Log in

View Full Version : Как се сваля кората на колона Ц

Trenkata
25-09-2019, 12:27
Моята 166-ца има шибедах и при дъждовете лявата кора на колона Ц се е намокрила.Предполагам от там минава маркуч на дренаж който е или спукан или запушен някъде след колоната.

156
26-09-2019, 12:26
Хм, само горе ли се мокри или и долу в краката? Аз мога да споделя опит с един Форд Ескорт - аналогичен проблем с шибидаха, но се мокреше долу - в краката. Взех жило за велосипедна спирачка и го прокарах по дренажа. В крайна сметка се оказа, че не дренажът е запушен, а специална дупка на прага с някакъв кит. И просто става локва в прага, докато не прелее. Не знам дали е така и при Алфата, но според мен такъв маркуч трудно може да се спука, поне при Форда беше много масивен... Ако е наистина задръстен с жилото би трябвало да може да се почисти, стига да не е много гняста.

Trenkata
26-09-2019, 19:15
Това с преливането го играх преди години с единия от предните дренажи,беше подобно на твоето описание,но го отпуших.Днес свалих кората,но маркуча си е здрав,теча идва някъде явно от мястото на закачане на маркуча към люка и ще се наложи още разглобяване.Тече иначе вътре само при отворен люк.

mirecyt
07-10-2019, 10:45
Как се справи със свалянето на кората? Имаш ли представа как се свалят корите на задните колони, трябва ли да се сваля кората над багажника?

Trenkata
07-10-2019, 10:54
Кората с щората или самите решетки искаш да свалиш?

mirecyt
07-10-2019, 12:26
Нещо не те разбрах за какви решетки става въпрос. Кората с щората ако е тази с 3тия стоп, да. Дали трябва да се свали, за да се свалят и корите на колоните от двете страни над облегалките?
Гледах, че е хваната с рапидки на няколко места, 2 болта в багажника и 1 в жабката отгоре, но там не ми се ще да разглобявам ако има как да се стигне до връзката с подгрева по друг начин.

Trenkata
07-10-2019, 13:09
Аз за говорителите разбрах,моя грешка.Кората не е нужно да се сваля,за Ц колоните е нужно да махне седалката и респективно облегалката и после дърпаш смело,като пазиш щипките естествено.Връзките на подгрева на задния прозорец са точно скрити зад въпросните кори.

mirecyt
07-10-2019, 14:20
Да, видях връзките къде са, намерих и схема дори, но видимо на кората има само 1 щипка, която е скрита зад облегалките. Другите не съм ги видял къде са разположени и не рискувах да дърпам. Благодаря!
Ще се разглобява пак.

Trenkata
07-10-2019, 15:02
Да тази видимата е точно скрита долу зад облегалката,другите са като на корите на вратите,дърпаш смело и това е,излиза лесно.