PDA

View Full Version : Източване на масло от 2.0 ТС

SwappeR
11-06-2018, 13:53
Здравейте колеги,
Имам един бърз въпрос - имам здрав картер с превъртаща пробка. Измислих си вместо да ходя по стругари и да треперя дали ще ми направят резбата кадърно, не е ли по-добре да заваря тая пробка дето превърта и да си тегля маслото през отвора на щеката с машина? Имам познат със сервиз, който има такава машина. Въпросът е - през щеката може ли при 2.0 ТС CF2 да се издърпа напълно маслото от картера?

vankata_ll
11-06-2018, 19:58
Моето знание по въпроса:
За да се преправи пробката картера трябва да се свали :-(
Иначе дефектиралата пробка не се заварява, а се лепи. Аз съм така от 2-3 години и маслото се тегли през щеката. По думите на сервиза се изтегля цялото количество.
Ще ми е интересно и друго мнение.

SwappeR
12-06-2018, 00:28
Моето знание по въпроса:
За да се преправи пробката картера трябва да се свали :-(
Иначе дефектиралата пробка не се заварява, а се лепи. Аз съм така от 2-3 години и маслото се тегли през щеката. По думите на сервиза се изтегля цялото количество.
Ще ми е интересно и друго мнение.

Според мен ако след 2-3 години нямаш проблеми с колата, значи може да я караш още 2-3 така и да сменяш на нещо по-ново.
Аз по принцип вземам една 146-ца за временна кола докато си търся нова, но понеже имам много спомени с нея от преди, ми се искаше да я взема за резервна и да си я карам. Затова мислех дали да не оправя картера като хората. Ама... Има много ръжда по веждите и навсякъде и не се знае докога ще я карам, та затова... Ще лепя и ще тегля през щеката ако въобще стигна до смяна на масло след 10К км. :cry::cry: