През далечната 1981г. една българска формация /МАЙ/,прави фантастичен за времето си рок-спектакъл - /Среща с Рама/....Едно от парчетата :choice: Мъртвия град
Printable View
През далечната 1981г. една българска формация /МАЙ/,прави фантастичен за времето си рок-спектакъл - /Среща с Рама/....Едно от парчетата :choice: Мъртвия град
Не знам дали има фенове на полската прогресив рок(метъл) банда Riverside , надявам се да има.
И няма как да не споделя и моите впечатления от размазващия концерт, който направиха за втора поредна година -на 9-ти май в зала България.
Този концерт надмина очакванията ми във всеки един смисъл.
Riverside са група, неотстъпваща по нищо на световните величия в прог -рок сцената.И освен, че са зверски добри музиканти със собствен стил и звучене, показаха и невероятно топло , грамотно и всеотдайно сценично поведение.
Новото им мини албумче (съдържащо 3 дългометражни композиции) е великолепно и много очарователно, защото то носи в себе си звученето и стила на добре познатите ни Ривърсайд през всичките им 10 години години(откакто съществуват), плюс солидна доза зрялост, наместена по един много фин и и висококачествен начин.
А музиката им продължава да звучи все така перфектно балансирана, стикована и изящна. Нямам думи повече, зверски се очаровах от целия им концерт и от тези 3 композиции от новото им ЕП, които са като за 15 :
Не мога да опиша колко много ме размаза и факта, че решиха прецедентно да ни направят подарък с едно от любимите ми The Curtain Falls, въпреки че не бе предвидено в сет листата.Тайничко се надявах да направят този жест за нас. Позволих си да им пиша преди концерта с молба да го изсвирят.
Е, явно са ме чули поне малко :), а то е и достатъчно :)
Каквото и да кажа, все ще е малко.Очарована съм до безкрай и от това очарование няма как обичта ми към поляците да не ескалира. Определено има защо!
Ето едно от парчетата, които свириха :
( с това парче всъщност започна и самия концерт)
Riverside-Beyond The Eyelids
---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:03 ----------
Ето ги и останалите 2 парчета от новото им 3 сетно EP "Memories in my head"
Riverside-Goodbye my sweet innocence
Riverside-Living in the past
Днес се отчитам със Stratovarius-Hunting high and low
Няма много фенове на прог-рока, защото това не е масовата музика ... Концептуалните композиции изискват едно малко по-различно състояние на духа и ума за пълноценното им възприятие. Може и да звуча префърцунено, но това е самата истина. Това не е музика за яко клатене на глави и мятане на кичури.
Подкрепям се с още едно уникално добро парче на поляците, което ни препраща директно към извора на тази музика - Pink Floyd... Смело мога да кажа, че момчетата са ако не на същото ниво, то поне на достойно стъпало под легендите :
Riverside - Back to the river
Надявам се колкото се може повече хора да го оценят и да се насладят като нас ...
Ценя този жанр музика и е добре, че тук има хора които толерират музика развиваща въображението, но се опасявам се, че май сте се поувлекли с Милена по прогресиврока и не знам дали биха ви разбрали.
Аз също го харесвам и предлагам нещо от бащата на децата на Анита Хегерланд, позната на някои от нас като най-малкият изпълнител в Златния Орфей.
Mike Oldfield - Tubular bells
Еми възможно е, но все пак сме още пресни след уникалния концерт.
Пък и се надявахме да срещнем повече съмишленици за по-интелектуалната част от рока :)
Не че не уважаваме другите стилове - напротив, аз редовно се опитвам да си откача главата - за справка последната пролетна среща на 155 :coolio:
Long Live Rock'N'Roll !!!
Радвам се, че и ти харесваш и оценяваш това направление:)Определено има защо. А относно разбирането-въпроса е ясен.
И Алекс може малко да се е поувлякъл напоследък, пък аз от както се помня ме е завлякла тая музика и спасение няма :)
А Майк Олдфийлд е изключителен музикант !
И те така :)
http://www.youtube.com/watch?v=b8ZhN_qoI1s -Marillion
http://www.youtube.com/watch?v=TR5CSuTpxTo
-Simple Minds
http://vbox7.com/play:1ea201b4
Хайде, колеги, специално за вас от мен.
Специален поздрав за всички рокаджии, един от любимите ми китаристи с една велика рок-банда ... Enjoy!
Rainbow - Difficult to cure, Japan 1984
Една година
http://www.youtube.com/watch?v=jVfbCR9mhfM
Rainbow - Long Live Rock 'n' Roll Live In Munich, Germany 1977
DIO IS ALIVE IN US!
:big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:
В памет на DIO:
Rainbow - Stargazer
Black Sabbath - The Devil Cried
Една класика:
Led Zeppelin - Kashmir