PDA

View Full Version : Говорителя на дясната предна врата...

goro
17-05-2007, 19:48
Още откакто взех колата на всеки "beat" на дадена песен ми придрънква много гадно говорителя на дясната предна врата.Ако песента е с повече бас направо цепи мрака - все едно ще се разглоби. :lol: Чува се нещо средно между дрънчене и вибрация,и дори и силно да подпра кората на вратата с ръка,пак продължава да дрънчи,независимо от песента.И лошото е,че дрънченето се получава дори при НЕ много засилесно радио.Вече направо започна да ми къса нервите,а без музика в колата(и почти където и да е) не мога. :D Та моля ви,дайте ми съвет.Да сваля ли говорителя е как да разбера какво дрънчи и дали не е от самия него,защото се е разкачил?И как да го уплътня за да не вибрира така гадно? :wink:

Detron
17-05-2007, 23:30
Първо виж закрепването на високоговорителя. Ако се е разхлабил може да дрънчи така. Според мен или мембраната се е скъсала, или е изкривена и разцентрована, т.е. бобинката дращи в магнитната система и трябва да го смениш със здрав високоговорител.

Sergey_gigov
18-05-2007, 10:49
директно сваляш говорителя - и ако продължава да стърже :cry:
бягай до най близкия магазин за нови

Yon
18-05-2007, 11:32
1. Провери трите видии дето го държат за вратата дали са добре стегнати.
2.Възможно е буксата или там кабел ли кво ли да е опрял в задната страна на говорителя.
3.Не на последно място провери все пак какво са забравили във врата предишни собственици :D
Без демонтаж няма да се разминеш :)

tonov
18-05-2007, 12:09
На единия от мойте беше счупена пластмаската с куплунга и се мяткаше свободно, като висеше само на мустаците :shock: Въпрки тва говорителя свиреше, само дето дрънчеше точно както на колегата goro Та колега, може да се разминеш и без нов. Виж ако е задрала шпулата, тогава вече нема оправяне (то може ама не си заслужава) и си за нов комплект :wink:

goro
18-05-2007, 18:23
Благодаря ви за отговорите,колеги.Ще сваля говорителя да видя дали не пръщи,макар че външно е абсолютно здрав,и съм сугурен,че дрънченето и трещенето е от самата врата - първо,заради лошо закрепване,и второ - заради останали неща от предишни собственици във вратата,както се изрази Yon :wink: Ще видя дали и на самата кора на вратата не и липсват щипки и не придрънква и тя.Ще огледам и говорителя все пак за ел.проблем свързан с магнита,мембраната и там каквото сте казали. :wink: Само че това ще е утре,защото сега съм супер изморен... :| Все пак нов ден,нов късмет! :wink: Отново благодарско към всички,които отговориха. :D