Log in

View Full Version : гаден пушЕк

Romeo
13-05-2007, 14:23
помощ моля ви нещто взе да ми излиза много 4ерен пушак верно 4е е дизел дизел е ама мисля 4е не е нормално някои да има представа откаде идва проблема кажете каде могат да я погледнат 4е досега нямам проблеми с двигатела и непознавам хора дето се занимават с дизели

trustworthy
13-05-2007, 16:05
черен пушек = богата смес :idea: Не стига въздуха. Турбото усеща ли се да надува? Кога пуши? Изпушва или пуши? Дай малко повече инфо!

miromitev
30-10-2007, 21:56
черен пушек = богата смес :idea: Не стига въздуха. Турбото усеща ли се да надува? Кога пуши? Изпушва или пуши? Дай малко повече инфо!
Имам и аз такъв кадеж отзад особенно на баир или при форсиране.Мисля ,че е малко в повечко.Къде да търся причината....турбото надува ,върви си нормално ,харчи като другите.....нема забележки освен това...пушека.Давал съм я на познат да я кара и я гледах отзад...върви мамата й ама и си пуши :D

trustworthy
30-10-2007, 22:06
Имам и аз такъв кадеж отзад особенно на баир или при форсиране.Мисля ,че е малко в повечко.Къде да търся причината....турбото надува ,върви си нормално ,харчи като другите.....нема забележки освен това...пушека.Давал съм я на познат да я кара и я гледах отзад...върви мамата й ама и си пуши :D

Да не би да има чип? :) Щото тука един колега така му диагностицирахме пушенето :) От добрите пушеци се оказа :lol:
Ако на място ти пуши силно при форсиране, то има някакъв проблем. При Ускоряване с рязко подаване на газта или натискане по баир може да изпуши за кратко черно, но облаци черен дим не би трябвало да излизат. При всички положения, щом ти върви нормално и харчи нормално, карай си я така и си свиркай! ;)

miromitev
30-10-2007, 22:11

Да не би да има чип? :) Щото тука един колега така му диагностицирахме пушенето :) От добрите пушеци се оказа :lol:
Ако на място ти пуши силно при форсиране, то има някакъв проблем. При Ускоряване с рязко подаване на газта или натискане по баир може да изпуши за кратко черно, но облаци черен дим не би трябвало да излизат. При всички положения, щом ти върви нормално и харчи нормално, карай си я така и си свиркай! ;)
Нема чип ,на място като я изфорсирам изпушва еднократно ,на баира облаци дим нема ама се виждат на задното огледало:)))Иначе и аз си я карам даже и подсвирквам ,просто се питах ако има нещо което да е притеснително да ми кажете.
п.п Може да е от нафтата...знам ли?..слагам и добавка винаги

trustworthy
30-10-2007, 22:33
Рехав пушек е нормално да се види да излиза за по-дълго време при яко натискане или на баир. Аз съм го забелязвал най-вече вечерно време като я натисна и във фаровете на задния виждам пушечето.

Нали ти казах: карай и си свиркай ;)

rtfm
31-10-2007, 11:30
То зада върви трябва да пуши. Намали и горивото и ще спре да и да върви и да пуши пък разхода същия.

trustworthy
31-10-2007, 12:27
То зада върви трябва да пуши. Намали и горивото и ще спре да и да върви и да пуши пък разхода същия.

КОлега, на ЖТД-то не се намаля така лесно горивото ;)

SFINKS
31-10-2007, 14:03
я дизелите да споделят каква добавка слагат

miromitev
31-10-2007, 14:39
я дизелите да споделят каква добавка слагат
Аз първо бях на "Голден Игъл"...сега съм с "Кастрол".И двете миришат еднакво.. :D но Кастрола е по на сметка :idea:

rtfm
31-10-2007, 14:42

Колега обърни внимание че колегата пуснал поста е с 1.9 TDI а не JTD :wink:

П.С.
Защо моито намигнало човече изглежда намръщено а твоито весело :?:

Nasko_77
31-10-2007, 22:11
Стига с тези добавки. Това за двигателя е... все едно да взимаш наркотици за да се чувстваш добре.

trustworthy
31-10-2007, 22:21

Колега обърни внимание че колегата пуснал поста е с 1.9 TDI а не JTD :wink:

П.С.
Защо моито намигнало човече изглежда намръщено а твоито весело :?:

Грешка :oops: На ТД-то е по-лесно да се бара нафтата

А това за човечето е голяма тайна, но ще ти я разкрия на тебе специално :) И друг път са ме питали същото :) Просто не ползвам емотиконата на phpBBто с код: : wink : , а просто пиша ; и ) ;) :wink:

miromitev
20-11-2007, 21:33
черен пушек = богата смес :idea: Не стига въздуха.
Когато има богата смес...вероятно е причина за повишаване на разхода, нали?.Как се регулира притока на възхух за да стане сместа(нормална)?

Gin4o-majstora
21-11-2007, 22:39
Сместа се реголира от специалист за 100% ЕФЕКТ.

elenkov
21-11-2007, 22:44

това все едно от реклама на ВС телешоп .. според мен конденз

поздрави

trustworthy
21-11-2007, 22:51

поздрави

И как обясняваш черния цвят в такъв случай :?: :)

elenkov
21-11-2007, 23:14

поздрави

И как обясняваш черния цвят в такъв случай :?: :)

лоша смес .. дебил съм не прочетох цялата тема .. :)

поздрави

Gin4o-majstora
21-11-2007, 23:26
"това все едно от реклама на ВС телешоп .. според мен конденз

поздрави"

Колега това може да ти е от гаста :roll: :wink: С това се занимавам.[/quote]

ZAZ
27-11-2007, 10:47
Както каза един колега , щом пуши яко черно при форсиране това значи прекалено богата смес, т.е. въздух не и достига.
При мене на скоро се получи тоя проблем на 145-цата. При рязко натискане на газта пушеше здраво и продължително зад мен(преди изпушваше само за миг) и не вървеше като едно време, а когато си подавам плавно газ няма грижа. При мене помогна смяната на въздушния филтър с нов. Стария беше на 8000км, ама се беше задръстил яко, а пък е и некъв дребен филтър и явно трябва по често да се сменя. След смяната венага се усети разлика при рязко ускорение и вече няма черни облаци зад мен :lol: