1,9 или 2,4.....нищо не е като 3,2,ама Бусото де...
Но по-добре 2,4.:choice:
Printable View
1,9 или 2,4.....нищо не е като 3,2,ама Бусото де...
Но по-добре 2,4.:choice:
Пичове, турбина се разваля от неправилна употреба, даваш много газ, без да изчакаш после да се охлади малко преди да изключиш двигателя...елементарно е, и честа смяна на масло. А и не е като да е висока цената й.
Дефект при 159 са маслените помпи, фабричен дефект, шупла в метала...имало е цели серии дефектни...и е въпрос на време ако си с такава да се предаде...еднакви са с 1.9, проверено...та няма значение кой двигател избереш, въпрос на какво ще попаднеш. нова оригинална е 800лв от Италия...проверо като цена в магазин.
Да направя и аз едно включване по темата.
Тук някой правилно каза,че този спор го имаше и при 156. Лично аз карах 156SW 2.4 jdt близо 5 години чипосана от самото начало след като я взех и да съм по точен навъртях 120000 км, и честно казано не съм имал никакъв проблем с двигателя,маховик и тн.Основния проблем всичко го знаем,предна ходова част.
Сега, вече една година карам 159 SW TI 2.4 и освен
консумативи нищо друго не съм сменял по нея.
Признавам,че въпреки ремапа пак ми е малко тромава,
харчи градско повечко от колко очаквах,но както каза един колега звука на 2.4 си е друго нещо.
Аз лично не съжалявам и ако пак трябваше да купувам
159 JTD пак щеше да е 2.4,може единствено бих бил
по-търпелив и да изчакам да си намеря такава,която да е
Q4.(То и мойта трябваше да е такава,ама това е друга история)
Според мен всичко най вече се свежда да купиш колата
с реална история,поддържана, на реални километри,а не най евтината на пазара,която е някакъв страшен гроб и после да пишеш какъв трошляк е 159 2.4.
Това е моето скромно мнение.:)
Тромaвa?! При мен нa 3-тa не може дa тръгне с 19\35\245 гуми.
Колега,
Да разбирам,че ти имаш предвид,че е бърза ли?!
На мен ми идва тромава в сравнение с 156,но може би
не би трябвало да ги сравнявам двете,поради ред причини,които всички знаем,а и аз за първи път карам толкова тежка кола.
Лично аз след пълния ремап не усетих кой знае каква разлика,докато при 156 беше осезаема,даже щях да се
пребия:).
Пак ще пиша,за мен лично мотора,който ми дава кеф е 2.4.
Да, по скъпа е поддръжката,данъка е 350 лв и тн,но както казват, кеф цена няма.
Всеки си решава сам за себе си.
Значи толкова и са ти я мапнали :) Трябва да хвръкне тая кола след ремап!
Не вярвам както и да кара да минава 11/100, ако ще да е само в червено...но би било интересно...
Моята като я взех и направих разход над 10 още докато беше сток с дпф. Доста време мина преди да се усетя как точно се кара тая кола и в кои обороти "иска" натискане, все пак цял живот съм бензинджия(газаджия май по-точно):) Последно я засякох на колонка - 8 градско и това без никакви, ама никакви икономии. Какво да иска повече човек от кола над 180 коня. :)
Е в Русе разход над 10 не давам...в червено да я караш, ако е в добро състояние, няма да се скапе, нали е затова да се кара.
Всичко е до шофьора!