View Full Version : Въздух през отвора на щеката за маслото на 146 1.6 боксер.
venci-aleks
15-05-2007, 09:30
Колеги мисля че, темата я имаше някъде но неможах дая намеря за което предварително се извинявам. Събота и неделя минах доста километри като и малко я бях понастъпил в неделя видях че щеката за маслото е изкочила от мястото си / или аз не съм я поставил както трябва / но поважното е че. като поставих пръст на отвора от там духаше въздух. Ще Ви бъда благадарен за отговорите или ако ме насочите към темата.
trustworthy
15-05-2007, 12:00
Да не те плаша, ама клониш към отваряне на двигателя май... даже е добре да я вържеш тая щека, че може и да я изгубиш :?
На сигменти отиват нещата.
venci-aleks
15-05-2007, 14:17
И аз това предполагах но все пак се надявах да е нещо по безобидно.
Crusader
15-05-2007, 16:46
Лошо колега, толкоз много картерна вентилация не е на добре! Ако нямаш нещо в предвид, можеш да идеш във Аутодетелина, на изхода на Плевен към Русе /бе точно над паметника с конете/ там търсиш Пламен - мисля че той е човека който може да ти помогне.
Успех!
WhitePower
15-05-2007, 16:57
абе момчета ми ако в запушена картерната вентилация АААА ?
я първо там виш картерните газиве да не са запушени и да няма от къде да ги изкарва и за тва да издухва щеката
Аз пък мисля, че на боксера си има по-голяма картерна вентилация от на редовите двигатели. И на моята духа леко от там, и доста силно от капачката за маслото. И аз се бях притеснил за сегменти, но и други колеги с боксер провериха и при тях духа по същия начин. Така че не знам, мисля че е нормално за този двигател. Но, ако е толкова силно, че да вади щеката незнам :shock:
Ето темата и с моите терзания по този проблем :)
http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... ht=#106870 (http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?p=106870&highlight=#106870)
Я как му смениха сегментите па то може да се окаже че просто е запушена картерната както каза Whitepower :lol: :wink:
venci-aleks
16-05-2007, 08:55
Благодаря за съветите ще проверя в сервиз и ще се обадя за резултата. А относно евентуалното " запушване " на картерната вентилация имали начин това дасе констатира и преди дасе отиде в сервиз.
На моя боксер на ниски обороти духаше малко, като качиш оборотите на 2000-3000 не само че не духаше, ами имах чувството че засмуква въздух през тръбичката. И според мене, първо си провери тръбата на картерната вентилация, после компресия и след това отваряй мотора