View Full Version : Проблем с чистачките при праскане не трагват сами-АЛФА 146
Проблема е 4е преди като си напраскам прозорците и се вклю4ваха сами-правеха 3 или 4 захождания ,а сега не искат.
При вклю4ване нагоре надолу няма проблеми.
Някакви идеи
станахме двама :roll: :roll: :roll:
trustworthy
10-05-2007, 11:30
Aз моята така я купих и сега чак разбирам, че трябва да маже с чистатчите като пръскаш...както е при нормалните коли :)
Проблема решавам като пръсна, т.е. опъна лостчето и после го дам нагоре да изтрие 3-4 пъти и готово :)
отваряте читсачките отгоре на моторчето има един управляваш блок - 90% се е прецакал защото има резе за закъснение - т.е. първо проска и след известно време чак тръгват чистачките - идеята е да не се движат на суха джам ама сдава багажа
trustworthy
10-05-2007, 11:34
E какво се прави тоя управляващ блок? Сменя се или се ремонтира? на мен щото и самите чистачки ми позапецват на по-ниски обороти на чистене, та ше ги отварям така или иначе. задната и тя нещо прави парчета....дано не вали много това лято 8)
ми зависи ко му е преебано
иначе за запецващи - една от честите причини съм я писал те тук как се отстранява:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4162
ма то моторче за чистачки не е скъпо да се смени направо цялото :wink:
miromitev
10-05-2007, 11:56
Моторчето е към 540лв.:shock: а електрония блок за управление е към 80лв..Питах в онзи ден сервиза и те били комплект :? Така , че ако мотора се е пре..ал може да се отремонтира..така мисля а блока се купува! : Моите чистачки пък когато са на 1 скорост(или на интервал)треперят по стъклото дори и с течност.Когато им дам 2 скорост всичко си е ОК!Гледам от няколко дена май се поуправиха без да ги базикам :?
trustworthy
10-05-2007, 12:08
Моторчето е към 540лв.:shock: а електрония блок за управление е към 80лв..Питах в онзи ден сервиза и те били комплект :? Така , че ако мотора се е пре..ал може да се отремонтира..така мисля а блока се купува! : Моите чистачки пък когато са на 1 скорост(или на интервал)треперят по стъклото дори и с течност.Когато им дам 2 скорост всичко си е ОК!Гледам от няколко дена май се поуправиха без да ги базикам :?
Същата работа е и при мен ;) Треперенето идва от четките на мторчето, тва е ясно и е лечимо.
Сега само да уточним дали просто за Търтея 600 лв са нищо работа, просто се е объркал или е говорил за 2-нд хенд?
miromitev
10-05-2007, 12:14
Същата работа е и при мен ;) Треперенето идва от четките на мторчето, тва е ясно и е лечимо.
Сега само да уточним дали просто за Търтея 600 лв са нищо работа, просто се е объркал или е говорил за 2-нд хенд?
Така е от четките на моторчето са ..те са 2 чифта за 1 и 2 положение, но сега не ми се сваля чакам да дойде дъждовния сезон :lol: