смяна на този тампон е 0,6666666667мин. Тук вече отиваме към Светлинна скорост. :)

flipz
04-10-2020, 09:59
171793

Този мисля, че не го смениха, но не съм сигурен (може да е бил здрав) само вътрешните и този до шернира. (ще проверя фактурата)
Както написах, работиха 2-ма човека .. един демонтираше и монтираше в канала .. на мобилен хидравличен крик - не на подемник. Вторни смени тампоните.
Или не следите темата или се заяждате. Никой не коментира 2 часа за смяна на 2 носача :) :) :)
Описах и процесът на работа.
Канал .. сваляне на кора с винтоверт. да не кажа за 2 минути .. тя е сваляна и преди, колата е в гараж няма болтове да задържат и превъртат
Колата се повдига на мобилният хидравличен крик.
Започва работа по носача техник 1 - техник 2 сваля гумите.
Първият носач е демонтиран и се дава на техник 2 да сменя тампоните на пресата и започва демонтаж на носач 2
Докато демонтират вторият носач на първият са подменени тампоните и се дава на техник 1 в канала за монтаж.
Докато се монтира първият носач се сменят тампоните на вторият носач
Носач едно е монтиран и започва монтажът на носач 2
Всичко стана бързо .. какъв ми е интересът да излъжа .. някой ми плаща или какво ?
* в сервиза работят 4 човека и си помагат като има нужда.
* гледаха по- бързо да го направят, защото след това предстоеше смяна на всички ремъци,ролки и водна помпа.

El Caballero
04-10-2020, 11:16
Не го приемай като заяждане, но математически е невъзможно. Просто не стига време.

ecotronic
04-10-2020, 12:33
Ако ставаше с гледане, кучето щеше да е месар :tooth:

Бобби
04-10-2020, 17:00
Заебете го пит стопа на F-1....аз съм сменял спукана гума за над три часа в добра компания и каса бира, та в тоя ред на мисли ме интересува не времето на ремонта, а качеството както на частите, така и на труда... да се върнем на темата....
Ето какво ми дават за качествени долни носачи без остъпка....
489.00 JT___06 Носач - R 1 407.50 лв.
489.00 JT___07 Носач - L 1 407.50 лв.
Някой интересувал ли се е от оторозираните дилари...?...те май вече са два....типично за България....
Нека да коментираме цена - качество, а не на кой, колко му е по голям, за колко време му става и кога спада...:))

alfa156jtd
25-11-2020, 17:58
Един съвет,изпробвано в годините,когато сменяте носачи,беалети,където има маншон,пълните го с двигателно масло,раздвижвате го добре докато отиде масло около ябълковидния болт,затваряте и забравяте за този проблем.Успех на всички.

flipz
26-11-2020, 11:50
Един съвет,изпробвано в годините,когато сменяте носачи,беалети,където има маншон,пълните го с двигателно масло,раздвижвате го добре докато отиде масло около ябълковидния болт,затваряте и забравяте за този проблем.Успех на всички.

Не че нещо се заяждам, но не ми стана ясно за кой проблем забравям?
Аз като сменя носачите и забравям за проблема .. ако се има предвид разбит шарнир.
В маншоните на носачите има грес .. проверявал съм лично на носачите на старата ми кола. - 'един приятел ме съветва да ги напълня с грес -защото уж нямало' ами пълни си бяха :)

El Caballero
26-11-2020, 19:54
Не че нещо се заяждам, но не ми стана ясно за кой проблем забравям?
Аз като сменя носачите и забравям за проблема .. ако се има предвид разбит шарнир.
В маншоните на носачите има грес .. проверявал съм лично на носачите на старата ми кола. - 'един приятел ме съветва да ги напълня с грес -защото уж нямало' ами пълни си бяха :)

Аз съм гледал такива шарнири пълни с грес и с годините тя изсъхва и излиза настрани. Обаче като и сложиш нещо течно се размеква и влиза навътре, може и някакъв спрей да се пръсне, важно е да се втечни :)

alfa156jtd
27-12-2020, 17:05
не е практично грес,болта я избутва и остава на сухо,само масло

flipz
27-12-2020, 17:23
не е практично грес,болта я избутва и остава на сухо,само масло

Нали за тази цел има върху болта МАНШОН .. със скоба.

По темата .. гледах в аутодок долни носачи по 200лв 230лв и горни под 100лв
- намират се вече на сносни цени ..
* за кой са евтини за кой скъпи не знам - всеки си преценя.

zorobg
03-01-2021, 08:07
Здравеййте колеги.
По темата. Попаднах на добри цени за носачи SKF.
Горен носач - 75 лв с доставката
Долен носач - 120 лв с доставката

cec21
03-01-2021, 15:04
Аз Март месец сложих два долни на SKF, които купих за по 107лв. бройката и до момента нямам никакви оплаквания.

batproho
04-01-2021, 13:26
Здравеййте колеги.
По темата. Попаднах на добри цени за носачи SKF.
Горен носач - 75 лв с доставката
Долен носач - 120 лв с доставката

Това от къде, някакви координати..?

zorobg
04-01-2021, 16:34
Това от къде, някакви координати..?

https://m.avtochastionline24.bg/alfa-romeo/159-sportwagon-939/31359/10671/shchanga_za_nezavisimoe_oekachvane_na_koeleloe_nad l_napr_koes_noesach

Но е на късмет. Днес цените са едни, утре други ��

flipz
04-01-2021, 22:38
https://m.avtochastionline24.bg/alfa-romeo/159-sportwagon-939/31359/10671/shchanga_za_nezavisimoe_oekachvane_na_koeleloe_nad l_napr_koes_noesach

Днес има -35% през приложението на Аутодок .. т.е. през телефона.
Аз като си поръчах спирачните дискове и накладки .. през WEB платформата на PC отстъпката беше -29% .. а през приложението -35%

dhtj
05-01-2021, 00:26
Горни носачи трв от аутодок изкараха няма и 5к км на моята (бивша) 159ка.
Разбиха им се тампоните и почнаха да потракват неприятно.

acho_
05-01-2021, 01:06

Този сайт е собственост на Autodoc.

Днес има -35% през приложението на Аутодок .. т.е. през телефона.
Аз като си поръчах спирачните дискове и накладки .. през WEB платформата на PC отстъпката беше -29% .. а през приложението -35%
Добави същите неща в кошницата и през сайта и през апликацията, и сравни крайната цена. Лятото смених окачването с такова за стандартна 159-ка, понеже ми идваше ниска, въпреки различните % отстъпка, имаше близо 100лв разлика в полза на сайта, въпреки че би трябвало да е обратното (това го видях в последствие и се изядох от яд :) )

Отделно е малко като Black Friday, процентът отстъпка расте, както и цените, в крайна сметка плащаш почти същото. Да не си мислите, че ако днес е 35%, а утре 25, сте изпуснали офертата на годината.

sasho_n2
05-01-2021, 10:36
От Аутодок, отстъпките през приложението винаги са с 3-4% по-високи. Аз също така правя - проверявам през чата за съвместимост на продукта ( проверяват ми го по рама), добавям в кошницата през компютъра, защото ми е по-удобно и правя поръчката през телефона. По отношение на носачите, горните Meyle HD ( 135 лв./бр с отстъпката) вече година и половина около 25 хил. км няма никакъв проблем, долните са на около година TRW (210 лв./бр) и около 15 хил. ккм, пак никакъв проблем, купувани от Аутодок. Обикновено отстъпките им понеделник-вторник са наи-високи в дните от седмицата и достигат около 35-37%.

acho_
05-01-2021, 11:04
Това с проверката по рама е добра идея, защото само по модел има доста несъвместими части.

undy
05-01-2021, 11:06
От Аутодок, отстъпките през приложението винаги са с 3-4% по-високи. Аз също така правя - проверявам през чата за съвместимост на продукта ( проверяват ми го по рама), добавям в кошницата през компютъра, защото ми е по-удобно и правя поръчката през телефона. По отношение на носачите, горните Meyle HD ( 135 лв./бр с отстъпката) вече година и половина около 25 хил. км няма никакъв проблем, долните са на около година TRW (210 лв./бр) и около 15 хил. ккм, пак никакъв проблем, купувани от Аутодок. Обикновено отстъпките им понеделник-вторник са наи-високи в дните от седмицата и достигат около 35-37%.

И за мен това е най-добрата комбинация-горни Meyle HD и долни TRW.

undy
05-01-2021, 11:13
Това с проверката по рама е добра идея, защото само по модел има доста несъвместими части.

Има изключения с проверката по рама в AutoDoc. Пример : свалям болтовете на главата и ги меря 225мм.,мацката отсреща ми казва "не са за вашата кола тези които желаете да купите, трябват ви 220мм".. Хмм, казвам - но те са ми в ръцете, искам 225 на Elring, пиша номера, който предварително съм сверил в каталога на Elring... Не, та не... Едвам я навих да ми ги продаде,на нея и излизаше друго.

Друг пример с рама. Скоро сменях предно стъкло, по рама излиза, че нямам сензор за дъжд, пък аз имам. Хайде и там разправии, че на място ходих да се убедят. Та се случва понякога, отделен е въпроса, че все на мен.

batproho
06-01-2021, 09:58
И при мен по VIN номер, ми излизаше един филтър маслен, а в действителност бе друг.

kalashnikov
07-01-2021, 21:05
AutoDoc
Ако се следи всеки ден цената има попадения
Долен носач SKF - 81.71 лв

171935

Бобби
01-02-2021, 15:48
AutoDoc
Ако се следи всеки ден цената има попадения
Долен носач SKF - 81.71 лв

171935

А в Ауто Италиа....836 лв, днес...:))...сега чакам обаждане от Витоша Ауто, новият дилър....;)....и след това правя сравнение с другият пазар за който говорим в темата, което е ненормално, като качество и цена...
п.п...за Витоша Ауто не ми се говори...:))...1280 лв. за бр......иде реч за качествени части доставени от Италия....та в тоя ред на мисли разсъждавам колко сме нещастни с нашият стандарт на живот.....а сме в Европа......

BO
01-02-2021, 19:49
Не знаех, че Поршетата са съвместими с носачи от 159-ка. Питай в Порше колко ще струва. Сигурно ще е по-евтино, че като кажеш Алфа и оригинална част и гледаш какво става.

alfa racer GTA
01-02-2021, 20:46
За последно Витоша ауто ми поискаха 586лв за маркуч за високо налягане на хидравликата и казаха че доставката е 2 седмици тогава и ги отсвирих.

Поръчах маркуч Originali ricambi от официален дилър в Унгария за 243лв без доставка.

И Ауто Италия и Витоша ауто си серат сами в устата с тези цени и има немалка вероятност при бъдеща покупка на нов автомобил само заради тази си политика да загубят клиенти.

Особено когато се преценява покупката измежду "гъзария" и практичност.

Не съм фен на немски, френски или японски автомобили, но бих си помислил сериозно между алфа Ромео и електрически седан SUV(или сходно превозно средство) , особено ако пробегът ми струва 2.50лв-3.50лв на 100км и не се сменят масла, филтри, ангренажи...и т.н., тоест цената на обслужването е значително по-малка за еднакъв пробег километри.

Лакомията на определени дилъри спъва продажбите и развитието на марката...

Преди около година и 8 месеца поръчвах съд + капачка за антифриза ricambi Originali от Италия и с доставката ми струваха 74-76лв.В четвъртък в 16'00 часа ги поръчах в понеделник в 15'00 часа ми се обадиха че са на адреса ми...

Изобщо като гледам вече доста хора използват различни приложения за компютри, за телефони, за да пазаруват по-евтини резервни части, а това само бележи началото на края на традиционните търговци на резервни части, пък били те и официалните представители на марката за дадена държава...

Както се казва Game changing ...

italfen
01-02-2021, 20:48
Да имаш Порше и да си нещастен защото продават евтини носачи за 159ка... respect

Бобби
02-02-2021, 11:24
Поршето на някой му е заседнало като буца на гърлото, преглъщайте бе момчета и запазете злобата си, не се подигравайте с човек без да го познавате... коментирайте по темата
п.п...италфенче, не е лошо да си пицар...А..;)

Бобби
04-02-2021, 00:31
М/у другото на пазара има некви турски носачи за 200+ лева, предлагат ги на бул. А. Стамболиски 155 София....продавача много ги хвали, ама от тоя магазин не съм пазарувал от над 15 години....едно време бяха от първите магазини за италиански части....

italfen
04-02-2021, 06:27
Сега последно турски ли да слагаме или оригинални от Витоша ауто?

Този Фолксваген ли ти дигна толкова самочувствието? Като някой каже "карам Порше" си представям 911, Панамера, Кайман. Ама то сигурно и в Дон Вито като си поръчваш пица очакваш да е с вкус на Италианска... :)

171984

Бобби
04-02-2021, 10:43
Сега последно турски ли да слагаме или оригинални от Витоша ауто?

Този Фолксваген ли ти дигна толкова самочувствието? Като някой каже "карам Порше" си представям 911, Панамера, Кайман. Ама то сигурно и в Дон Вито като си поръчваш пица очакваш да е с вкус на Италианска... :)

171984

Незнам защо някой като теб и BO коментират 159, без да са я притежавали и сблъсквали с капризите и....но както и да е, в нета всеки може да си плямпа.
Коментирам цени, а не давам препоръки, защото до сега не съм сменял, но ми предстой, а ти ако си чул нещо на мегдана може да споделиш...;)
п.п..относно пиците, много зависи от качеството на продуктите и майстора, както казах, трябва да си запознат с нещо за да го коментираш, както и мен....е не съм пицар, а чистач и сега дерзай и си развивай въображението, ако си нямаш друга работа...:)

flipz
04-02-2021, 10:43
Не знаех, че Поршетата са съвместими с носачи от 159-ка. Питай в Порше колко ще струва. Сигурно ще е по-евтино, че като кажеш Алфа и оригинална част и гледаш какво става.
Пише го.
Съвместна разработка с швабите.
Окачването е предназначено и за opel insignia до колкото помня от прочетеното, но така и не са пуснали модела в производство.
* сигурни ли сте че съвпада с това на porshe cayenne ? (мисля, че бях разглеждал как изглеждат носачите и на cayenne бяха по- големи (като размери) от на alfa 159)

А в Ауто Италиа....836 лв, днес...:))...сега чакам обаждане от Витоша Ауто, новият дилър....;)....и след това правя сравнение с другият пазар за който говорим в темата, което е ненормално, като качество и цена...
п.п...за Витоша Ауто не ми се говори...:))...1280 лв. за бр......иде реч за качествени части доставени от Италия....та в тоя ред на мисли разсъждавам колко сме нещастни с нашият стандарт на живот.....а сме в Европа......

Какво означава, че сме нещастни със стандарта на живот ?
Защо от AutoDoc същата част да е по- некачествена ? - просто фирмите си правят далаверите в България.
Дори да предположим, че ще изкарат от autodoc 2 пъти по- малък пробег .. пак си заслужава :)
- аз лично не мисля, че частите са различни .. от опит.
Какво има в един безценен носач, че да струва 836лв :)

Бобби
04-02-2021, 14:01
flipz , малко помисли преди да ми задаваш въпроса за нашият измислен стахдарт....последните 30- години храната ни е боклук, авточастите който има на нашият пазар, още по голям боклук, пътища, обслужване и т.н....това е мое убеждение и не ти го натрапвам, всеки сам си преценява....да търговеца манипулира с цена и качество...то и темата е за това, ако може потребителя да се ориентира.....
Поршето е савсем друга зайгравко от друга тема, но колегите го засегнаха...така, че не влизай в размисли с какво окачване е...
п.п...то ако имахме поне някакъв минимален стандарт и сигурност, нямаше да ходи българина да мигрира.....

angelovi69
04-02-2021, 17:28
Пускам два линка за горни носачи. По-скъпия е мой. Ако не е коректно, модераторът да трие.
https://bazar.bg/obiava-22179070/nosach-za-alfa-romeo
https://bazar.bg/obiava-24378872/goren-liav-nosach-nov-za-alfa-romeo-159-vrera-spaydar-939-na-mapko-mapco-59018

cec21
19-02-2021, 14:07
Някой има ли представа тампоните на горния носач дали могат да се заменят с такива на Meyle HD?

dhtj
19-02-2021, 14:54
Могат без проблем.

ivovt
19-03-2021, 11:59
Аз Март месец сложих два долни на SKF, които купих за по 107лв. бройката и до момента нямам никакви оплаквания.

Колега, доволен ли си все още от SKF-а, че и аз съм се насочил да взема едни такива долни, че цената е доста добра?

cec21
19-03-2021, 17:15
Колега, доволен ли си все още от SKF-а, че и аз съм се насочил да взема едни такива долни, че цената е доста добра?

За сега всичко е наред. Вече са на около 15к.

batproho
14-04-2021, 16:06
TRW или Meyle, за долни носачи става въпрос..? Разликата в цената е малка, та тя в случая не е определящия фактор...

stu
09-11-2022, 15:40
Купих горни HD и долни Meyle, но не съм сигурен дали са ми дали точния модел горни, тъй като моята е преди фейса.
Тези, които взех са с номера 0014 и 0015, а другите бяха с номера 0020 и 0021?
Някой може да каже със сигурност дали съм взел точните горни носачи, че да не се налага да ги връщам?

alfa racer GTA
09-11-2022, 22:32
Тези които завършват по номер на производителя(Meyle) на - 0014/HD и 0015/HD са съответно за преден горен десен и съответно ляв носачи за отпреди фейслифта. Ъгълът на конуса е 1/10 на нашите.
На фейслифта ъгъла на конуса е 1/6.

По-скоро в Аутодока пише "година на производство до 02/2009" и "година на производство след 02/2009"

По същият начин е описанието и за TRW носачите, като там е добавено и "диаметър на конуса 14.7мм", като мисля, че по спомен нашият диаметър на конуса е по-малък от на фейслифтовия носач. Някога преди 4 години когато купувах за мен и това бях намерил за да съм сигурен какво купувам, ама сега не го помня вече.

undy
10-11-2022, 09:48
Купих горни HD и долни Meyle, но не съм сигурен дали са ми дали точния модел горни, тъй като моята е преди фейса.
Тези, които взех са с номера 0014 и 0015, а другите бяха с номера 0020 и 0021?
Някой може да каже със сигурност дали съм взел точните горни носачи, че да не се налага да ги връщам?

С две думи-да взел си правилните ;) Слагах същите.