PDA

View Full Version : ABS, VDC, Hill holder... unavailable



ndenyt
07-07-2019, 23:45
Здравейте,

предварително се извинявам, че не пускам темата в правилния раздел.
Причините са следните:
- забелязах, че в разделът на Жулиета активността е доста ниска, даже почти никаква
- също така след като поразчетох из Алфаоунъра, установих, че тези грешки са се появявали също и при 159/Brera/Mito.

И все пак не открих случай подобен на моя.

Та, както разбрахте от по-горните редове, собственик съм на Жулиета - 1.4 Multiair. Днес ми се наложи да направя едно по-рязко натискане на спирачката (съпроводено от свирещи гуми) и веднага след това компа меко казано полудя. Излязоха следните грешки - VDC, ABS, Hill holder, Steering corrector, dynamic/all weather mode unavailable (може да е имало и още, но за тези имам спомен. След изгасване/запалване отново на двигателя всичко изчезна.

На някой да му се е случвало нещо подобно?

Travel_Mate
08-07-2019, 08:18
На мен, но беше в един отвратителен порой в Букурещ... Заподозрях датчика на ABSa на предно дясно колело, нищо не съм го правил, само после като изсъхна го улях в контактен спрей и WD40, имаше набити някакви грешки, дето тъй и не намерих кво означават, изчистих ги, да чукна на дърво, повече не се е случвала тая мизерия.

mollovmd
08-07-2019, 11:25
При мен също е постоянно това - всеки път при рязко натискане и задържане на спирачката се появяват грешки за ASR и VDC, а пък тъй като паркомястото ми идва леко високо и задържам всеки път спирачка при слизането, то почти на всяко каране съм си с тази грешка. Засега не съм усетил да има влияние по отношение спирането на автомобила или поднасяне, но също ще се радвам някой по-вещ да обясни защо все се набива тази грешка.

ecotronic
08-07-2019, 11:39
При мен тези грешки се появяваха, когато им скимне заради некоректно работещ датчик на педала на съединителя. Пробвайте, когато се появят, да дръпнете нагоре педала и вижте дали изчезват.

undy
08-07-2019, 12:26
Пусках тема преди време, при мен излизаше само VDC и Hill holder и то само и единствено в най-големите жеги, единствено и само тогава. На два пъти съм хващал грешка в клапан на ABS блока. С МЕС съм тествал клапаните, всичко си отваря-затваря, работят си. Не е от течност, маркучи, датчици, стоп машинка нова сложих и т.н.,тогава проверявах всичко що се сетих.... Така и не открих от какво е, а да си сменя целия ABS блок заради това, че лятото чат пат светва, а и дали ще се оправи.. Отказах се. 2017 светваше редовно, 2018 май един път или два най-много, това лято 3 пъти до момента.....страшно ме дразни, но поне чезне и знам, че нямам сериозен проблем и си карам така.

ecotronic
08-07-2019, 12:33
Иво, ако цъфне грешката, дръпни педала на съединителя нагоре и виж резултата.

KroGh
08-07-2019, 12:48
Автомата трудно ще му дръпне съединителя :D

ecotronic
08-07-2019, 17:56
Мда. Не обърнах внимание, че неговата е автомат.
Ами това е положението с автоматите....няма пълно щастие :)

undy
08-07-2019, 20:10
Мда. Не обърнах внимание, че неговата е автомат.
Ами това е положението с автоматите....няма пълно щастие :)

Хехе...ако имах съединител щеше да е от него ,сега няма оправия :Tease: , гледам само като тръгна на годишен преглед да не е жега, че точно сега лятото ми се пада....а светне ли -ще ме върнат :whip: