View Full Version : Какво се случи с форума?
Това ми излиза:
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/bwy1552459705i.png (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bwy1552459705i.png)
Firefox 65.0.1, Tapatalk не вдява. В моя телевизор ли е проблема?
lordliness
13-03-2019, 09:25
И при мен е така. Направо отврат.
Каква е тая грозотия,стария си беше екстра....ужас!
Alexanderbb
13-03-2019, 09:58
Много грозно. И половината на английски.....
lordliness
13-03-2019, 10:10
Фейсбук ще набере още почитатели, защото тук фейса е неприятен :) Можеше някой да предупреди все пак.
Предполагам, че ще го оправят скоро. :)
lordliness
13-03-2019, 10:19
Предполагам, че ще го оправят скоро. :)
Може това да е новата концепция
ecotronic
13-03-2019, 10:28
Обликът не е толкова съществен. Въпрос на навик.
Сега мисля, старият облик беше по-удобен и прегледен.
Повече ме вълнува това, дали някои неща са оправени с новия облик.
Например оправена ли е търсачката, която работеше много зле.
Или премахната ли е възможността да се променят постове след определено време.
Може това да е новата концепция
Ъпдейтнали са версията на форумната платформа (vBulletin).
Това, което виждаме в момента е базовия/стандартния скин на новата версия.
Има четири варианта в момента:
1. Скина от старата версия е съвместим с новата версия и просто ще го сложат. (малко вероятно)
2. На пичовете им се занимава и ще направят нов скин, досущ приличащ на стария.
3. На пичовете не им се занимава много и ще потърсят съвместим готов скин, който горе-долу прилича на стария.
4. На пичовете изобщо не им се занимава със скинове и ще го оставят така.
:)
Мога да кажа само едно....въобще не ми се влиза във форума ....ужасно е,няма да изреждам кое....
Официално:
Форума е в процес на ъпгрейд. Няколко версии назад сме ( бяхме) и сега наваксваме.
За съжаление днес последната версия не успя да мине... и утре опитите ще продължат :-(
Съжаляваме за спиранията и за причиненото неудобство.
Не официално:
- Наистина ли някой дори си помисли че ще оставим форума, който поддъраже повече от 10 години в този ужасен вид ?!?!?!?
- Предупреждения за подобни неща рядко се изискват и/или налагат...
- Не мисля че трябва да се почва с хейта.... връщаме се на точка 1 от личния ми коментар :-)
- Новите версии имат доста нови възможности и (надявам се) оправени бъгове...
Основният бъг е пълната анархия, която цари. Ама това май не зависи от версията.
Не работи търсачката... дори има теми намерени чрез Google, които не се отварят...
Надявам се, това да се оправи
Явно старият не е съвместим с версията на phpbb/vBulletin, а трябва да се обновява, защото старите версии ги хакват.
Хубаво е поне да можем да си избираме "templates".
Малко нелогичното за мен е че не тестваха на друг сървър и да качат готова конфигурация.
Това спиране, пускане .. проблеми .... не е много логично.
mimouzunov
15-03-2019, 18:07
Направете го някак по-тъмно цялото това нещо, защото така нестаА
Murderer
15-03-2019, 18:34
Влезте в Сеттингс меню и си ги направете на БГ език,а също и (simple text),на мен ми помогна поне..
lordliness
15-03-2019, 20:03
Ужаст направо, теа дето по цял киснат във форума, пишат навсякъде и по всичко и са пристрастени, как ще го преживеят не знам :) голема мъка.
Още малко "борба" с форума и версиите и почваме да оправяме темата - по никакъв начин няма да остане тази!
Сигурно сте забелязали,но нека да посоча още нещо дребно: Преди,най-отдоло,след последния пост имаше "връзка" към съответния подфорум или 'по-голямото" ниво. Сега такава няма! Трябва да се 'върне' страницата нагоре,за да се избере 'връщане' към подфорума от 'линковете' горе!
angelovi69
18-03-2019, 06:30
Ще ме откажете да влизам тука, ей!
lordliness
18-03-2019, 16:24
Много неприятно, иконите трудно се различават, коя какво е, трябва доста да се взираш.
Амиии... аз само надничам и бегам.
Alfa User
18-03-2019, 21:19
Основният бъг е пълната анархия, която цари. Ама това май не зависи от версията.
Като започне да се вкарва ред, започват да реват едни други стотина юзъри, че видите ли, форума бил много рестриктивен, и не могат да си изливат ла*ната както и където им е удобно ... Нямате угодия просто!!!
Като започне да се вкарва ред, започват да реват едни други стотина юзъри, че видите ли, форума бил много рестриктивен, и не могат да си изливат ла*ната както и където им е удобно ... Нямате угодия просто!!!
Това не е оправдание.
Изчакайте крайният резултат.....и след това ще почнем да плюем......така напразно се хабите...:))
А и шефа каза че се бори....не го слушате какво ви казва.....;)
Изчакайте крайният резултат.....и след това ще почнем да плюем......така напразно се хабите...:))
А и шефа каза че се бори....не го слушате какво ви казва.....;)
Нещо се закучва работата....
ivan_petkov_stz
24-03-2019, 22:32
Вероятно подръжката е от ентусиасти, които го правят за пари близки до подарък. Щом дори и staging среда няма, а всичко се прилага диретно на live. Дори не е https, което автоматично се филтрира от доста firewall-и. Та това казвам за тия пари толкоз, който може и иска да дари някой лев за сертификат поне. Аз да речем бих помогнал с каквото мога :thumbup:
Нещо се закучва работата....
Made in Bulgaria...:))
Аз не съм от най-активните членове, но наистина е дразнещо направеното до тук. Поне скоростта да се беше оправила, с Win10 съм и не вярвам скоростта да е в моя комп, в други форуми влизам за отрицателно време, а тук девет дена път с камили. Незнам какво на практика е по-доброто от старата платформа, нека админите да изтъкнат предимствата на новата, недостатъците ги виждаме.
Скоростта на зареждане не зависи от операционната система, а от вашата интернет връзка. Сиреч, интернет провайдъра. Аз съм на линукс в къщи, в офиса също, но имам и виртуалки на боза 7 и 10. Навсякъде ми зарежда еднакво бързо..
lordliness
30-03-2019, 13:44
Какво се случва с форума? Нищо не се случва, колко седмици станаха? На никого не му харесва, труден за четене най вече. Трудно разграничими цветове и икони.
SEX.....имайте търпение.....българският народ е тъппелив...;)......ако няма форум, какво става...?....духаме супата и до там......ебати и напрежението........Алфа ще я има...е в формула 1 се завърна....ебати.....
Само ЦСКА...:)))
lordliness
30-03-2019, 21:55
SEX.....имайте търпение.....българският народ е тъппелив...;)......ако няма форум, какво става...?....духаме супата и до там......ебати и напрежението........Алфа ще я има...е в формула 1 се завърна....ебати.....
Само ЦСКА...:)))
Пребиваването тук както и да го погледнеш е загуба на време, освен ако не търсиш нещо, което да видиш за кратко. Само си представи, колко свободно време можеше да имаш и да свършиш куп полезни неща, ако не беше тук.
Я дайте линк към групата в фейсбук, да видя за какво става въпрос, че като напиша clubalfaromeo ми излизат едни "слонове".
Пребиваването тук както и да го погледнеш е загуба на време, освен ако не търсиш нещо, което да видиш за кратко. Само си представи, колко свободно време можеше да имаш и да свършиш куп полезни неща, ако не беше тук.
Да.....но все пак, ако си решил да си губиш времето, ако не тук...ще намериш друго място....той нета е необятен....но с годините тук в форума се опознахме, всикнахме един с друг.....тъпо е да съсипеш нещо, което е градено толкова време.....
lordliness
31-03-2019, 13:29
Да.....но все пак, ако си решил да си губиш времето, ако не тук...ще намериш друго място....той нета е необятен....но с годините тук в форума се опознахме, всикнахме един с друг.....тъпо е да съсипеш нещо, което е градено толкова време.....
Всяко нещо си има край, без нет, преди 15 години като нямаше компютър с какво се забавляваше, никой не ти се правеше на интересен, защото стоеше пред теб и те гледаше в очите и не четеше хорските глупости по цял ден :)?
Абе мамицата му.... Писах 10мин...без да искам натиснах тая хуйня.. Рестор ауто сейв и всичко замина..... Ебаси
lordliness
31-03-2019, 21:52
Абе мамицата му.... Писах 10мин...без да искам натиснах тая хуйня.. Рестор ауто сейв и всичко замина..... Ебаси
Да, свети нещо от време на време, жълто, ауто сейф, не го натискам, автоматично е.
Да, свети нещо от време на време, жълто, ауто сейф, не го натискам, автоматично е.
Е да.. Но писах разни работи, неволно го цъкнах (седеше долу вляво, под писания от мен текст) и то ми върна някакви изречения дето съм ги писал миналата седмица и не можах да върна написаното до момента и откачих... и приключих, щото си изгубих мисълта.. Хахахаха...
ecotronic
01-04-2019, 13:07
Е да.. Но писах разни работи, неволно го цъкнах (седеше долу вляво, под писания от мен текст) и то ми върна някакви изречения дето съм ги писал миналата седмица и не можах да върна написаното до момента и откачих... и приключих, щото си изгубих мисълта.. Хахахаха...
Стрелката назад на браузера не те ли върна на страницата отпреди да натиснеш това, което си натиснал неволно?
Стрелката назад на браузера не те ли върна на страницата отпреди да натиснеш това, което си натиснал неволно?
Бях на телефона и след като върнах назад, отиде чак в раздел 159...не знам какво се случва, но не е приятно... Както и да е, нова седмица, нов късмет ;)
lordliness
01-04-2019, 19:14
Имай предвид, че липсата на секс води до повишена активност в интернет :) така, че си прави сметка.
Скоростта на зареждане не зависи от операционната система, а от вашата интернет връзка. Сиреч, интернет провайдъра. Аз съм на линукс в къщи, в офиса също, но имам и виртуалки на боза 7 и 10. Навсякъде ми зарежда еднакво бързо..
Ти пък какво разбираш от форуми!?
Добре познатият ти лаптоп Тошиба на Линукс, на който сам ти му го инсталира и супер якият ми нов лаптоп на Уиндоус 10 зареждат по един и същи начин. Малко подобрение се наблюдава при Линукса, въпреки добре осраната ситуация, но нещата са такива, каквито са. Хубаво е, ако има някакви подводни камъни да се споделят от всеки препатил. И на мен не ми харесва така, но не мрънкам, понеже нищо не мога да помогна.
Имай предвид, че липсата на секс води до повишена активност в интернет :) така, че си прави сметка.
Ебати...в последно време май съм станал по сексуално активен, защото по рядко влизам в форума...ти да видиш...:))
lordliness
03-04-2019, 08:37
Ебати...в последно време май съм станал по сексуално активен, защото по рядко влизам в форума...ти да видиш...:))
Да, особено откакто смениха изгледа на форума доста хора станаха активни в тази сфера :)
Жената вика -Оправиха ли форума, отговарям - Не.. Тя: - дееба
Като говорим за скорост хайде сравнете влизането тук с тези два форума:
http://www.fiatforum.bg
https://www.classiccar-bg.com/index.php
и после ми коментирайте компа и софтуера.
При мен пък на всички устройства върви и зарежда еднакво ,нямам проблем.....проблема е друг и вече мина много време,търпението го изгубих отдавна,вече и надежда изчезва всякаква.........тъпото е ,че нищо не зависи от мен(от нас) и само си се дразня....дайте да събираме някви средства ли,де да знам,тва вече на нищо не прилича,за 20 дена хората разработват чисто нови проекти за 100ци хиляди пари.
И аз съм на мнението на undi, това небесно синьо лайно не е ферари....а ние сме фенове на марката алфа ромео, , където всеки почти си мечтае за ферари....та така и със сегашният образ на форума.....ако не става нищо, поне върнете старият образ....тоя силикон и ботокс, образно казано ме отвръщава....пълен жмел....ако трябва да шарим по някой лев, казвайте....иначе си губите цвета....... по тоя начин ако забелязвате, активноста в форума спадна бая.....и на какво се дължи тя...?.......сами си отговорете...
п.п...това със скороста на зареждане е пълна глупост....на мен пък ми зарежда по бързо, ама каква файда.....като не радва окото....
Мдаа вече мина месец... Не искам да говоря, защото ще засегна или обидя някой.
Определено ситуацията ни е позната... Ден, два... седмица...айде месец... Тъжна история.
Къде ли си беше позаспал форума и си пишем по 5 човека в раздел, къде ли сега... Хахах ужас, ужас... Нищо чудно да го махнат изцяло, язък за темите, снимките и инфото... и времето.
п.п...това със скороста на зареждане е пълна глупост....на мен пък ми зарежда по бързо, ама каква файда.....като не радва окото....
Интересно защо да е глупост като при мен е факт?!
ecotronic
15-04-2019, 01:37
Нямам технически забележки към интерфейса, като изключа слабия контраст при цветовете на прочетените и непрочетените теми и постове. Но това може да се отдаде и на поодъртелия ми зрителен апарат. :)
За мен новият формат на форума е по-добър и по-практичен, единствено остават няколко "кожи" да се добавят.
Лично аз намалих постовете си заради няколко човека според които или правя реклама или ме репликират със съответните лични или постови квалификации/нападки без аргументи- просто за спорта.
Има и такива които са ме репликирали аргументирано и правилно и техните аргументи съм приел за логични и правилни, но те са единици.
Не виждам смисъл да пиша постове и да отделям от времето и научените знания, при положение че няколко човека хвърлят лайна по целия форум като постоянно избиват комплекси и "се изявяват", търсейки поредната жертва за своите житейски и професионални неудачи...
Същото се получава и в фейсбук групата - поствам аргументирано мнение със съответните лабораторни изследвания и един който вече няколко поста "ме преследва" се прави отново на умен за моя сметка неаргументирано и без капка доказателства с твърдението че "съм пишел глупости".
Отгоре на всичко е и неграмотен - пише с граматични грешки...
Не е прав в твърденията си, но не смятам да влизам в спор с прост човек, макар и да мога да дам линк към лабораторни изследвания на конкретния продукт и заключение на това изследване опровергаващи неговите твърдения и съответно квалификациите му към мен или постовете ми...
Отдавна съм си забранил да споря и най-вече да позволявам на прости комплексари да ми губят времето.
Нищо лично, нямам чувства, просто логика,а тя отдавна ми забрани да си губя времето или да позволявам да ми го губят.
Или има модератори и те налагат едни основни правила за водене на спорове и постване или просто такива няма и форума както и фейсгрупата са "Дивия Запад" ...
По тази причина няма да пиша нито в подписа нито в постове за нови модели алфи които съм си купил, няма да пиша отзиви, няма да споделям мнения.
Отново казвам - не съм обиден и не се чувствам така, просто няма да си губя времето с такива хора, а покрай тях и с форума и фейсбук групата.
Ще остана член, ще разредя писането, а най-вероятно като следствие и посещенията на форума и фейсгрупата.
Не държа да съм център на внимание, да получавам одобрение, възхищение или похвали за алфата си и по тази причина нямам снимки на моята алфа качени във форума или ако съм качил са 1 най-много 2 в ниска резолюция и то преди години...
Ами не ми е ОК вида и конфигурацията на форума... Оня ден ми трябваше една тема (моя) ейй, 10мин. ровя като откачен. Сега да ме питаш, не мога да ти кажа откъде я изрових. Преди си имаше статистика, всички теми, всички съобщения... Отделно отварям си ЛС, прочитам го и то продължава да ми свети, все едно не съм го отварял, на другия ден изчезва.... Абе бозица си е. Или явно не отделям нужното време да го науча наизуст - мерси, имам по-важно неща. Вместо да вляза тук да видя и прочета нещо интересно, то само се напрягам.
Колкото до кибиците в групите и заядливи пъпчиви тинейджъри, не се коси... Да е нещо друго, да му го набиеш... то е акъл, не става.
Аз съжалявам, че все още има хора от форума с които не съм се виждал и запознал, а им бия евала за знанията и възможностите... Или поне във фейса да се знаем, понеже там е по-засилено присъствието. Даже преди имаше някаква тема кой, кой е във форума и във фейса... поне по физиономия да се знаем.. Хахах..което не е лошо.
Извиняваме се за забавянето!
Не сме забравили, не сме се отказали, но има малко технически проблеми за отстраняване преди финализирането на форума и новия му скин.
Не сме забравили, не сме се отказали, но има малко технически проблеми за отстраняване преди финализирането на форума и новия му скин.
Супер, браво :)
Надявам се и през Tapatalk да може да работи, защото беше много удобно за хора, които не киснат пред компютъра по цял ден и нощ
Аз пък ще го пресъздам форума с тоя клип....https://www.youtube.com/watch?v=6LRC8sQ5Hlg..... даже може да обесня, кой, кои е. ? образно казано.... след над десет годишно участие в него..:))).........иде лято, след това есен, дано да се оправят нещата.....но това небесно синьо ме дразни, подобие на бмв форума....е
Могат ли, да се качват снимки или проблема си е в мен?
Оправих се...
Има ограничение в размера на снимките (от нормален телефон не стават), вероятно трябва да са под 2MB или под 1600 пиксела по дългата страна...
Намерих нещо като отговор на скоростта към форума. С Firefox работи малко по-бързо, обикновено съм с Операта, но не искам сега да ме оплювате защо работя с нея, така съм свикнал и ми харесва, другаде с нея нямам проблеми.
Могат ли, да се качват снимки или проблема си е в мен?
Оправих се...
Има ограничение в размера на снимките (от нормален телефон не стават), вероятно трябва да са под 2MB или под 1600 пиксела по дългата страна...
Мхм....и трябва едно по една да се качват.
Ще видим после с новия облик как ще е ....аз така подаръци като дете не съм чакал,как сега .....
lordliness
23-04-2019, 12:45
Мхм....и трябва едно по една да се качват.
Ще видим после с новия облик как ще е ....аз така подаръци като дете не съм чакал,как сега .....
Още ли мислиш, че ще има нов облик?
Още ли мислиш, че ще има нов облик?
Не :Lkingsmiley:
Ранобудниче
23-04-2019, 23:01
Предлагам ви да оставите отговорния народ да си свърши работата. Творчеството изисква муза, а мрънкането скопява музите ;)
lordliness
24-04-2019, 10:49
Предлагам ви да оставите отговорния народ да си свърши работата. Творчеството изисква муза, а мрънкането скопява музите ;)
Да, предполагам е нормално такава сложна работа да отнеме няколко месеца и е модерно напоследък тези, които имат мнение различно от стадното и гражданска позиция да се обвиняват, че мрънкат. Истината е, че това място не е жизнено необходимо за никого от регистрираните. Могат с него, могат и без. Не съм си правил труд да гледам статистика, но новата визия причини още по-тотален отлив. Между другото видях, че имам странен рожден ден, как мога да си го променя с по реален, по принцип не е важно, може и така да си остане.
Съгласен съм с всичко написано от колегата над мен,но искам да попитам,с какво 'новата визия' причинява 'още по-тотален отлив'? В крайна сметка,'практическата полза' от форума не би трябвало да се влияе от това (визията му)! Нали много по-важното е какво си пишем във форума,отколкото как изглежда той самия? Според мен,'отговорните хора' ще пооправят нещата или поне се надявам! Но това си е само един 'козметичен детайл'...същината е друга! Информацията е важна!
lordliness
24-04-2019, 12:21
Съгласен съм с всичко написано от колегата над мен,но искам да попитам,с какво 'новата визия' причинява 'още по-тотален отлив'? В крайна сметка,'практическата полза' от форума не би трябвало да се влияе от това (визията му)! Нали много по-важното е какво си пишем във форума,отколкото как изглежда той самия? Според мен,'отговорните хора' ще пооправят нещата или поне се надявам! Но това си е само един 'козметичен детайл'...същината е друга! Информацията е важна!
За мен, както и за повечето, които споделят впечатления и общуват тук, трябва да гледат неприятните цветове и слабият контраст и понеже е дразнещо не изпитваш желание нито да влезеш, нито да четеш, нито да пишеш. Предишният изглед беше красив и неповторим, комбинацията от цветове перфектна, с един поглед беше достатъчно да се ориентираш бързо. Сега е мъка, особено през телефон. Бледи цветове, всичко е като измито, с белина :)
mimouzunov
24-04-2019, 13:02
За мен, както и за повечето, които споделят впечатления и общуват тук, трябва да гледат неприятните цветове и слабият контраст и понеже е дразнещо не изпитваш желание нито да влезеш, нито да четеш, нито да пишеш. Предишният изглед беше красив и неповторим, комбинацията от цветове перфектна, с един поглед беше достатъчно да се ориентираш бързо. Сега е мъка, особено през телефон. Бледи цветове, всичко е като измито, с белина :)
На 100% подкрепям горното писание!
Аз дори някъде бях писал точно за визията, че така както е в момента не е добре и затормозява при продължително четене.
Grishata
25-04-2019, 21:58
Аз ако мога да ползвам темата да попитам за Tapatalk? Вече не е достъпен там форума, а струва ми се има доста колеги като мен които го ползват.
Аз ако мога да ползвам темата да попитам за Tapatalk? Вече не е достъпен там форума, а струва ми се има доста колеги като мен които го ползват.
....искаш да кажеш,че почти ДВА МЕСЕЦА не си ползвал форума от телефона си?....наистина кофти.
МИТАКА1654
09-05-2019, 18:26
Обликът на форума е отвратителен,трудно разбираем и труден за ориентиране с един поглед,темите с нова дейност се различават от старите с много малка разлика в цвета,качването на снимки е в пъти по-трудно от всички форуми в които съм влизал,да не говорим,че половината интерфейс е на английски.И това е мнението на поне още 5 алфисти,които знам.
На 100% подкрепям горното писание!
Аз дори някъде бях писал точно за визията, че така както е в момента не е добре и затормозява при продължително четене.
Много си прав .. тези светли теми са кофти.
Не е трудно да се вкара един хубав плъгин и да заприлича на старият изискан и изчистен интерфейс.
Много ми харесваше старата визия.
Не е трудно да се вкара един хубав плъгин
Аааа,не съм съгласен.....лесно е да се каже :grandpa:
Аз съм правил доста phpbb -та
Все пак като се прави нещо .. би било по- редно, първо да се тества нова версия и тогава да се подмени текущата.
Аз съм правил доста phpbb -та
Все пак като се прави нещо .. би било по- редно, първо да се тества нова версия и тогава да се подмени текущата.
Явно за някои неща са нужни просто няколко месеца...
Шегувах се... То друго не остана.
Grishata
29-05-2019, 14:34
Колеги а дали знаете кога ще бъде достъпен форумът отново от Тапатолк?
Споко ,работи се по въпроса.
alfa_romeo_forever
09-06-2019, 18:27
Аз имам въпрос , не може ли да се сложи бутонче , или допълнение към URL адреса , което да връща към старият облик на форума ... преди като смениха Vbox ( и за мен го съсипаха ) в началото имаше опция "към старата версия" после го махнаха ... тук не може ли това да се направи ..?
ПП: прочетох само първата страница от темата , не съм я чел цялата , извинявам се ако някъде е вече повдигнат въпроса ...
Не знам какво се случва, но е факт, че комшийката разбра, че е бременна около момента, когато форума "започна ъпдейта си".... ми само ще кажа, че вече ѝ личи......
Не знам какво се случва, но е факт, че комшийката разбра, че е бременна около момента, когато форума "започна ъпдейта си".... ми само ще кажа, че вече ѝ личи......
Нема да се плашиш, лапето ще се научи да чете и да пише, а форума още няма да е готов :drunk:
Ето, започвате да свиквате. Значи новата версия ще си стане старата и всичко е наред. Аз поне вече започвам да забравям стария облик и вече не ми пречи.
Но всеки ден ми пречи едно и също нещо.
Защо когато отиваш на "http://clubalfaromeo.com" или на "http://clubalfaromeo.com/forum", то винаги те води към "activity.php"-то, а не към "forum.php"-то. Ей това всеки ден, даже по няколко пъти на ден ме дразни. Защото браузърите навсякъде са си запомнили основно "http://clubalfaromeo.com/forum" и това е. И всеки пък по подразбиране отиваш към активититата, а не към форума.
Ако не са ви проблем да отделите едни 20 секунди, ръгнете едно "DirectoryIndex forum.php", моля.
Абе така съм свикнал, че всеки път тегля по 40-50 майни...
Иначе за това, което казваш, забелязвам на лаптопа ми същата гадория, но на телефона няма проблем...
ecotronic
12-06-2019, 20:26
Когато нямаме това, което харесваме, харесваме това, което имаме.
соц. поговорка.
Нямаше да има напрежения, излишен спам, въпроси и негодуване, ако още от самото начало бе казано " шматки, такъв ще бъде форума, точка"
От новия облик на форума разбрах, че имам нужда от по 0,5 диоптъра и на двете очи! :prescription::shocked::rotfl::stretcher::goodnigh t::goodnight::goodnight::priest::priest::priest::b ig_flowers::big_flowers::big_flowers:
Съсипаа го тоа форум....по бай Тошово време какви форуми имаше.... :D
по бай Тошово време какви форуми имаше.... :D
Да, пионерски, комсомолски, партиен ...
Тамън се бях зарадвал......
Дразни ме само светлата тема ...
А за индексирането, просто го имам във фаворитите и не ми се налага да пиша .. че да излиза еди си какво :)
Светлата е гадна.Мен ме по-кефят тези,но дали ще вървят е въпроса..
http://www.vbstyles.com/vbulletin-4x-dark-skins-c3.html
Как се трият стари фаилове....не ми дава да кача снимки в обявата....ебаси
Trenkata
30-06-2019, 20:47
Не чакай отговор,преди месец питах по същия въпрос и още чакам отговор.
Spaceblade
30-06-2019, 23:54
Пробвай през Settings > Attachments. Би трябвало да се получи
Там има около 15-тина снимки за които няма опция за изтриване но съм изтрил около 30-40 други,същите тези изтрити 'уж' ми се показват при опит за качване на снимка в обява.....с други думи тоя форум е както се казва....гола вода
mimouzunov
02-07-2019, 10:25
Там има около 15-тина снимки за които няма опция за изтриване но съм изтрил около 30-40 други,същите тези изтрити 'уж' ми се показват при опит за качване на снимка в обява.....с други думи тоя форум е както се казва....гола вода
Аз бях решил да правя тема със снимков материал по повод заигравката с разните му там тенекии под капака... Оказа се, че не може да се качи нищо, виждам стари снимки а при опит да кача нови ми дава грешка и до там... (пробвано с няколко браузъра и тн)
Качвайте във външни сайтове, после копирайте и поставете BB линка тук и готово. :D
Аз ползвам picbg.net, има и други.
Например
http://store.picbg.net/thumb/D2/24/ad37cc229944d224.jpg (http://picbg.net/img.php?file=ad37cc229944d224.jpg)
http://store.picbg.net/thumb/26/B7/52eb97d483a526b7.jpg (http://picbg.net/img.php?file=52eb97d483a526b7.jpg)
Ааа да бе...да наема освен екип специалисти.....просто хората които се 'грижат' за форума не стават за тая работа...тоя форум сравнен с други в които имам регистрация е 20 години изостанал,във всички се стараят да правят прогрес само тука е регрес....трагедия!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?99183-%D2%F3%EA-%E8%EC%E0-%E8-%ED%EE%F0%EC%E0%EB%ED%E8-%EC%EE%EC%F7%E5%F2%E0&p=1568626#post1568626
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?99179-%D2%F3%EA-%E8%EC%E0-%E8-%ED%EE%F0%EC%E0%EB%ED%E8-%EC%EE%EC%F7%E5%F2%E0&p=1568622#post1568622
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?99180-%D2%F3%EA-%E8%EC%E0-%E8-%ED%EE%F0%EC%E0%EB%ED%E8-%EC%EE%EC%F7%E5%F2%E0&p=1568623#post1568623
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?99182-%D2%F3%EA-%E8%EC%E0-%E8-%ED%EE%F0%EC%E0%EB%ED%E8-%EC%EE%EC%F7%E5%F2%E0&p=1568625#post1568625
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?99178-%D2%F3%EA-%E8%EC%E0-%E8-%ED%EE%F0%EC%E0%EB%ED%E8-%EC%EE%EC%F7%E5%F2%E0
Алоооуууууу......ще ни разведете ей.
ecotronic
25-07-2019, 11:02
Доколкото разбирам, на форума, изгледът вече му е най-малкия проблем.
http://prikachi.com/images/245/9616245J.jpg
Проблемът ще е решен до края на годината, не го мисли ;)
ecotronic
25-07-2019, 11:15
Блокирайте последните регистрирани (hermanme4, BernardDrymn, GadgetmanSi, GeorgeHaf......), че става страшно. Спрете и новите регистрации, докато не си оправите проблема.
Чак сега почна да ми става интересно докъде ще стигне цялата тази простотия,която се случва от няколко месеца.
firedragon
25-07-2019, 14:16
До където е тръгнала от вече доста години - дъното. Полезните теми изчезнаха,раздел купува-продава практически няма, информация за марката също, темите за клуба и всичко свързано с него са на годините на Библията и не се обновяват, и за капак на всичко е тоя грозен син изглед. За работата на модераторите ( или по-скоро липсата на такава) изобщо няма да коментирам....
ecotronic
25-07-2019, 16:29
Поздравления на екипа за почистването.
Остана още малко за чистене:
http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?66-%C8%EA%EE%ED%EE%EC%E8%EA%E0-%E8-%EF%EE%EB%E8%F2%E8%EA%E0
http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?98-%CE%F2%F1%F2%FA%EF%EA%E8-%E7%E0-%F7%EB%E5%ED%EE%E2%E5-%E8-%F4%E5%ED%EE%E2%E5
надявам се, че сте взели мерки и срещу това:
http://prikachi.com/images/415/9616415M.jpg
Alfa User
25-07-2019, 17:45
Постоянно се появяват нови и нови потребители и теми - не смогвам ... а и съм на работа на всичкото отгоре!
ecotronic
25-07-2019, 18:05
Спрете временно регистрацията, изтрийте потребителите, които създават въпросните теми и след това търсете начин да отсеете въпросните злонамерени регистрации.
Най-вероятно това са ботове и един читав антибот при регистрация би решил проблема.
По-неприятното е ако не са ботове.
Докато не направите това, ще си губите времето с триене и пр.
Alfa User
25-07-2019, 18:29
Спрете временно регистрацията, изтрийте потребителите, които създават въпросните теми и след това търсете начин да отсеете въпросните злонамерени регистрации.
Най-вероятно това са ботове и един читав антибот при регистрация би решил проблема.
По-неприятното е ако не са ботове.
Докато не направите това, ще си губите времето с триене и пр.
Направено е вече!
Но въпреки това трябва да се разчисти.
don_pepone
25-07-2019, 19:26
провет банда>
несъм в час какво става с форума , но е кофти наистина, направо нее същия :(
какво трябва да се направи за да се съживи :) ако мога да помогна с нещо
Alfa User
25-07-2019, 20:35
Ехеее ... живо здраво бре !!!
Ами трудно е съживяването ... свързано е с рязане на много живо месо... живо, но загнило отвътре...
(приликата с реални лица НЕ е случайна)
ecotronic
25-07-2019, 20:44
Съживяването ще стане от самосебе си, ако Алфа Ромео се съживи. В смисъл - стане толкова масова у нас, както тя беше преди 10 години.
Допреди 3 - 4 години, виждах по няколко десетки Алфи на ден, докато вървя из града. Сега вървя по същия начин, но често пъти не виждам нито една.
Alfa User
25-07-2019, 21:15
Напротив - преди години, повече от 10 даже, когато Алфа Ромео НЕ беше масова - клуб, форум и хора бяхме много по-сплотени, по-истински, и си помагахме по всяко време на денонощието! Бяхме малко, но всичко беше наистина!!!
Та не ми разправяйте, че ако марката стане масова, форума ще живне ... Опа ... да ... ще живне, но откъм още повече ПРОСТОТИЯ !!!
P.S. Ако някой твърди, че преди 10 или 15 години марката е била масова у нас в сравнение сега - значи изобщо не е знаел по онова време какво е Alfa Romeo !!!
ecotronic
25-07-2019, 22:02
Не те знам, къде живееш, но всеки софийски алфист ще ти каже, че в момента в София се срещат в пъти по-малко Алфи, сравнено с времето отпреди 5 - 10 години.
По националната ни пътна мрежа положението е същото.
Къде са, традиционните срещи - ежедневни или ежеседмични? Има ли ги изобщо и ако да, по колко се събират?
Ама може пък марката да е все още масова, но да ги крият по гаржите :)
Ти ми кажи, колко 159 - ки се срещаха през 2010 та и може ли броят им да се сравнява с този на Жулиета, Мито, Джулия и Стелвио (взети заедно) сега?
По този въпрос аз си мисля, че в момента алфите по пътищата в БГ са много повече от когато и да е било.
Защото най-масово произвежданите алфи (156 и 147) в момента са между 1500 и 5000лв, частите им вече са евтини, моторите са им икономични и хората си ги купуват по-смело.
Преди 10-15 години тея коли почваха от 10-12 000лв, частите бяха много скъпи и редки, а вървяха приказки, че алфите "не са за всеки" и са много капризни.
По-старите модели на марката не са прозивеждани в такива тиражи като 156 и 147.
Аз общо през живота си съм виждал не повече от десетина 155 и 146, две ГТВ-та, една 164ка и нула 75ци или 33ки.
Също и 159ки виждам все повече в момента, а преди 10 години ги имаше само по списанията.
Alfa User
25-07-2019, 22:27
Не те знам, къде живееш, но всеки софийски алфист ще ти каже, че в момента в София се срещат в пъти по-малко Алфи, сравнено с времето отпреди 5 - 10 години.
По националната ни пътна мрежа положението е същото.
Къде са, традиционните срещи - ежедневни или ежеседмични? Има ли ги изобщо и ако да, по колко се събират?
Ама може пък марката да е все още масова, но да ги крият по гаржите :)
Ти ми кажи, колко 159 - ки се срещаха през 2010 та и може ли броят им да се сравнява с този на Жулиета, Мито, Джулия и Стелвио (взети заедно) сега?
Живял съм и в малки градчета, живял съм и в София ... и не ме питай какво е било, щото сме организирали яки срещи с готини хора много преди да разбереш, че има такъв клуб/форум! И да - тогава наистина Алфа беше красива рядкост по улиците, а не масов повод хората да казват "Глей го па тоя келеш за къв се мисли" !!!
И каква е връзката в това колко 159 имало през 2010 и колко са Джулиите днес ??? Моята 155 (тогавашната де) беше рядкост по улиците, и хората я заглеждаха с кеф - а не както сегашните масови модели, които са просто част от пейзажа на смотания трафик... Малко са ти омотани представите мисля...
Не може да кажеш че Алфа СЕГА не е масова, щото няма Джулия/Стелвио по улиците, докато всеки пети келеш се дръвчи със 147/156 ... два модела не са критерий за оценка на масовост на една марка, особено пък в смотаната ни държава, където всеки бивш голфаджия най-сетне проумя че Алфа е по-добрата, по-красивата и по-бързата кола ...
Alfa User
25-07-2019, 22:29
По този въпрос аз си мисля, че в момента алфите по пътищата в БГ са много повече от когато и да е било.
Защото най-масово произвежданите алфи (156 и 147) в момента са между 1500 и 5000лв, частите им вече са евтини, моторите са им икономични и хората си ги купуват по-смело.
Преди 10-15 години тея коли почваха от 10-12 000лв, частите бяха много скъпи и редки, а вървяха приказки, че алфите "не са за всеки" и са много капризни.
По-старите модели на марката не са прозивеждани в такива тиражи като 156 и 147.
Аз общо през живота си съм виждал не повече от десетина 155 и 146, две ГТВ-та, една 164ка и нула 75ци или 33ки.
Също и 159ки виждам все повече в момента, а преди 10 години ги имаше само по списанията.
ИМЕННО
ecotronic
25-07-2019, 22:47
През 2010 та, когато 159 е била най-много на 5 години, се срещаше много по-често от изброените модели, взети заедно и на подобна възраст.
Да, сега 156 се намира за 1000 лв. Това прави ли я предпочитан автомобил?
Въпросът е че хората с доходи, които са им позволявали да имат 159 през 2010, сега предпочитат други марки, вместо гореизброените модели.
Та тя - връзката е очевадна, само дето все пак трябва да отвориш очите си за да я видиш.
Moже и да излезеш прав, но по-нататък, след 5-10 години, когато 156-ците станат твърде дърти и никой не ги иска вече, на 159ките им изпукат главите и хвърлят кутиите, тогава наистина ще останат много малко джулии и жулиети. :D
Alfa User
26-07-2019, 00:25
Пак ще кажа, и няма да повтарям повече - виж си датата на регистрация, а после виж и моята ... макар че аз съм с тия хора още откакто имаше само група в "clubs.dir.bg" ... и после да си говорим за наблюдения и впечатления, а ???
Scrapera
26-07-2019, 00:25
Какви 5-10 години до твърде дърта.
Тя 156 вече е твърде дърта и никой не я иска.
22 годишна барака.
Прилича на кола само ако е пълен фейс с дизелов мотор над 140 к.с.
Ами все още това е най-срещаната алфа по пътищата. Значи все пак я искат, засега. ;)
Абе пичове, що се скарахте, кои модели са по-често срещани?! Аз съм нов във форума, но съм членувал в други... Само сплотеността между хората, а не споровете им ще съживи всеки форум! Дайте а се видим, а пием по сокче с цаца хахаха, пък ще видим, кои модели са повече на място. ;)
Ще оредяват алфите,с тия цени на окачване и твърдата возия...като сравнение...166-цата ми беше с перфектно окачване и друсаше в пъти повече от А6 със спортно...да ме извиняват жабетата но ....
Че то в момента аз виждам повече 159ки, отколкото 156ци...147 също доволно. Работата е там, че старите и надеждни модели(147,156) вече намалят, остават 159ки,които са си трошляци сравнени с 147,156,166. И след като 159 е само красива, какво очаквате... Да има ги много, защото са по-нови от предишните и вече са по-достъпни..... Но и никой не повтаря с покупката... Просто са по-калпави. Как да има Джулии и Стлвио... Та те са майка си и баща си. Екото е прав, хората с пари за нова Алфа, взимат за същите пари 3 пъти по големи, удобни и класови коли. Да речем Волво, примерно. Как не могат една широка отзад Алфа да измислят, аз тва не мога да си обясня.
Ама тва е, любовта е сляпа... Караме ги, обичаме ги, грижим се за тях.
Ако искаш много място трябва да е с формата на саркофаг като по-старите пасати :) Не, мерси. Да му мисли който сяда отзад.
Ако искаш много място трябва да е с формата на саркофаг като по-старите пасати :) Не, мерси. Да му мисли който сяда отзад.
Е да, но на тия дето сядат отзад трябва да правя място аз напред....постоянно е едно ритане в гърба, то с деца лудницата е пълан.....аз не се оплаквам,просто реално гледам на нещата. Ако не съм я одобрил предварително , да не съм я купил естествено. Това го класифицирам като един от малките минуси ;)
Koйто обмисля да смени алфа с волво не е никакъв алфист и не заслужава да кара никакви алфи.
Това волвото е най-грозната и безлична талига с дървен интериор проектиран за работа с ръкавици с един пръст. :D Даже не знам дали нямат и дупка в пода за леден риболов като ЗАЗ-ките. :D
Същото важи и за повечето японски тоалетни, френски минети, опели, фордове, шкодички и прочее варели предвидени за служебни.
Алфа бих сменил само за нещо от трите немски - само те могат да предложат сравнима динамика и имат приемлив дизайн отвън и отвътре.
И запомнете - за практичност и товарене си има ванове, бусове, пикапи, камиони.... Грях е да видиш алфа с теглич, алфа със сандъци на покрива, дори и алфа комби не приемам аз. Алфите са коли за кеф , за гъзария и за наслада, да си я паркираш на двора, да си я миеш, да си я лъскаш и да си я търкаш с "костенурка" цяла събота. Не мога да си представя да мия и да лъскам шибано волво комби.... Все едно да галиш жена 140кг.... не става. :D
Какво по-точно за запомним точно от теб... Ограничеността, мирогледа, тесногръдието, определенията ти за останалите автомобили... или че си по-алфист от някой друг... Хахаха.... Грам обективност в думите ти няма... Хвърляш някакви простотии и си мислиш, че са въздействащи... сори ама не.... На джафкането ти може да се върже някое 17годишно хлапе.
Приеми го малко с чувство за хумор де. Казвам го така, че хем да е забавно, хем има известна доза истина.
Никъде не съм казал, че съм "по-алфист" от който и да е. Все пак съм имал само една алфа досега, а има хора с по 10+.
Само казвам, какво е моето мнение и как аз виждам нещата.
А и донякъде виждането ми съвпада с това на шефовете в Италия, защото в момента алфа комби не се произвежда. Само седан, купе, хечбек и за да са в крак с модата - някакъв СУВ. До няколко години ще спрат да произвеждат и дизелови алфи, така че май ще излезе правилно моето мнение за комбитата, тракалниците, тегличите и прочее текезесарщини в спортните коли. ;)
В миналото най-известните и най-въздействащите алфи пак са били седани, купета и кабриолети. :)
ecotronic
26-07-2019, 18:29
Алфа-юзър, щом си нещо, като живата история на този форум, бе трябвало и по-добре от мен да си забелязал вече, че имаше едни други юзъри, които водеха доста активни дискусии във форума и които вече ги няма.
За това не е виновен нито форума, нито подредбата на звездите.
Причината е доста проста - минали са на други марки, дискутират по други форуми а това, което някога е било обект на техните дискусии, вече е страп.
Ако някога се появи модел на АР, който стане също толкова масов, както е бил някога, то вероятно и форумът ще се съживи.
Кое точно не можа да разбереш?
В този форум останаха да пишат по мое виждане 20-тина човека и 30-тина бота, като половината от хората са в темата на совите.
В далечната 2012-13 г. ходих на две срещи на Невски. Еми меко казано, се събираха около 15коли. Старите тогава съфорумници полафиха с нас точно 10мин. на паркинга и отпрашиха вкупом към кръчмета.
Не трябва да се прави разделение и да се гледа миналото, а настоящето. И на мен ми се иска още веднъж да се пусна със стари гаджета, но си гледам напред.
Наздраве!
Причините за състоянието на форума са няколко и повечето от Вас ги описаха.
Главната за мен, е че по-младите потребители, а и някой от старите предпочитат да използват социалните мрежи за набавяне и обмен на информация.
С алфа юзъра не може да се сравнявате ;)
dimitar_vd62
26-07-2019, 23:21
В този форум останаха да пишат по мое виждане 20-тина човека и 30-тина бота, като половината от хората са в темата на совите.
В далечната 2012-13 г. ходих на две срещи на Невски. Еми меко казано, се събираха около 15коли. Старите тогава съфорумници полафиха с нас точно 10мин. на паркинга и отпрашиха вкупом към кръчмета.
Не трябва да се прави разделение и да се гледа миналото, а настоящето. И на мен ми се иска още веднъж да се пусна със стари гаджета, но си гледам напред.
Наздраве!
И после кво...пеша ли се прибраха.То тоя феномен и във Варна се наблюдава, наблюдаваше по-точно.Акцента беше кръчмата.Ма откак затегнаха дисциплината и срещите спряха, горе долу от година и половина до Бриколаж май само голфаджиите са редовни.
Ми ето ви идея за популяризиране на клуба - членски внос 5 лева.С тия пари за Коледа клуб Алфа Ромео организира раздаване на топла супа за социално слаби, за Деня на детето на паркинга на Морска гара може да се организира нагледна лекция за правилно и безопасно пресичане на пешеходните пътеки и улицата въобще.Може да се купи компютър на някое дете в неравностойно положение.Е, срещу членския си внос ще получите благодарности и винтуално слава за клуба.Няма да има отстъпки.Ама надали, най-вероятно ще се злоупотреби със средствата.Щом рокерите го правят на нас какво ни пречи.Две бири по-малко на месец, не е страшно.
А бе всичко с времето си.....силата на форума беше м/у 2008 и 2012 година...върнете се назад в темите и четете ако ви е налегнала носталгия....имаше доста колоритни потребители....никога не е бил добре технически изпипан, но все пак феновете се събираха редовно, помагаха си, обменяха инфо....масата ги сплотяваше, кръчмата.....завързваха се приятелства и прочее.........имаше и караници, нормални неща ....но както казах всичко с времето си..;)
Преди се караха много малко Алфи в България отколкото сега като бройка....както преди, така и сега сред тези който се занимават с автомобили мнението за италианките беше, че са много красиви и бързи, но и страшно трошливи......та нищо не се е променило относно марката.....
Не ми харесва някой да ми насажда мнение, кое, как и защо трябва да бъде .....всеки според усета си за автомобил, нуждите който го задоволява определеният модел си избира...голяма тъпотия е този е истински алфист, а другият не....сменил марката и проблем....глупости....
Ето ви една тема, когато форума се цепеше по шефовете и потребителите знаеха как да комуникират, макар и да се ебават.....
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?65268-%CA%EE%E8-%F1%E0-%F1%F0%E0%EC%E5%E6%EB%E8%E2%E8%F2%E5-%E4%E5%E2%F1%F2%E2%E5%E
.....губят се доста муцуни......но просто за представа....
п.п...тук ще забележите някой стари потребители, на които се дължи всичко това...тоез форума....макар, че е спам тема......;)
Е това е солта и пипера на общуването, ако го умеете....в цялата тема нямаше един наказан или изтрит пост.....макар , че имаше ебавки, подигравки и прочее......Е младите, обърнете внимание.....научете се ...умереният майтап носи смях...а злобното обръщение към колега е проява на глупост, слабост и комплекс...злобата изяжда....
ето и една по нормална...:)....http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?6135-%CA%EE%E9-%EA%EE%E9-%E5-%E2-clubalfaromeo-com-forum
Според мен форума, няма как да бъде същият.....доста промени станаха в живота ни..;)......но поне ни върнете старата визия, ако не друго...:)))....не , че съм от ЦСКА, ама това бледо синьо ме дразни...
Абе пичове, що се скарахте, кои модели са по-често срещани?! Аз съм нов във форума, но съм членувал в други... Само сплотеността между хората, а не споровете им ще съживи всеки форум! Дайте а се видим, а пием по сокче с цаца хахаха, пък ще видим, кои модели са повече на място. ;)
Ето един новобранец, който заслужава уважение.....;)
Пак ще кажа, и няма да повтарям повече - виж си датата на регистрация, а после виж и моята ... макар че аз съм с тия хора още откакто имаше само група в "clubs.dir.bg" ... и после да си говорим за наблюдения и впечатления, а ???
Сега и регистрациите започнахте да си мерите!! Много ми напомня това за едни отминали времена в Пловдив и борбата за това кой е по-по-най и за това кои били Алфаджии и Фиатаджии. Е след оная среща на летище Лесново през 2007 или 2008 и после на писта Дракон в с. Калояново много разредих срещите и накрая спрях. Просто не ми се слушаха препирни и на тези фестове останах с впечатление, че е по-важно да се съберат пари, а не да се направи наистина добро мероприятие.
don_pepone
27-07-2019, 15:10
Ехеее ... живо здраво бре !!!
Ами трудно е съживяването ... свързано е с рязане на много живо месо... живо, но загнило отвътре...
(приликата с реални лица НЕ е случайна)
Живо здраво да е :)
аз си влизам редовно да позяпам, но не пиша много много вече :)
честно освен замрялата активност тука, която явно е заради многото фейсбук групи в които е най-лесно някой да пита всякви тъпотии набързо :)
доста странно ми изглежда и тоя Скин/визия на форума..
някой ден ако се замогна пка ше покарам алфа, че като видя тия Джилии ми текът лигите :)
dimitar_vd62
27-07-2019, 22:19
Е затва тряба се забрани фейса и да са върнат телефоните с шайби.
ecotronic
28-07-2019, 12:14
По времето, когато активността на форума е била висока, хората са срещали технически проблеми, за които не е имало информация. После по тях се е изписало много и днес е достатъчно, човек да попрочете за да намери нужната му информация.
Grishata
28-07-2019, 15:38
По времето, когато активността на форума е била висока, хората са срещали технически проблеми, за които не е имало информация. После по тях се е изписало много и днес е достатъчно, човек да попрочете за да намери нужната му информация.
бе не е баш така.. толкова много хора питат въпроси, по които има изписани фермани .. просто ги мързи да четат :Д
бе не е баш така.. толкова много хора питат въпроси, по които има изписани фермани .. просто ги мързи да четат :Д
И така не е баш, защото нещата се изменят ежедневно. Това, което е писано само преди година може вече да е пълна простотия. Аз като си срещна някой стар пост и виждам, че сега имам съвсем друго мнение. Техниката се развива, ние не! :)
Grishata
29-07-2019, 13:33
И така не е баш, защото нещата се изменят ежедневно. Това, което е писано само преди година може вече да е пълна простотия. Аз като си срещна някой стар пост и виждам, че сега имам съвсем друго мнение. Техниката се развива, ние не! :)
Абсолютно си прав, имах предвид по-скоро за въпроси относно една или друга грешка какво означават и тн. А и случаи например относно на 59ка навигацията дали може да се сложи на мястото на радиото и тн.. Толкова има изписано по това, а все още толкова много хора питат, вместо да потърсят във форума :Д
Абсолютно си прав, имах предвид по-скоро за въпроси относно една или друга грешка какво означават и тн. А и случаи например относно на 59ка навигацията дали може да се сложи на мястото на радиото и тн.. Толкова има изписано по това, а все още толкова много хора питат, вместо да потърсят във форума :Д
Така е, защото техничвските теми вече не се чистят. От 150 поста за въпросната навигация има един свестен, но никой не хване и да го метне в тема за чести проблеми...
Alfa User
04-08-2019, 22:04
Това е щото си нямате свестен мод .. форума в момента разчита единствено на съвестта на един глобален мод и на един админ (чакаме втори да се включи) !!!
Няма как нещата да вървят нормално, след като ВСИЧКИ модове са абдикирали ... но това скоро ще се промени, дано за добро !!!
alfa racer GTA
05-08-2019, 17:19
170395На обяд не можех да вляза изобщо, а сега пък виждам друг бъг към момента на създаването на изрезката часът беше 14'13 часа, а часът на поста е отбелязан като 16'36 часа днес...
И преди писах на модовете, че в някои платформи става ебавка като си върнеш назад времето на компа и за поста се взима времето на компа на потребителя и така може да се създават профили със "задна дата" - тоест все едно някой е станал член на форума преди 10 и ли 13 години...
================================================== ===========
Времето във форума "тече" в бъдещето - с 3 часа напред. Постът го написах в 14'19 часа, а то било...17'19 часа ...
Отде да знам...
Това е щото си нямате свестен мод .. форума в момента разчита единствено на съвестта на един глобален мод и на един админ (чакаме втори да се включи) !!!
Няма как нещата да вървят нормално, след като ВСИЧКИ модове са абдикирали ... но това скоро ще се промени, дано за добро !!!
Много вожд, малко индиянец! Не се коси! Такъв е живота. Всичко се изменя. Критериите ни също. Някога Търтея беше абсолютният спамер с неговите няколко хиляди поста. Сега като ги гледам тия от екологията скоро ще се измерват в десетки хиляди, а младата смяна уверено върви напред. И какво от това, добре, че все още някой пише. Щом пише, значи форумът му е нужен и това е важно. Е, добре е да се поподреждат малко темите, ама.....
Получават ли се лични съобщения? Че се опитвам да се свържа с един колега, но не получавам копие в моя профил.
ecotronic
17-08-2019, 20:59
Да, не съм забелязал проблем с ЛС. Да не би този колега да си е блокирал получаването на такива? Или да му е препълнена кутията.
mimouzunov
28-08-2019, 10:39
Кога/дали ще се оправи някога нормалния начин за качване на снимки!?!?!
Trenkata
28-08-2019, 12:58
Да хубаво би било,но не разчитай много.
mimouzunov
28-08-2019, 14:03
Да хубаво би било,но не разчитай много.
Ще стане половин година някъде и нищо не се подобрява!!
Уш има Клуб Алфа има управа има хора които се занимават с форума... Организират се някакви прояви (фестове и тн) събират се някакви пари, а едно от най-важните неща (форума) е оставен като 33-ка в някоя нива (хубаво нещо но захвърлено) ...
Trenkata
28-08-2019, 15:54
Напълно съм съгласен с теб.
Цялото това нещо е абсолютното отражение на това какво се случва в държавата.
Няма да продължавам......писал съм вече няколко пъти какво мисля.
mimouzunov
30-08-2019, 11:06
Цялото това нещо е абсолютното отражение на това какво се случва в държавата.
Няма да продължавам......писал съм вече няколко пъти какво мисля.
Държавата е преди всичко народа в нея, тои я прави това което е.
Преди 2 дена бях в голям магазин, едната каса се види "бърза" (за хора с до 6 продукта) само аз имах 3-4 неща. Когато попитах тея около мен не виждат ли надписа всеки почна да се прави на не знам си какво си, а един направо на бои се опита да ми налита... Значи и тук има правила, ама защо да се спазват като може и да не се...
За форума предполагам има хора които да се грижат, за да няма до тук подобрение или на тези хора им е все тая или има някакъв проблем.
Хубаво е поне да сме информирани, да се знае какво как дали....
ecotronic
30-08-2019, 11:13
Когато започнем да усещаме по-голямо удовлетворение, когато спазваме правилата, отколкото когато се имаме за по-умни от другите, всичко ще си дойде на мястото.
Лошото е, че за това трябва време и най-вече - първите 7 години.
Моите или твоите правила ?
То не ,че има голяма разлика,ама ...
Абе разрешавам на всички да си изберат сами ,но само едните или другите ,там които им харесат повече!
А това е така ,щото днес съм в добро настроение!
ecotronic
30-08-2019, 13:29
Чуждите правила не ме интересуват до момента в който те не влизат в конфликт с правилата на обществото в което живея.
Околните също не следва да се интересуват от моите правила при същите начални условия.
Правилата на обществото в което живея не ме интересуват до момента в който те не влизат в конфликт с моите.
Околните също не следва да се интересуват от правилата на обществото при същите начални условия.
ecotronic
30-08-2019, 14:42
Правилата на обществото в което живея не ме интересуват до момента в който те не влизат в конфликт с моите.
И какво правиш в такава ситуация? Съобразяваш се с обществените или налагаш своите?
Държавата е преди всичко народа в нея, тои я прави това което е.
Преди 2 дена бях в голям магазин, едната каса се види "бърза" (за хора с до 6 продукта) само аз имах 3-4 неща. Когато попитах тея около мен не виждат ли надписа всеки почна да се прави на не знам си какво си, а един направо на бои се опита да ми налита... Значи и тук има правила, ама защо да се спазват като може и да не се...
За форума предполагам има хора които да се грижат, за да няма до тук подобрение или на тези хора им е все тая или има някакъв проблем.
Хубаво е поне да сме информирани, да се знае какво как дали....
Имах предвид обещанията, които се даваха в началото. Другото за което говориш считам, че не се отнася за мен, защото аз спазвам и се съобразявам с правилата.
И какво правиш в такава ситуация? Съобразяваш се с обществените или налагаш своите?
Естествено ,че налагам своите,т.е. правя като теб.Абсолютно по Третия закон на Нютон.
dimitar_vd62
31-08-2019, 21:45
Някой да не вземе конюнктурно да прогледне.Пак.
Да направим един "помен" след около десет дена? Че ще станат Шест месеца, от как се спомина форума! :lol_sign::lol_sign::lol_sign:
mimouzunov
03-09-2019, 17:43
Да направим един "помен" след около десет дена? Че ще станат Шест месеца, от как се спомина форума! :lol_sign::lol_sign::lol_sign:
Хубав беше ама... отиде си... форума...
Защо не го премахнат направо...
Че форума мяза на да не казвам на какво, не ми се коментира, но искам да питам дали има проблем и с търсачката, освен с очеизбождащият скин? Опитвам се да намеря ценна информация с думи като "климатик" , "радиатор" , "табло" по отделно и получавам доста малко резултати ако изобщо получа някакви... Та повредата в моят телевизор ли е или не??
mimouzunov
03-09-2019, 20:03
Че форума мяза на да не казвам на какво, не ми се коментира, но искам да питам дали има проблем и с търсачката, освен с очеизбождащият скин? Опитвам се да намеря ценна информация с думи като "климатик" , "радиатор" , "табло" по отделно и получавам доста малко резултати ако изобщо получа някакви... Та повредата в моят телевизор ли е или не??
С тия ключови думи и при мен нищо не излиза... Ще трябва да ровиш по трудния начин, от тема в тема и тн…
С тия ключови думи и при мен нищо не излиза... Ще трябва да ровиш по трудния начин, от тема в тема и тн…
Значи не е само скина проблемен... Не може във форум на над 10 години да не излизат никакви резултати.
Не бързай....ние 30 години правим преход и още нищо, ти за 6 месеца искаш готин форум....е няма как да стане......Мразим тоя български мазохизъм....
firedragon
04-09-2019, 08:04
Значи не е само скина проблемен... Не може във форум на над 10 години да не излизат никакви резултати.
Използвай гугъл да търси във форума,като пак му зададеш тези думи и го ограничиш да търси само на този сайт. Това е единствения начин за търсене тук, вградената търсачка е пълна скръб.
Използвай гугъл да търси във форума,като пак му зададеш тези думи и го ограничиш да търси само на този сайт. Това е единствения начин за търсене тук, вградената търсачка е пълна скръб.
Ще пробвам, благодаря. Но преди да се прецака форума, търсачката си работеше що годе нормално, а сега форума не става дори и за това за което е предназначен, а именно, за търсене на информация.
mimouzunov
04-09-2019, 20:34
Ще пробвам, благодаря. Но преди да се прецака форума, търсачката си работеше що годе нормално, а сега форума не става дори и за това за което е предназначен, а именно, за търсене на информация.
Значи до тук забележките са:
1 Неработеща търсачка
2 Ужасна визия
3 Невъзможност за качване на снимки
Ако има още нещо, добавете го може да е в полза...
Още малко "борба" с форума и версиите и почваме да оправяме темата - по никакъв начин няма да остане тази!
Стига се мъчи....:))....ае да ми го продадеш за 1 лв....ще си купиш един аеробион за мерцедеса, а аз ще го направя блато форума и ще живне....вервай ми...:))
;)
dansguardian
05-09-2019, 08:15
Значи до тук забележките са:
1 Неработеща търсачка
2 Ужасна визия
3 Невъзможност за качване на снимки
Ако има още нещо, добавете го може да е в полза...
4 Комуникацията на сайта не е криптирана с SSL сертификат. :)
Преди близо две години зачекнах проблема на форума с тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?96636-%D4%EE%F0%EE%EC%DA%F2
....защото виждах, че нещата не вървят на добре и сега изобщо не съм изненадан....приликата с българският парламент е съвсем случайна......:)))....обещания без покритие....;)
Не бях влизал от една камара време. Гледам, че нищо не се е случило. Като индийски сериал стана този, форум и темата.
mimouzunov
10-09-2019, 18:18
От доста години съм регистриран тук, но за първи път сякаш не искам да съм част от това в което се е превърнал форума и като цяло обстановката която витае в него...
alfa racer GTA
14-09-2019, 10:14
Форумът вчера беше недостъпен по някаква причина.И като гледам част от постовете липсват...
firedragon
14-09-2019, 11:19
Петък 13-ти хич не се е отразил добре. Така като гледам 2-3 дни постове липсват.
До понеделник ще е оправено всичко.
До понеделник ще е оправено всичко.
С гаранция, само не се знае коя година.
Trenkata
14-09-2019, 11:41
Липсват и в Купува,просто се излагат.Трагедията е пълна.
С гаранция, само не се знае коя година.
Поне е сигурно.....аз така се ожених в събота :Lkingsmiley:
От вчера гърмят database error-и при рефрешване на страницата.
Направо стана историческо това обновяване на версиите. Дано поне има бекъп на базата.
Ако трябва дайте една банкова сметка и да преведем по някой лев и преминем на някой по-читав хостинг провайдер.
dansguardian
17-09-2019, 08:33
Добре де, дайте всички да дарим по 10 лева и да се поръча сайт на форума на външна фирма, комуникацията да бъде криприрана със SSL сертификат, да барнат дизайна така, че да е адекватен на 21 век. Няма смисъл от констатации и коментиране на очевидното, на всеки е известно, че след смяната на vBulletin-а форума е пълна трагедия. Може Цвети да открие банкова сметка, в която да се набират средства за създаването на новия форум. Покажете, че сте алфисти и дарете пари, колкото струват 2 кутии цигари или 4 литра гориво.
П.П. Честит празник, столичани !!!!! :)
На драго сърце при видими резултати, че тук сме си малко страна на празните обещания.
Добре де, дайте всички да дарим по 10 лева и да се поръча сайт на форума на външна фирма, комуникацията да бъде криприрана със SSL сертификат, да барнат дизайна така, че да е адекватен на 21 век. Няма смисъл от констатации и коментиране на очевидното, на всеки е известно, че след смяната на vBulletin-а форума е пълна трагедия. Може Цвети да открие банкова сметка, в която да се набират средства за създаването на новия форум. Покажете, че сте алфисти и дарете пари, колкото струват 2 кутии цигари или 4 литра гориво.
П.П. Честит празник, столичани !!!!! :)
Словосъчетанието "дайте да дадем" никога не е работило. И няма да работи, най-вероятно.
Тотал щета - мнението ми от другата тема някак се озова тук...
Trenkata
17-09-2019, 21:31
Просто не е истина,ебати кашата.
El Caballero
17-09-2019, 21:35
Тотал щета - мнението ми от другата тема някак се озова тук...
Нищо не е това, аз писах тема, писах, писах и като публикувах, вместо написаното се появи само - Up! :) ужас.
dansguardian
18-09-2019, 08:17
А "Ръководството" мълчи ли, мълчи... Защо до момента няма официална позиция на "Ръководството"?
Цвети?
Пиша тук, тъй като предполагам, че ще го прочетат тези които трябва?! Хора, вие наистина се подигравате с нас, ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!!! Живеем в 21 век, а вече повече от Шест месеца, форума е пълна скръб. Преди във форума влизах с кеф и удоволствие, за да науча нещо ново и за да се посмея, след работния ден. А сега...............??? Наистина, ли Ви боли оная работа, за форума??? Ако е нужно наистина да съберем пари за да има нова визия и функционалност форума отново? Но според мен, нещата не са само до пари, за това се иска и нещо друго. Нещо което изчезна през последните години. Това е желанието и най-вече, СЪРЦЕ!!!
пс: Поста го пиша в чисто трезво състояние и с ясното съзнание, че мога да бъда баннат. :)
Че, те ако за такова мнение банват, значи форума наистина е изгнил отвътре.
Визията е отвратителна. Тоя форум е изглеждал така зле само когато са го пуснали за първи път вероятно.
Да не говорим, че има омазани функционалности.
Аз искам да знам какви са пречките пред това форума да изглежда съвременно и достойно.
Кой работи по форума?
Какво е свършено и какво остава?
Кое не можете да направите, че всичко е такъв батак?
Като собственик на форум, мога да се опитам да помогна.
ecotronic
19-09-2019, 11:38
Както е видно, тук все още са останали хора, които ги е еня за форума и които имат желанието да помогнат. Кой с каквото може.
Станалото - станало. Трябва да се оправи.
Напишете, какви са проблемите и може би, заедно ще намерим решението.
С мълчанието си ще прогоните и малкото останали тук.
На драго сърце бих помогнал с каквото мога.
mimouzunov
19-09-2019, 16:47
Форума е вече готов!!!
:priest: :rip:
dansguardian
19-09-2019, 20:27
Къде го тоя форум?
Къде го тоя форум?
Е ти сега къде пишеш?:wow:
Тоя форум два дена е ок другите пет error,половината надписи на български другата половина на английски,с една дума-кенеф...нищо общо с форумите на другите марки......
ivopifeca
04-10-2019, 20:45
Форума си е ок,само политиката му е под секва критика,открай време си е шуробаджанащина,за едни правилата са стриктни,за други толериране.Ма то си е нормално,като се знае,кво се случва в държавата,камо ли за един форум.Открай време тука да търсиш помощ-трудно.На приказки да...единствения човек,когато бех объркал кабелите на 75-цата,беше Венци,който ми предложи да мине до нас да ми ги нареди.Сам се справих,но помня жеста му.Другото е ,колко сме големи фенове,и мълчание когато потърсиш помощ.
mimouzunov
05-10-2019, 18:40
Форума си е ок,само политиката му е под секва критика,открай време си е шуробаджанащина,за едни правилата са стриктни,за други толериране.Ма то си е нормално,като се знае,кво се случва в държавата,камо ли за един форум.Открай време тука да търсиш помощ-трудно.На приказки да...единствения човек,когато бех объркал кабелите на 75-цата,беше Венци,който ми предложи да мине до нас да ми ги нареди.Сам се справих,но помня жеста му.Другото е ,колко сме големи фенове,и мълчание когато потърсиш помощ.
Които греши си го наказват! Форума си има технически проблеми и това си е факт.
ivopifeca
05-10-2019, 19:52
Които греши си го наказват! Форума си има технически проблеми и това си е факт.
Каза ли нещо?О ти ли си?Лека нощ.
ecotronic
06-10-2019, 21:19
Прави ми впечатление, че в последните дни, броят на нерегистрираните потребители (guests), драстично се е увеличил. Даже си имаме рекорд отпреди няколко дена.
Нещо става при мен. Влизам днес в сайта и постоянно ме нападат изкачащи в друг прозорец реклами на efbet. Пуснах си Malwarebytes и ми отказа достъпа до сайта с мотива фишинг.
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/bfi1571292697n.png (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1571292697n.png)
Това е останало от времето, когато се хостваше измамна фишинг страница на някаква новозеландска банка. И сега пак има нещо гнило, понеже както писа колегата по-горе броят активни посетители все е около 10к и нагоре.
dimitar_vd62
17-10-2019, 23:21
Слагаш си адблокер на браузъра и спират.
alfa racer GTA
18-10-2019, 13:35
Ад блокера е опасен. Случва се и да блокира напълно безвредни страници.
Мисля, че по-доброто решение е -----> Инструменти-----> Опции за интернет-----> защита-----> ограничени сайтове и там копирате с copy и пействате адресът на страницата като я добавяте към "ограничени страници".
Понякога такива страници са се изхитрили и ползват междинни страници които ви препращат към тях.Тогава въвеждате с копи пейст и тези междинни страници.
И аз съм ползвал Ad Blocker и го имам свален за всеки случай, но той е последна и доста отчаяна мярка и има твърде голяма вероятност да блокира и страници които не сте готови да жертвате ...
Adblocker имам (ublock, на снимката). Ама вчера и с него изкачаха, днес като че ли няма проблем. Като искам да влизам в сайта съм го закачил за изключение в antimalware защитата и влизам, иначе пак си пищи за фишинг, ама поне влизам :)
dimitar_vd62
18-10-2019, 20:39
Аз съм с "Опера", тя си има вградено блокиране на реклами и не ми изкачат подобни неща....освен "нетинфо"-то... и някои други подканващи да се регистрирам във фейса за да мога да разгледам някоя страницата,има си и подсказки за блокирана страница.То всъщност по същество си е някакъв блокер...
alfa racer GTA
19-10-2019, 18:52
Бре тоя Pifeca няма ли кой да го банне??? Бива да пише по една, две дори три щуротии на ден и да прави още толкова спам, ама да сере във всяка тема на форума безсмислици не бива...
ivopifeca
19-10-2019, 19:49
Бре тоя Pifeca няма ли кой да го банне??? Бива да пише по една, две дори три щуротии на ден и да прави още толкова спам, ама да сере във всяка тема на форума безсмислици не бива...
Ти да не правиш предизборна агитация нещо?!Налегай си парцалите и се съобразявай бе!
ivopifeca
19-10-2019, 20:37
Значи ,ти си си свикнал тука в БГ ,да правиш молебен,и да ти се сбъдва,камо ли ,ако познаваш некой от гуротата-шуробаджанащина.Ма тва твоето е апел към нещо,както вдовицата за у...:)Разбираш ли?Ти ако беше в държава,в която хората държат на народа си-немаше да се изказваш изобщо.
mimouzunov
19-10-2019, 21:29
Значи ,ти си си свикнал тука в БГ ,да правиш молебен,и да ти се сбъдва,камо ли ,ако познаваш некой от гуротата-шуробаджанащина.Ма тва твоето е апел към нещо,както вдовицата за у...:)Разбираш ли?Ти ако беше в държава,в която хората държат на народа си-немаше да се изказваш изобщо.
Гледам пак си творил.... Погледни си писанията и се запитаи дали не са в разрез с правилата на форума!?
Това, че може да си пишеш каквото ти си искаш не значи че това е правилно.
Официално:
Форума е в процес на ъпгрейд. Няколко версии назад сме ( бяхме) и сега наваксваме.
За съжаление днес последната версия не успя да мине... и утре опитите ще продължат :-(
Не официално:
- Наистина ли някой дори си помисли че ще оставим форума, който поддъраже повече от 10 години в този ужасен вид ?!?!?!?
- Не мисля че трябва да се почва с хейта.... връщаме се на точка 1 от личния ми коментар :-)
Извинявам се, за "тъпото" въпросче, но дали ще има промяна на скапания облик и функционалност на форума?
Че наближава година от как всичко отиде по дяволите.Благодаря!
Григор е собственика на форума, но според мен няма вина.....евала, че го е създал, но след като КРАБ се е вклинила в него е станало гнило....мое мнение...http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?96636-%D4%EE%F0%EE%EC%DA%F2....много пъти съм питал за разликата м/у форум и клуб.....казват ми че има, ама няма.....навързани са......
Да Благодарим все пак на Григор за това което е направил, Но за тези около него незнам....сами преценете....
Григор е собственика на форума, но според мен няма вина.....евала, че го е създал, но след като КРАБ се е вклинила в него е станало гнило....мое мнение...http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?96636-%D4%EE%F0%EE%EC%DA%F2....много пъти съм питал за разликата м/у форум и клуб.....казват ми че има, ама няма.....навързани са......
Да Благодарим все пак на Григор за това което е направил, Но за тези около него незнам....сами преценете....
Какво значение има кой е виновен? Тия работи се обсъждат в детската градина.
Важно е кой може да реши проблема!
Кой има достъп до софтуера и базата?
Не е само облика на форума, има теми които не водят на никъде. Има теми които са стари, неактуални. Раздел продава умря отдавна! Откакто съм тук близо 7 години все повече и повече всичко е на самотек и залез.
Ако искайте ме линчувайте, но ето моето мнение, което е и реалността:
Тук актуално вече е един подраздел този на 159 и една темата за блатото, тепърва актуален ще става за Джулия, колко не се знае. Форумът се прави от потребителите, а тях ги няма, за какво някой да се занимава да хаби лично време и да поддържа този форум при 5 активни теми и 40 потребителя. Този някой със сигурност вече не кара и не се интересува от марката.
Сега е популярно фейсбук страницата. Всеки с нова/стара Алфа първо разбира за нея и там пише. Там и ще получи някаква насока за проблема си, там са повечето, които бяха тук и вече не пишат. Там лесно може да качиш снимка и да продадеш/намериш някаква част.
Но... винаги има едно но. Там няма търсачка, там няма подредба, там всичко може да се трие....там няма архив! Но там е реалността!
ecotronic
10-03-2020, 16:12
Фейсбук е за слабаците, истинските мъже ползват clubalfaromeo.com (http://clubalfaromeo.com/) :tooth:
Tъй, тъй...:drunk: Защо да е лесно, като може да е трудно! :wow:
Tapatalk rullz!
Какво значение има кой е виновен? Тия работи се обсъждат в детската градина.
Важно е кой може да реши проблема!
Кой има достъп до софтуера и базата?
Прав си няма значение, няма смисъл да се ровим в засъхнало лайно......
Тези който могат да решат въпроса явно не им се занимава, нямат възможност, време и т.н....но не дават кокала образно казано на друг, нещо като власта в парламента :))......на майтап исках да го купя за 1 лв. като Кремиковци, ама не ми го дадоха...:))...затова Цветин едно време като го банваха тук заедно с други, включително и ти може би си спретнаха classiccar ....и до сега си е добро форумче......е фейса не беше завладял нета, ама щом и сега съществува форума ви нормално, значи важи.....
Тук издишаме.....има хора който могат да помогнат, даже го споделят в темата, ама никой не им обръща внимание.....
Фейсбукът не е проблем. Той има друга насоченост и друга цел.
В нашето хоби най-често е необходима систематизирана информация и решения на проблеми. Това във фейса няма как да се случи по по-добър начин от тук.
Проблемът тук е класически източноевропейско-ориенталски и се казва "безстопанственост".
М ...да...фейса го ебаваме, за нищо не става, освен някой да се рекламира и да си покаже новата мутра, тоез фейс, на какво ниво е, според себе си, другите да преценят....пълен жмел, който отнема доста време на мнозинството...
Относно форума...моето виждане е:
1. Собственика си е собственик....той е човека....
2, КРАБ да си спретнат раздел и там да се ширят...тържества, чествания събори и тем подобни , а не да участват в управлението на форума....оти пречат....това с всестраноразвитата личност и заемане на две длъжности е пълна глупост, защото с нищо не се справят...
3.Модератори...е тука е много сложно при това управление до сега.....дайте им някакви привилегии, не, че ги нямат сега, някакво заплащане...дайте някаква годишна такса за ползуване на форума и ще я внасяме, за да бъде всичко ОК....и те да получават награда за труда си....има и други нет привилегии...не съм запознат....но мога да предложа някой, които все още вписват в форума....екотроник, унди, мимоузунов, ранубудната, и много други.....като Alfa User , dnt и прочее..тия последните на определени длъжности...:)).....бих наредил пъзела, кой къде според мен може да моредира, ако ме попитате.....ама на дали...:))
Успех...
Е къде е сега форума, него отдавна го е поразил вируса, по време на карантина да предположим, че 90% от колегите са си в къщи, къде са ви ботовете, къде е големият наплив към него..?......едно време модераторите направиха карантина, тоез създадоха блатото, ама като гледам сега, само то бълбука.....ех времена, ех управа....преди на една тема се правеха 5-6 страници на вечер, а сега стегнация....е това е развитието му, а какъв пик беше по времето на криза 2008- 2012 година...жалко....така се получава, след като хора който са го поели и са отговорни за него взимат най малко участие в такива теми.....правоимащи за някой неща, за други им е през оная работа........
Alfa User
30-03-2020, 18:41
М ...да...фейса го ебаваме, за нищо не става, освен някой да се рекламира и да си покаже новата мутра, тоез фейс, на какво ниво е, според себе си, другите да преценят....пълен жмел, който отнема доста време на мнозинството...
Относно форума...моето виждане е:
1. Собственика си е собственик....той е човека....
2, КРАБ да си спретнат раздел и там да се ширят...тържества, чествания събори и тем подобни , а не да участват в управлението на форума....оти пречат....това с всестраноразвитата личност и заемане на две длъжности е пълна глупост, защото с нищо не се справят...
3.Модератори...е тука е много сложно при това управление до сега.....дайте им някакви привилегии, не, че ги нямат сега, някакво заплащане...дайте някаква годишна такса за ползуване на форума и ще я внасяме, за да бъде всичко ОК....и те да получават награда за труда си....има и други нет привилегии...не съм запознат....но мога да предложа някой, които все още вписват в форума....екотроник, унди, мимоузунов, ранубудната, и много други.....като Alfa User , dnt и прочее..тия последните на определени длъжности...:)).....бих наредил пъзела, кой къде според мен може да моредира, ако ме попитате.....ама на дали...:))
Успех...
Много съм слушал как заради ангажираността на модове и админи ще им бъдат дадени някакви привилегии - извън форума - защото никой не е длъжен да отделя голяма част от свободното си време, за да поддържа и/или управлява форума само заради една усмивка по радиото ... щот вече и дъвка с косъм не обещават (явно са свършили космите :innocent:). А като сложим и често неоснователното мрънкане и дори нападки и обиди от потребители, които в момента не преценяват правилно какво са сбъркали - вече съвсем се губи ентусиазЪма!
Иначе съм страшно съгласен по няколко въпроса:
- форума най-сетне да се приведе във вид, позволяващ нормалната му употреба;
- облика на форума най-сетне да стане реалност - че за това също слушам от почти година;
- да се прочистят разделите, при това основно - стари и вече излишни теми да се премахнат, или в тях да остане само онова, което е важно, и би помогнало на някого като информация или съвет;
- има и още, но като че ли вече не ми се пише...
Колкото до фейса - да, масово го ползват хората, и то за какво ли не. Друг е въпроса дали е по-лесно, а пък за прегледност и дума не може да става! Преди години, когато организирахме с едни готини хора сектата 155 - също имаше фейс, но тук имаше всичко по въпроса - срещи, планирани мероприятия, галерии от миналите събития... Беше хубаво и беше удобно за всички, защото веднага можеш да намериш каквото ти трябва - примерно, да покажеш на познати колко готино сте си изкарали с още 30-50 луди глави ...
Всичко може да се оправи и да заработи отново - но едни хора трябва най-сетне да се вземат в ръце, и всички да помогнем за общата цел!!!
И макар че е раничко още - наистина НАЗДРАВЕ - за готините времена, и за всички готини фенове!!! :cheers:
И тая тема я опиянчихме! :drinking:Наздраве!
И тая тема я опиянчихме! :drinking:Наздраве!
Не така бе........тинята лекува, време е да отидеш на кални бании.....иначе алкохола е доказано лекарство, което не вреди повече от антибиотика на органите ти...образно казано...
Ние сме сила...
Наздраве....:))
Много съм слушал как заради ангажираността на модове и админи ще им бъдат дадени някакви привилегии - извън форума - защото никой не е длъжен да отделя голяма част от свободното си време, за да поддържа и/или управлява форума само заради една усмивка по радиото ... щот вече и дъвка с косъм не обещават (явно са свършили космите :innocent:). А като сложим и често неоснователното мрънкане и дори нападки и обиди от потребители, които в момента не преценяват правилно какво са сбъркали - вече съвсем се губи ентусиазЪма!
- облика на форума най-сетне да стане реалност - че за това също слушам от почти година;
- да се прочистят разделите, при това основно - стари и вече излишни теми да се премахнат, или в тях да остане само онова, което е важно, и би помогнало на някого като информация или съвет;
Колкото до фейса - да, масово го ползват хората, и то за какво ли не. Друг е въпроса дали е по-лесно, а пък за прегледност и дума не може да става! Преди години, когато организирахме с едни готини хора сектата 155 - също имаше фейс, но тук имаше всичко по въпроса - срещи, планирани мероприятия, галерии от миналите събития... Беше хубаво и беше удобно за всички, защото веднага можеш да намериш каквото ти трябва - примерно, да покажеш на познати колко готино сте си изкарали с още 30-50 луди глави ...
Всичко може да се оправи и да заработи отново - но едни хора трябва най-сетне да се вземат в ръце, и всички да помогнем за общата цел!!!
И макар че е раничко още - наистина НАЗДРАВЕ - за готините времена, и за всички готини фенове!!! :cheers:
Няма как да стане.....евала за ентусиазма, ама нещата отдавна са изпуснати....разлика в поколенията и тяхната култура....няма как да ме накараш да слушам хевиметъл, щом съм закърмен с чалга...ако ме разбираш...;)
ivan dimitrov
05-04-2020, 00:10
Хубаво ще е да се помисли и за тия, които са изявили желание да не са вече част от тая общност. Щото ползата от тия е под въпрос.
Имам и друг предвид, освен себе си. Ноо... основно себе си де.
mimouzunov
08-06-2020, 11:47
Официално:
Не официално:
Вече доста хора си мислят ,че точно така ще си остане форума които сте подържали повече от 10 години...
Вече доста хора си мислят ,че точно така ще си остане форума които сте подържали повече от 10 години...
Малко търпение, минали са само 1 година 86 дни и 11.5 часа от поста, който цитираш!
mimouzunov
08-06-2020, 13:26
Малко търпение, минали са само 1 година 86 дни и 11.5 часа от поста, който цитираш!
Дее…
Избързал съм да критикувам... Ще пробвам пак след 2-3 години (живот и здраве) ...
Дее…
Избързал съм да критикувам... Ще пробвам пак след 2-3 години (живот и здраве) ...
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
Да взема да направя по една регистрация на децата, че току-виж съм изкуфял и си забравя паролата...па може и да умра до де го оправят...
mimouzunov
29-06-2021, 17:16
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
Да взема да направя по една регистрация на децата, че току-виж съм изкуфял и си забравя паролата...па може и да умра до де го оправят...
След година от последния ми пост в темата, вече всичко е наред... Форума е "оправен" изглежда много по-добре, по-функционален е абе направо няма нищо общо...
Абе направо си прав! Има и другитрески, ама са клубни! Клуб май няма!
alfa racer GTA
30-06-2021, 18:51
Пуснете един черен скин.Ако може flat black или обратното беше.
Не за друго, бялото доста си кьори очите, черното не "лъщи" толкова особено нощем.
mimouzunov
30-06-2021, 19:52
Не за друго, бялото доста си кьори очите, черното не "лъщи" толкова особено нощем.
Пост от 15.03.19 е със същото искане... Две години и три месеца няма развитие....
Форума ще е както е. И да го направят по-лицеприятен щетата вече е нанесена....
https://chrome.google.com/webstore/detail/dark-theme-for-chrome/pjbgfifennfhnbkhoidkdchbflppjncb/
За комп върши работа.
Някой да търси свещеник! Поп, кюре, равин или ходжа, няма никакво значение. Важното е да опее клуба и форума.
ecotronic
01-07-2021, 22:06
Ако трябва да направя една ретроспекция на темата.....
Тя започна заради един чисто технически проблем, свързан с графичната платформа, но е на път да завърши нейде из духовното.
С техническия проблем, аз вече свикнах. Останалото е закономерност, дължаща се основно на производителя. :)
Grishata
01-07-2021, 23:20
Не знам дали ви прави впечатление , но сме буквално 10 човека където активно пишат във форма :D Не искам да съм хейтър ама сякаш приключи живота на форумчето
А защо няма радост...:))...няма кой да ни отговори...;)
Добре, че поне има телефони и приложения, за да поддържаме някакви контакти.
Нека си стои така бяло, весело.
Ако е черно ще бъде отново прекалено траурно и ще сме в крак с тенденциите на продажбите на марката.
За това нека си стои по-бодро и жизнерадостно.:wow:
Нека си стои така бяло, весело.
Ако е черно ще бъде отново прекалено траурно и ще сме в крак с тенденциите на продажбите на марката.
За това нека си стои по-бодро и жизнерадостно.:wow:
Не, че сме се разцепили да купуваме нови Алфи, но барем да ни е шаренко:drinking:
Не, че сме се разцепили да купуваме нови Алфи, но барем да ни е шаренко:drinking:
Е па то си ни е по-шаренко сега. Виж има си няколко нюанса на синьото, малко сиво, тук-там черничко. А не черно и бяло, като преди. :super:
А най-важното е, че си свикнахме вече. Като ни го сменят, пак ще негодуваме. Просто човек не обича промените по подразбиране.
Е па то си ни е по-шаренко сега. Виж има си няколко нюанса на синьото, малко сиво, тук-там черничко. А не черно и бяло, като преди. :super:
А най-важното е, че си свикнахме вече. Като ни го сменят, пак ще негодуваме. Просто човек не обича промените по подразбиране.
Е то негодуването беше заради обещанията :smoke:....розово липсва :tooth:
kirekchiev
15-07-2021, 13:31
Да се раздваме, че и това има :D че някои форуми са още в 2005та година :D