Доколкото разбирам си отремонтирал алтернатора ,вече нямаш грешки за акумулатор,зареждането е в норми и суббаса не е проблем.Тоест сега вече не търсим проблеми извън мотора ,това е важно,но проблема с придърпването е останал?
Възможните причини за това биха могли да са реостат на педала, дебитомер, температурен сензор, мап, егр, сензор за налягането на горивото в системата за високо налягане -възможно е и друго да е ,но в момента поне не се сещам, колегите може да допълват .
На различни коли съм имал проблеми със изброените и съм стигнал до извода ,че при липса на записани грешки без живи данни по време на движение е невъзможно да се локализира кое точно е за ремонт. Моя съвет все още е да си дръпнеш една диагностика като кар скенер, закачаш колата с помощта на елм327 и наблюдаваш какво става по време на движение и по точно в момента на придърпване, защо не допускаш ,че може и да успееш да намериш и сам някаква аномалия , та отиваш пак при Бобо и му казваш какво си видял, за да има все пак някаква отправна точка ,иначе може да сменяш части до припадък без съществен резултат.
Напълно е възможно наистина ЕГР системата да е проблема,още повече ,че в сервиза така са решили,а те вероятно са проверили как фунционират горе изброените и заради това ти посочват точно ЕГР като евентуален виновник,но ми е странно ,че не са намерили решение,все пак стотици коли са им минали през ръцете и са видяли какво ли не .
Ако имаш път насам към Варна бих ти препоръчал нашия спец -Иво Радев, не знам дали ти е далеко, но аз поне не съм го хванал в грешна диагноза и не ме е набълбучвал никога до сега да сменям здрави части по колите ми. Ходил съм при него за съвет и за други марки коли, не помня някога ме е подвеждал.