View Full Version : ABS
Днес смених накладките и ABS на таблото започна да свети постоянно.
Казаха ми че има малък ръб на дисковете и ще е така докато накладките легнат добре.
Така ли е?
Има ли проблем?
Какво да направя?
Ами би трябвало да е така.Само трябва да я покараш няколко месеца яко из задръстванията в София и като се поизтрият дисковете накладките ще легнат добре и няма да свети.Мисля,че правилно са ти казали хората,ма все пак по-знаещите да кажат. :wink:
мойте като ги смениха нищо не светеше, всичко си е нормално.
ПС. тия вързали ли са всички кабели там :)))))))
Не е нормално да ти свети лампата за Абс след смяна на накладките :wink:
Аз от доста време съм приготвил едни нови накладки и като сменя старите ще кажа дали и при мен свети. :wink:
Няма как да свети Абс от накладките,нямат връзка двете.
Може да са ти откъснали кабел за някой датчик докато са сменяли накладките
Наиситина ако е откачен датчика или е прекъснат кабела,тогава трябва да свети иначе -не,дори и да са нови накладките! При мен се оказа изкормен датчик на задна лява:?
Накладките нямат общо със светенето на лампата на ABS-а.Вероятно датчик, прекъснат кабел, проблем с компа.Пробвай да го занулиш - изключваш плюсовата клема и изчакваш 45 мин.
WhitePower
18-05-2007, 22:58
значи даваш на контакт ->ABS системата си тесва наличието на датчиците и цялоста им -> ако е О.К лампата изгасва ако не свети
- всичко е О.К -> потегляш -> ABS компа мери пак ( брои какво имфо дават датчиците ) ако е O.K лампата остава загасена ,ако не е -> лампата свтва
Така работи един АБС него дори не му пука дали имате накладки или не
Накладките нямат общо със светенето на лампата на ABS-а.Вероятно датчик, прекъснат кабел, проблем с компа.Пробвай да го занулиш - изключваш плюсовата клема и изчакваш 45 мин.
А направо да и махне акумулатора и да ходи на море кат се върне може и да угасне а? :screwy: Да не говориме че на 145 повечето абс системи се самодиагностицират и ако няма проблем си гаснат сами :!:
А пък тоз със износените дискове гении умрях дасе смея :lol: :lol: :lol: Бялата сила е много прав Абс-а хич не го бригат разни глупости ако ще и педал за спирачка да нямате :lol:
Най-добре да се проверят датчиците на диагностика или да си играеш 1-2 часа да откриеш кой е преебания :!:
[quote="Bobo
А направо да и махне акумулатора и да ходи на море кат се върне може и да угасне а?
Най-добре да се проверят датчиците на диагностика или да си играеш 1-2 часа да откриеш кой е преебания :!:[/quote]
Майна ако ще се правиш на отворен и заяждаш, не е това начина да помогнеш на момчето!!!А да му беше казал поне колко ома е датчика, та барем да си ги измери за 5 мин?!?!?
Майна ако ще се правиш на отворен и заяждаш, не е това начина да помогнеш на момчето!!!А да му беше казал поне колко ома е датчика, та барем да си ги измери за 5 мин?!?!?
Майна а ти вместо да спамиш и да пишеш глупости фани и прочети малко :idea: