Log in

View Full Version : Венецуела, какво ще я правим тази богата страна.

Pages : 1 [2]

dimitar_vd62
08-03-2019, 23:02
И ти какво предлагаш, да скоча от шестия етаж,или да взема да се обувам да чакам асансьор да заобиколя паркираните в градинката джипове и да пристигна кога си бършат сополите.Щото 10-12 човека там не могат разтърват две пенсии.За другото дано сме живи и здрави ще видим.

п.п.Като работиш на две места га ти остава време да пишеш или тва ти е второто.

pavlin
08-03-2019, 23:25
Павлинчо, СИВ рухна не заради санкциите отвън а заради "мъдрото" управление отвътре.

И това ли не знаеш, бре?

Ти ми обясни защо тогава се налагаха всевъзможни санкции и ограничения отвън или искаш да кажеш че са се опитвали да го стабилизират.

546
08-03-2019, 23:29
Преди два дена си пия кафенце на терасата.Долу пред ключарското ателие се събират кварталните зевзеци, горе доле наши набори, малко нагоре малко надолу...В един момент двама се сбиха.10-12 човека гледат в различни посоки, некои си тръгнаха.Един баварец спря едно момче се развика няма ли кой да ги разтъвре и впоследсвие слязоха двама и ги разтърваха.Бяха от махалата..Ако стане някоя патаклама ще се изпокриете като мишоци и после в зависимост отде изгрява слънцето ще наизлизате я като десиденти я като активни борци.За мен не се отнася понеже какъвто си легнах такъв и станах и такъв ще си умра.

Дай боже всекиму Джулиия и остров.Ама не остана за приватизиране.Та поради това мое се доберете до некоя скаличка и нов стар таралясник.

Глей като паркираш джипа да не дуа вятър че падат винкели от билборда на покрива и саксии от терасата на баба Марийка.Иначе на запад от нас няма да си паркираш джипа в градинката ама тука сме България и може.И така ще бъде.Дела трябват не думи, ма ся който не е тарикат е лавак и що да се напъвам кат може да си пием пешеходеца и да виним Русия и ония 45 години.Честно казано съм изненадан от поста ти, ама като се спъваш по тротоарите и си трошиш носачите се замисли че и другите разсъждават като тебе.

Все пак се чудя защо не се закрие този раздел.
Нито Русия е виновна,нито ония 45 години.
Въпреки ,че не съм привърженик на материализма(знаеш ,че съм дълбоко религиозен и нищо не може да отслаби вярата ми в Голямото Зелено Чудовище) съм на мнение ,че опита да се създаде различен от сега съществуващия ред е най-позитивното събитие в историята на човешката цивилизация. За съжаление май към момента не сме достатъчно цивилизовани това да се случи.Но както казва Ванчо,ще стане преди да се пенсионираме,та викам ,че няма за кво да се косим за глупости и дотогава мое си пием от пешеходеца и да пеем хайдушки песни.

dimitar_vd62
08-03-2019, 23:38
Кой и в качеството си на какъв налага санкции.Доколкото знам само ООН може да налага санкции ама то е безгласна буква.Даже не знам дали изобщо съществува.

ivan dimitrov
08-03-2019, 23:42
Ти ми обясни защо тогава се налагаха всевъзможни санкции и ограничения отвън или искаш да кажеш че са се опитвали да го стабилизират.

По вечето ограничения се налагаха отвътре. А как примерно предлагаш, някоя банка да си върне парите, когато някоя страна, в разцвета на развитият социализъм, заяви че няма да връща дългове? Като и отпуска още!?
Развитият свят няма интерес, в половин Европа да се въди и размножава видимо куц обществен строй. За това и не го стабилизираше. Да не би СИВ да стабилизираше западът!?

dimitar_vd62
08-03-2019, 23:47
Нито Русия е виновна,нито ония 45 години.
Въпреки ,че не съм привърженик на материализма(знаеш ,че съм дълбоко религиозен и нищо не може да отслаби вярата ми в Голямото Зелено Чудовище) съм на мнение ,че опита да се създаде различен от сега съществуващия ред е най-позитивното събитие в историята на човешката цивилизация. За съжаление май към момента не сме достатъчно цивилизовани това да се случи.Но както казва Ванчо,ще стане преди да се пенсионираме,та викам ,че няма за кво да се косим за глупости и дотогава мое си пием от пешеходеца и да пеем хайдушки песни.

Еми наздраве тогава да чакаме новия освободител както винаги.

---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:44 ----------

По вечето ограничения се налагаха отвътре. А как примерно предлагаш, някоя банка да си върне парите, когато някоя страна, в разцвета на развитият социализъм, заяви че няма да връща дългове? Като и отпуска още!?
Развитият свят няма интерес, в половин Европа да се въди и размножава видимо куц обществен строй. За това и не го стабилизираше. Да не би СИВ да стабилизираше западът!?

Например.Кой на кого не е върнал.Виждам че си начетен в тая област би трябвало да подкрепиш думите си за нас лаиците.

ivan dimitrov
08-03-2019, 23:55
Еми наздраве тогава да чакаме новия освободител както винаги.

---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:44 ----------

Например.Кой на кого не е върнал.Виждам че си начетен в тая област би трябвало да подкрепиш думите си за нас лаиците.

Ами например когато кажеш че замразяваш виншният дълг, това някакси означава че отказваш да връщаш. Например.
И после например следват санкции. И ембарго.
А по късно, обикновено следва и връщане с "лихвите".

dimitar_vd62
09-03-2019, 00:47
"Външният дълг на НРБ към 1989 година е 46.6% от БВП, а към 1990 - 52.5. Както се вижда, НРБ покрива със запас Мастрихтските критерии по този параметър. За сведение само към 2010 година този критерий не се покрива от голяма част от развитите европейски страни, например Германия (чийто дълг е 82% от БВП), Франция (82%), Великобритания (76%), Италия (119%), Холандия (63%), Белгия (101%), Гърция (143%). Ситуацията не е по различна за развитите страни извън Европа - дългът на САЩ е 62% от БВП, на Япония - 198%, на Канада - 84% (5). Така още веднъж се вижда, че изпадането на социалистическата икономика в непоносим дълг всъщност е мит създаден по времето на прехода."

Външния дълг го замрази Луканов.

pavlin
09-03-2019, 00:55

Я вземи да се поинтересуваш кои страни имат най-големите дългове и кога евентуално смятат да ги връщат.

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

"Външният дълг на НРБ към 1989 година е 46.6% от БВП, а към 1990 - 52.5. Както се вижда, НРБ покрива със запас Мастрихтските критерии по този параметър. За сведение само към 2010 година този критерий не се покрива от голяма част от развитите европейски страни, например Германия (чийто дълг е 82% от БВП), Франция (82%), Великобритания (76%), Италия (119%), Холандия (63%), Белгия (101%), Гърция (143%). Ситуацията не е по различна за развитите страни извън Европа - дългът на САЩ е 62% от БВП, на Япония - 198%, на Канада - 84% (5). Така още веднъж се вижда, че изпадането на социалистическата икономика в непоносим дълг всъщност е мит създаден по времето на прехода."

Тогава външният дълг на България е включвал и дългът на предприятията в икономиката. Тези 46% са значително завишени защото се използва инфлационния ефект на долара. Ти ако сметнеш на тези страни които си цитирал , държавния дълг плюс частния фирмен дълг в икономиката, тогава ще се получат съвсем различни цифри, значително по-големи.

546
09-03-2019, 05:53
Еми наздраве тогава да чакаме новия освободител както винаги.[COLOR="Silver"]

Ааа,а аз си мислех да освобождаваме Венецуела от САЩ,Русия и Китай,Мадуро,Гуайдо и всякакви други вредни елементи,пак не съм разбрал за какво иде реч.
Таман щях да предложа да се цаним за консултанти,на твърда заплата,в долари,че да ударя едно рамо на Ванчо.

ecotronic
09-03-2019, 09:48
Митак, да си някой пишльо, дето не е хранил семейство по онова време, да ти обяснявам, защо СИВ се разпадна. Ама ти...... явно гинкобилобата ти е малко.

Това вече хиляди пъти сме го говорили и щом се налага още, значи няма смисъл.

Продължавай да се бориш за възможностите, които никой не ти е отнел.

Можеш да бъдеш сигурен в едно - че твоите деца и техните деца ще живеят по-добре отколкото си живял ти.

alfa racer GTA
09-03-2019, 13:22
Когато бяхме част от СИВ и Варшавския договор СССР ни подхвърляше трошички-пазари които за тях не са интересни да изнасяме за там оръжие къде срещу пари, къде срещу рубли/валутни левове, къде срещу "кредити" които никога не ни бяха върнати или още "чакаме" да ни върнат.

Сега не е по-различно -от поне 4 години Вазовите военни заводи, останалите държавни заводи и всички частни заводи бачкат на 3 смени за износ на продукция към Саудитска Арабия, Украйна, Афганистан, Ирак.

Големият Брат зад океана пуска аванта, ама иска и някаква част от авантата на владени от него пазари да му се връща...

Нищо ново.Така беше и със СССР.

Разликата е че "Ланистърови винаги си плащат сметките", за разлика от предния Голям Брат, когато си останахме с една камара неприбрани пари от "подпомагане на братските комунистически партии" в Азия и Африка...

Гледаме си интереса и това е.
А българския интерес е различен от руския...

Впрочем Русия винаги е била против силна и/или Велика България - на нея конкурент на Балканите не й трябва, тя иска да доминира винаги и навсякъде, а у да е "обединител" и ръководител на "панславянството" и да се разпорежда със съдбините на тези държави и живота на гражданите им

В този смисъл не мисля че имаме избор, едва ли има истински българин който да иска да го играе "втора свирка" в собствената си държава както беше повече от 45 години съветско управление на България...

ivan dimitrov
09-03-2019, 19:18

Е,и!? Не го замразих аз, нали?
Тия истории с проценти на дълг спрямо БВП, са доста разтегливи локуми. Въпреки че точните стойности, сега много трудно ще ги установим. Но понеже е така, икономистите ползват много показатели при анализите си.
Има едни такива, дето им викат - "растеж на БВП", растеж на икономиката като цяло и разни други подробности.
Павлинчо ми скача тук, с предложения да видя кои страни са с най голям дълг, ама ако сравни растежа с дългът на тия страни - ще се кротне.
Щото още римляните са го разбрали - който не напредва - изостава.

pavlin
09-03-2019, 19:28
Когато бяхме част от СИВ и Варшавския договор СССР ни подхвърляше трошички-пазари които за тях не са интересни да изнасяме за там оръжие къде срещу пари, къде срещу рубли/валутни левове, къде срещу "кредити" които никога не ни бяха върнати или още "чакаме" да ни върнат.

Сега не е по-различно -от поне 4 години Вазовите военни заводи, останалите държавни заводи и всички частни заводи бачкат на 3 смени за износ на продукция към Саудитска Арабия, Украйна, Афганистан, Ирак.

Големият Брат зад океана пуска аванта, ама иска и някаква част от авантата на владени от него пазари да му се връща...

Нищо ново.Така беше и със СССР.

Разликата е че "Ланистърови винаги си плащат сметките", за разлика от предния Голям Брат, когато си останахме с една камара неприбрани пари от "подпомагане на братските комунистически партии" в Азия и Африка...

Гледаме си интереса и това е.
А българския интерес е различен от руския...

Впрочем Русия винаги е била против силна и/или Велика България - на нея конкурент на Балканите не й трябва, тя иска да доминира винаги и навсякъде, а у да е "обединител" и ръководител на "панславянството" и да се разпорежда със съдбините на тези държави и живота на гражданите им

В този смисъл не мисля че имаме избор, едва ли има истински българин който да иска да го играе "втора свирка" в собствената си държава както беше повече от 45 години съветско управление на България...

Когато бяхме в СИВ, България беше най-големият производител на електроника в рамките на съюза. Произвеждахме промишлени роботи. В Стара Загора в ЗЗУ работеха 10000 специалисти и инженери. Сега в ЗЗУ сглобяват сешоари и кабели. Имаше техникум по електроника където обучавахме средни специалисти. Произвеждаха се автоматични линии за хранително вкусовата промишленост, автобуси, Ел. двигатели и много други продукти с висока добавена стойност. България беше средно развита индустриална държава. Сега положението е съвсем различно .

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:20 ----------

Е,и!? Не го замразих аз, нали?
Тия истории с проценти на дълг спрямо БВП, са доста разтегливи локуми. Въпреки че точните стойности, сега много трудно ще ги установим. Но понеже е така, икономистите ползват много показатели при анализите си.
Има едни такива, дето им викат - "растеж на БВП", растеж на икономиката като цяло и разни други подробности.
Павлинчо ми скача тук, с предложения да видя кои страни са с най голям дълг, ама ако сравни растежа с дългът на тия страни - ще се кротне.
Щото още римляните са го разбрали - който не напредва - изостава.

Точните стойности са още по-фрапиращи. Само за тази година дефицитът на БВП в САЩ се очаква да бъде около 1 трилион. Не бюджета ами недофинансирането на бюджета.

ivan dimitrov
09-03-2019, 19:44
Когато бяхме в СИВ, България беше най-големият производител на електроника в рамките на съюза. Произвеждахме промишлени роботи. В Стара Загора в ЗЗУ работеха 10000 специалисти и инженери. Сега в ЗЗУ сглобяват сешоари и кабели. Имаше техникум по електроника където обучавахме средни специалисти. Произвеждаха се автоматични линии за хранително вкусовата промишленост, автобуси, Ел. двигатели и много други продукти с висока добавена стойност. България беше средно развита индустриална държава. Сега положението е съвсем различно .

И в един момент СИВ изчезна. И се оказа че това което сме правили е непродаваемо. Щото е с 200г назад от съвремения свят. И НАВСЯКЪДЕ където имаше база някаква, компании които са на водещи позиции изкупиха въпросната база, за да намалят разходите и да увеличат конкурентноста си. И се случи и в Русия! При техният пазар!
И сега ще правят независими процесори, щото от тях нищо не зависи. За "събарянето" на доларът - ще почакат.......доста.....
Ние, с население по малко от един град в съседна държава, няма смисъл да чакаме въобще.

Само за тази година дефицитът на БВП в САЩ се очаква да бъде около 1 трилион. Не бюджета ами недофинансирането на бюджета.

Кое!? Кое!?

ecotronic
09-03-2019, 20:12
Павлинчо, спри да говориш глупости за българската електроника, защото по времето за което говориш, ти си ходил прав под масата а пък аз работех в "авангардните" производства за които говориш.

Истината е съвсем друга.

Прототипите се крадяха а пробните серии се правеха със западни компоненти. После западните компоненти се подменяха с руски и български и тогава наставаше трагедията.

На русенските платки за централен процесор 1035 (пълно копие на IBM 370) регистрирахме средно около 30 % брак още на входящия контрол.

Накратко нискоефективно производство, което все пак беше продаваемо в рамките на СИВ.

В момента в който СИВ умря и трябваше въпросната продукция да мери пишка с оригиналите на международния пазар, съвсем закономерно умря и българското производство.

Същата беше историята и със струговете с ЦПУ (ЗИТ 500), мини машините CM2, 3 ......... дисковете на Ст. Загора и пр.

Набий си в тиквата това, че продаваеми технологии не се градят в условията на липса на конкуренция и на измислен херметичен пазар.

dimitar_vd62
09-03-2019, 20:22
Рацер, за повечето неща си прав.Ама след като САЩ демократизираха Ирак и продължават да го демократизират, ни върнаха 680млн от 2,1 млрд дълг, по точно новите проамерикански държавници от предишното комунистическо правителство го опростиха,щото с петрола вече се разпореждаше новия голям брат и не може да искаш от шефа си. Дет се вика, американски геолози откриха някаква страна над американски залежи от нефт.Та на някои тука им пука за народа я на Ирак я на Сирия сега на Венецуела, в бъдеще вероятно и на Нигерия, по горната геоложка аномалия и ни дума за глада в Судан или детския труд в Конго.Българския интерес незнайно как съвпада с тоя на новия голям брат особено след гости от Вашингтон.Всъщност аз съм за независима политика на България но нанякои тука това не им изнася, поради което се съмнявам че не са искрени и насочват разговора все в една и съща посока.Докато се мазнят на краварите ще съм за Русия.Щото ако Русия не е искала силна България то сега сме 0, зеро, нищо, въпреки опитите на някое да ни убеждават в обратното.И така ще е докато не се появи държавник като Путин, Ердоган или Орбан.Ма със стари курви нов бардак не се прави е казал народа.Бивш комунист няма!Само вижте как го увърташе Бойко пред Медведев и става ясно ако се смени господаря кой пак ще е на власт.Нямам пред вид Боко а пак протежета и роднини на същата номенклатура.Вчера комунисти,днес авроатлантици утре русофили или кой там дойде стига да падат кинти.

Айде сега да разнищим следната теза макар да знам какво ще се случи, понеже не е удобна - https://antipropaganda.eu/debts.html

Бакшиш, ако паркираш е тоа жип по-доле, в онаа градинка, неам нищо против,нема се пуашиш от винкели и саксии, само недей пускаш мазна чалга щот баба Марийка има едни саксий дето такова аналога у никово нет.

ecotronic
09-03-2019, 20:33
Митак, преди да нищим "неудобната ти тема" e добре да си изясниш това, че външният дълг на една държава няма никакво отношение към жизнения стандарт на хората в нея.

За сведение Люксембург има външен дълг от 6300% от своя БВП а този на Либия е 9%.

dimitar_vd62
09-03-2019, 21:38
Изчерпахме външния дълг и минаваме към жизнения стандарт.Нова говорилня.Май наистина е неудобна.Пък аз си мислех че поне ще ни омръзне и ще спрем, ама не.

Ще цитирам от един линк - "Задачата ми беше да дебна всеки който се изказва против властта и да му опонирам,за да изглежда че хората не примат мнението му"

Двамката някак страно сте в синхрон

ivan dimitrov
09-03-2019, 22:16
Изчерпахме външния дълг и минаваме към жизнения стандарт.Нова говорилня.Май наистина е неудобна.Пък аз си мислех че поне ще ни омръзне и ще спрем, ама не.

Ще цитирам от един линк - "Задачата ми беше да дебна всеки който се изказва против властта и да му опонирам,за да изглежда че хората не примат мнението му"

Двамката някак страно сте в синхрон

Нищо странно няма. Оказа се че съседният остров е свободен, та ..... с Еко ще сме съседи май.
Ако ти се приказва за външен дълг - давай. Ама се подготви малко, щото обикновено дълг и растеж са в пряка зависимост. Когато не са, става интересно....
Щото не е едно и също да вземеш 10 бона на заем и да инвестираш в печаливш бизнес, и същите заети пари да "издухаш" на кючеци, пеейки за равенство.

546
09-03-2019, 22:19
...
Бакшиш, ако паркираш е тоа жип по-доле, в онаа градинка, неам нищо против,нема се пуашиш от винкели и саксии, само недей пускаш мазна чалга щот баба Марийка има едни саксий дето такова аналога у никово нет.

Чалга беше по време на соца,сега е на ниво попфолк.Има развите и у този жанр,и той вече е пазарно ориентиран,хм... и простаците вече са пазарно ориентирани.Ако бяхме у соца даже и простотията нямаше да напредне,щяхме още да сме на гръцко и сръбско и кинтите да изтичат към комшиите.
Брадчедите от долната градинка вече се адаптираха и мислят по новому,напреднаха и краднат и с помоща на съвременните технологии,всеки коптор е със сателитка и интернет. И много скоро за квартирните кражби ще ползват дронове,та слагай решетки да не гледаш как портфейла ти отлита на юг.

Ето ти още един повод за размисъл.

dimitar_vd62
09-03-2019, 22:30
Той джипа е провокативен, очаквах определена реакция от някои.Но ми дойде идея за нова тема.

pavlin
09-03-2019, 22:57
Кое!? Кое!?

Това което ти казах, ама на теб явно ти е трудно да го проумееш.

ivan dimitrov
09-03-2019, 23:00
Това което ти казах, ама на теб явно ти е трудно да го проумееш.

Много ми е трудно даже. Ти м/у БВП и бюджет, разлика намираш ли?

alfa racer GTA
09-03-2019, 23:09
М, да.

Ама не съвсем - първо трябваше да си платим старите сметки натрупани пред новият голям брат- тоест да платим, за това че сме били на страната на губещият СССР в продължение на над 45 години...Дори и това обаче, не съвсем логично, просто защото САЩ щяха да ни прилапат и без да си плащаме за грешките само да сме техен съюзник и те да увеличат влиянието си-практични са и гледат в бъдещето, а не в миналото, но тук имаше твърде много съветофили на които все ЦРУ им беше виновно за всичките неудачи на комунизма и за некадърността на назначените от тях кадри.

Как нито веднъж не казаха " Виновни сме", ами все някой друг им беше виновен...

Що се отнася до Русия и СССР, то точно те насърчиха Сърбия да ни нападне, изтеглиха си всички офицери и въпреки това България победи Сърбия във войната на генералите срещу капитаните, като отгоре на това ни заплаши, че ако продължим към Белград може руски части да ни нападнат в гръб...

Велика България не подкрепиха, но Велика Югославия създадоха, забързо създадоха "македонски народ" и "македонци" само и само да късат от територията на България и да я отслабват, та дори насърчиха румънци да късат от територията ни и заедно с тях нападнаха България...Затова най-уважавания от мен генерал е Иван Колев, който е бил безмилостно и румънци и руснаци...

Това за да "ни дойде акъла" и да разберем, че всяка сметка се плаща...и ще плащаме докато помъдреем...

А "фурнаджийска лопати" като ББ, ЦвЦв и подобните, като Георги Марков -"седесарския шут" които първо са били доносници на ДС, след това върли "седесари", след това царисти -НДВС -ари, след това ГЕРБ аджии депутати ебаха майката на тази държава, защото нямаха нито идеали, нито морал, нито вярват в нещо - единствено цял живот се домогват до властта и парите като лижат задника и се присламчват към силния на деня.

Докато се мазнят на краварите ще съм за Русия.

Призовавам те да не мислиш "напук", "напротив" и "на въпреки", а да мислиш логично.

Статистиката за средната продължителност на живота на мъжете в България е безкомпромисна- в този смисъл по -скоро помисли кое ще е полезно за децата ти, за внуците ти и ги попитай в каква държава искат да живеят.
Аз не искам да ми отговаряш, безсмислено е.Отговори на себе си, защото е важно дали искаш нещо повече за децата и внуците си или дали искаш за тях нещо "напук", но което ти харесва на теб.

Аз дълго време решавах "напук" , но напук не дава добри и полезни резултати...

Трагедията на България и на българския народ са старите поколения- твърде егоистични и себични са и точно тази им старческа опърничавост изгони младите хора в чужбина- никога не ги попитаха "как искат да живеят?"

Когато бях студент и пътувах с влаковете редовно се намираше някой пенсионер да ме "съжали" -"ние си поживяхме,ами вие какво ще правите...?!!" и нито един от тях не се опита да помогне и не ме попита как искам да живея и не се поинтересува от това което искам аз и поколението ми, а продължаваха да гласуват "напреки", "напротив" било на американците, било на краварите, било на НАТО или ЕС...

И така няколко поколения млади хора избягаха или бяха изгонени от старческо-пенсионерския "напротивизъм", "напрекивизъм" и някои от тях в глупостта си ми се оплакват "Децата са в Лондон и не щат да идват, аз ще летя да ги видя за Коледа"...

Някои нямат този късмет, защото децата заедно с внуците им са в САЩ, Канада или по-далеч и дори не искат да ги видят...

Бъди разумен, не бъди "напротивист".

България не може да води независима политика трябва да избираме по-малкото зло за нас...

"Големите народи правят каквото искат, малките каквото трябва"- Тукидид.

Независима политика можем да водим, когато имаме лидери като Цар Симеон Велики, цар Калоян...ама последният велик лидер -Васил Левски го предадохме...

Та не мисля че заслужаваме такива лидери и такава държава за която мечтаеш...

dimitar_vd62
10-03-2019, 01:39
Като говориш за това как искат да живеят децата ни, ти съгласен ли си да бъдеш родител 1 и да се обръщаш към детето си или внука си с ТО.Кое е по-малкото зло.И на какво да научим децата си когато Тарзан ходи гол,Батман кара с 400км/ч в града, Пепеляшка се прибира след полунощ а Снежанка спи със седем джуджета.Най-голямата грешка на Русия е че ни освободи от турското присъствие, нали така беше.Ако не беше го направила сега намаше да спорим.И какво е виновна Русия в по-ново време.Трябваше само една договорка да се спазва.Варшавския договор се разпадна НАТО остана.Трябваше просто да не се разширява на изток.Но се разшири, без референдум в бившите соц страни, с подходящите управници.Това го преглътнаха.Украйна и Русия се бяха разбрали Севастопол да остане база на Черноморския флот на Русия като тя си плаща за това.Но се полакомиха и за него.И се започна.Късно ще проумеете че източна европа съвсем не беше необходима на запада освен за фронтова линия.Те много добре са си направили сметката, но без Путин.Русия трябваше да фалира максимум за 6 месеца, даже Тр Трайков щеше да дърпа ушите на Путин.И сега кво Запада трябва да харчи за оръжия, понеже самонадеяността му струва скъпо.Запада се провали в Афганистан, запада се провали в Сирия, севернокорейскот прасе стана от масата за преговори и унижи Тръмп.Русия бясно трупа златни резерви и е надхвърлила 2800 тона, което обезпечава рублата и и ся чуденка за тая заветна цифра.Някой забелязал че преди двете световни войни Русия е имала същото количество злато, дали пък това не знак че предстои нова.САЩ щели да разпродават част от стратегическите си нефтени запаси за да свалят ценат на петрола, ОПЕК пък послуша Русия и взе решение да намали добива за да запази цената на петрола.Русия вече продава газ за рубли.... и при нас ще дойде.Турция проведе военноморски учения с Русия и твърдо отсече ще купува С400, че и СУ 57 ако трябва.Меркел поряза САЩ да влязат натовски кораби през керченския пролив, щото е наясно че руснаците няма се стреснат и ще стане патаклама.И най-лошото е че ако нападнат Русия САЩ ще трябва да мислят и за собственат си територия, няма се размине с война на чужда територия.И на фона на тая картинка ЦвЦв и онуй облещено еврейче искат повече бази и ядрени оръжия в България.Сещате се какво значи това.Сигурно се сещате че времето за което ще долетят руските ракети е по малко от времето за реакция.Някой може ли да гарантира че нещо ще ни спаси.Само една ракета с ядрен заряд е достатъчна. Само една.Което е в рамките на допустимия пропуск даже силно занижен.И никой не го е еня дали едно предградие на НЮ Йорк, колкото сме ние ще изчезне.И за това бъдеше ще сме виновни ние.И ако си мислиш че ние дъртите закостенели пречим и като измрем нещата ще потръгнат много се лъжете.Дет се викаше по телевизията едно време че 70% от българите подкрепят ударите на НАТО в Югославия, пък на улицата се срещаха все останалите 30%, е и сега е така, все русофили и само по форумите шепа хора ни убеждават в светлото бъдеще.Това че някой е отишъл в Европа или Америка не означава задължително че симпатизира на западнатаполитика и идеология, просто се възползват.Нищо лично просто бизнес.Живот и здраве след време ще приказваме, независимо кой ще спечели аз ще съм доволен понеже в единия случай ще осъзнаете каква е цената, в другия съм в правото на победител.

ecotronic
10-03-2019, 01:50
Посочи я, коя е тая "договорка" (черно на бяло) според която НАТО не е трябвало да се разширява на изток.

dimitar_vd62
10-03-2019, 02:02
Горбачов го каза, ама си прав, затова вече железобетонни гаранции!Това Путин го каза.Ама общо взето му е през оная работа понеже и черно на бяло не спазвате.С някоя провокация ще обвинят Русия и пак няма да спазват.Лъжа, интрига, клевета!И всички доказателства са секретни.

Ей заради товави ненавиждам, не си държите на думата и се измятате .Ае лека

pavlin
10-03-2019, 02:24
Много ми е трудно даже. Ти м/у БВП и бюджет, разлика намираш ли?

Ами те са свързани бе Смислов. Явно наистина ти е трудно.

ecotronic
10-03-2019, 02:25
Като си говорим, кой спазва и кой не спазва устни уговорки, да ти кажа и кой не спазва международни договори (черно на бяло). При това такива от огромно значение за човечеството.

Русия не ги спазва!

Имало е един версайски договор, подписан след края на първата световна война.

Ако Русия го беше спазила, нямаше да си сътрудничи с Хитлер.
Нямаше да има втора световна война.
Нямаше да загинат 60 млн. души от които 60% цивилно население.

Ей това са факти а не фобии на болни мозъци.

pavlin
10-03-2019, 02:27
М, да.

Ама не съвсем - първо трябваше да си платим старите сметки натрупани пред новият голям брат- тоест да платим, за това че сме били на страната на губещият СССР в продължение на над 45 години...Дори и това обаче, не съвсем логично, просто защото САЩ щяха да ни прилапат и без да си плащаме за грешките само да сме техен съюзник и те да увеличат влиянието си-практични са и гледат в бъдещето, а не в миналото, но тук имаше твърде много съветофили на които все ЦРУ им беше виновно за всичките неудачи на комунизма и за некадърността на назначените от тях кадри.

Как нито веднъж не казаха " Виновни сме", ами все някой друг им беше виновен...

Що се отнася до Русия и СССР, то точно те насърчиха Сърбия да ни нападне, изтеглиха си всички офицери и въпреки това България победи Сърбия във войната на генералите срещу капитаните, като отгоре на това ни заплаши, че ако продължим към Белград може руски части да ни нападнат в гръб...

Велика България не подкрепиха, но Велика Югославия създадоха, забързо създадоха "македонски народ" и "македонци" само и само да късат от територията на България и да я отслабват, та дори насърчиха румънци да късат от територията ни и заедно с тях нападнаха България...Затова най-уважавания от мен генерал е Иван Колев, който е бил безмилостно и румънци и руснаци...

Това за да "ни дойде акъла" и да разберем, че всяка сметка се плаща...и ще плащаме докато помъдреем...

А "фурнаджийска лопати" като ББ, ЦвЦв и подобните, като Георги Марков -"седесарския шут" които първо са били доносници на ДС, след това върли "седесари", след това царисти -НДВС -ари, след това ГЕРБ аджии депутати ебаха майката на тази държава, защото нямаха нито идеали, нито морал, нито вярват в нещо - единствено цял живот се домогват до властта и парите като лижат задника и се присламчват към силния на деня.

Призовавам те да не мислиш "напук", "напротив" и "на въпреки", а да мислиш логично.

Статистиката за средната продължителност на живота на мъжете в България е безкомпромисна- в този смисъл по -скоро помисли кое ще е полезно за децата ти, за внуците ти и ги попитай в каква държава искат да живеят.
Аз не искам да ми отговаряш, безсмислено е.Отговори на себе си, защото е важно дали искаш нещо повече за децата и внуците си или дали искаш за тях нещо "напук", но което ти харесва на теб.

Аз дълго време решавах "напук" , но напук не дава добри и полезни резултати...

Трагедията на България и на българския народ са старите поколения- твърде егоистични и себични са и точно тази им старческа опърничавост изгони младите хора в чужбина- никога не ги попитаха "как искат да живеят?"

Когато бях студент и пътувах с влаковете редовно се намираше някой пенсионер да ме "съжали" -"ние си поживяхме,ами вие какво ще правите...?!!" и нито един от тях не се опита да помогне и не ме попита как искам да живея и не се поинтересува от това което искам аз и поколението ми, а продължаваха да гласуват "напреки", "напротив" било на американците, било на краварите, било на НАТО или ЕС...

И така няколко поколения млади хора избягаха или бяха изгонени от старческо-пенсионерския "напротивизъм", "напрекивизъм" и някои от тях в глупостта си ми се оплакват "Децата са в Лондон и не щат да идват, аз ще летя да ги видя за Коледа"...

Някои нямат този късмет, защото децата заедно с внуците им са в САЩ, Канада или по-далеч и дори не искат да ги видят...

Бъди разумен, не бъди "напротивист".

България не може да води независима политика трябва да избираме по-малкото зло за нас...

"Големите народи правят каквото искат, малките каквото трябва"- Тукидид.

Независима политика можем да водим, когато имаме лидери като Цар Симеон Велики, цар Калоян...ама последният велик лидер -Васил Левски го предадохме...

Та не мисля че заслужаваме такива лидери и такава държава за която мечтаеш...
Престани да говориш разни измишльоти които се разпространяват от разни платени русофобски сайтчета.

546
10-03-2019, 03:42
Еко,май ша бегаме на острова на Ванчо.
Никой никакви договори не спазва.
Гледам тежки времена ни очакват.
НАТО-вска Турция провежда съвместни учения с Русия,САЩ и Русия съвместно разработват Як141 и F35.
За капак от VICTORINOX разработвали нови модели.Самостоятелно ,но ако се кооперират със С.Корея ще стане страшно.
Представи си,ако направят сгъваеми ракети.Даже може да са две в едно,по една от всяка страна,съответно със среден и голям обхват.А отстрани тирбушон,за маскировка.Дори и Железния купол на израелците няма шанс срещу такава технология.
Някаква световна конспирация срещу нас и македонците ще да е.

pavlin
10-03-2019, 05:14
Като си говорим, кой спазва и кой не спазва устни уговорки, да ти кажа и кой не спазва международни договори (черно на бяло). При това такива от огромно значение за човечеството.

Русия не ги спазва!

Имало е един версайски договор, подписан след края на първата световна война.

Ако Русия го беше спазила, нямаше да си сътрудничи с Хитлер.
Нямаше да има втора световна война.
Нямаше да загинат 60 млн. души от които 60% цивилно население.

Ей това са факти а не фобии на болни мозъци.
Точно фобии са и абсолютни безмислици. Русия си сътрудничила с Хитлер и затова Хитлер избил 40 млн. руснаци. Абе ти въобще чуваш ли се въобще какви безмислици се опитваш да втълпяваш.

546
10-03-2019, 05:30
Е до преди да избиването на руснаците Хитлер и Сталин са били в добри междусъседски отношения,не съм спец по история,но някой поляк може да ти каже как е било по подробно.

dimitar_vd62
10-03-2019, 09:55
Чалга беше по време на соца,сега е на ниво попфолк.Има развите и у този жанр,и той вече е пазарно ориентиран,хм... и простаците вече са пазарно ориентирани.Ако бяхме у соца даже и простотията нямаше да напредне,щяхме още да сме на гръцко и сръбско и кинтите да изтичат към комшиите.
Брадчедите от долната градинка вече се адаптираха и мислят по новому,напреднаха и краднат и с помоща на съвременните технологии,всеки коптор е със сателитка и интернет. И много скоро за квартирните кражби ще ползват дронове,та слагай решетки да не гледаш как портфейла ти отлита на юг.

Ето ти още един повод за размисъл.

Усещам че ми се цупиш, може би не ти е до майтап, но винкелите и саксиите са съвсем реални или по-точно бяха, защото срещу природните стихии и човешката глупост не можеш да се бориш.Мястото е прословуто ветровито и когато има монтирано платнище на билборда напора на вятъра става твърде голям което на два път доведе до откъсване на части от конструкцията,Баба Марийка си е съвсем истинска и си наредила саксиите на парапета на терасата който е едва 7см широк.Та падат по същата причина.Слава богу пострадали нямаше, конструкцията е укрепена а на бабата и направих кошници щото тераса без мушкато не е тераса.Явно ме разбра по друг начин.

ecotronic
10-03-2019, 10:38
Точно фобии са и абсолютни безмислици. Русия си сътрудничила с Хитлер и затова Хитлер избил 40 млн. руснаци. Абе ти въобще чуваш ли се въобще какви безмислици се опитваш да втълпяваш.

До момента мислех, че само по география си бил зле :tooth:

alfa racer GTA
10-03-2019, 11:34
Ами ти сам каза - Русия/СССР за теб е по-важна от това което искат децата и внуците ти.Когато нямате смислени аргументи ми "отговаряте" с въпроси "искаш ли да си родител1" ми не искам, не е съм и няма да няма да бъда "родител1".

Ама вземи ги попитах какво искат от бъдещето си, а не го предопределят еднолично...

И отново всичко и при теб и при Морди е "ще, ще, ще" ще дойде светлото бъдеше- е да, ама не дойде...Вместо това младите поколения плащат грешките на старите - "За грешките на бащите плащат техните синове"...

Явно не се интересуваш от това което децата/внуците ти искат, а си държиш на опърничавостта все едно си на 80-85 години.

Ние не сме собсвеност на СССР, нито на Русия.

Нещо си "премълча" за войните на Русия/СССР срещу България и за антибългарската политика.

СССР ти е по близко до сърцето, отколкото България - все Путин ти е в устата, Путин това, Путин онова...

Далече си и от Левски- той много добре е казал какво ни мисли Русия...

Руската саможертва на обикновения руски войник загинал за свободата на България е безспорна , но това не означава че трябва да принасяш в жертва бъдещето на децата и внуците си.

Хубавото е че такива като теб не осъзнавате основното - и със и без нас ще стане каквото трябва, с проблемът на СССР) Русия не е Горбачов, и Путин не е нейният спасител- системата е тази която предрешава всичко- САЩ и да имат някой дребен "бъг" като Тръмп, системата им ще го преодолее, само че Русия няма такава, с Путин единствено подготви поредния разпад на Русия и откъсването на нови територии от нея...

С само след 15-20 години "Големият лош" които хора с твоето мислене ще спрягат няма да са САЩ, а Китай...

Путин няма да го има да "спасява Русия" от Китай...

Въпросът е дали САЩ ще имат това желание...

Защото две световни войни са били съюзници и никога не да били официално във война и да не забравяме че американците бърсаха насрания съветски задник когато СССР беше нападнат от съюзника си Нацистка Германия под ръководството на братската националсоциалистическата партия ...

Ако Путин мислеше за Русия и за руския народ/и щеше да изведе руската икономика до 10-12 трилиона $ БВП и тогава да атакува първото място...

А сега "на гол тумбак чифте пищови" ...

Бил имал ядрени ракети - имай си ги, никой не е спечелил нито една война с тях- и СССР ги имаше, плашеше и ...се разпадна..

Предпочитам да съм цел на руски ракети и да живея добре, да карам колата която искам, да пътувам свободно и да почивам където си искам, отколкото да съм цел на американски ракети и ...да чакам 8 години за един скапан Москвич, който още на конвейера е морално остарял с 20 години...

Няма нужда руснаци да ми управляват живота, предпочитам сам...

dimitar_vd62
10-03-2019, 12:35
Човече, това беше и е в минало.Първо Русия си научи урока и вече няма да ни освобождава, най малкото защото не и трябват такива като нас.Второ, освен Русия на балканите имаха интерес и Англия и Германия.И понеже ние бяхме съюзници пак на тях затова е сме били и вратгове с Русия.Трето престанете да лъжите хората че ако сме с Русия пак ще чакаме за Москвичи и ще стоим затворени като в кошара.Сърбите никога не са били против Русия, и сега са съюзници и сега пътуват където си искат и имат каквото си искат и са по-добре от нас макар че ги освобождаваха НАТО, от какво след като съдът в Хага оправда Милошивич .И понеже сега си толкова добре има вероятност да си плащаш за да бъдеш цел на руските ракети и да можеш спокойно да си ходиш на почивка.Ми то Соломончо и Цвъкито затова искат повече бази и ядрени бомби за да си оправдаят зелените хартийки които са им обещани.Защо не питаш тях за Левски.Изключително доволен ще бъда ако прословутия Турски поток мине през Гърция, Македония опс Северна Македония/абе как може една страна да е на север от себе си/ и Сърбия.Да видя токава доволните ви физиономии.Искам децата ми да живеят в християнска държава с баща и майка а не в джендърска колония.Точно това искат и децата ми, те много добре знаят пола си и дъщеря ми не иска да има ТО а дъщеря или син.Така че това което аз искам го искат и децата ми..И да на всичкото отгоре доста хранителни продукти купувам от руски магазин, щото хайвера е хайвер сметаната сметана кашкавала кашкавал, други неща си купувам от околните села според сезона, щот не ми се ядат джендърски стоки втора ръка с ГМО -та.Това е моя избор.Ти да ни искаш да кажеш че руснаците стоят запрени и карат лади и москвичи.
п.п.Ний и сега сме си цел де щото имаме четири бази на САЩ, вероятно за това като истински патриоти се изнасяте по гръцко за националния празник, щото сте спокойни и споко, Русия нама да ни освобождава пак , за Русия вече няма да сме братска държава, но Русия може да спре това безумие.Руснаците поумняха че вместо да харчат пари за бъдещи врагове по-добре да си ги харчат за себе си и са в правото си да отстоявят ценностите и суверинитета си.Аи не си слушал добре Путин,ако види опасност за сигурността си Русия може първа да използва всякакви оръжия дори и без война.Вече не вположение партер.Може да сеинформираш на сайта на МО на Русия.Дет се вика каквото повикало такова се обадило.България вече е безнадеждна.Един ден Бойко и Цвъки и цялата там дружинка БСП Патриоти и т.н. ще ни си хилят от плажовете.Както казах и в двата случая ще съм доволен.

pavlin
10-03-2019, 13:10
Е до преди да избиването на руснаците Хитлер и Сталин са били в добри междусъседски отношения,не съм спец по история,но някой поляк може да ти каже как е било по подробно.

Да, ходили заедно на почивка до Карибите. Ти остави това , ами Путин бил най-богатият човек на света и си криел парите под възглавницата. Освен това бил кръвопиец и се закачал с непънолетни момченца.

dimitar_vd62
10-03-2019, 13:14
Остъй ги бе, не си заслужава губенето на времето.
Ето оше едни пропутинисти - http://www.pan.bg/view_article-59-468334-zagadychna-smyrt-11-bebeta-pochinaha-v-bolnica-v-tunis-ministyr-hvyrli-ost.html
"Гражданите на Тунис се оплакват от влошаване на държавните здрави услуги след свалянето на президента Зин ел Абидин Бен Али през 2011 г., което доведе до демократичен преход, но и до икономическа криза в страната.

Според критици на правителството публичният сектор е затънал в корупция, отбелязва Ройтерс. "

Не бързам чак толкова, Русия да почака малко с освобождението пак - http://www.pan.bg/view_article-6-468318-50-000-romi-ot-bylgariya-pristigat-na-godina-v-germaniya.html ся и джендърите ако тръгнат нанякъде мое даже да стана фен Запада.

pavlin
10-03-2019, 16:44
Тунис бяха първите които посрещнаха Арабската пролет. Да им е честито на пролетариата.

---------- Post added at 14:44 ---------- Previous post was at 14:33 ----------

А виж пък какви хотели направили в Крим. Направо живи да ги оплачеш тези руснаци.
https://www.rt.com/business/412826-crimean-hotel-best-travel-award/amp/
A тук една бричка се опитали да сглобят. А много лъскава я направили и чак в Женева я закарали.
https://m.youtube.com/watch?v=oVzfPeydndk

dimitar_vd62
10-03-2019, 20:15
И кои имаха за отличителен знак череп и кости.

dimitar_vd62
10-03-2019, 20:17
А у нас да се смееш ли да плачеш ли.....искам да мътя яйца на костенурка.Така се усвояват 50 млн лв от знайни и незнайни фирмички.И така е не само при зелените.Е,как да искаш Путин.

546
11-03-2019, 01:12
Усещам че ми се цупиш, може би не ти е до майтап, но винкелите и саксиите са съвсем реални или по-точно бяха, защото срещу природните стихии и човешката глупост не можеш да се бориш.Мястото е прословуто ветровито и когато има монтирано платнище на билборда напора на вятъра става твърде голям което на два път доведе до откъсване на части от конструкцията,Баба Марийка си е съвсем истинска и си наредила саксиите на парапета на терасата който е едва 7см широк.Та падат по същата причина.Слава богу пострадали нямаше, конструкцията е укрепена а на бабата и направих кошници щото тераса без мушкато не е тераса.Явно ме разбра по друг начин.

Що да се цупя,казвам просто ,че има промени и трябва да сме в час,а не да ни се привиждат апокалиптични сценарии .
И твоя фаворит Путин се е ориентирал в правилната посока.Не субсидира хранителните продукти и стоките за шир потреба,ами строи машини за пари. Вместо руските бизнесмени да харчат приходите в чужда валута от износа по чужди дестинации човека им прави техни руски,че ще привлекат и западни туристи които също да снасят и по този начин стабилизира националната валута. глей Павката какви хотели ти линква.
Ако използва непохарчената валута за инвестиции които ще доведат до растеж и повиши покупателната способност на населението та пари за харчлък по курорти да има и в бачкаторите,а не само в инвеститорите,може да вдигне още много такива и яко да пълни бюджета .
А паричките да ги харчи за образование и здравеопазване.
Е и за съвместна разработка на някое и друго самолетче заедно с неговите противници зад океана.За да си делнат разходите.Тия гадове самолетните инджинери много алчни станали,дванайс годишен скоч не щат да го помиришат даже,лигльовци.
Със сигурност няма да прави сгъваеми ножчета по лиценз на Victorinox.Нито ще мъкне чували към Швейцарски банки.
А ако има много излишни кинти може и да кредитира някой като Мадуро,колкото да поеме контрола и над други държави.
Така се прави.
Е ако аз бях на негово място бих пуснал и няколко ракети да срутят хотелите на конкуренцията,не от злоба,а само да се поизравнят силите,но Путин не е като мен,та мож да спиш спокойно.

ecotronic
11-03-2019, 10:43
Докато чаках жена ми пред един магазин, 2 тлъсти матрьошки пушеха и накрая си метнаха фасовете на земята а пепелникът беше на 2 m. от тях.
Добре че жена ми не ги видя, че в такава ситуация обикновено им пъха фасовете в джобовете. Респективно настава "биг мама скендъл".

546
11-03-2019, 11:40
Ако са с бандерол цигарите е разрешено.Такса смет е калкулирана в акциза,нали трябва да има и какво да се мете.

alfa racer GTA
11-03-2019, 15:14
Оня пък от Флорида, уж живее в англоезична държава, а не знае английски - не е прочел, че хотелът е отворен от 2014 година :
The World Travel Awards doesn’t specify whether the Mriya hotel is Russian or Ukrainian. The Crimean hotel was opened in 2014. The resort is 30 kilometers from Yalta, and offers 422 rooms and villas in a property of 270,000 square meters.

Украинците са го строили 2-3 години и руснаците са го анексирали/национализирали наготово, ама той твърди, че след като руснаците завзели Крим го били построили ...

Както е казал народът "Любовта е сляпа..." в този случай към Русия ...

Слепецът/ите са ясни ...

pavlin
11-03-2019, 15:48
Оня пък от Флорида, уж живее в англоезична държава, а не знае английски - не е прочел, че хотелът е отворен от 2014 година :

Украинците са го строили 2-3 години и руснаците са го анексирали/национализирали наготово, ама той твърди, че след като руснаците завзели Крим го били построили ...

Както е казал народът "Любовта е сляпа..." в този случай към Русия ...

Слепецът/ите са ясни ...
Пак нищо не си разбрал, най-вероятно понеже имаш прекалено силни англоезични наклонности.

Russia’s largest bank Sberbank spent $300 million building the Mriya hotel, and is the sole owner.

Да ти го пусна и на руски че явно английския не ти се удава.

https://www.google.com/amp/s/www.vedomosti.ru/amp/69e028321d/lifestyle/articles/2017/12/11/744840-krimskii-otel

alfa racer GTA
11-03-2019, 16:28
Ма те и хлебозаводи така ги "национализираха" и след това твърдят, че са "похарчили 100-200-300 милиона" и са "единствения собственик" ...
: http://old.segabg.com/article.php?id=741043

Ама след като "зелените учтиви човечета" на Путин завзеха Крим.

Властите в Крим национализираха в събота вечерта 13 промишлени предприятия, сред които и гигантския "Севморзавод", който принадлежеше на холдинга на украинския президент Петро Порошенко, съобщи РИА "Новости"

И в България на 9.09.1944 г. стана същото, ама полза никаква- доведоха заводите до фалит и ограбиха и банките и популярните каси с парите на народа в тях - от пари на обущар и земеделец, до пари на лекари и адвокати.
Все същата помия са си и си останаха ...
Нищо не създават, само разграбват ...

А Руснаците са го играли вече това след Втората световна война - изнесоха немските заводи до които се докопаха в СССР, ама така и никога не започнаха да произвеждат нито фолксваген, нито БМВ, нито мерцедес ...
Каквито мизерници бяха, такива си останаха ...

Кога ще подкрепиш Путин и Русия с дела и пари като отидеш да почиваш в този курорт, или само си правиш проветрение на устата от далечна Флорида...???

pavlin
11-03-2019, 16:39
По-добре ще е да престанеш да дърдориш глупости.

alfa racer GTA
11-03-2019, 16:46
Кога ще почиваш в Крим да похарчиш малко пари в полза Путину и Россию?

pavlin
11-03-2019, 17:49
Кога ще почиваш в Крим да похарчиш малко пари в полза Путину и Россию?

Това не е твоя работа.

ecotronic
11-03-2019, 18:13
Ходи там бре, Павлинчо. Хем няма да можеш да дращиш глупости из форума. :tooth:

http://news.bnt.bg/bg/a/v-rusiya-protestirakha-sreshchu-proektozakona-za-tnar-ruski-internet

pavlin
11-03-2019, 21:31
Друго си е да имаш свобода на словото.

https://www.segabg.com/hot/durzhavniyat-departament-shte-finansira-borbata-vliyanieto-na-rusiya-po-sveta

ecotronic
11-03-2019, 21:43
Друго си е да имаш свобода на словото.

https://www.segabg.com/hot/durzhavniyat-departament-shte-finansira-borbata-vliyanieto-na-rusiya-po-sveta

Eй сега вече ще те погнат здраво.

546
12-03-2019, 09:50
Аз пък разбрах,че няма да го погват него ,а нас ще ни финансират от САЩ да намаляваме влиянието на Митака и Павлин у Форума.
Лошото е ,че е фалшива новина.Пак ще се драчим безплатно.

alfa racer GTA
12-03-2019, 10:36
Квото има да се казва беше казано - народът по конституция се представлява от ... Народното събрание и народните представители ...: https://www.mediapool.bg/parlamentat-vav-venetsuela-obyavi-sastoyanie-na-trevoga-news290858.html

===============================================

Кога ще ходиш на почивка в Крим Павлинчо-о-о--о-о ...?????

Похарчи $$$$$$ в Крим, помогни на Русия и Путин бе Павлинчо-о-о-о-о ...

Или любиш Русия, ама само на думи и само докато си във Флорида ....???

pavlin
12-03-2019, 15:52
Ще отида когато си пожелая и със сигурност това е място което трябва да се види. Само че, не си ти който ще ми държи сметка, кога и какво да правя.

dancho76
12-03-2019, 17:52
Абе ние оправихме нашата каша а вие раздухвате венецуелската :duel:
Не ви ли се струва че тук станахме ченгеджийска държава . На всеки километър патрулка а по средата БГТОЛ . А дупките все по големи стават по пътя .... само това ли е :)

pavlin
12-03-2019, 18:26
Павлинчо, спри да говориш глупости за българската електроника, защото по времето за което говориш, ти си ходил прав под масата а пък аз работех в "авангардните" производства за които говориш.

Истината е съвсем друга.

Прототипите се крадяха а пробните серии се правеха със западни компоненти. После западните компоненти се подменяха с руски и български и тогава наставаше трагедията.

На русенските платки за централен процесор 1035 (пълно копие на IBM 370) регистрирахме средно около 30 % брак още на входящия контрол.

Накратко нискоефективно производство, което все пак беше продаваемо в рамките на СИВ.

В момента в който СИВ умря и трябваше въпросната продукция да мери пишка с оригиналите на международния пазар, съвсем закономерно умря и българското производство.

Същата беше историята и със струговете с ЦПУ (ЗИТ 500), мини машините CM2, 3 ......... дисковете на Ст. Загора и пр.

Набий си в тиквата това, че продаваеми технологии не се градят в условията на липса на конкуренция и на измислен херметичен пазар.

Авангардните производства подготвяха специалисти, сега инженерите няма къде да работят. Ако говорим за кражби и взаимстване на технологии, това винаги го е имало. Майкрософт и те са започнали с крадени технологии. Китай къде бяха в производството на високи технологии през 80те и къде са сега. Всичко зависи от държавната политика за управлението на една икономика. През последните 30г. България нямаше такава политика, управляващите бяха заети с това да рушат и изпълняват чужди указания. Много ми беше странно преди няколко години когато излязоха данни че някакви си чиновници си начислявали като бонус % от продажната стойност на продадени държавни имоти. Що за наглост.

ecotronic
12-03-2019, 20:06
Не е вярно, че инженерите няма къде да работят. Един истински инженер има много повече възможности сега, отколкото преди и по-важното - работи и се развива в условията на конкуренция.

А що се отнася до тия дето са си купили дипломи, ами да са мислили, като са ги купували. Сега могат да продават вестници, да карат такси или да разнасят пици. Това са камъни в градината на образователната ни система.

Китай, за разлика от СССР доста по-бързо усети накъде духа вятърът и се отвори за чуждия капитал, вместо да се пъне като магаре на мост и да чака капитализмът да изгние. Сега виждаме резултата от това.

pavlin
14-03-2019, 03:25
Китай не си разрушиха икономиката с цел да градят нов и съвършено непознат модел, ами надградиха над това което имаха.

546
15-03-2019, 22:03
....
А що се отнася до тия дето са си купили дипломи, ами да са мислили, като са ги купували. Сега могат да продават вестници, да карат такси или да разнасят пици. Това са камъни в градината на образователната ни система.
......
Абе да ти кажа,тия галфони по едно време се пробваха и в такситата,обикновенно почваха като шофьори и скоро след това решаваха ,че всичко им е ясно и трябва да вдигнат левъла,ама се оказаха неподходящи и за тая работа.Сега ги няма,май и с такситата не им се получиха нещо нещата,та сме останали само дето сме си били винаги.Даже има недостиг на хора.Което си е нормално ,бранша не предлага възможности за развитие .
И когато се появи некой мозък дето е решил ,че е голямата работа и тръгне да чертае схеми как ще накупи коли ,ще събира шофьори и т.н за да прави Голям Бизнес ,ама без да е наясно как се завоюва дял и се оцелява на пазара пада голям смех.

ivan dimitrov
16-03-2019, 20:28
Даже има недостиг на хора.Което си е нормално ,бранша не предлага възможности за развитие .

Човек винаги може да се развива. Все едно къде и какво работи. Причината да не достигат хора, винаги е една и съща. Не всеки става, за дадена работа. За да караш такси в днешно време, трябва да имаш титаниеви нерви(най малкото). Вие си знаете как издържате, аз не бих.

Тия които си купуваха/им подаряваха дипломите, сега много искат да се върне развитият социализъм.
Учи мама, за да не работиш( близкото минало)!
Учи мама, за да работиш(днес и утре)....

pavlin
19-03-2019, 05:06
Тия които си купуваха/им подаряваха дипломите, сега много искат да се върне развитият социализъм.
Учи мама, за да не работиш( близкото минало)!
Учи мама, за да работиш(днес и утре)....

Да ама, дипломи не се купуват само в развития социализъм.

https://gzona.eu/скандал-арестуваха-звезда-от-отчаян/
https://btvnovinite.bg/svetut/60-studenti-izklyucheni-ot-harvard-zaradi-prepisvane.html

В интерес на истината, нивото на образованието в България падна значително след 1990г.

boris037
19-03-2019, 07:32
В интерес на истината, нивото на образованието в България падна значително след 1990г.

Може ли да попитам, каква е причината за това Ваше мнение?

pavlin
19-03-2019, 15:49
Може ли да попитам, каква е причината за това Ваше мнение?

Собствени наблюдения и такива на учители. За последно бях в Студентски град преди две години. Такава анархия рядко може да се види.

boris037
19-03-2019, 16:34
Не разбирам какво лошо има в това?
Свободата, и дори анархията са тези фактори, които отсяват интелигентните и мотивирани млади хора, от тези, които не знаят какво и защо учат.
Прочитът на високото средно ниво на образованието има две страни - както се вдига нивото, на не особено мотивираните, по същият начин се принуждават единиците интелигентни хора да търпят, тези които са с много по-нисък потенциал и потребности.
Анархията в случая е хубаво нещо(според мен), защото всеки може да се развива, в каквато желае насока. А до къде стига, това вече се определя от усилията, които се полагат. Сервитьорки-психоложки колкото щеш, но дали са толкова много специалистите, които си заработват прехраната, стъпвайки на наученото в училище и университета?

546
19-03-2019, 21:48
Прав е Павката! И аз имам подобни наблюдения- сегашните младежи вместо скоч със студена бира пият некви американски с енергийни напитки.На това ли ги учат в училище?

ecotronic
19-03-2019, 22:30
Аз познавам немалко млади хора, без тапии, които знаят и могат доста повече от такива с тапии.
Изглежда, че основно си зависи от личната мотивация, но винаги е по-лесно да обвиниш образователната система.

pavlin
20-03-2019, 00:52
Доброто образование изисква ред, дисциплина и добра материална база. Така е в най-добрите учебни заведения. Иначе можем да си разказваме Приказки от хиляда и една нощ и легенди за някакви си самоуки гении.

dimitar_vd62
24-03-2019, 23:34
Ти да видиш, рашките стоварили два самальота военни във Венецуела.Че и нещо в Куба ходили, май пури ще купуват.

Смесете 200гр. водка и 200гр Jack Daniels и на сутринта ще усетите тежеста на руско американските отношения.Ква бира къф скоч - аматьори!Днес установих че някой ми е платил пълния пакет телевизионни канали до август месец.Обаче е забравил да ми плати интернета.И внимавайте какво и колко смесвате че един кат се прибрал фиркан, под строгия поглед на жена си се оправдал че пил за нейно здраве а тя го изгледала и рекла - ми така като те гледам вече съм безсмъртна.

ecotronic
24-03-2019, 23:51
Т'ва са тия от "частните руски военни компании". Същите дето ги изпържиха в Сирия.

Този филм вече сме го гледали. Ако се изпонадрискат, да е ясно, че не са от руската армия. :tooth:

546
25-03-2019, 02:34
Ти да видиш, рашките стоварили два самальота военни във Венецуела.Че и нещо в Куба ходили, май пури ще купуват.

Смесете 200гр. водка и 200гр Jack Daniels и на сутринта ще усетите тежеста на руско американските отношения.Ква бира къф скоч - аматьори!Днес установих че някой ми е платил пълния пакет телевизионни канали до август месец.Обаче е забравил да ми плати интернета.И внимавайте какво и колко смесвате че един кат се прибрал фиркан, под строгия поглед на жена си се оправдал че пил за нейно здраве а тя го изгледала и рекла - ми така като те гледам вече съм безсмъртна.
Събират си вересиите в натура,че нещо кеша по сметките е блокиран.
Нал знаиш,Москва не вярва на сълзи.Самальотите на място и си заминават само след като ги натоварят.
Май към стотина млн. гущера тоя месец му е вноската на Мадуро.Някой от външното министерство на Русия още преди месец обяви ,че Венецуела няма да забави транша. ;)

dimitar_vd62
29-03-2019, 22:33
Май и двамата се изокахте неподготвени.Кремъл си призна че са редовни части и ще останат там докогато трябва. - https://narod-novosti.com/mneniya-i-analitika/?p=v-moskve-prinyato-politicheskoe-reshenie-otstoyat-venesuelu-&page=1&utm_source=politobzor.net

ecotronic
29-03-2019, 22:40
Те и за Сирия така казаха, ама, като им обрулиха крушите, казаха, че били не'кви наемници.

546
30-03-2019, 07:40
А коментарите под статията погледнахте ли?

ecotronic
30-03-2019, 14:54
"Следует учитывать еще один важнейший фактор. Фактор военного присутствия России в Западном полушарии, в Латинской Америке. Приведу цифры, которые просто демонстрируют подход. Расстояние между Вашингтоном и Каракасом по прямой составляет 3316 километров. Расстояние между Вашингтоном и Москвой по прямой составляет 8354 километра. Разница почти в пять тысяч километров, и это серьезно сокращает подлетное время для российских ракет до территории США."

Преди 50 - 60 г. това го пробваха в Куба и не им се получи. Сега ще пробват с Венецуела.

alfa racer GTA
30-03-2019, 16:26
Те и за Сирия така казаха, ама, като им обрулиха крушите, казаха, че били не'кви наемници.

Руската армия никога не губи сражение и войници.

Само ЧВК "ВАГНЕР" губи сражения и наемници и чат пат руски вежливи зелени човечета без военни обозначения :ph34r::ph34r: отишли на чужда територия "в отпуска с танковете" и след "среща" с пиндосите :usaflag: ги прибират като "Груз 200" :priest::rip::rip: за сметка на руския данъкоплатец :hump:

ivan dimitrov
30-03-2019, 18:30
А коментарите под статията погледнахте ли?

Забележителен беее....(всичко забелязва)!
А намираш ли смисъл от друг коментар(аз пък съм любопитко)?

546
30-03-2019, 21:57
Забележителен беее....(всичко забелязва)!
А намираш ли смисъл от друг коментар(аз пък съм любопитко)?

Кво повече?
Само да не го затрият коментара,че статията сама по себе си не е достатъчно въздействаща .;)

dimitar_vd62
30-03-2019, 23:32
И китайците се включиха в играта - http://www.pan.bg/view_article-59-471390-i-kitaj-trygna-da-spasyava-zakysalata-venecuela.html

dimitar_vd62
30-03-2019, 23:45

Ммм да де, ама САЩ обявиха че се изтеглят а Асад си е на власт.

dimitar_vd62
30-03-2019, 23:47
"Следует учитывать еще один важнейший фактор. Фактор военного присутствия России в Западном полушарии, в Латинской Америке. Приведу цифры, которые просто демонстрируют подход. Расстояние между Вашингтоном и Каракасом по прямой составляет 3316 километров. Расстояние между Вашингтоном и Москвой по прямой составляет 8354 километра. Разница почти в пять тысяч километров, и это серьезно сокращает подлетное время для российских ракет до территории США."

Преди 50 - 60 г. това го пробваха в Куба и не им се получи. Сега ще пробват с Венецуела.

На кого не му се получи, изтеглиха си ракетите от Куба в замяна на Пършингите от Турция.

ecotronic
31-03-2019, 13:17
На кого не му се получи, изтеглиха си ракетите от Куба в замяна на Пършингите от Турция.

Пършинг по това време в Турция, не е имало. Става въпрос за "Юпитер".

pavlin
04-04-2019, 22:48
И китайците се включиха в играта - http://www.pan.bg/view_article-59-471390-i-kitaj-trygna-da-spasyava-zakysalata-venecuela.html

Китайците отдавна са в играта с подкрепата за Венецуела. Сега заедно с руснаците се включват укрепването на електро-разпределителната система.

Orm
10-10-2019, 14:20
Ето ви малко за изостаналите руснаци да си лафите

https://doing-business-with-russia.rbth.com/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82/331785-amerikansko-bebe-operatzia-sasht

https://www.dailymail.co.uk/health/article-7494133/Baby-Batman-birthmark-heading-Russia-pioneering-treatment.html

ecotronic
10-10-2019, 14:46
Похвално!

Аз пък познавам доста българи, граждани на САЩ, които си правят зъбите в България.
Сигурно, защото в САЩ зъболекарите са нефелни.

Орм-чо, май са ти подновили договора :tooth:

alfa racer GTA
10-10-2019, 15:19
+1

Щуротиите започнаха отново...

Orm
19-10-2019, 15:44
https://www.lentata.com/page_15751.html?fbclid=IwAR2Z9DQqgt2DWIq2YTGEmbHTV 1PY_C-WZT2P0jPA1AOVMw4T2A6ghmqoYhk

ecotronic
19-10-2019, 18:36
Да сравняваш различни обществени строеве извадени от различни епохи, представлява доста плоска форма на пропаганда.

Още по-добър "успех" ще имаш, ащо сравняваш тошовото време с феодализма.