View Full Version : Смяна гарнитура капак клапани 1.9 jtd 8v
Загубата на масло е около 500-700 мл. за 3000 км. блока е целия омаслен изглежда главния теч е от въпросната гарнитура, почти по целия контактен ръб на капака с блока.
Порових се и открих това:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_to_sam/115389-wymiana_uszczelki_pokrywki_zaworow_ar_166_2_4jtd_c f3_150km.html?language=en
За 166 2.4 е, но едва ли има някаква разлика.
Изглежда няма нищо сложно, освен да се внимава с пристягането на болтовете... Предстой да я сменя тази гарнитура, но преди това малко съвети няма да са излишни.
Какви са вашите препоръки?
Ще кача снимки от процедурата.
Поздрави на всички! :)
firedragon
15-02-2019, 07:52
Няма извънземни неща в смяната. Почистваш хубаво улея на капака, където влиза гарнитурата, почистваш хубаво главата, там където ляга гарнитурата, мажеш я съвсем лекичко с масло преди да я сложиш и това е. Болтовете като цяло няма какво да им стане от стягане, защото има втулки в капака и колкото и да стягаш, няма да го счупиш, но все пак не се отпускай. Има и точен момент на стягането им, но не го помня сега.
Наистина не беше нещо сложно. Изкефих се много, че имаше оригинална гарнитура в магазина.
Италианците бяха забравили едната оригинална скоба под капака, тракала е там от последната смяна/ремонт, неясно колко години.
Оправих и клаксона, имах абсолютно същия проблем като описания тук:
https://www.alfaworkshop.co.uk/156_horn_problem.shtml
Поздрави на всички!
Alexanderbb
17-02-2019, 08:57
Колега на колко километра ти е ангренажният ремък?
Колега на колко километра ти е ангренажният ремък?
На 3000.
Защо?
Alexanderbb
17-02-2019, 11:24
Може да е от снимката но много отпечатани ми се струват зъбите.
Може да е от снимката но много отпечатани ми се струват зъбите.
Сега съм в нов филм... възможно ли е да не е зацепена правилно?
... и от това да е повишения разход?
Има ли в елърн упътване за проверка зацепването на ремъка?
ecotronic
17-02-2019, 12:57
Има ли в елърн упътване за проверка зацепването на ремъка?
Да, има. Трябва ти приспособлението за фиксиране на КВ и после гледаш маркерите на ремъка дали съвпадат с тези на ангренажните колела. Това е според официалната инструкция.
Дори и да не се фиксира КВ, съвпадението на маркерите при ГМТ е добър ориентир.
Да, има. Трябва ти приспособлението за фиксиране на КВ и после гледаш маркерите на ремъка дали съвпадат с тези на ангренажните колела. Това е според официалната инструкция.
Дори и да не се фиксира КВ, съвпадението на маркерите при ГМТ е добър ориентир.
Мисля, че се ориентирах, но няма как да се види със свалянето на 1-2 капака... явно трябва да се демонтира колелото и подкалника.
firedragon
17-02-2019, 18:43
Мисля, че се ориентирах, но няма как да се види със свалянето на 1-2 капака... явно трябва да се демонтира колелото и подкалника.И демпферната шайба. Наистина малко съмнително изглежда, толкова гладък и толкова добре отбелязани зъбите по него, но може заради самата снимка да изглежда така.
След подмяната гарнитурата на капака продължава да тече, много по-малко, но...
Препоръките в останалите теми за силикон не са безпочвени.
Знаете ли какъв силикон трябва да се ползва?
Знаем- Виктор Рейнц температуроустойчив
Знаем- Виктор Рейнц температуроустойчив
Благодаря!
Вероятно е това?
viktorsterev
08-03-2019, 13:51
На 1.9 мотора са два модела гарнитури, много внимателно се работи с тях защото се чупят ушите