View Full Version : За групата във facebook ... и не само!
Alfa User
03-06-2019, 23:41
Както са казали старите хора - за едно нещо казваш или добро или нищо ... Аз обаче - като привърженик на този клуб от Април 2004-та - не мога повече да понасям и няма да търпя по никакъв начин безобразно поведение във Форума или групата на Форума във Facebook!!!
Нямам думи да опиша колко разочарован съм от малоумни нови попълнения, които освен тоталното си неведение по въпроси, свързани с Алфа Ромео, автомобили, и даже ако щете - елементарни неща свързани с управлението и поддържането на един автомобил, са АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНИ И ЗВЕРСКИ ГРУБИ към хората, които се опитват да им покажат правилния път или да им окажат помощ!!!
Форума и групата са с цел взаимопомощ и уважение - а не омраза и оплюване... Ако не ви харесва защо сте смъмрени или имате наказание - помислете си за собственото си поведение, и до колко ви работи онова сивото в главата (не бръмбарите, дето ви карат да се хилите идиотски всеки ден...) !!!
Alfa User
03-06-2019, 23:42
И за да споделя защо ми преля чашата на търпението :
https://lh3.googleusercontent.com/2oUJiOovMJZlCz7nEykvu5LxsjXpt99fvukKTqpjJSHtS8ggI0 J8qgHYoUUejJayCl7oh54myhB8a8xl6Pu53l9Couge4SShQ6jE oMIlZ1eRmhJxYd_iRZbVs2_zRK6TWAHMhZXFDwGdIFwqb24fF-RUimMM0hsh67afYUdbXOVLcLHGw0M00bU30tr48ElANfSR_VVJ zcpF0xiOgI66h5lRYoTiCpjvNjIdAd2k1rLtTJaVMvucrSCSZm RPm6TXS1P9pqVi7CtevZyalj1YwSqebHrVgbMovGh-ZzWFTgZeqaStzYniYhA5W1Qw9-FAC8e_eA8XeSUCeOzGaqvW-MBcdHCW7_PUrfgpGVeq1kyJjLE6l3SH7HB1--BL59s3tBCh6U27K89BRZpDeh29G9RB04-xvI01VxI1kZ2VyaU62B-pq2PrRgBxzgp2N65un29cmsjJW2o5RbbKkRNF2BaeEaCuisAZm FDip7C3J7N9frNM57UoE_X0gwPSmVhN4tGLrzZ9wAhBfKeTrJi ZbtsoxrJCizqmSG0tQjbioUojTypE273GU8rEDsBNUEAlqmHfe mFvwVcGFjKNdQTxYeVaPTEUsfqpUOLWmflP2a38N_YeV7eHvgT O83KSujXYBid-CaPUTu8oQ1bryTYMYHTGojW1RzHP=w541-h909-no
Знаеш че във фейса влиза всеки. Отдавна се нерви на глупости и тук и там, за съжаление.
За съжаление имн малко хора останаха за идеята да си помагаме :(
Лека нощ на всички.
Alfa User
03-06-2019, 23:59
Не е "всеки" - в групата влизат лайненца, одобрени от админите ... и аз настоявам същите тези лайненца да бъдат затрити ... ако не веднага, то в най-кратък срок - защото се излагаме по най-тъп начин!!!
ecotronic
04-06-2019, 10:33
Не ползвам ФБ и не възнамерявам да ползвам. Още по-малко пък за да обменям техническа информация относно любимата марка.
Мястото, което в най-голяма степен е подходящо за тази цел, е този форум.
Така че работeте за това, той да остане чист и въпросните лайненца да не се вихрят из него.
Все още има доста ценни хора в него, все още преобладават и колегиалните взаимоотношения.
Работете по въпроса, това да си остане и занапред.
За съжаление това е огледало и на обществото ни. Преди да категоризираме когото и да било, погледнете тия до вас! Да, младото поколение ще става все по-невежо и арогантно. Нали това е целта на всички мероприятия, които се провеждат от доста години. С наказания не става. От наказанията хората се впечатляват само временно. Няма по-добро от личния пример. Хората не искат да са такива или онакива, защото някой им казва, а защото искат да приличат не "ей ония човек"
ecotronic
04-06-2019, 11:28
Иво, личните ми наблюдения сочат, че големите лайненца във форума не са хора от младото поколение а такива от нашето.
И заради това, че някой е попитал учтиво и не е написал правилно чуждицата на български, Ви дава повод да го клалифицирате като "лайненце" ??? И това го пише модератор... :o
Какво направихте Вие (членовете и организаторите на този клуб) за обогатяването на знанията на феновете?
Сигурно бутането на автомобили, търкалянето на гуми и още куп интелектуални игри в предстоящия Италфест ще развият значително знанията за италианските автомобили сред феновете?
Grishata
04-06-2019, 19:04
Струва ми се точно обратното, насочено е към човека, който коригира толкова надменно заради това че човека го е написал на кирилица :)
Опа....ебати и интересната тема....:)))
На същото мнение съм като Гришата....
Имам и няколко въпроса:
1. Alfa User и Alex Dim един и същ човек ли са...?
2. Еко да каже за дъртите лайна в форума, ама да не се притеснява....да ги назове с никове , имена...да си говорим открито, а не като политици....и аз нямам фейс...:)....затова и задавам тези въпроси....Иво няма какво да го питам, с него мога само да си пия и да го слушам като ми приказва....винаги имам уважение към по възрастните ..;)
italfen също е много прав....имам много постове от моя страна за италфест и пионерската им организация, но както и да е...ако сме открити и се псуваме в лице е по добре, отколкото зад гърба.....кой ме разбрал, разбрал.......
ecotronic
05-06-2019, 00:28
Еко спазва правилата на форума и поради това няма да ги назове публично. Но ако ти се чувстваш нещо гузен, споко, не си измежду тях, нищо, че често се лигавиш.
Еко спазва правилата на форума и поради това няма да ги назове публично. Но ако ти се чувстваш нещо гузен, споко, не си измежду тях, нищо, че често се лигавиш.
Не се чувствам гузен....нравят ми се откритите неща, затова съм и наказван....казвам какво мисля, дали е правилно е въпрос на обсъждане и доказване....лигавя се реално, виртуално съм първичен....но това няма значение....правилата и законите не ги спазвам тогава когато виждам, че не се прилагат правилно.....много добре знаем в каква държава живеем, Вие говорите за интернет, фейс, мейс пълни глупости, на улицата сме други, едно искаме на думи, друго правим......стига бе....
Винаги съм бил против да се трият мнения и наказва потребител.......нормално е като четеш да прецениш, кой , колко му е багажа и да отсееш плявата.....
ecotronic
05-06-2019, 01:35
Идея си нямаш, колко много неща искам да кажа открито, но не мога, защото такива са правилата. Ако не знаеш, и аз съм бил предупреждаван от модератори нееднократно.
Опа....ебати и интересната тема....:)))
На същото мнение съм като Гришата....
Имам и няколко въпроса:
1. Alfa User и Alex Dim един и същ човек ли са...?
2. Еко да каже за дъртите лайна в форума, ама да не се притеснява....да ги назове с никове , имена...да си говорим открито, а не като политици....и аз нямам фейс...:)....затова и задавам тези въпроси....Иво няма какво да го питам, с него мога само да си пия и да го слушам като ми приказва....винаги имам уважение към по възрастните ..;)
italfen също е много прав....имам много постове от моя страна за италфест и пионерската им организация, но както и да е...ако сме открити и се псуваме в лице е по добре, отколкото зад гърба.....кой ме разбрал, разбрал.......
Ами наздраве! Стари или млади, "исти говна" сме си всички. Вярно, че на живо не сме това, което се явява на екрана. Има много хора, които не знаят как да се изкажат. На някои техниката ги подвежда. Но има едно нещо, което е много важно и то е искреността. По мои наблюдения, какъвто и да е конфликта, кажат ли си хората, къде ги стяга чепика, въпросът винаги се разрешава бързо. За това не премълчавайте, а питайте директно. Най- ми е противно, когато някой нов пита за нещо и иска помощ, а някой корифей му обяснява колко е тъп и как се пита. Може да обясниш на човека нещо без да го унижаваш.
И запомнете!
Толерантността не са само правата на педалите и лесбийките!!!!!!
ако сме открити и се псуваме в лице е по добре, отколкото зад гърба.....кой ме разбрал, разбрал.......
:thumbup:
Най- ми е противно, когато някой нов пита за нещо и иска помощ, а някой корифей му обяснява колко е тъп и как се пита. Може да обясниш на човека нещо без да го унижаваш.
И запомнете!
Толерантността не са само правата на педалите и лесбийките!!!!!!
:thumbup:
За съжаление си прав , действително положението е трагично . Младото поколение е под всякаква критики . Арогантни , нахални , нахакани и без никакво покритие . Изключително много ми липсва времето от преди 10 години когато в нашият град се събирахме голяма и много готина група от хора . На тези сбирки човек можеше да научи толкова много от хора знаещи и можещи, доказали се . Аз бях единствената жена , но никой никога не се е отнесъл пренебрежително или арогантно към мен, даже напротив . С много от тези хора сме в страхотни отношения и до ден днешен и можем да разчитаме един на друг за неща дори извън обсега на любимата марка кола . А сега в Ст.Загора по срещите ходят някакви разгонени тинейджъри които се държат така сякаш са едва ли не затворено общество и да отидеш на Алфа среща първо е немислимо ако още не си с памперс и второ е абсолютно безпредметно , защото от хора с подобно поведение и арогантност едва ли има какво да се научи . За съжаление от както Алфа Ромео стана по - достъпен автомобил всякакви индивиди се сдобиха с такива коли и избиват комплекси много стабилно . Но както вече някой беше написал това което се случва днес с младите хора е огледало на обществото което расте и заформя . Не смятам , че с такива млади хора ни очаква нещо добро , даже напротив . Всичко което се случва е трагично .
Grishata
09-06-2019, 10:39
Имало ли е време когато алфа ромео е държала цената си на вторичния пазар :? Предполагам сега стелвиото и джулията ще стабилизират това, но по мои спомени алфа ромео никога не е била скъпа марка :?
ecotronic
09-06-2019, 11:10
Залагам една бира на това, че на сбирките на Бентли слушат Бах :)
Принципно едно време държаха сякаш една идея по - добра цена, но и нямаше толкова масово търсене както сега. Не знам до колко е добре Алфа да е масов автомобил , но имам усещането , че заради това спадна нивото на юзерите на тази марка коли . Просто Алфа си беше автомобил за ценители, а сега е за келеши избиващи комплекси .
ecotronic
09-06-2019, 12:11
Не са виновни младите хора. И ние сме били келеши и все още има много такива измежду нас. :)
Колите одъртяват, стават все по-достъпни, ние също одъртяваме и с това дупката между поколенията се увеличава......
Накратко - все закономерни процеси :)
То проблема е, че масово младото поколение с всяка изминала година става все по - глупаво , по - арогантно , по - нагло и безпътно . Наблюдавайки тези млади хора се страхувам за онова което ни очаква след 10-тина години . Деградацията е пълна .
Scrapera
09-06-2019, 14:59
Да бъдат баннати по IP всички по-млади от набор 83, и без това за нищо не стават.
:metal:
Готово.
Аз залагам на Преслава.
Да бъдат баннати по IP всички по-млади от набор 83, и без това за нищо не стават.
:metal:
О не, аз съм за младите, трябва да им се дава шанс, трябва да се ебават, трябва да се наказват, трябва да се научат да работят, трябва да изпитат някой несгоди, да усетят живота и т.н.... той е бая солен...дори и за богатите.....Не трябва да са потребители в живота както в интернет, защото не се получава.... получава се, но до време.......а бе всичко е секс образно казано, ама при младите и той е изкривен, защото трудно се самоопределят......не знам, ама всичко идва от интернет....и е прекалено заблуждаващо....много инфо за нищо.....едно е да го преживеещ, друго е да го прочетеш....затова все пак се вслушайте по някой път какво пее ретро радио, пак образно казано...:)))
Аз обичам бичи мъда! Колко съм изял като студент! И гълъби сме трепали на Централни гробища, пак поради гастрономически причини. И келешите си ги обичам! Не знам какво правят и ми викат "чичо Скруч", че им се карам да не трошат джанката пред входа, обаче и аз и те знаят, че разликата в гледните ни точки са в разстояние на времето! И за нас са казвали, че сме лайна, пък виж.... абе да де! Но ако те не стават за нищо, то ние какви сме, че да им държим сметка. Те са наш провал, ако изобщо са провал. Абе говеждинки! Наздраве!
Групата е по-скоро към спам насочена, става за убиване на време, там за сериозни неща рядко се пише. Пък и да питаш за нещо свързано с техническата част(не какви джанти да сложа), половината мнения ще са просто колкото да напишем нещо.
А за младите, във всяка група е така, няма как да се ограничи...келешлък..при някои отминава бързо, при други си остава до живот.
От една страна не е добре, че алфите станаха масови коли(особено 156-166-147), но пък от друга аз точно така станах фен.
Харесваме или не, това е реалността.
Залагам две бири, че бентли и ролс със Уепенки на задният капак няма....:))).....то все едно кралица с татуси да видиш...:))...ама ново поколение, какво да правиш...?...освен да гледаш сейр....
Не знам, не знам....
В България много мутро-чалга-идиоти си накупиха бентлита , та не би ме изненадало и някой да си го е нашарил с лепенки :D
http://bradva.bg/sites/default/files/20150307.fqccayidqv.jpg
Не знам, не знам....
В България много мутро-чалга-идиоти си накупиха бентлита , та не би ме изненадало и някой да си го е нашарил с лепенки :D
http://bradva.bg/sites/default/files/20150307.fqccayidqv.jpg
Тия от снимката са от гара Левски на някой цигански барон охраната...:)) или са албански шиптъри......както казваше баба ми:....кон се язди не по прилика, а кой го има....а аз ще ти кажа, за колко време ще го язди..тоя чичо гугал при направата на карти, какво ли не е снимал..;)
Всичко е до възпитанието, което в днешни дни е изкривено и от там идва цялостният проблем. Достъпът до всякаква информация още от предучилищна и възмощонстта да видят и четат как живят и се държат големите батковци и какички и желанието им да им подражават ги кара да се държат по такъв начин. Проблемът е във всяко едно поколение и е по-комплексен от колкото си мислим. Популярните хора са примерите за младите, а 90% от тях не дават никакъв добър пример. Луксозният живот, парите, които показват по снимките в мрежите и съпоставката с техния и на техните родители, приятели и познати ги кара да стават материалисти и да пренебрегват по-важните ценности. Вече постоянно и навсякъде сме заобиколени от такива неща. За жалост целият свят е тръгнал натам. Алчност за притежаване на материални неща и сексуална целеустременост. Глупавите инфлуънсъри или там както се наричат и постоянните им публикации с разголени снимки, перфектни тела и охолен живот доста допринасят за това младите да искат да са като тях. Разбира се няма лошо да се стремиш към добър живот, но всичко трябва да е в мярка и съобразено с елементарните човешки ценности и да не забравяме, че сме тук за много кратко време и освен да го използваме единсветно за наша изгода, трябва да допринесем с нещо, иначе ставаме поредните пиявици на ресурси допринесли единсвено за торене на земята с човешки фекали. Тук идва въпросът, че на родителите не им се занимава с децата от ранна възраст да им покажат правилният баланс в живота. После се питате, защо са такива. Не всички млади са деградирали. Има и такива, които искат да учат, интересуват се и не са вирнали носа вертикално. Когато си научен на трудоще от малък е много по-добре, отколкото ходенето по паркове по цял ден и правенето на нищо. Радвам се че родителите ми са ме научили да бъда трудолюбив и да не седя с ръцете в джобовете. Аз лично смятам, че приспадам към тази категория млади индивиди.
dimitar_vd62
14-07-2019, 00:34
Анджък де, гледат ко праят големите и им подражават.Е на преди 2-3 вечери глеам тинейджър и тинейджърка са целуват на детската площадка по късна доба.Целуваха са целуваха са...па оная клекна пред него и тоя и бута нещо в лицето...добре че я уцели в устата....ми ако беше я нацелил в очото.Аааа, не са убави тия работи.
Ali.Sali
21-08-2019, 10:49
И заради това, че някой е попитал учтиво и не е написал правилно чуждицата на български, Ви дава повод да го клалифицирате като "лайненце" ??? И това го пише модератор... :o
Какво направихте Вие (членовете и организаторите на този клуб) за обогатяването на знанията на феновете?
Сигурно бутането на автомобили, търкалянето на гуми и още куп интелектуални игри в предстоящия Италфест ще развият значително знанията за италианските автомобили сред феновете?
Бутането на италиански автомобили не е лошо да се тренира от време на време, че спарковете масово раждат лятото...не е зле да се тренират подобни неща. Ще помогне определено.
А за фейс групата - няма как да се избегнат троловете и разни заядливи "лайненца", както модератори се изразиха тук. Въпроса е какво се прави срещу тях, наказват се или предупреждават хората, които се борят и спорят с тях. Все тая де, ни съм вече и групата, ни имам алфа, ни имам намерение да имам. Ама определено това ми е впечатление от фейсовата.
ни имам алфа, ни имам намерение да имам.
Що тъй?
dimitar_vd62
22-08-2019, 00:40
А на мен спарковете що не ми раждат ни лято ни зиме?
alfa racer GTA
22-08-2019, 11:05
Не съм имал спаркова алфа, но считам че мнението е малко крайно в тази насока и едва ли толкова "често раждат".Може и да е по-често от дизелите(нямам представа), но обикновено за да се случва това някой е експлоатирал до край или почти до край или крайност двигателя без съответната поддръжка и това е причината за повредата.
Намеренията се менят, тъпото когато са обусловени от емоции, а не от разум.Ако си платил сметката на някой друг който е наакал отвсякъде автомобила няма значение марката му или модела.Не звучи разумно да обвиняваш марката за поведението на някой друг и донякъде за собственото си поведение- за това че си допуснал да те измамят/прецакат разни тарикатчета на дребно. От такива бъка във фейсгрупата, а отгоре на това някой са и големи философи относно марката и държат винаги да имат последна дума във всички спорове за да "докажат" на останалите колко повече "знаят" в сравнение с тях и колко са тъпи останалите участващи в спора ...
Комплексарщина избива отвсякъде ...
А за "раждането" конкретно да кажа - в днешно време на никой не може да се има доверие - един си пробутва консумативите, няма значение дали са подходящи и какво конкретно съдържат, говоря за маслото, друг си пробутва резервни части, трети някаква друга "далавера" върти с твоята кола ...
В днешно време най-голямото изискване към отделният индивид е да мисли и осмисля и да преценява, за да не бъде прецакан.Дори и тогава обаче няма гаранция, но при добра преценка се намаляват 80%-90% от "злополуките" тип продавач/предоставящ услуга - клиент.
Специално в автомобилния сектор сервизирането на автомобилите и нови и втора употреба е нерегулирано на 95%-98% и точно това налага да се внимава, осмисля и преценява на кого си оставяш колата да я ремонтира или обслужва.
Да се надяваме, че до 1 година ще има законодателство в тази област, което разумно и смислено ще даде някаква защита на обикновения потребител заплащаш и ползващ този вид услуги...
Да се надяваме, че до 1 година ще има законодателство в тази област, което разумно и смислено ще даде някаква защита на обикновения потребител заплащаш и ползващ този вид услуги...
Закони /писани и неписани/ си има и сега. Морал и контрол няма. Скоро няма и да има.