PDA

View Full Version : Пак проблем - маркуч над горна помпа на съединителя

Muaddib
17-05-2007, 17:17
Пак проблеми с Алфичката (155 1.8ТС, 1994)
Значи за 4-ти път един и същ фокус, но все с различна причина:
карам си в задръстването и педала потъва :) и остава долу

1-вия път - долна помпа на съединителя - смених си гумичките сам
2-рия път - горна помпа - смяна и на двете помпи в сервиз
3-тия - захващането на педала за лоста на горна помпа се скъса - преработих го - оказа се че в сервиза са си оставили ръцете.

днес пак остана долу, разбира се бързайки за работа, преди дълъг път който ме чака в петък през нощта.

оказа се спукан маркуч на долната помпа (не късия, а дългия)

някак се добутах на първа до едни момчета да помогнат, но отказаха да я правят. от там най-близо се оказа ВИП сервиз на бул Малинов

Отивам, казвам какво и има на колата и какво искам - да ми се смени маркуча и чакам да ми се обадят. А те ми офертират смяна на помпи. обяснявам - маркучето е за смяна щото е спукано. не - помпите. накрая все пак се споразумяхме че наистина е маркуч. но офертата беше 100 лева за смяната :( отказах им - нямам толкова пари.
сега колата е в гаража, вечерта ме чака разглабяне (дано да се справя) и тичане с маркучето по магазините. До утре вечер трябва да съм го сменил....

Въпрос - някой има ли телефона на магазинчето на алфа на бул Ляпчев (до хюндай)

И още един - трудно ли се сменя това маркуче, ако някой се е борил...

или майстор, някъде около младост4 дето да го смени за 2-3 часа за не много пари...

Предварително благодаря

pr_00f
17-05-2007, 17:24
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 32&start=0 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632&start=0)

Виж в тази тема колега, там на първа страница търси сервиза на румен и чавдар - относително близо е - в студ. град

Т&Н кар Адрес: магазини
4. Hов магазин в Младост. Намира се на ул. Андрей Ляпчев 7, (от Младост към Cтудентски град, преди Hyundai). 0897 848 814.

Ето ти и телефона на Т+Н - успех

Muaddib
17-05-2007, 18:12
Благодаря колега!

в Т&Н имат такива маркучета, но само за 164-ки, и то доста и различни моделчета. Освен това в документацията им излиза само цялата система маркучи за смяна и ти с поръчка - седмици.

Като го сваля се надявам да се окаже че са съвместими с някой от наличните им и ако може и да не е много пари :)

Другия вариян ще е утре в работно време да почна да звъня по магазини за хидравлика и маркучи и да се надявам да има някъде наличен.

Малко ме плаши разглобяването, че май се сваля възуховода, акумулатора с бобините, дебитомера и тн...

PEPI-2ALFA
18-05-2007, 02:27
Тоя маркуч всъщност е поне 2 мет. тръбички с 2 маркуча. Свалял съм го покрай смяната на 2-те помпи. Сам се справих , но не бях притиснат от време. И доста неща се махат. Успех.

Muaddib
18-05-2007, 10:33
Да, и аз миналият път си играх с него - 2 гумени и 2 метални са, при мен е спукан втория, почти до горната помпа.

Вчера стигнах до него, но се оказа че нямам инструмент с който мога да го захвана за да го развия от металните тръбички, стана късно и се отказах. Сглобих всичко обратно и в понеделник ще я закарам в сервиза на Румен и Чавдар

pr_00f
18-05-2007, 10:59
Първо се чуй с тях и се разбери дали ще имат възможност да те приемат.

Muaddib
18-05-2007, 11:43
Да, аз веднага им се обадих, и се разбрахме за понеделник, мерси още веднъж.
Поздрави.

Muaddib
18-05-2007, 14:50
За съжаление се оказа, че всички останали варианти за превозно средство за петък през нощта отпаднаха и ми остана само моята мила счупена алфичка :(

Само във Вантотрейд ми казаха че днес ще я почнат. Закарах я и сега стискам палци маркуча който имам да стане. Дано да се справят.

virusalfa
18-05-2007, 19:04
За съжаление се оказа, че всички останали варианти за превозно средство за петък през нощта отпаднаха и ми остана само моята мила счупена алфичка :(

Само във Вантотрейд ми казаха че днес ще я почнат. Закарах я и сега стискам палци маркуча който имам да стане. Дано да се справят.До празника на американците дано ти я оправят! Като знам на Пепи от Сандански колко време се мотаха за нищо... а беше работа за половин ден

WhitePower
18-05-2007, 22:48
карък просто не е истина това което четох
маи не ти върви на съединителната част от колата

Bobo
19-05-2007, 00:09
карък просто не е истина това което четох
маи не ти върви на съединителната част от колата

Или просто съединителя е много твърд и винаги избива в най-слабата част на системата :roll:

Muaddib
21-05-2007, 11:38
@virusalfa - дано да не си прав... или американцеите да са решили че 4-ти юли вече се празнува на 24-ти май ;)

В интерес на истината във Вантотрейд веднага я качиха и за около час свалиха маркуча - оказа се супер тегаво - в Дунев, къдепо последно май пипаха там не са имали такъв ключ и за заоблили яко формата. В комбинацията от сп.течност и масло отвиването си е приключение. Момчето свали цялата помпа за да махне маркуча от нея.

Дупката е голяма - около 6-7 мм, като изгорено от фас или зарязано с японско ножче. Далече от двигателя е за да е прегорял, а не знам дали е възможно така да се протрие само. Почвам да се чудя дали е възможно да е "захранка" от някой сервиз, за да се явя пак за смяна на нещо.

Намерих къде да го поправят по поръчка за около 30-ина лева и днес ще го нося - точно срещу Вантотрейд правят силови маркучи за хидравлика.

@WhitePower - ами и аз съм си мислел карък ли е или просто колата е супер чувствителна. Всеки път (ама 100%) когато ми е минавала мисъл да я продам се случва. Усещам я как ме поглежда и казва "Я да видим, то можеш ли да ме продадеш като не вървя а? Ще ме продадеш, ама на кукуво лято, аз си те обичам и не се давам лесно!" И грохва окончателно. Е я продай я :))) после се дават много пари по ремонти, някои аз сам, други по сервизи (и после съжалявам за което) и ми минава мисълта за продажба....
Та WhitePower, не е карък - женски(алфа) инат е :D @

@Bobo - и това е възможно, въпреки че не го усещам да е чак много твърд... нормален ми се струва. По сково се получава защото всичко се ремонтира на парче и разни хора ("т.н. майстори") си оставят ръцете

Поздрави

Muaddib
29-05-2007, 10:26
Здравейте колеги,
Първо искам да благодаря на всички отзовали се с инфо и съвети.
Колата е готова, като рабира се не се мина без стандартните истории и усложнения.

Искам да изкажа специална благодарност и много добри впечатления от хората във Вантотрейд, където въпреки проблемите се постараха и много качествено и бързо решиха проблема.

Ще се радвам да дойда някой път на някоя сбирка, а не да пиша тук само когато имам проблем.
Поздрави
Влади Николов