Log in

View Full Version : Питане за Алфа 155 2.0 16v

alfonso90
13-05-2007, 16:53
Здраеите колеги.Харесах си една такава и вчера ходих на оглед.
Колата не искасхе да запали.Собственика откачи една букса на тръбата от филтъра към дебитомера/намираща се преди последниа и колата запали.При работеща кола я сложи отново мотора малко притресе и заработи нормално.Покарах я но колата като чели нещо се замисляше и бавно вдигаше оборотите.Иначе на ниски обороти работи нормално.От какво би могло да е това?Свещи ?кабели?катализатор?,Колата е нов внос ,1996г и много ми хареса.
Благодаря предварително

WhitePower
14-05-2007, 11:33
Ми щом е откачил букста най-вероятно има драма с някой електронен елемент
( там някаде ) и за тва не варви
кажи му да си я оправи и тогава говори закупуване
или да ти смуква сериозно то цената

alfonso90
14-05-2007, 19:25
White power виждам че караш същата.Имал ли си проблеми с дебитомер и какви са симптомите?
Според моите скромни познания мислия че е дебитомер/поне се надявам да е така :cry: /

alfonso90
14-05-2007, 19:39
White power виждам че караш същата.Имал ли си проблеми с дебитомер и какви са симптомите?
Според моите скромни познания мислия че е дебитомер/поне се надявам да е така :cry: /

WhitePower
14-05-2007, 22:15
ако дебитомера не бачка няма да запали - ще запали ако го откачиш и влезе в сержизер режим но няма да поддържа празния ход
проблеми относно елетрониката на колата никога на съм имал
и като цяло съм малко късметлия или колата е била поддържана добре защото все дреболии са ме мъчили - кабел на свещ и други малки проблеми
останалите драми дето сам имал с нея сам съм си ги причичинил
и знаи едно МНОГО СА КОРАВИ ТЕЗИ МОТОРИ А а и много бягат когато са в час но ако неса само изваждане те чака
дебитомер - 600 лева
наи добре я закараи да я закачат на тестер - то ще си каже какво е и сам прецени дали си струва покупката

Bobo
15-05-2007, 23:08
ако дебитомера не бачка няма да запали - ще запали ако го откачиш и влезе в сержизер режим но няма да поддържа празния ход
проблеми относно елетрониката на колата никога на съм имал
и като цяло съм малко късметлия или колата е била поддържана добре защото все дреболии са ме мъчили - кабел на свещ и други малки проблеми
останалите драми дето сам имал с нея сам съм си ги причичинил
и знаи едно МНОГО СА КОРАВИ ТЕЗИ МОТОРИ А а и много бягат когато са в час но ако неса само изваждане те чака
дебитомер - 600 лева
наи добре я закараи да я закачат на тестер - то ще си каже какво е и сам прецени дали си струва покупката

Не си прав за това че няма да запали със скапан дебитомер пали и си върви (е не както трябва) :wink: За останалото подкрепям :lol:

alfonso90
15-05-2007, 23:42
Благодаря за мненията.Така или иначе ве4е я капарирах.Дано да имам кусмет :D

Bobo
15-05-2007, 23:44
Ако дебитомера е проблем опитай доставка от Е-бей колеги ми казват много приемливи цени :wink:

Alfa Pilot
17-05-2007, 15:02
Беше ли жега когато се опита да я запали? Ако е така си прибирай капарото и търси друг модел. Имам същия проблем и няма оправяне, последното което четох е че някой 155ци от тая серия като се нагреят и им се шашва електрониката която контролира дебитомера, като това се оправя с препрограмиране. Така или иначе съм ходил къде ли не и никой не може да ми каже защо се получава така. А ако си навит да я държиш на сянка ако искаш да ти пали лятото между 10.30 и 18.30 може да си я купиш все пак.

WhitePower
17-05-2007, 16:46
еии не бях чувал това никога пак се интересъвам от 155 ци от 4 години вече
всичко се оправя споко
и щом си я капарирал те чакаме на срещата вече

Alfa Pilot
17-05-2007, 17:42
еии не бях чувал това никога пак се интересъвам от 155 ци от 4 години вече
всичко се оправя споко
и щом си я капарирал те чакаме на срещата вече

Човек се учи докато е жив:
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-155/62179-starting-problem-in-hot-weather.html

Както вече казах проблема е доста неприятен, а няма разумно решение и му препоръчвам да си потърси някоя друга 155ца

WhitePower
18-05-2007, 22:42
some of the 16v eeproms of the main main ECU wich can give these problems.
с горния пост отряза всички 16в
недеи с рогите кам тези мотори много са корави а и чип на този мотор никога не е излишен
до колкото прочетох проблема е точно в Е-прома -
мисля че това което казваш горе не е много вярно щото само 5-6 човека са се оплакали но все пак го има като проблем ,което според дилара в холандия се сменя безплатно от тях( в холандия) - което е полезна информация защото имах един познат с същия проблем и маи намерих решение с твоя пост но това е на 145
но пам пишат че не пали а не че неварви
и аз сам за 16В щото са по бързите мотори

Bobo
19-05-2007, 00:14
Оправя се всичко :!: :idea: И софтуер сменям и квот ви душа иска само да върви а на колегата дет бил правил кво ли не пожелавам успех и да ми я продаде за 1000 лева неговата да не се мъчи повече аз счупена ше я карам :lol: :lol: :lol: За секви проблеми по тая кола знаете къде ми е сервиза :wink:

Alfa Pilot
21-05-2007, 15:43
Тоя път ще се постарая да бъда максимално ясен:

За динамичните характеристики на 2.0 16V нямам никакви оплаквания, единствения ми проблем е със запалването на горещо време. Това е рядко срещан проблем който не се появява на всички 2.0 16V, но на моя автомобил се появява със сигурност а щом на автомобила който е решил да купува alfonso90 се е наложило да откачат тая букса за да запали почти сигурно проблема се появява и при него и най-вероятно собственика е наясно с това.
Моя автомобил няма да го продавам, (още по-малко за 1000лв) а също така да правя чип-тунинг за да си реша проблема със запаването не ми се струва разумно решение.

За тоя проблем съм писал във форума още преди година :
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?p=61149

Просто се опитвах да спестя едно "ходене по мъките", въпреки че ще съм по на сметка ако си я купи и след като пообиколи сервизите открие някакво решение. На мен лично ми омръзна да давам пари за диагностика от която няма никаъв ефект и за това просто си я държа на сянка лятото :).
Ако някой наистина знае как да оправя тоя проблем ще съм много благодарен ако ми каже.

WhitePower
21-05-2007, 18:25
не те разбирам - имаш проблем
знаеш как да го решиш
и не искаш

колата ли не си храсеваш че я мъчиш или просто не ти се занимава

alfonso90
27-05-2007, 16:33
Здравеите колеги.Вече и аз съм горд собственик на марката.Колата е невероятно запазена.Закарах я на диагностика имасхе грешка в компа с темп.датчик.Изчистиха я.Така 3 дена никакви проблеми и днес отново проблем с паленето.Пак като откача датчика на вуздуха и пали.Ако и се смени софтуера дали сте се оправи?Ако някой знае и може да помогне....Иначе други грижи поне за сега няма.Навъртях и 300 км.Благодаря предварително!

WhitePower
28-05-2007, 10:56
честито добре дошъл в отбора да си я караш с здраве

за другото пишеш на бобо слага чип и почва6 да се бягаш
но все си мисля че не е от софтуера щом пали ти от кой град си за да направиш една хубава диагностика