Същия :)
Даже те помня когато дойде да си оправяш 156-цата :)
Иначе клипа е с бмв-то от по-горе.На алфата за съжаление нямам заснет онборд и тн.
Printable View
:go: :yes:
тия тойо 888 са явно най-доброто за стрийт легални сликове, много лепят като загреят хубаво.
Виж на моето видео за какво пищене и вой на гумите става дума, полу-сликове Азенис са предните, но като смес са като високоскоростни нормални гуми, няма го това размекване и лепене като на слика.
Но пак са добре де, за сравнение карах отначало няколко обиколки с подарени гуми, заделени за пързаляне само, и като сложих след това Азениса отпред паднаха 2 секунди от обиколка.
Говори ми ,говори ми... аз на алфичката само с такива карам подарени за парзаляне...
Иначе да разливат се но не мога да кажа,че съм доволен от тях.Демек на спиране са задоволителни,в завой средна хубост,бързо прегряват,ако са по-теснички и си само на 1 двигателен мост ускорението на излизане от завой и тн е по-скоро зле (от към сцепление на гумата).
Сравнение права когато карам примерно зад Хриситян (сивата е30-ка Плевен-56 секундна)... той кара с 2-3-4 ръка чист слик но 225 или 245 /17 и се старая да подавам газ когато и той а аз бях на наща е30-ка с нови 195-ци 15-ки тоуо-та еми нестава... спираме еднакво ,завиваме еднакво,на правата е малко по-бърз заради тегло и съвсем малко мотор но на ускорение от завой... и си яке от тук 0.3 стотни от там 0.3 и хоп то станало 2 секунди
Абе с тея семита и стреет ... като се дават пари да си е на чист да не те е яд... Е сега Дидо се е засилил да взима чисти пак 15 195 или 205 ... как да му обясня,че пак ще е куца работа... за мен лично на кола над 200конски сили около 1000-1200кг примерно на 1 двигателен мост гумите започват от 225 16/17 нагоре. Аз примерно за алфичката се чудя дали да оставам даже на 16-ки.Много ми се ще да мина на 17 и да си реша въпроса с едни 4 броя 225-ци и съм сигурен,че няма да съжалявам. Ама как да обясниш на другите ?! :)
т.е. по-добре чист слик, отколкото семи слик!
кажете ся капацитетите, към какви сликове да се ориентираме аматьорите:big_flowers:
Към хубави улични гуми с който да си карат после и по улиците а не да дадеш 1 торба пари за някви сликове а всеки ден да караш с галошки и да се претрепеш някъде...
Пък и според мен повечето коли тук не са за сликове.
На една стреет кола било то и със "спортно" окачване аз не бих сложил чист слик на писта. Но това си е мое мнение... Ако колата си е за писта да се направи като за писта.
Капацитет не съм но мисля,че съм карал повече на Калояново от теб и с доста различни коли и сетъпи комуникирам с останалите момчета който карат там и си разменяме мнения и си градя на базата на всичко разни представи за ситуацията!
Kocta, я нахвърляй няколко модела улични гуми с леки спортни възможности за да има над какво да се мисли ;)
за ежедневно и любителско пистово каране бих си избирал от този списък, Ханкока е най-евтин и доста добър, малко повечко е нарязан, но пък за ежедневно в дъжд е супер.
Дънлоп също са доста добри с тоя протектор за сухо, вече на дъжд трябва да не се бърза с тях.
http://camskill.co.uk/products.php?plid=m12b0s0p0
и ся никой не каза поне един добър чист слик за парите си
Коста,аз да ти кажа от опит че с 225 620 17 слик Пирели колата ми доста окуця на Калояново и като цяло.Загуби се ряза който имаше.Минах на 16 цола и не можах да си позная колата като динамика.Доколкото разбрах ще правиш Алфа-та 4х4,та моя съвет е ако си под 300 коня не се хвърляй на 17 цола,защото ще съжаляваш 8-)
че те гумите ги има тук по евтини
http://gumi-bg.net/Track/Hankook.html
един запазен слик втора ръка на подобна цена не е ли по-добра идея за писта? стриит гумите Toyo T1-R на мен лично ми прегряваха след трета-четвърта обиколка на Дракон!
това тойо е нормална гума, ония от линка дето дадох държат много повече на прегряване.
Ако искаш да дадеш максимално добро време на пистата сликове втора ръка на 60-70% запазени са под 100лв броя.
Но при една по-силна и тежка кола няма да изкарат много и един трак дей изяжда един комплект за почти 400лв.
Примерно видях едни такива сликове на Калояново как изкараха има-няма 50 обиколки, и то след като трикратно сменяхме положението на четирите гуми за да се износят що годе еднакво.Иначе предна дясна може да замине напълно след 30-тата обиколка.
Аз си се кефя повече на полусликовете, ако се кара за кеф.
Карам два полуслика Фалкен Азенис (от нови) за предни и имат над 300км навъртени само на Калояново, отделно няколко хиляди по пътищата.Е вече са на маркер, но тъкмо сега държат най-много.
kocta не се изхвърляй много с широчината на чистия слик, идва един момент в който нямаш достатачно налягане на гумата (кг/см2) и практически не можеш да я вкараш в работен диапазон. разтърси се някъде имаше ориентировъчни таблици кг. на мост/к.с/широчина ... даже ако я изкопаш нема ти се разсърдя, че съм ги ровил преди бая години.
---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:56 ----------
Определено е доста добра гума, но за не повече от няколко обиколки, бързо прегрява и почва да се разпада и да пързаля.
Забелязъл съм, че има доста серизни стрийт гумета (traction AAA) които държат почти колкото р888, но могат да се карат до припадък. Не ме питайте за марки и модели, щото не помня, но при всички случай иде реч за скъпи гумета, дето си е късмет да ги набараш на морга и престъпление да ги караш нови на писта :) :) :)
Ако я изнамериш табличката ще съм ти много благодарен. Иначе за ширината и чистия слик съм се наплашил от р888 и гледам да се презапасявам.
то ако сликовете са доста широки, трябва да са и доста меки като смес за да разгреят хубаво и да копират микрорелефа на асфалта.
Абе къде мога да намеря точното класиране по коли и времена от тракдея, че нещо не го виждам......или линк, че из алфисти май не го виждам....
Опс - сори, намерих го....
За писта и за всеки ден лично за мен имам една максима:Лятото-японски,зимата-скандинавски гуми.Идеални за наще климатични условия:pirate:
Един месец до Alfisti Track Day-Серес 2010г. Ще има ли българско участие? :go:
Нищо не пише за записване и такса участие?