Доколкото знам, ако е след 2019та, може да се направи тоя Race mode и без смяна на бутона, защото там се върти свободно и не е на степени както при тези преди 2019та.
Доколкото знам, ако е след 2019та, може да се направи тоя Race mode и без смяна на бутона, защото там се върти свободно и не е на степени както при тези преди 2019та.
2007 GT 1.9 JTD 150 - тотализирана
2005 156 1.9 JTD 115
2004 GT 2.0 JTS 165 - ex
Да, при по-новите има тази възможност. В Джулия форума има една тема от 42-3страници и 840 коментара(не съм ги чел всичките...толкова луд не съм). Но на едно място в тази тема попаднах на възможните проблеми при подкарването на "екстрата", бяха много. Но нищо не е непостижимо
Не знам как седят нещата при първите модели, понеже всяка година има някакви промени в софтовете и прочие,.. дали бройките от 2016 и началото на 2017 ще могат да подлежат на тази процедура, защото в повечето случаи се говори за коли от 2018-2019.
Last edited by undy; 26-10-2022 at 23:06.
156 2.4 JTD SW 140-ex./ 147 1.9 JTDM 150-ex./ 159 2.4 JTDM SW Qtronic 200-ex./
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Много време мина от последните постове тук, та реших да вкарам малко въздух в темата.
На две, на три ще разкажа какво се случва около мен и нея.
Зима - Най-интересното е, че зимата колата е перфектна само на задно. Купих я със стари зимни гуми и реших с тях да я тествам. Хем само на задно, хем и със стари гуми. Така добре си вървя с тях, че изкарах цялата зима (5месеца) и не купувах нови. За тази зима няма да рискувам и вече взех зимен комплект. Така че , ако някой се чуди , да не го мисли. Стига да няма дълбок сняг, защото е ниска, няма проблеми. Системите и асистентите работят идеално, няма грешка.
Тази зима ще съм с тези
Акумулатор- все още съм със заводският акумулатор 2017г , за сега не ми е създавал грижи. Целият юли месец колата седя на летището и въпреки слуховете ,че ядат батерията без нищо, завъртя все едно само мене е чакала.
Проблем с огледало-Имах проблем с лявото странично огледало. При контакт ходеше максимално нагоре и трябваше всеки път да го свалям от копчето. Реших набързо и окончателно проблема с нов джойстик на вратата.
Тъй като автомобила вече наближава 100К, предварително решените процедури от мен започнаха една след друга.
Смяна на спирачна течност.
На последната снимка е старата и тъмна течност, новата е нова-бистра
Смяна на масло в диференциал
Тук използвах помпа за източване на течности(от Лидл), свърши чудесна работа.
Смяна на дискове и накладки
Тук има малък филм със задните супорти и трябваше да пускам 12в на моторчетата...ако някой го интересува, ще го обсъждаме.
И разни глезотии
малко пластмаси, които ги имат само QV
Преди След
Един от най-бързите и добри кабели Моята няма SGW и влизам с кабела и адаптерите и чета всичко, както и трия. Към момента съм ъпдейтнал само навигацията с последните карти , които са на разположение....
Last edited by undy; 18-08-2023 at 19:59.
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Понеже се налага често ръчно-механично прибиране на буталата, за да могат да влязат новите накладки(особено ако и дисковете са нови) и след това процедурата от менюто не се изпълнява и записва грешки. В другата тема( GIULIA 2.2 техническа поддръжка) съм написал точно какво е нужно и как се случва.
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Здравейте, и аз да се включа в темата с въпрос:
Предстои ми обслужване и се чудя какво масло да избера за двигателя. Видях в снимките Motul 0W20, а в сайта на мотул се препоръчва 0W30.
От Витоша Ауто препоръчват: МАСЛО SELENIA 0W20 FORWARD
Колата ми е:
Make: Alfa Romeo (EU)
Model: Stelvio, 949 (2017- )
Type: Stelvio 2.2 JTD (154 kW / 210 ch) Q4 (2017 - 201
Без Ad-Blue.
Препоръчайте кое масло е за предпочитане.
И евентуално къде може да се намери истинска Selenia.
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9JTD '01 - ex
Alfa Romeo GT Black Line 1.9JTDm 150hp - ex
Alfa Romeo Stelvio Q4 2.2 Diesel 210hp
Поради факта, че не знам какво ще купя от интернет не слагам Селения. Мотула ( който е на моите снимки) покрива изискванията на Фиат и знам, че това което взимам е истинско. Но има и други причини да взема 0W20, карам в студен климат и с 0w20 съм само зимата.
Другото хубаво масло на което залагам е Shell Helix Ultra ECT 0W30. С много добри показатели и вискозитет при 100 градуса , а и е нископепелно, докато Motul e със среден показател. Shell е много добър избор , не е скъпо и го има по магазините, не съм чул за ментета, но всичко е възможно. Не знам защо ти препоръчват 0W20 при положение , че за 210 коня се изисква 0W30.
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Благодаря за информацията!
В България май каквото и масло/консуматив да се вземе си е риск да е менте.
Доста време съм карал предишната ми кола с Motul и не е имало проблеми. После минах на Ravenol и имам добро мнение и за него.
Ще избера едно от двете и ще наливам. Така или иначе ще се кара 8-10к км максимум между смените.
Четох и за смяната на маслен сепаратор при смяна на ангренажа. Това задължително ли се прави или само ако има омасляване. И на какъв интервал го дават да се сменя.
Колата ми е на 195000км в момента и не знам дали е сменяван.
Edit:
Видях в другата тема какви са признаците за заминал маслен сепаратор, така че при обслужването ще разгледам въздушния филтър и ако няма омасляване значи всичко е наред.
Last edited by kalojan; 09-02-2024 at 17:22.
Масленият сепаратор е препоръчително да го смениш, ако не знаеш дали е сменян. Препоръката е при обслужване на ремъците да се сменя и той, дори вече да е сменен с новият модел. При евентуално запушване създава проблеми с налягането на маслото. Не е скъп, смяната е лесна и не си заслужава риска. Омасляването на въздушният филтър се дължи на редица причини, не е само сепаратора. При твоят мотор трябва да има дроселова клапа преди дебитомера и тя предотвратява навлизането на масло. При Джулия без тази клапа (като моята), маслото при филтъра се дължи на още няколко фактора - късото разстояние от тръбата на картерните газове, наклона на тръбата от филтъра към турбото, както и нивото на маслото, като има твърдения и за вискозитета на маслото, като по-добре да е 0W30.
Ако ти предстои обслужване си смени и сепаратора за да си спокоен ��
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Да, задължително ще обърна внимание на майстора да го смени и сепаратора. Търсих по сайтове за части, но не го намерих, за да се ориентирам кой му е номера. Явно трябва да се внимава и да е новия модел.
Благодаря още веднъж за инфото.
Днес смених оригиналният рън флат, с нормални гуми и комфорта се подобри значително. Повече няма изобщо да се занимавам с такива гуми и съжалявам, че не съм преминал на нормални по-рано.
Alfa Giulia Veloce Q4
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8
Колеги, относно поддръжката на Джулия - някой може ли да сподели как се нулира Change Engine Oil индикацията на таблото? Смених маслото преди 1000 км и светна на дисплея до километража. Опитвах какво ли не намерени от интернет процедури - 6 пъти газ педал, спирачки и тнт. Има ли въобще такава процедура или да я водя пак в сервиза да я закачат и да й ресет-нат този индикатор?
Last edited by Spox; 06-03-2024 at 18:43.
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Дъ Блек Багер
Lancia Prisma 1.6 I.E. Пепа Проклетата
Не знам тези трикове дали работят, но така или иначе трябва освен да се ресетне интервала и да се нулира при дизела заради ДПФа. Така че най-добре някой да ти я закачи за 2мин и да ги оправи тия работи, ако нямаш необходимото оборудване.
Пс. Сега видях, че е бензин колата, но все тая. Най-добре диагностика, тъкмо може да се промени и интервала.
Last edited by undy; 08-03-2024 at 09:59.
GIULIA 2.2 JTDM 180 ZF8