View Full Version : Дизел въпрос
Като се поюркам малко или като карам с висока скорост над 160 да кажем замирисва на сурова нафта в купето. От аспуха не мирише. При другите дизелчета така ли е или е проблемче това :?: :?: :?: На буса миришеше на сурова нафта от аспуха и се оказа дюзичка.
проблем е колега....
погледни си всички маркучи, тръбопроводи и т.н. някъде нещо изпуска най-вероятно
проблем е колега....
погледни си всички маркучи, тръбопроводи и т.н. някъде нещо изпуска най-вероятно
Прав е колегата,с времето маркучите се изпичат (втърдяват) особено за обратната нафта на дюзите и като се пукнат сълзи сурова нафта
Не е нормално да мирише на нищо ! :wink:
моята пък мирише на запъртъци,може ли да е от запушен катализатор?
trustworthy
16-05-2007, 13:19
E кажи каква ти е колата все пак и конкретизирай миризмата!
П.С. Да нямаш забравени яйца в багажника някъде :roll:
Е пак оср..ме темата :roll:
Та да разбирам че едната вероятна причина за да мирише на сурова нафта е проблем с маркучите. Ако предполага нещо друго да казва и да ходя да я преглеждам да га е.а :twisted:
E кажи каква ти е колата все пак и конкретизирай миризмата!
П.С. Да нямаш забравени яйца в багажника някъде :roll:Приятел,аз яйца не карам в колата си,но на истина така мири6е.Колата ми е 156 jtd 99г.
trustworthy
17-05-2007, 14:51
Ми и моята е ЖТД, 99 година, карам редовно яйца, ама не мирише :)
Чел съм, че тея катализатори май на стари години почвали да спъват ЖТД-тата, не съм чувал да миришат, но и нямам кой знае какъв опит, де :?
Ми и моята е ЖТД, 99 година, карам редовно яйца, ама не мирише :)
Чел съм, че тея катализатори май на стари години почвали да спъват ЖТД-тата, не съм чувал да миришат, но и нямам кой знае какъв опит, де :?Да ти кажа,аз мисля да го отрежа,той и без това ако се е задръстил спъва колата,както казва6 и ти,но пък да няма някакъв проблем после. :roll:
trustworthy
17-05-2007, 15:16
Ами имаме пациенти с такава оперирана херния в тоя форум :) Те ше кажат. Май няма ядове да се махне
Махнете го така, че ако някой ден случайно се наложи да може да си го сложите обратно (естествено ако катализатора става за нещо).
Иначе проблеми никакви....