не, да затворя веригата след махането на парното ... все ще избие някога ако ги запуша
Printable View
не, да затворя веригата след махането на парното ... все ще избие някога ако ги запуша
Ми най лесно е да махнеш маркучите с тройниците, които захранват парното. от страната с казанчето просто пускаш маркуч от казанчето към фланеца който захранва водната помпа (този на който се даржи алтернатора)
От другата страна просто пускаш от термостата 1 маркуч с някакво преходче към казанчето. Оттам се самообезвъздушава системата. И готово.
И аз имам едно дет ми остана от спринта, ако ти е наложително и ще стане, мога да ти помогна :)
Благодаря ти, но на Спринта е старото парно. Аз имам 2 или 3бр. окомплектовани, но преди години с малко преправяне си сложих парно от 3-та генерация 33 защото е доста по-добро от на старите. А радиаторчето на старите няма нищо общо с новите, даже е по-малко на площ с около 1/3, затова не осигурява достатъчно топлинка.
За нищо, но виж незнаех, че радиаторчетата са различни.
имам радяторче за парно от 3та серия, май имам цяло парно.... обадими се ако не си си намерил или пишо лс
Проблема с парното е решен. rasho 33 imola днес се погрижи да нямам ядове по този въпрос. Време е вече да го черпя и да му кажа ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!!!
Продължаваме напред с издирвани на спирачни апарати от Опел.
А не бъхтеме ли с рогата в погрешна посока!?
Някой замислял ли се е, че може и сервото ни да е ...но!?
Със сервото нищо не може да се направи. Истината е, че контактната площ на предните дискове е малка, а буталцето е малко. Умряла работа. Все пак това е мислено преди 27г. Лошото е, че не са еволюирали тъпите италианци. Дори при омразния за мен Голф ІІ 16V KR дисковете и апаратите са по-големи от тези на 33-ката. Да не говорим, че при Голфа отзад дисковете са задължителни при мощност на 110 коня.
Скоро ще има снимки и разяснения на конверсия на предните спирачки с по-големи, заимствани от различни Опели. На 257мм вентилиран диск и на 284 мм вентилиран диск. Идеята е при 257 мм. да влиза и 14-ка джанта. При 284мм - 15-ка. Всичко съм подготвил за монтажа и идната седмица при монтажа ще снимам и обяснявам по-подробно.
Двамата с Боби хванахме един бай стругар, който ни се връзва на акъла та дано за трак дей-я и двамата да сме със спирачни жокери:Tease:
То и аз знам как се навиват, ама реших да го натреса на Боби!:bouncing_smiley:.
Иначе няма побитости по леглото и прочие простотии. Мен ме съмнява налягането!
Сега по темата:
Попаднах в "библиотеката" на завода на обширен справочник на спирачни апарати и дискове с подробни размери!
Такаа, бабичката се разходи и на Трак Дей, че дори и по пистата. Много съм доволен от спирачките. Но 2 пъти я прегрях и духна гарнитура. Нея ще я оправим, но ме е яд, че де изкара поне още 2-3 сесии на пистата, щото карането на пистата се оказа голям кеф.
Няколко снимки са правени от колегата Jivko7777 за което сам му много благодарен, лошото е, че колата се скапа без да мога да го позоя, а му бях обещал.
Много добро представане Боби, и много добро време като за 1-во каране. Браво!!! все пак беше най-бързия от вашета сесия :)
Ето и няколко снимки от мен :static:
как си я постигнал тая стойка..само ти си знаеш :)
какво време даде?
Много ти е хубава 33ката , Боби!
За мен е една от най-хубавите във форума.
Нено да ти даде и задните джанти и става най-хубавата. :flirt:
По3дравления 3а пистата и колата,само нера3брах ти какви ги и3върши с тия спирачки????
Спирачките от всичко правено по колата станаха най-добре. Сега отпред е с дискове 284мм от 156/147/GT защото са с по-подходящ офсет (по-навътре отива диска от този 145 QV) само ги разпроби бай стругар на 4 дупки, а апаратите са еднобутални от Опел Омега А 2.6 автомат. Лукас -Гирлинг са апаратите за 296мм дискове с бутало 57мм и доста по-големи накладки от тези, които се ползват на италианките при 284 дискове. Малко им изместихме дупките на супортите навън, за да се приближи апарата към оста и за да може да се ползва цялата площ на диска.
Отзад си е с дискове, с премахнат кантар. Резултата е убийствен, колата спира, без да поднася встрани. Идеален баланс на спирачно усилие се получи, между преден и заден мост. Никаква склонност към поднасяне или завъртане. На магистралата си правих експерименти от 16-170 до 80, после газ пак до 160-170 и пак спиране да 80, и така няколко пъти, е спира светкавично кочината и няма прегряване.
---------- Post added at 17:00 ---------- Previous post was at 16:59 ----------
Абе преговарям с Нено за тях.:-)
---------- Post added at 17:07 ---------- Previous post was at 17:00 ----------
Стойката на снимки наистина изглежда добре, а на мен в колата ми се струваше, че много се накланя и криви колата. Просто отзад са ужасно твърди амортисьорите, от Пежо 206 са, и са са супер късоходови. Едвам съм сложил пружините, въпреки, че са спортни и по-ниски. А отпред е с обикновени амортисьори и пружини, само стаб-щангата е от Спринт с диаметър 22мм. и с полиуретан на предните носачи. Отзад си е още със стандартните гумени втулки.
Драго, страшни снимки, Евала, догодина, живи и здрави ще те возя, Живко също, Абе всеки, който пожелае!
Зимата ще се действа сериозно по подобренията и доизчистването на кусурите на колата. Ще се прави програмируемо запалване с бобини и контролируем аванс, за да няма издънки с предварението както в момента. Всъщност прегряването сега и издухалата гарнитура стана от прекомерен аванс.
Жоро е направил невероятни сними,особено втората :naughty::naughty::naughty:
От последния Трак Дей. Снимките са на Alfa User - Алекс, затова са толкова добри.