View Full Version : Ще гласувате ли за евродепутати в неделя?
айде сега мини социологическо проучване за избирателната активност на феновете на Алфа Ромео ;)
аз лично мислех да не гласувам, но снощи случайно гледах някой си проф. Кръстев(No 16) и идеята им ми хареса пък и човека все пак е професор, а и ми писна от старите муцуни.
Някой знае ли нещо за този човек???
Аз иам драма - предизборната кампания на принципно предпочитаната от мен формация е не по-малко олигофренска от на всички останали :evil:
Ще чакам да видя в събота с какво настроение ще се събудя и ще му мисля тогава...
п.с. Абре кой разджурка емотиконите бре? Слагам едно, излиза друго... Искам си намусения шейтан от списъка вляво до полето за писане!
аз лично мислех да не гласувам, но снощи случайно гледах някой си проф. Кръстев(No 16) и идеята им ми хареса пък и човека все пак е професор, а и ми писна от старите муцуни.
за съжаление мисля че гласа ти ще отиде на вятъра, защото малките партии нямат шанс да прескочат бариерата....
за съжаление мисля че гласа ти ще отиде на вятъра, защото малките партии нямат шанс да прескочат бариерата....
Знам че наистина е така ама май е по-добре от колкото да не гласувам....пък и надеждата умира последна. :)
trustworthy
17-05-2007, 11:24
Всички са измекяри!
virusalfa
17-05-2007, 11:37
Знаете ли за какво гласувате ако гласувате на изборите?
-За да оправите матрялното положение на еди кой си,като няма нужда да ви казвам колко ще му е месечната заплата в продължение на 4г.... Ако си нямате работа-гласувайте! Да ми папат ...... кандидат-евродепутатите!
-За да оправите матрялното положение на еди кой си,като няма нужда да ви казвам колко ще му е месечната заплата в продължение на 4г.... Ако си нямате работа-гласувайте! Да ми папат ...... кандидат-евродепутатите!
така или иначе евродепутати ще има. Ако не гласувате - гласът ви отива за комунистите....
+заплатите им са като на нормалните депутати (не че са ниски, но не са като на еврокомисаря Миглена Кунева, която взима 17 хил. евро....)
virusalfa
17-05-2007, 12:50
така или иначе евродепутати ще има. Ако не гласувате - гласът ви отива за комунистите....
+заплатите им са като на нормалните депутати (не че са ниски, но не са като на еврокомисаря Миглена Кунева, която взима 17 хил. евро....)И как прецени,че ако не гласуваме,гласа ни отива за комунистите? :roll:
+заплатите им са като на нормалните депутати (не че са ниски, но не са като на еврокомисаря Миглена Кунева, която взима 17 хил. евро....)И как прецени,че ако не гласуваме,гласа ни отива за комунистите? :roll:
еми отива при взелите най-много. така се преизчисляват резултатите в БГ по системата донт
тъи като аз все още нямам право на глас но това ще стане скоро пак не мисля да гласувам!просто искам да видя кое е това което още кара хората да гласуват в тази даржава!имам чувството че които и да доиде на власт си е все същото щом за толкова години не сме се оправили незнам как ще се оправим като гледам в листите с години едни и същи имена!поправете ме вие големите ако греша :oops:
Разбира се! Това ми дава правото да ги псувам на воля след това. За мен, след като не си изразил ясно мнението си, нямаш моралното право да казваш кое е правилно и кое не е.
ок съгласен съм ама с псувни до каде е стигнала даржавата?като си изказваме мнението слуша ли ни някои като сме недоволни чува ли ни някои освен ако не сме шофиори на автобуси примерно!и защо защото в даржавата вече не е на хората които живеят в нея а е на едни и същи които се вартят през 4 години! :roll:
Нещата рано или късно ще оправят. Ние може и да не сме живи да го видим, но сме тръгнали в правилната посока. В скоро време нашите депутати ще станат безгласни букви. Всичко ще им се нарежда от Европа. Искат не искат, ще трябва да слушат. :smackbum:
не съм съгласна че е еднакво. не виждате ли че дойдат ли комунистите на власт и нещата се сдухват. И Луканов, и Жан Виденов, сега и при Станишката не върви на добре, само афери..... А кой извади държавата от кризата и пое верния път, по който и сега се движим, но с по-ниска скорост. Костов разбирасе. и той си има кусури, но като цяло управлението му даде най-много на Б-я. Но понеже той предприе супер непопулярни мерки и хората след това гласуваха за дядо Мраз..... образно казано, ясно е кого визирам.
trustworthy
17-05-2007, 14:20
Тая тема се обърна на полит-агитация и като такава тръгна да се поразминава с правилата на форума :roll: Малко малоумни агитационни клипове дават по телевизията сякаш.... Виденов, Костов, царят, пъдарят... все един дол дренки :shoot:
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ВИНАГИ!
Според мен не е правилно да не се гласува! Дори и да пуснете гласа си за някой непознат е по-добре отколкото да не отидете! Да всички са едни и същи дрисъци, НО някои са омазани по-малко...Та нека избираме по-малкото зло... А не после всеки да реве...АЗ СЪМ сигурен, че ако 4-5 милиона българи гласувате ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ! (лично аз съм против Доган и комунягите, а който не гласува явно ги подкрепя(и все пак някой си имат мнение и си гласуват и за тях и си е тяхно право) )).....
ДАНО някой не ми сметне мнението за някаква агитация и т.н..ИЗразявам мнение, а и призовавам ВСИЧКИ да ГЛАСУВАТ...
Благодаря :P
всъщност идеята на темата беше ако някои още не е чул за това че ще има избори да чуе, защото се оказва, че с много мои познати незнаеха..... има такива хора - гледат ТВ, не слушат радио и не са чули, та за това.....
и се извинявам за агитацията ;) няма повече така да правя :oops:
Точно в деня на изборите, ще заминавам за кратко до Виена,но се си мисля че дори и да не заминавах пак нямаше да гласувам
Заради тази идиoтщина(на 19 май да има избори)ни отмениха бала! :furious: Само и ще ходя да гласувам..дупетати! :censored: Една стотинка да не им дадат! :twisted:
trustworthy
17-05-2007, 14:56
...и се извинявам за агитацията ;) няма повече така да правя :oops:
Няма се притесняваш ;) То на фона на темите от тунинг-раздела не се забелязва :)
имам чувството че са просто едни и същи как за толкова време не се оправихме!човек вече губи вяра!а относно партиите за мен всички дават неизпалними обещания на народа които дори за Италия или Франция са неизпълними!за мен демокрация в България никога не е имало за съжаление!за 2месеца ще скочат заплатите с незнам колко си лева и пенсиите е откаде ще ги вземат тези пари ние нито производство имаме нито нищо откаде тези пари ще ги вземат!затова според мен няма смисъл да се гласува!да не говориме че благодарение на 3-ната ни коалиция в момента дори и парите от еврофондовете само тия горе във власта ги усвояват за себе си!няма голям смисъл от гласуване за съжаление :x
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ВИНАГИ!
Според мен не е правилно да не се гласува! Дори и да пуснете гласа си за някой непознат е по-добре отколкото да не отидете! Да всички са едни и същи дрисъци, НО някои са омазани по-малко...Та нека избираме по-малкото зло... ..... )).....
Ако са ти сервирали на масата лайно и дришня длъжен ли си да изядеш по-малко гадното :wink:
Не, няма да гласувам :!:
cvetelin
17-05-2007, 15:40
няма смисъл.... по добре старите, че вече поне са наядени ...
те първа да храним нови .. няма смисъл ...
не съм съгласна че е еднакво. не виждате ли че дойдат ли комунистите на власт и нещата се сдухват. И Луканов, и Жан Виденов, сега и при Станишката не върви на добре, само афери..... А кой извади държавата от кризата и пое верния път, по който и сега се движим, но с по-ниска скорост. Костов разбирасе. и той си има кусури, но като цяло управлението му даде най-много на Б-я. Но понеже той предприе супер непопулярни мерки и хората след това гласуваха за дядо Мраз..... образно казано, ясно е кого визирам.
Е па при мангасара "НЕ КОМУНИСТ" Иван Костов цъфнахме и вързахме, не мога да повярвам, че 2007 година все още има толкова промити мозъци, всички са от едно котило екс БКП, ДКМС итн.....
сори че се меся, незнам при кой управлението било еди какво си и тн... гледам да страня от политиката.
НО! съм съгласен с колежката - lyuli
личен факт е че по времето на управлението на Костов бях най-добре!
И аз и аз, студентче бях, въпреки че нямам много спомени от тогава де (еххх пусти алкохол менте ). Хахахааа
както вика един приятел крадоха крадоха и още има за крадене!ние сме много богата даржава значи :lol:
аз винаги гласувам, но сега няма да имам физическата възможност, иначе бих :roll:
сори че се меся, незнам при кой управлението било еди какво си и тн... гледам да страня от политиката.
НО! съм съгласен с колежката - lyuli
Подкрепям всяка буква от горенаписаното :bg:
e шо па се извиняваш?
имаш позиция - отстояваш я - евала за което :idea:
тука у форума много малко хора стоплят че от гласуването има полза
а па за донт изоПШТо не са чували оти не стаа за пиини :wink:
та гласуйте - има смисъл
e шо па се извиняваш?
имаш позиция - отстояваш я - евала за което :idea:
тука у форума много малко хора стоплят че от гласуването има полза
а па за донт изоПШТо не са чували оти не стаа за пиини :wink:
та гласуйте - има смисъл
Пусни един глас и за мен, така и така ше одиш, щот аз не сметам си правим тва усилие.
Аз винаги гласувам. Не че с това ще променя света но пък ми е особено неприятно от факта, че голяма част от избранниците ни се избират с гласовете или на изкуфяли вече възрастни хора или на "екскурзиянти" от Анадола...
На който нито един от кандидатите или партиите не му харесват по добре да отиде да пусне един празен плик, от колкото изобщо да не гласувя. Все пак веднъж на няколко години ни искат мнението за нещо, защо пък да не го дадем...
не,отдавна вече не правя това :) :evil:
Да го натикам на всички депутати!
PEPI-2ALFA
18-05-2007, 01:14
Аз па по негово време фалирах :cry: .
Благодарение на неговата политика и на неговия министър Муравей Радев. Мисля си ,че всички които влизат в листите не влизат там заради нашия вот ,а заради някой , който си седи на сянка и се разпорежда с живота ни. А че крадеца няма цвят и насита мисля , че ще се съгласите с мен. Отказвам се от правото си да ги псувам после , но няма да гласувам доверие на такъв.
П.П. Помните ли думите на царя, че " трудолюбието на българина ...ще промени коренно живота му...". Е и той беше прав -по негово време станах наемен работник. Да живей живей труда :lol:
santo_traficante
18-05-2007, 08:21
да :wink:
Аз винаги гласувам. Не че с това ще променя света но пък ми е особено неприятно от факта, че голяма част от избранниците ни се избират с гласовете или на изкуфяли вече възрастни хора или на "екскурзиянти" от Анадола...
На който нито един от кандидатите или партиите не му харесват по добре да отиде да пусне един празен плик, от колкото изобщо да не гласувя. Все пак веднъж на няколко години ни искат мнението за нещо, защо пък да не го дадем...
точно заради това според мен трябва да се гласува! за да не оставяме избора в ръцете на хора, които дори незнаят за какво и за кого гласуват, както се е виждало редица пъти от интевюта пред изборните секции......
а тезата "всички са еднакви" според мен е напълно несъстоятелна. Все едо на дакажете че VW и Alfa Romeo са еднакви..........
lyuli
ти каква лична изгода имаш от тази агитация?
lyuli
ти каква лична изгода имаш от тази агитация?
АБСОЛЮТНО НИКАКВА.
Не съм кандидат, нито имам роднина такъв. Не се занимавам с политика. Работя в БАН. В свободното си време се занимавам с коли и кучета.
Просто ми се иска хората да проявяват малко гражданска съвест.......
Просто ми се иска хората да проявяват малко гражданска съвест.......
След като сценарият е написан отдавна има ли смисъл? :?
Лично на мен ми е тооолкова безразличен целият този цирк-чий ред е да захапе властта,че незнам дали има накъде повече...
"ОЛИО ДО ГИ ПОПАРИ ВСИЧКИТЕ" :dark2: :dark2: :dark2: :pokey: :pokey: :pokey:
http://www.sugarev.com/
Поздрав за всички Костовисти... ега му излезе пришка на гъзо !
а ти, колега, ако не е тайна, за кого мислиш да гласуваш?
http://www.nee-antwerpen.be/index-eng.htm
ето така се прави предизборна кампания!
Ще гласувам. Винаги, откакто имам право (т.е. президентските избори 2001 г.) съм гласувал. Не приемам аргументи от рода на " то който и да спечели, все същото." Ако повече хора бяха пуснали глас за който и да е- БСП, НДСВ, СДС, ДСБ- нямаше ДПС да е във властта и Атака- в парламента.
Но сега наистина се мъча да намеря аргументи в полза на някого. Кажете ми поне един водач на листа,който е доказан и некомпрометиран. Няма такъв. Но въпреки всичко ще гласувам, дори и за маргинален кандидат. Защото съм на 23 години, мисля да живея в България и не ми е все едно.
virusalfa
18-05-2007, 19:26
Ще гласувам. Винаги, откакто имам право (т.е. президентските избори 2001 г.) съм гласувал. Не приемам аргументи от рода на " то който и да спечели, все същото." Ако повече хора бяха пуснали глас за който и да е- БСП, НДСВ, СДС, ДСБ- нямаше ДПС да е във властта и Атака- в парламента.
Но сега наистина се мъча да намеря аргументи в полза на някого. Кажете ми поне един водач на листа,който е доказан и некомпрометиран. Няма такъв. Но въпреки всичко ще гласувам, дори и за маргинален кандидат. Защото съм на 23 години, мисля да живея в България и не ми е все едно.Какво имаш против Атака,бе? :roll:
Но сега наистина се мъча да намеря аргументи в полза на някого. Кажете ми поне един водач на листа,който е доказан и некомпрометиран. Няма такъв. Но въпреки всичко ще гласувам, дори и за маргинален кандидат. Защото съм на 23 години, мисля да живея в България и не ми е все едно.Какво имаш против Атака,бе? :roll:
А какво да имам за? Че правят сеир? Нагледахме се на сеир, дай някой да свърши нещо :evil: .
Гласувам за Атака. Въпреки че искам революция ама няма кои да я организира.
Ще гласувам.
Пред перспективата БСП + ДПС и я има друг я не, ще гласувам въпреки издънките на десните.
Аз пък в неделя ще ходя за риба и след това ще пия бири 8) Ич нема да ода се занимаам с тиа :wink:
PEPI-2ALFA
19-05-2007, 15:53
Но сега наистина се мъча да намеря аргументи в полза на някого. Кажете ми поне един водач на листа,който е доказан и некомпрометиран. Няма такъв.
Не само водачите и следващите в листите.....
П.П. :idea: lyuli , ако искаш пусни след изборите анкета колко са гласували и колко - не. Без подробности- да се види колко от колебаещите се са взели решение. Ще има по-точна представа за активността.
MainaCore
20-05-2007, 14:04
колеги гласувайте, защото по разни предварителни данни ДПС са дръпнали много много напред. Така, че гласувайте за българите в европарламента!!!
alfatras
20-05-2007, 14:31
Гласувам само срещу:
1.Кеш
2.Пари на ръка
3.В брой
Иначе не се мърдам от тук-обувките ми пропускат от сегашните управници и ще се намокря :D :D :D
Гласувам само срещу:
1.Кеш
2.Пари на ръка
3.В брой
Иначе не се мърдам от тук-обувките ми пропускат от сегашните управници и ще се намокря :D :D :D
Трябва в магазина вече да питат
"Господине , честити обувки ... Как ще ги платите ?
В Кеш , Пари на ръка , или в Брой !? "
:D :lol: :lol:
alfatras
20-05-2007, 15:51
Като взема парите от изборите ще ида и до магазина :wink:
Като взема парите от изборите ще ида и до магазина :wink:
Aма тва е преебавка - могат да кажат - елате , гласувайте и ще ви дадем парите ..
Отиваш - намокриш се , гласуваш , чакаш пари , че да си купиш обувки - поредния номер ;]
Я си стой дома , и чакай жената да докара некой лев , и вънка да пекне слънцето , да си обуем джапанките Интер и да излизаме ;]
4% е избирателната активност в страната към 10 ч. на изборите за евродепутати. Най-висока е в Кърджали - 8,26%, Разград - 8,18%, Търговище - 6,81%, съобщиха от ЦИК.
За колебаещите се - поне една причина да гласувате все пак...
Мое да са секви изтърсаци всичките кандидати, но ще ми е още по-гадно да знам, че са избрани от хора, дето въобще нямат идея за какво гласуват. Не визирам населението на Кърджали като цяло, а "онези", дето не знаят да четат (да не говорим пък кой е премиер, примерно), но отиват като стадо по команда да гласуват за определена партия.
аре сега един разбор след мача 8)
В Елин Пелин начело е
Бат Бойко ... знам , че на Циганите им е платено с 50 лева да гласуват , за един човек , те само 17 циганина гласували за него :D
ДПС май печелят, а "печелившия" Бойко остава на 3то място :lol: :lol: :lol:
Какъв цирк е в тая "държава".
Alfa User
20-05-2007, 22:13
Честито на всички "съвестни" българи ... Турция скоро няма да се докосне до Европейския съюз, а вече си има евродепутати ... благодарение на всички, които днес проявиха типично българската черта да не се интересуват от държавата си, а само от себе си. Отвратен съм, явно турското робство не си е отишло, и мозъка на българина все още се намира някъде около 1700-та година :censored:
Честито на всички "съвестни" българи ... Турция скоро няма да се докосне до Европейския съюз, а вече си има евродепутати ... благодарение на всички, които днес проявиха типично българската черта да не се интересуват от държавата си, а само от себе си. Отвратен съм, явно турското робство не си е отишло, и мозъка на българина все още се намира някъде около 1700-та година :censored:
Приеми го като по-малкото зло....
за другите избори може пък да се събуди раята :roll:
с не-гласуване това се постига и както видяхме не е трудно!
честито на всички българи!
Мен направо ме е срам да кажа нещо по темата, защото и аз не успях да гласувам /а както казах винаги гласувам/, но може да станем прецедент - първата изгонена държава от Европейския съюз ... или другите да почнат да се отказват от членството. Те не искат турците, ние обаче им ги пращаме :roll:
и аз се надявам да е по-малкото зло, макар че пак се изложихме пред света
но хората може би ще видят какво става като сме безразлични и не гласуваме и на другите избори да дадат своя глас за бъдещето ни
аз па немога да разбера кво се палите, тва е се едно избори за хигиенист на нашето читалище....
се тва кой го е зел, 13 човека от колко? 1300? :)
а за "съвестта", това е много точно мерило, ама много точно!
дреме ми на §(§(()%№$@ за шибаната държава, ако на нея чакате/ме, ще си ходим неграмотни, болни и подтискани
който иска да е ок, разчита на себе си, и се оправя сам
и ако тия там 70% дето не са гласували, разчитат на себе си, то това всъщност говори добре.... за нацията ...:) а държавата е паразит и като такъв трябва да умре
A честити ни резултати, с тая апатия направо да поднасяме на Доган нов член 1 ?!?
Офчедушие без граници :sheep: :sheep: :sheep:
мисля, че трябва гласуването да стане задължително и яки глоби за тези, които не гласуват. само това ще ни оправи и ще имаме реални резултати. защото и сега като абсолютни цифри Доган не е взел повече от преди, но като процент има по-голяма цифра именно от негласуването....
И аз си мисля, че от дУпетатите до книжните плъхове в общините и другите държавни учреждения всички трябва да бъдат събрани на 1-но голямо поле и изкъпани с напалм, ама т`ва само си го мисля. Като го (гласуването) направят задължително - ще си спестя глобата с празен плик (или напълнен с бюлетини). "Всичките са маскари", а по-малкото зло не избирам (написал съм защо в предишния си пост в темата).
Alfa User
21-05-2007, 12:02
Приеми го като по-малкото зло....
за другите избори може пък да се събуди раята :roll:
Раята, според историческия опит, ще се събуди, когато й опре турския #*&$ до задника ... Не искам да съм груб, но това е истината за съжаление. Но мисля, че дойде времето народа, ако все още можем да говорим за българите като такъв, да се надигне изпод шумата и да се отърси от тая гмеж ... да не използвам други епитети :cussing:
Радвам се, че тук виждам будни българи, които имат съзнание и не са се пречупили да мислят само за собствените си задници. Защото всички сме част от една велика нация - който го е забравил, да носи много поздрави на турците, и да ходи да им целува краката !
дреме ми на §(§(()%№$@ за шибаната държава
А на хората, които са писали малко по-горе в тоя дух - да ги питам колко ще им е готино, като стане официалния език турски, и няма да има България, а ще ни викат Булгаристан ...
Дано всичко това ни послужи на пример какво не трябва да става, и дано се събудят заспалите, че инак трябва да стигаме до :shoot:
Е кво ако е задължително гласуването - малоумниците щяха да глсуват за мутрата, пожарникар, популист и медиен герой - който може много добре да критикува и позира , ама работа не може да върши и досега не е и свършил. Все тая ми е!
И сега съм си добре със шефче от ДПС :wink:
Мен направо ме е срам да кажа нещо по темата, защото и аз не успях да гласувам /а както казах винаги гласувам/, но може да станем прецедент - първата изгонена държава от Европейския съюз ... или другите да почнат да се отказват от членството. Те не искат турците, ние обаче им ги пращаме :roll:
и аз се надявам да е по-малкото зло, макар че пак се изложихме пред света
но хората може би ще видят какво става като сме безразлични и не гласуваме и на другите избори да дадат своя глас за бъдещето ни
Турците нямат НИКАКЪВ ШАНС да влязат в ЕС, докато Гърция е член и докато не промянат правилото за вето (или блокиращ глас).
Навремето през 1978 г., когато живеех в Германия, Ханс-Дитрих Геншер (тогавашния канцлер на Германия) удари едно рамо на гърците и те влязоха в ЕС, само защото докато те са там, Турция няма никакъв, ама никакъв шанс.
Гърците влязоха в ЕС още тогава само заради това.
Иначе вчера аз гласувах, естествено.
Отвратен съм, явно турското робство не си е отишло, и мозъка на българина все още се намира някъде около 1700-та година :censored:
Извинявай приятелю, ма ти в кой свят и в кой век живееш ?
Crusader
21-05-2007, 18:50
Боже, пази България...
SosipatorPirov
21-05-2007, 19:10
Мен пак ме немаше в списъците ебаси....
За съжаление си МНОГО прав - който не е гласувал,следователно е дал вота си за турците - :prison:
Айде честито на всички негласували :x ! Верно, не спечели ДПС, но беше за една бройка. И аз, като непоправим оптимист, искам това да подейства като червена лампа и за следващите избори негласуващите да се усетят, но като слушах мненията на много хора днес, май няма такава тенденция :( .
@ Вальо, съгласен съм, че всеки трябва сам да се оправя и да успява, но не ми се ще за да успея да ми се налага да се съобразявам с ора, доста чужди на нас като вяра, манталтет и т.н.
Айде честито на всички негласували :x ! Верно, не спечели ДПС, но беше за една бройка. И аз, като непоправим оптимист, искам това да подейства като червена лампа и за следващите избори негласуващите да се усетят, но като слушах мненията на много хора днес, май няма такава тенденция :( .
@ Вальо, съгласен съм, че всеки трябва сам да се оправя и да успява, но не ми се ще за да успея да ми се налага да се съобразявам с ора, доста чужди на нас като вяра, манталтет и т.н.
не съм видял успял човек който да го бърка кой е на власт, мангите баце са винаги на власт, да знаеш:) учи си ученето, гледай внимателно, и не се занимавай с глупости, някой ден ше си викаш закво ми беше....
:))
тия псевдопатриотарщини са за хора без работа, като едно време шумкарите;) no offense;)
Отвратен съм, явно турското робство не си е отишло, и мозъка на българина все още се намира някъде около 1700-та година :censored:
:lol: :lol: :lol:
не съм видял успял човек който да го бърка кой е на власт, мангите баце са винаги на власт, да знаеш:) учи си ученето, гледай внимателно, и не се занимавай с глупости, някой ден ше си викаш закво ми беше....
тия псевдопатриотарщини са за хора без работа, като едно време шумкарите;) no offense;)
Ненам къде видя псевдопатриотарщина, ма нищо не ми е струвало да ида до съседния блок да гласувам, та да викам закво ми беше :wink: .
И малко офтопик: кат дойдат ислямистите и жените тръгнат с фереджета по улиците, ше видиш :lol: :lol: :lol: .
П.С. Фанала ме е логореята тая вечер :oops:
Ненам къде видя псевдопатриотарщина, ма нищо не ми е струвало да ида до съседния блок да гласувам, та да викам закво ми беше :wink: .
И малко офтопик: кат дойдат ислямистите и жените тръгнат с фереджета по улиците, ше видиш :lol: :lol: :lol: .
П.С. Фанала ме е логореята тая вечер :oops:
батко, нито ти нито аз ше видим квото и да е, в европа....
раиш?:)
това тука вече е само ТЕРИТОРИЯ... на която свободно мислещите хора се оправят и знаят кво значи да си българин, нямат нужда да се кичат с лозунги отпреди 150 години, нито да воюват с който и да е:)
Абееее, а к'во значи "логорея" :?: :!: :roll:
Питам, шо като не знам некоя дума у разговора и не моа ви следим мисълта :?
Абееее, а к'во значи "логорея" :?: :!: :roll:
Питам, шо като не знам некоя дума у разговора и не моа ви следим мисълта :?
логорея=словесна диария
Тва за фереджетата беше майтап и опит за разведряване на атмосферата :lol: . А за лозунгите и воюването си прав, ама не става въпрос за това :wink: . Националната принадлежност е въпрос на чувство и самоопределение, както и местната. Ние с тебе например живеем в София, ама ти си оставаш врачанин, аз- плевенчанин, без да воюваме и т.н. Проблемът е, че едни неевропейци се опитват да пробутат свои хора в европейските институции и тъпото е, че това става точно с наша помощ.
Тва за фереджетата беше майтап и опит за разведряване на атмосферата :lol: . А за лозунгите и воюването си прав, ама не става въпрос за това :wink: . Националната принадлежност е въпрос на чувство и самоопределение, както и местната. Ние с тебе например живеем в София, ама ти си оставаш врачанин, аз- плевенчанин, без да воюваме и т.н. Проблемът е, че едни неевропейци се опитват да пробутат свои хора в европейските институции и тъпото е, че това става точно с наша помощ.
е
аз немам нужда да доказвам некому че съм врачанин, както и нямам нужда да го крия, просто е:) същото е и с българина:)
аз не се събирам с още 100 врачанина в софия, за да ви изпеем хита "ний врачане сме на власт, сичко ше напрайм" :) не че не го знам, ама нямам потребността да го правя;)
дори съм спрел да гледам подозрително михайловградчани, ебаси прогреса, аз напрао съм се извисил хохо .... ;) е не секи път де;)
е
аз немам нужда да доказвам некому че съм врачанин, както и нямам нужда да го крия, просто е:) същото е и с българина:)
аз не се събирам с още 100 врачанина в софия, за да ви изпеем хита "ний врачане сме на власт, сичко ше напрайм" :) не че не го знам, ама нямам потребността да го правя;)
дори съм спрел да гледам подозрително михайловградчани, ебаси прогреса, аз напрао съм се извисил хохо .... ;) е не секи път де;)
Добре де, разбрахме се, никой не говори да веем знамена и да викаме "булгар, булгар!", но всеки народ си запазва някаква идентичност в Европа, дори това е основна идея на създателите на ЕС :) Иначе гласуването си е право, а не задължение. Моят избор е да гласувам, дори да избера кандидат по метода на изключването. Не боли и пари не струва :wink:
П.С. Ние па ловчанлиите не ги гледаме подозрително- нали Ловеч е най-хубавия квартал на Плевен :twisted: .
Alfa User
22-05-2007, 02:35
:lol: :lol: :lol:
:sniping:
Не мисля, че е важно АЗ в кой свят и в кой век живея, а в какъв свят ще живеем всички след още една-две такива изцепки. Аз съм роден в БЪЛГАРИЯ, наричам се БЪЛГАРИН, и искам да си остана такъв без да се срамувам от това ! Други въпроси :?:
milenamr
22-05-2007, 02:56
.....
Ха хаха :choice: че какво пък са ти съмнителни михайловградчане, че си ги гледал подозрително :lol: ?????
Но, поздравления за напредъка ,че вече не ги гледаш с подозрения;-)...................и все пак мое да си имаш 1,2 наум :twisted:
Не мисля, че е важно АЗ в кой свят и в кой век живея, а в какъв свят ще живеем всички след още една-две такива изцепки. Аз съм роден в БЪЛГАРИЯ, наричам се БЪЛГАРИН, и искам да си остана такъв без да се срамувам от това ! Други въпроси :?:
И в какъв свят ще живеем, че ми стана интересно ?
trustworthy
22-05-2007, 09:09
Следя темата и си мисля дали нещо не убягва :roll: Защо трябва да се тормозят аполитичните да ходят да гласуват :?: В крайна сметка вотът трябва да е позитивен, а не негативен. Преди агитациите бяха да се гласува срещу комунистите, сега срещу ДПС. А някой замисли ли се какво стана с мощната опозиция, със 'синята' идея, коятовнедри този тип негативен вот? Голям смЕх се образува там. 4 години ше обикалят Европарламента, но от външната страна, размишлявайки...
А защо няма възможност да се гласува позитивно :roll: Ей такива въпроси ми наминават като чета тая тема...
Преди агитациите бяха да се гласува срещу комунистите, сега срещу ДПС
Ъъъъ, понеже зе да става мазало на тая тема с ДПС, да си изясня позицията: Не е въпросът едни "патриотари" да тръгнат да спасяват България. Ако в тази държава турците, циганите, англичаните, гейовете или обикновените педерасти и които и да са станат по някаква причина повече от "българите", то те имат пълното право да я управляват като мнозинство.
Тъпото е, че нормалните хора както винаги си гледат бизнеса и не гласуват, за да не се цапат от говната около тия кампании (както Вальо правилно отбеляза), докато простаците, безработните поради неграмотност и секва друга паплач отива и гласува срещу 5 лева.
После тия първите пак се чудят как да живеят нормално в страна на мърлячи, докато междувременно хранят тия мърлячи с данъците си...
p.s. И съм против задължителното гласуване. Мразим да ми е задължително квото и да е, свърано с държава, чиновнци и т.н. Още от комунизъма насам.
Задължителното ходене до урните не означава задължителен валиден вот.
Вместо тия глупости трябва да се води разяснителна кампания, защото повечето с протестния вот или просто мързеливци явно не осъзнават, че всеки който може да си купи 400 - 500 к гласове, на практика взема и тяхния уж протестен или липсващ глас.
Благодаря за разяснителната кампания, почвам да си водя записки. А на тоя, дето си е купил няколкостотин гласа, му свалям шапка. Могъл - купил. Имал проблем - оправил се. Другите къде са били ?
божкееееее
чета и не вярвам на ушите си
некви раи турски робства и прочее тъпотии (да обясня ли що в термина турско робство и двете думи са грешни? :idea: )
но не е там проблемът
докато хора като вауери мислят че гласуването е загуба на време бсп/дпс/герб/атака ще печелят - най-вече шото се финансират от една и съща крава :wink:
и е крайно време да се разбере че не трябва да се гласува против някого а за нещо :idea:
alfatras
22-05-2007, 13:15
мисля, че трябва гласуването да стане задължително и яки глоби за тези, които не гласуват. само това ще ни оправи и ще имаме реални резултати. защото и сега като абсолютни цифри Доган не е взел повече от преди, но като процент има по-голяма цифра именно от негласуването....
Недей да подсещаш държавата,откъде да изкрънка още някой лев,че са бедни горките :evil:
не съм видял успял човек който да го бърка кой е на власт, мангите баце са винаги на власт, да знаеш:) ....
:firstprize: :Lkingsmiley:
:wink:
PEPI-2ALFA
23-05-2007, 00:55
и е крайно време да се разбере че не трябва да се гласува против някого а за нещо :idea:
Е то се е разбрало отдавна ,нооо кой представлява това "нещо" :?:
А това за червената лампа-да ама в главите на тия дето се о..аха. Като Костов и бат Петьо. Да се скрият ама не за 5-6 месеца 15-16г. А не да кроят пъклени реваншистки планове.
[quote="търтей":12ewgy4f]
А това за червената лампа-да ама в главите на тия дето се о..аха. Като Костов и бат Петьо. Да се скрият ама не за 5-6 месеца 15-16г. А не да кроят пъклени реваншистки планове.[/quote:12ewgy4f]
Aбе аз не мога да разбера защо тези хора не са на власт 2 мандата вече( а общо взето от 18 години само 4 са тяхни и благодарение на Костов тръгнахме към Европа и Нато) и все те виновни - те са виновни за наводненията, за убийствата, за Вальо Топлото.Прав си че се изложиха с това разцепление (то стана все пак заради Мафиянски) Ей това не мога да го разбера - те така разправят на село, че Костов им виновен - ами виновен е докато медиите се държат от Комунисти - Канал1, БТВ,Нова (Гергов - 90% от рекламата) - Всичките Трудове от Агента Тошо Тошев - журналистите са агенти на ДС. Мислете малко поне. Стига сте вярвали на медии - то ако вярвате на тях - ще гледате само медийната звезда ББ (тоя човек не знам кога работи на ден дава интервюта за 5 вестника и три , четери телевизии) все някой му пречи , все не върши нищо и все много знае - и той отроче на партията, ама народа не мисли медиите мълчат. Да сте чули да се занимават с Банката на Цветелинка(спътничата му- генералска щерка) - а тя обслужва МВР, Съдебмната система, Прокуратурата - ама четете ли го в Труд, 24, или по телевизията да се коментира - НЕ - той Бареков само свирки дето не е започнал да му прави- -така се мазни. Имаме изкривена информация , ама даже и не се опитваме да мислим. Що да мисли тоз народ - щом медиите казват, че Костов е виновен - значи е така. Костов е виновен за Глобалното затопляне да знаете :!:
[quote="търтей":2fvu0dy0]
А това за червената лампа-да ама в главите на тия дето се о..аха. Като Костов и бат Петьо. Да се скрият ама не за 5-6 месеца 15-16г. А не да кроят пъклени реваншистки планове.
A Костов е виновен за Глобалното затопляне да знаете :!:[/quote:2fvu0dy0]
и за войната във виетнам тоже....
ама мисленето явно е сложен процес - по-лесно е някакси да попиеш тва дето разни ти го снасят по медиите - които е ясно че не са нито независими нито обективни - ибо който плаща поръчва музиката
ама айде - мисленето сложно - но има лесен вариант за т.нар. протестен вот - ми отиваш и пускаш невалидна бюлетина - примерно с надпис кур за всичкото политици
:idea:
Васе, след Виденов и магаре да ни управляваше - щеше да е по-добре. Нали се сещаш - когато си на дъното, оттам посоката е само нагоре. Без значение дали е усмихнатата п.тка или Костов. При Костов тръгнахме към Европа, ма не заради него. Обективна реалност, нали знаеш кво значи. В случая нямаше значение как се казва субекта. А точно тогава се излюпиха разни нарицателни като Мистър 10%, Хр.Б., Й.Ц., Е.Б. - сещаш се нали ?
Васе, след Виденов и магаре да ни управляваше - щеше да е по-добре. Нали се сещаш - когато си на дъното, оттам посоката е само нагоре. Без значение дали е усмихнатата п.тка или Костов. При Костов тръгнахме към Европа, ма не заради него. Обективна реалност, нали знаеш кво значи. В случая нямаше значение как се казва субекта.
абсолютно не си прав.
Васе, след Виденов и магаре да ни управляваше - щеше да е по-добре. Нали се сещаш - когато си на дъното, оттам посоката е само нагоре. Без значение дали е усмихнатата п.тка или Костов. При Костов тръгнахме към Европа, ма не заради него. Обективна реалност, нали знаеш кво значи. В случая нямаше значение как се казва субекта. А точно тогава се излюпиха разни нарицателни като Мистър 10%, Хр.Б., Й.Ц., Е.Б. - сещаш се нали ?
Не ме разбрахте - исках да кажа , че се оправдават още с него , а не се виждат те какво правят - и повярвай ми ако сега не бяхме в БОРД да е станало пак като по времето на Виденов :wink: Също така да кажа ,че няма независими медии - търтея ме разбра какво искам да кажа.
Пък всеки има право да си харесва медийни герои , малоумници,мутри, Р.Овч, Биневци и т.н.т На тях все някой им виновен, все им пречат и т.н.т
Пък всеки има право да си харесва медийни герои , малоумници,мутри, Р.Овч, Биневци и т.н.т
:) на теб кой ти харесва?
то не е съвсем по темата
ама мисля че е крайно време да се въведат правила за политическите теми във форума както и да се сложи модератор на раздела :idea:
Пък всеки има право да си харесва медийни герои , малоумници,мутри, Р.Овч, Биневци и т.н.т
:) на теб кой ти харесва?
"Той беше готов да продаде и душата си - проблемът бе ,че все още никой не предлагаше достатъчно висока цена"
(Познайте от кой известен български роман е това)
Чакам оферти :twisted: :wink:
айде стига бе :) само душата не си продавай :)))))))
"Той беше готов да продаде и душата си - проблемът бе ,че все още никой не предлагаше достатъчно висока цена"
Книгата на Буров? :roll:
Книгата на Буров? :roll:
НЕ - Романа "Тютюн" Димитър Димов - става дума за Борис
Иначе ето прочетете независимата преса какво казва
Старите клики управляват в Югоизточна Европа
В. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" 23 Май 2007
Ако човек се замисли за по-късно проявяващите се последици на комунизма в Югоизточна Европа, може да се сети за една статия на Ленин, в която той обвинява капитализма дори за глада в Съветския съюз, предизвикан от плановата икономика. Когато едно старо общество загива, пише Ленин през февруари 1918 г., "неговият труп не може просто да се положи в закован ковчег в гроба. Този труп започва да се разлага сред нас, изгнива и заразява нас самите."
Ако погледнем кой кого е отровил и защо - по отношение на страните, които преди 20 години още се намираха под комунистическа диктатура, а сега са членове на Европейския съюз и НАТО, днес можем напълно да се съгласим с Ленин.
В известен смисъл последиците от подобно разлагане са единствената причина за това на различни страни като Унгария и България, Словения и Румъния все още да им се лепва етикета на посткомунизма. Смяната на системата от диктатура към демокрация и от планирана към пазарна икономика отдавна е направен в тези страни. Има свободни избори и решенията на избирателите се уважават в общи линии. Законовите рамки за процъфтяване на пазарната икономика са очертани и отговарят на нормите на Европейския съюз.
Още в средата на 90-те години, т.е. дълго преди присъединяването на Чехия към ЕС, Вацлав Клаус обяви края на прехода. Словения и Унгария дори успяха да предприемат някои стъпки към либерализиране още по време на комунистическия режим.
В България и Румъния процесът по налагане на пазарната икономика отне повече време и постоянно биваше прекъсван, но и там той е приключен от години. Това, което можеше да се планира и постигне политически, е направено. Естествено, навсякъде има държавни намеси в разрез с принципа за конкуренция, но от това страдат всички страни членки на ЕС. Промяната, която в момента се състои в Югоизточна Европа, е резултат от влиянието на пазарната икономика и вече не подлежи на зададените параметри на един политически "проект".
Все пак тази промяна се различава от спонтанната промяна в старите страни членки на ЕС. На изток естественото развитие бе нарушено от плановите хибриди на комунистическите клики, които си въобразяваха, че техните направляващи механизми ще работят по-добре от пазарните. Експериментът им наложи премахване на частната собственост и ликвидиране на собствениците.
Когато той се провали и завръщането към пазарната икономика стана неизбежно, вече нямаше буржоазия. Можеше да се потърсят законните наследници на избитите и преследвани собственици, но това противоречеше на интересите на старите клики, които изоставиха гръмките марксистки лозунги и в хода на приватизацията си присвоиха значителна част от народната собственост. На практика тази приватизация приличаше на повторно отчуждаване.
Наистина, имаше закони за реституция, но те третираха различно кандидатите за реституция и дори изключиха някои групи от хора от възможността да си върнат собствеността - не само национални малцинства, на които след Втората световна война им бе вменена колективна вина, но и семейства на аристократи и на еврейски едри собственици или бежанци и имигранти, приели гражданството на страните, в които са се установили.
Дори след смяната на системата ключови обществени позиции се заемат от (стари) комунистически клики - те са в промишлеността, финансовите институции, правосъдието, партиите, медиите и университетите. Нямаше революция, която да ги отстрани, нито окупационна сила, която да ги превъзпита.
Готовността на новата класа да се подчини на закона е ограничена. Тя нито има интерес да се преследват съдебно комунистическите престъпления, нито да се отстранят извършените от комунистите несправедливости. Тази нова класа никъде не се държи толкова безсрамно както в Румъния, където правителство и парламент дори правят всичко възможно, за да попречат на борбата с корупцията и организираната престъпност.
Но поведението на правосъдието в процедурата по реституиране в Чехия и Словения показва, че дори най-напредналите страни на прехода проявяват опасен недостиг в правната култура. Независимата правна система и справедливото производство не могат просто да се гарантират с една наредба. Може би ще са необходими още няколко десетилетия, докато се постигне едно достатъчно силно, независимо и способно да се утвърди правосъдие. От това обаче не следва, че не трябва да се предприема абсолютно нищо, както правят европейските институции.
Странен изглежда самият факт, че Европейският парламент настоява Турция да осъди геноцида над арменците, но не изисква от страните членки на ЕС да дадат под съд комунистическите престъпления.
Още по-обезпокояващо е, че европейските институции и съдилища, в частност Европейската комисия и Европейският съд, си затварят очите пред машинациите в правната система и систематичното дискриминиране, проявявани от националните съдилища при процедурите по реституцията. Това създава впечатление, че разлагането на комунизма вече е заразило европейското чувство за справедливост.
--------------------------------------------------------------------------------
Crusader
23-05-2007, 15:49
Мдаааа, бе той народа го е казал...онова за старите курви и новият бардак...
абсолютно не си прав.
Така всеки може, дай да чуем истината :)
Мдаааа, бе той народа го е казал...онова за старите курви и новият бардак...
Дали са стари или нови - кво значение има, нали е все бардак ...
PEPI-2ALFA
23-05-2007, 16:43
Не ме разбрахте - исках да кажа , че се оправдават още с него , а не се виждат те какво правят - и повярвай ми ако сега не бяхме в БОРД да е станало пак като по времето на Виденов :wink: Също така да кажа ,че няма независими медии - търтея ме разбра какво искам да кажа.
Пък всеки има право да си харесва медийни герои , малоумници,мутри, Р.Овч, Биневци и т.н.т На тях все някой им виновен, все им пречат и т.н.т
И ако всички фактори влияещи на общественото мнение са в комбина(както ти казваш) как си го представяш това с мисленето. Аз за това и не вярвам ного-ного на медиите. Обаче какво да си мисля , когато мой приятел току що завършил някак си ВУЗ и не е управлявал 1 магаре през живота си е назначен да оздрави предприятие в тежко състояние , само защото е селски на местния депутат. Е познай какво оздрави- още харчи парите от разпродажбата на имуществото. И "...старата Е-класа нещо не ме кефи вече...".
Втори случей: Транспортно предприятие , на което назначават зе шеф юрист без стаж (по същата схема по-горе само ,че тоя път е комшия на същия тоя депутат), уволнява незаконно хора работили там години, разпродава това-онова ,преместват го на друга работа , хората осъждат фирмата ,но вече пари няма. Е нали се сещате ,че в град с 30-тина хил. жители и с 5-6 такива случея на хората не им трябва много да си оформят мнение. Може да ме упрекнете в ограничено мислене и провинциялизъм , но аз така го разбирам - човек вижда разни нещо и си прави изводи. А за мистър 10% и Муравей Крадев -хората са си го казали.
Хорица,
Положението е трагично ...
И трагедията е в това, че в България гласуват всички турци, и много малко българи.
Осъзнайте се !!! 500 години са ни малко май ...
Гласувайте за ако ще за когото най-малко мразите, но гласувайте!
Даже не помня точното число в проценти, които отнесоха ДПС, но когато го видях, МИ СТАНА ЗЛЕ !!
При нас в Банкя има една гимназия (турска), в която много от преподавателите НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ! Децата ни там учат в седмицата по 2 часа Български език и ПО 6 ТУРСКИ !!! ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА ???
А НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ПО НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР ?!?!?!!
ТУК СМЕ В БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ АКО НЕ НИ Е ГНУС! ИНАЧЕ ЩЕ НИ ПОРОБЯТ !
п.п. извинете за викането, но не се сдържах...
milenamr
30-05-2007, 03:32
Хорица,
Положението е трагично ...
И трагедията е в това, че в България гласуват всички турци, и много малко българи.
Осъзнайте се !!! 500 години са ни малко май ...
Гласувайте за ако ще за когото най-малко мразите, но гласувайте!
Даже не помня точното число в проценти, които отнесоха ДПС, но когато го видях, МИ СТАНА ЗЛЕ !!
При нас в Банкя има една гимназия (турска), в която много от преподавателите НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ! Децата ни там учат в седмицата по 2 часа Български език и ПО 6 ТУРСКИ !!! ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА ???
А НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ПО НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР ?!?!?!!
ТУК СМЕ В БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ АКО НЕ НИ Е ГНУС! ИНАЧЕ ЩЕ НИ ПОРОБЯТ !
п.п. извинете за викането, но не се сдържах...
колега,умопомрачително си прав.Дано, след тая случка се събуди Българинът след тежката дрямка пообхванала го през последните години (през който период лидерите на въпросните уж"малцинства "предприемат сериозна политика против конституцията на България, използвайки апатията на българина понастоящем)
alfatras
30-05-2007, 03:47
:on_da_beach:
Alfa User
31-05-2007, 01:01
Българина няма да се събуди, докато не му го нацепят до дъно. Няма да се извинявам за думите, защото вече ми писна от тъпи пубертетски приказки - еди-кой-си щял да се оправя сам, а държавата не знам си какво... Крайно време е да се осъзнаем че сме ЕДИН НАРОД - а както знаем, един народ е силен, когато е единен. Па ако се не смятате за част от тоя народ - "прав ви път" беше казал един добър българин. РОДЕН СЪМ БЪЛГАРИН, СМЯТАМ СЕ ЗА БЪЛГАРИН, И НЕ СЕ СРАМЯ ДА ЗАЯВЯВАМ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН. НЕ ИСКАМ САМО ДА ВЯРВАМ ЧЕ ЕДИН ДЕН НЯМА ДА СЪМ БЪЛГАРИН В БЪЛГАРИЯ. Но ако дребни душици под път и над път са готови да предадат Родината си - ще се прежаля и ще замина, дори и да се намразя след това. Защото по-тежко ще ми е да седя и да гледам как тая свещена земя се продава и предава на племена, отколе натирени от собствените си събратя да се щурат немили-недраги по света. Ако още някой не стопля за какво говоря - да дойде на лекция. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО ! :bg:
по този повод, ще цитирам част от едно мнение от друг форум. според мен е много добре написано
Хех, ако не беше тоя принцип на отседналост щеше изборите да са пълен тъшак :xqxq:
Иначе почти всички страни в ЕС избирателната активност на евроизборите е доста ниска и пращат секви откачалки депутати от разни малки партийки дето иначе не биха имали шансове, та това не е нещо толкова странно. Ама наще медии и разни хора веднага големите изводи тръгнаха да правят.
А българският народ заедно с политиците ни се изявяваме като големи тъпанари и накрая като нищо ще ни изиграе лоша шега.
Ок, ДПС трябва да и бъде намалено на максимум влиянието и кво правим по въпроса. Медии и политици я определят като турска партия, каквато може би си е и почва да се лее яката помия по тях. Ходете да гласувате за нас, щото иначе ДПС, ерго турците ще вземат масата проценти!!! Един от основните аргументи срещу управляващите партии БСП и НДСВ не е, че водят примерно лоша политика ами, че са в коалиция с ДПС, тоест са национални предатели един вид. Аргументите, срещу ДПС не са, че не правят нищо за гласуващите за тях, ами че са представители на лошите малцинства.
Тоест както гласуващите за ДПС един вид гласуват на етнически принцип, се очаква и българите така да гласуват ама за "българските" партии. Така още повече се стига до разделяне на обществото, тоест българите виждат вече не ДПС, а турците като цяло като заплаха за тях, а турците съвсем логично гласуват масово за ДПС, защото другите партии не само, че въобще не се интересуват от тях ами дори има и силни настроения срещу тях. Другият резултат от масовата анти-пропаганда, в която всички в България сме много добри, е че тези малцинстава биват определяни от обществото като турци, каквито реално не всички са.
България нали сме демократична държава, при условие, че 8-9 процента от населението са некви малцинстава, редно е те да имат своите представители в управлението. Та медиите вместо да търсят евтини историйки и политиците лесните проценти, най-редно би били всяка партия да вкара по няколко свестни представители на тез малцинства в листите си, които яко да агитират в районите си, да измислят неква програма как малко да развият тез бая западнали региони на България и критиката към ДПС да е именно, че реално нищо не прави. Ако дейстават добре и разумно лека полека разните малцинствени групи може да видят, че и другите партии им обръщат некво внимание и да спрат да гласуват просто за "наще". Разбира се това няма как да стане от днес за утре, но е единственият сигурен начин. При условие, че има некъв значителен процент такова население в България и то няма как да се изпари, трябва да му спечелиш гласовете, ако реално ти пука за държавата, а не да настройваш населението срещу тях с жалката надежда да гепиш така някой процент от останалите. Това е единственият начин етнически партии като ДПС да не просъщесвуват, особено като се има предвид, че българското население за съжаление все повече намалява.
Само, че това в момента няма как да стане, защото овчият ни народ благодарение на разни отрепки като Атака и не само, като види, че някоя партия обръща някво реално внимание на малцинствата, веднага ще я заплюе и затрие. Освен всичко в момента партиите ни са некви еднодневки, които се надяват да гепят колко се може проценти при първа възможност и никога не биха поели такъв риск, при условие, че с анти-пропагандата се взимат повече гласове. Като добавим и идиотските ни медии и работата ептем се преебава. Въобще понятието "български турчин" трябва да се премахне, тъй което е очевидно противоречие и да почнат да ги наричат българо-мохамедани както едно време. Но медиите се водят по общата овча тенденция, кво да правиш.
Докато българското общество се води от таквиз примитивни настроения и на всеки избори се явява поредната скалъпена партия едноднеква ще ги има и ДПС-то. В етнически разделено общество е нормално да има етнически партии. :yes: