View Full Version : 450лв за дискове и накладки?
Здравейте, чисто информативно ме интересува дали тези от сервиза не ме "клатят" в повече с тази сума. Става въпрос за Алфа 147 (105кс 2007г), смяна на предни и задни спирачни дискове с накладки. По принцип ли са толкова скъпи за Алфата или има нещо гнило като се има предвид, че изрично казах, че искам да съм в средния клас на качество нито най-евтините, нито най-скъпите.
El Caballero
07-08-2019, 12:13
Какъв е бранда? Това цена с труд ли е?
За марка все още не знам, но довечера като отида да я взема ще разпитам. Да, с труда
El Caballero
07-08-2019, 13:07
За марка все още не знам, но довечера като отида да я взема ще разпитам. Да, с труда
Не ми се струва много, дисковете не са много евтини, като видиш марката ще се разбере.
ecotronic
07-08-2019, 13:08
Информацията е от 2016 - та (без труд):
Предни спирачни дискове к-т Brembo: 140 лв.
Задни спирачни дискове к-т Brembo: 90 лв.
Предни накладки Brembo: 62 лв.
Задни накладки Brembo: 50 лв.
Общо: 342 лв.
Зависи много от марката, но като евтин вариант (без най-китайските боклуци, без труд и без отстъпки) може да излезе около 300 лв. С по-евтините варианти на Брембо цената е около 350 лв. Ако обаче решиш да е от по хубавото Брембо (с предни дискове от XTRA серията) отиваш на 560 лв (без труд и без отстъпки).
Какъв е бранда? Това цена с труд ли е?
Delphi комплект всичко
El Caballero
07-08-2019, 20:20
Delphi комплект всичко
Делфи бива. Два предни 120 лв, два задни 70 лв. Накладки общо 80 лв. Всичко 270. Останалото труд. 180 труд, малко много
Задни накладки истинско ТРВ ги плащах на към 80 лв. миналото лято,в специализиран сервиз за спирачки (дават гаранция)ми взеха 10 лева за смяна,10 лв. за нови гумени маншети,20 лв. за раздвижване и смазване на апаратите и жилата на ръчната. Накрая проверка на валяци ,резултата :без разлика ляво-дясно колело.
Две лета по рано за два диска задни Феродо 60 лв.(най-ефтиното не китайско,оказаха се марокански :) )и накладки Делфи(произведени от Локхиид)50 лв.+ смяна на течността +труд за смяна и раздвижване -общо 160 лв.Единия апарат беше тотал спекъл и задържаше бая -буталцето много трудно влезна навътре (маншета беше на парчета)и над половин час отиде само за почистване и раздвижване .Пак последваща проверка и гаранция.
Ако е имало гимнастика по апаратите смятай към 10 лв. на апарат ,ако са смазвали и са сменяли и предпазните маншети още 5.
Като цяло това което ти искат е нормално за читави части и съвестно извършена проверка и профилактика на всички апарати.
Супер, благодаря за всички мнения! Всичко изглежда наред.
Наред,наред,колко да е наред....Не очаквай много от Делфи,те са баш средна хубост,стават само за нормална употреба без извращения,за сериозни спирачки парите са малко повече.
Карай спокойно,за 105 к.с. са перфектни.