PDA

View Full Version : 155 - фаровете светят докато не разкача акумулатора

Alfa Pilot
21-11-2018, 06:18
Прибирам се аз точно след като заваля сняг и гледам че късите и двата светят а колата не е пипана цял ден. Превключване на къси/дълги без ефект. Единственото което помогна беше да разкача акумулатора.
Знаете ли къде в ел. инсталацията може да е проблема

mimouzunov
21-11-2018, 13:25
Прибирам се аз точно след като заваля сняг и гледам че късите и двата светят а колата не е пипана цял ден. Превключване на къси/дълги без ефект. Единственото което помогна беше да разкача акумулатора.
Знаете ли къде в ел. инсталацията може да е проблема

Вода в таблото с бушоните е първото за което се сещам...

Alfa Pilot
24-11-2018, 22:22
Мерси колега, прегледах таблото, напълно сухо е. Извадих всички релета, че не бях сигурен кое е за късите и продължиха да светят. Интересно че този проблем не засяга дългите.

ecotronic
24-11-2018, 22:41
Щом няма реле, не остава друго, освен проблемът да е в ръчката. Най-вероятно залепнал контакт.

mordohy
25-11-2018, 10:12
Да не би да имаш някоя играчка за "дневни" светлини. Защото съм виждал такива боклуци с едни миниатюрни реленца, дето не стават за нищо и Еко да е прав. Не вярвам 155 да е без релета за светлините.

Alfa Pilot
26-11-2018, 17:33
Щом няма реле, не остава друго, освен проблемът да е в ръчката. Най-вероятно залепнал контакт.

Има ли как да се провери без да я разглобявам

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:32 ----------

Да не би да имаш някоя играчка за "дневни" светлини. Защото съм виждал такива боклуци с едни миниатюрни реленца, дето не стават за нищо и Еко да е прав. Не вярвам 155 да е без релета за светлините.

Нямам никакви подобрения по светлините

ecotronic
26-11-2018, 17:37
Има ли как да се провери без да я разглобявам

Ръчката би трябвало да си има конектор. Изключи го и ако така фаровете угаснат, значи проблемът е в нея.

mimouzunov
26-11-2018, 23:16
Ръчката би трябвало да си има конектор. Изключи го и ако така фаровете угаснат, значи проблемът е в нея.

Лостчетата на 155-цата са доста добре направени. Мисля, че до тоя момент несъм видял дефектирало (електрически), за сметка на това бушонно табло с влага/окиси колко искаш...

В мокро/влажно време някои екземпляри си пускат чистачките сами а лечението е да се запуснат фаровете :wierdo: случвало се е и обратното... :wierdo:

mordohy
01-12-2018, 08:07
Аз също не вярвам да е от лостчето, защото през него минава само оперативен ток. Без контакт ако ще и всичко там да е на късо, пак не може да свети. Остава да е таблото за бушоните.

ecotronic
02-12-2018, 13:08
Не съм запознат със схемата на 155, но при 156 (преди 2001) късите светлини, когато са включени самостоятелно, се захранват само през ръчката, без реле.

mirecyt
02-12-2018, 17:12
Аз имах проблем с лостчето, изгасвали са ми фаровете в движение. Не е изключено да е от него.

Furious 155
03-12-2018, 23:20
И аз бих заложил на влага някъде, където трябва да е сухо по бушонното табло.
Ако имаш къде да я вкараш на топло, някъде в гараж за няколко часа или една нощ, вероятно ще се справиш с последиците от влагата. Остави стъклата свалени леко също.
Но причината да има там влага, трябва сам да откриеш!

Alfa Pilot
22-12-2018, 13:10
155ицата изглежда е чистокръвна Алфа. След като реших да се заема отново с проблема, блъснах по-силно таблото с бушоните за да го заключа и .... фаровете се оправиха, но .... сега чистачките не работят.