View Full Version : Тракащи накладки/спирачни апарати
Здравейте, колеги!
Напоследък в жегите със свален прозорец започнах да дочувам тракане, което се оказа че е от накладките, които тракат страшно много по неравности, дори и най-малките. Това ми се случи със старите апарати от 155, а като ги смених с такива от 145 уж спряха.. да ама не, като се поизтъниха отново взех да го чувам, а уж са от кола 2000г и доста ме съмнява да няма как да се застопорят/уплътнят.
Някой имал ли е такъв случай и може ли да сподели опит или да даде съвет относно решението, за да не звъним като коледна песничка ако не дай си боже мина по павета. Все едно е пред разпад.
lordliness
17-07-2018, 13:24
Повечето накладки тракат от разбити водачи.
bobi1997
17-07-2018, 17:34
Това ми се случи и на двете ми Алфи веднага след смяна на накладките. При 146-цата бях сложил някакви смотани накладки и ги набедих тях, развих си някаква теория, че тия направляващите/уплътняващите метални пружинки са кофти и продължих да си карам така.
Сега при 145-цата сложих ТРВ и не допускам, че може да е от тях. Може би lordliness има право за разбити водачи, но каква е логиката да се появява след смяна на накладки, а преди това да го няма?
Благодаря ви за отговорите.
Дали с ремонтен комплект ще се реши проблема с водачите?
Но ако не е от водачите, имате ли идея какво друго може да е?
lordliness
17-07-2018, 18:00
Благодаря ви за отговорите.
Дали с ремонтен комплект ще се реши проблема с водачите?
Но ако не е от водачите, имате ли идея какво друго може да е?
С ремонтен комплект ще стане. И смазване където е необходимо.
ivopifeca
18-07-2018, 16:23
Ако след натискане на спорачка,не тракат,не ти е страшен проблема-5 години съм карал така Кромата,която бракувах наскоро на 780 000 хиляди...иначе виж си водачите,както ти казаха колегите,ако те притеснява.
mimouzunov
18-07-2018, 17:25
Здравейте, колеги!
Напоследък в жегите със свален прозорец започнах да дочувам тракане, което се оказа че е от накладките, които тракат страшно много по неравности, дори и най-малките. Това ми се случи със старите апарати от 155, а като ги смених с такива от 145 уж спряха.. да ама не, като се поизтъниха отново взех да го чувам, а уж са от кола 2000г и доста ме съмнява да няма как да се застопорят/уплътнят.
Някой имал ли е такъв случай и може ли да сподели опит или да даде съвет относно решението, за да не звъним като коледна песничка ако не дай си боже мина по павета. Все едно е пред разпад.
Преди 10 години и аз като теб се хванах да го оправям това.. Купих си нови водачи, но се оказа че проблема е не водача е другата половина (нещото с дупката)...
Просто е разбито! Ако искаш ще ти ги дам тея водачи стига да ги намеря...
Иначе виж маншончетата дали са ти здрави, ако са се закъсали... Апарата може да не става за оправяне и винаги ще си дрънка!
Благодаря за съветите, ще видим какво, как и защо другият месец