Log in

View Full Version : Нещо ми изтропа двигателя

_Krasi
19-05-2007, 00:10
Здравейте ,

Имам Alfa Romeo от около 4 месеца, 33-ка 92 година (малките стопове) след основен ремонт. Ремонта ми го правиха " роднини " , като за "услугата" ми взеха символичните 700 лева ........... За тези пари ми обещаха колата да е като нова , нали все пак се прави като за свой. Ремонта траеше от ОКТОМВРИ до края на януари . И пак нещо не беше наред ...... След едномесечно каране (3 - 4 километра) на ден, веднъж на прибиране от бензиностанцията ( 1 KM от нас и обратно), както се движех на втора скорост с 20 -30 км/h нещо изтропа двигателя. Звукът беше като на удар с чук по наковалнятя. Изгасих веднага и спрях. Вдигнах капака и проверих маслото , понеже "МАЙСТОРИТЕ" ме бяха предупредили на всяко палене да гледам маслото да не се меша с бензина (било нормално) :shock: !!!!!!!!!!!! Еми маслото беше на 1 СМ над максимума ....... а колата повече и не запали !!!!!! При опит за палене се тресе двигателя + скоростната кутия (двигателя е 1.4 инжекция - боксер) . Викнах познат майстор , който не е АЛФАДЖИЯ и ми каза че са задрали лагерите във вала. Колко би ми струвал евентуален ремонт на мотора или да търся друг ? И какво да правя с " майсторите алфаджии " ? :evil:

JORDI
19-05-2007, 10:42
Приятелю,направо си за съжаление! Защо не отвори тема във форума преди да предприемеш "ремонт" при твоите "роднини"? Има колеги,които 100% щяха да ти предложат варианти дори с замяна на целия мотор за тези пари,че и по-евтино! Но сега отиваш при тези "майстори" и им предлагаш да ти намерят и монтират двигател,докато си оправят бакиите,защото ти си си платил вече и трябва да си караш колата,иначе юридическа отговорност за нанесени имуществени,финансови щети и пропуснати ползи :? !

Lisan
19-05-2007, 12:41
Здравейте ,

Имам Alfa Romeo от около 4 месеца, 33-ка 92 година (малките стопове) след основен ремонт. Ремонта ми го правиха " роднини " , като за "услугата" ми взеха символичните 700 лева ........... За тези пари ми обещаха колата да е като нова , нали все пак се прави като за свой. Ремонта траеше от ОКТОМВРИ до края на януари . И пак нещо не беше наред ...... След едномесечно каране (3 - 4 километра) на ден, веднъж на прибиране от бензиностанцията ( 1 KM от нас и обратно), както се движех на втора скорост с 20 -30 км/h нещо изтропа двигателя. Звукът беше като на удар с чук по наковалнятя. Изгасих веднага и спрях. Вдигнах капака и проверих маслото , понеже "МАЙСТОРИТЕ" ме бяха предупредили на всяко палене да гледам маслото да не се меша с бензина (било нормално) :shock: !!!!!!!!!!!! Еми маслото беше на 1 СМ над :lol: Тмаксимума ....... а колата повече и не запали !!!!!! При опит за палене се тресе двигателя + скоростната кутия (двигателя е 1.4 инжекция - боксер) . Викнах познат майстор , който не е АЛФАДЖИЯ и ми каза че са задрали лагерите във вала. Колко би ми струвал евентуален ремонт на мотора или да търся друг ? И какво да правя с " майсторите алфаджии " ? :evil: :lol: Твоя роднина да не прави гърнета случайно,ако е той ми е познат случая с твоя двигател.АЗ му продадох колянов вал и му казах да не се занимава с неща от които не разбира,но той твърдеше че ти настояваш той да ти прави двигателя.Може да е съвпадение и да не става въпрос за тебе,ако е така сори

_Krasi
19-05-2007, 16:02
Твоя роднина да не прави гърнета случайно,ако е той ми е познат случая с твоя двигател.АЗ му продадох колянов вал и му казах да не се занимава с неща от които не разбира,но той твърдеше че ти настояваш той да ти прави двигателя.Може да е съвпадение и да не става въпрос за тебе,ако е така сори

Lisan

Точно това е единият "майстор" - роднина, който обеща да си взема колата след 10 дена !!!!!! А ако знаеш колко пъти съм му разправал ако не разбира да не се занимава, но тои ми разправа че имал познати дето разбирали !!!!!! Както и да е ...... важното е че ГАРАНЦИЯ за ремонта НЯМА , понеже ми бил казал че имало нещо дребно да се прави ( обаче не знаел какво )и аз съм я взел ( след близо 3 месеца откакто минаха 10-те дена ) !!!!!!! Взех колата и я докарах в Ботеград при Майстор в който съм сигурен че разбира и той ми каза, че свирели лагери и нямало да изкара дълго двигателя ......... и беше прав :!:

Събев
19-05-2007, 16:09
Колега искренно те съжалявам! :cry:

Lisan
19-05-2007, 16:43
:cry: Много съжалявам но ти си си виновен,сега вече нямаш много варианти.Успех в ремонта на двигателя. :cry:

vikoalfa
19-05-2007, 18:47
Дано някой ти намери свестен майстор!Аре колеги помогнете на колегата ако не намериш пишими едно ЛС имам в предвид един :twisted:

_Krasi
19-05-2007, 22:39
:cry: Много съжалявам но ти си си виновен,сега вече нямаш много варианти.Успех в ремонта на двигателя. :cry:

Успех ще ми трябва да намеря точни хора , които да ми свършат работа , понеже пари маи ще вида на 36-ти в 6-тък . Та поне колата да си оправя .....

Чичо
23-05-2007, 16:43
колега, моите съболезнованиа, за неграмотната работа по колицата ти!
Ако още не си се ориентирал имам мотор от 33 1.4, които го свалих работещ в мн. добро състоиание за да кача 1.7. ако се интересуваш драсни! Иначе аз мислиа че не всеки мойе да прави боксери, не че принципа на работа не е сущиа, но .... Вий само с какво и как ти стиагат петите на буталата и си мисли.
Успех!

===========================
Чичо, писането на кирилица в този форум е задължително!
pr_00f

_Krasi
25-05-2007, 23:35
колега, моите съболезнованиа, за неграмотната работа по колицата ти!
Ако още не си се ориентирал имам мотор от 33 1.4, които го свалих работещ в мн. добро състоиание за да кача 1.7. ако се интересуваш драсни! Иначе аз мислиа че не всеки мойе да прави боксери, не че принципа на работа не е сущиа, но .... Вий само с какво и как ти стиагат петите на буталата и си мисли.
Успех!

[/color]

Аз също обмислям да направя същото - да сменя двигатела с друг от 1.4 на 1.7 . Все пак разликата в конете е ОГРОМНА :!: :!: Незнам обаче дали не трябва да променям други работи заради него : Спирачки , скорости , гърнета (за 4-ри цевката говоря) и т.н.

Все още МНОГО се чудя какво да правя :!:

vikoalfa
27-05-2007, 20:05
[quote="Чичо":3s70ku0m]колега, моите съболезнованиа, за неграмотната работа по колицата ти!
Успех!

[/color]

Аз също обмислям да направя същото - да сменя двигатела с друг от 1.4 на 1.7 . Все пак разликата в конете е ОГРОМНА :!: :!: Незнам обаче дали не трябва да променям други работи заради него : Спирачки , скорости , гърнета (за 4-ри цевката говоря) и т.н.

Все още МНОГО се чудя какво да правя :!:[/quote:3s70ku0m]

За слагането на 1.7 двигател гласувам с две ръце :lol:
Не треа да сменяш Спирачки , скорости , гърнета (за 4-ри цевката говоря)скоростите са еднакви за всички 33,трябва да смениш инжекцията защото за 1.7 Jetronik е най-гадната недомислица на Бош :lol: ,а и да намериш читав боксер :twisted:и сервиз за замяната
По изчерпателен отговор друг ще ти даде :oops:
:roll: Иначе за смяната тва е интересна тема :idea:

_Krasi
28-05-2007, 00:06
В момента търся 1.7 мотор , но все още не намирам :( Изпуснах една цяла - Просто човека я закарал за скрап - понеже много се трошела :!: :!: :!: Ако знаех по-рано , да съм я купил за донор на части :D

Lisan
28-05-2007, 00:32
Имам 1.7 и 1.7 16в с документи :shock:

MrX
28-05-2007, 08:25
Имам 1.7 16в с документи :shock:

колко?!?

Lisan
28-05-2007, 17:07
Имам 1.7 16в с документи :shock:

колко?!? :roll: Имаш лично

_Krasi
06-06-2007, 23:31
Някой знае ли за какво служи тази букса ? Зад пепелника беше !!!!!!!

Alfamaniak
07-06-2007, 00:29
за осветлението на пепелника

virusalfa
07-06-2007, 10:59
Дано някой ти намери свестен майстор!Аре колеги помогнете на колегата ако не намериш пишими едно ЛС имам в предвид един :twisted:Не би трябвало при наличие на частите без времето за шлайфане на блока или набиването на ризи да отнеме повече от два-три дни ремонта на двигателя,като се има в предвид и сваляне и разглобяване.Не е нещо сложно,за три часа сме сменявали двама души сегменти на боксер на свален мотор.Правихме го на едно корито на една циментова мивка :wink: и то без скоба за сегменти(кривих една поцинкована ламарина) :idea:

vikoalfa
08-06-2007, 00:12
Някой знае ли за какво служи тази букса ? Зад пепелника беше !!!!!!!
Абе май пита за голямата букса егаси за кво бе тва чудо :shock:

_Krasi
08-06-2007, 00:16
Въпросът ми е за правоъгълната :shock: :oops: :roll: , другата ми е ясна :wink:

vikoalfa
08-06-2007, 00:22
Аре Борко къде си?сети се за кво е тая букса :(

JORDANGT
08-06-2007, 00:31
Да не е за някой кастфон :roll:

vikoalfa
08-06-2007, 00:36
Една от старите ми кочини имаше такова чудо ама кабела е къс за касетофона до горе :?: А на чек контрола всички букси си бяха точно :(

toni esprit
10-06-2007, 14:48
извинете за мнението ми колеги ама вместо да извиняваме дите да му помогнем на човека такъв случаи има вече при колегите от ауди форума с вимпела но човека които му направи мотора и сега варви и си свирка даите да му направим колата а онези са за бои детао пипат а не разбират колега реши си какво ще правиш и пиши лично ако решиш да правиш мотора

Георги Савов
21-06-2007, 10:42
Колега Краси в квартал Княжево има един майстор викат му Киро "Алфата"- прави основно Алфи.33 ките дето се вика ги цъка като семки.Самият той кара такава.
Отвори ми двигателя, смени сегментите и разни други джунджурии за един ден.Навъртял съм вече над 12000 км и нямам никакъв проблем, да чукнем на дърво.