Преместих дискусията за пазарните отношения с Русия в друга тема.
Тази е за Уикилийкс и нашето отношение (за малко да напиша сношение) с големите батковци.
Printable View
Преместих дискусията за пазарните отношения с Русия в друга тема.
Тази е за Уикилийкс и нашето отношение (за малко да напиша сношение) с големите батковци.
А ти откъде разбра, че има (в наши дни)? Един пример е достатъчен за да разбереш чии амбиции са по-лоши - съветската война в Афганистан и американската. Това за жизнения стандарт отговаря на въпроса кой икономически модел работи по-добре, а не за имперските амбиции.
Сагата около wikileaks доказва, че свобода на словото и медиите няма. Показва, че управниците не искат управляваните да знаят истината. Нормално е не да се разправят със основателя на сайта, а с източниците му на информация.
Най-читавия коментар по темата е този на Медведев:
http://www.dnes.bg/world/2010/12/03/...aciiata.105426
Става ясно, както може лесно да се предположи, че е нормално дипломатите да категоризират неофициално чуждестранни политически фигури. Народа го прави, дипломатите и те са част от народа.
США это архизло
http://www.krasnoyeznamya.ru/gallery/rm_10_889.jpg
И внимавайте какво говорите относно разни разкрития в сайчето, защото...
...ние като добри партньори може и тук...
А, така, светът е малък - по неведоми пътища във връзка с работата ми съм запознат със сделката за Йемен :) Ама не мога да Ви кажа нищо - тайна си е !
Та отностно WikiLeaks...
http://www.youtube.com/watch?v=9ZIQGZmggB4
Все пак, такива сайтове, защо не пускат такива сведения за Китай и Русия примерно пък се чудя аз.....
Ама ходят в Чечня, Грузия, в Сърбия се мешаха, макар и без войски.Да не забравяме, че намесата на САЩ и в двете споменати места това става на базата на решения на международна коалиция.А да не говорим пък за сделките им с оръжия, на руснаците имам предви....
Верно, че пряко участие нямат, защото нямат пари за та цел.
С други думи, за мен това е антиамериканска кампания зад която стоят различни интереси, а аз пък съм против интересите на Русия и Китай :)
Виж сега няма значени коя супер сила е, важното е че хора страдат и умират само и само някой да си постреля, докато пред широката публика се разправя как са били нападнати и т.н. В случащ се вдигнало много шум заради убитите репортери на Reuters, иначе щеше да е поредната замаскирана лъжа. Не подръжавам на нито една супер сила, просто искам да не се мешат във вътрешните работи на различни държави, и в крайна сметка да имат изгода след това, защото новото правителство което качват им симпатизира силно. Пресен пример е Сърбия, който дори в момента са по добре от нас.
Напротив, има много голяма значение коя е суперсилата и какво насажда след себе си?Тая към която досега бяхме- благодаря ама ми писна от руските интереси и плодовете им.
След Втората световна война американците си гониха тяхните интереси в западна Европа, а СССР неговите в Източна, резултата е ясен, както и стандарта, който настледихме и още си го сърбаме....А братята руси продължават да си гонят яко интересите у нас, за наша сметка разбира се.
Относно Сърбия - не знам какво значи да не се намесиш, след като си наводнил цяла Европа с емигрантите си и продължаваш да избиваш собствения си народ, в името на това - само и само да оцелееш във властта.Покрай войната цялата им фамилия /на другаря Милошевич, на който нашия Гоце пишеше писма в подкрепа/ стана от милионерска стана на мултимилионерска, както и много други тяхни приближени.А сърбите са били винаги по-добре от нас след 1945, защото се откъснаха от сферата на Русия и прилагаха някои прийоми на запада, частна собственост и т.н.
Това с намесата е мноого разтегливо-какво ще кажеш, по въпроса за намесата във вътрешните работи на Турция от страна и на САЩ и на други държави след Априлското въстание, вследствие, на което ние си извоювахме независимостта..
Та нищо на тоя свят не е случайно.
Проблемът с намесата в Сърбия беше, че се създаде една бандитска мюсюлманска държава в сърцето на Европа. И европейските правителства се усетиха, ама късно. Сети се колко държави от ЕС подкрепиха САЩ в Косово и колко в Ирак ;).