Results 1 to 12 of 12

Thread: Покупка на Джулиа/Стелвио

Син по рождение TheBlueOne's Avatar

Default Покупка на Джулиа/Стелвио

Здравейте колеги, вече ми е време да премина към следващата Алфа след 156 и ГТ-то. Сърцето ми иска Джулиа, но жената и малкото дете накланят везните към Стелвиото. За момента оглеждам обяви и на двете при положение, че няма много на пазара понеже искам Q4 бензин модел.
    В момента има една канадска Джулиа в Сливен на която съм хвърлил око.
    Някой от региона може ли да препоръча сервиз/майстор където да я прегледат? От София съм и само за единия оглед няма да ходя. Ако ми хареса директно бих пристъпил към покупка, но разбира се искам да се огледа качествено.

Благодаря предварително.

Edit: Това е екземпляра, ако някой е ходил да го гледа, моля да сподели отзиви

https://mobile.bg/11699886929554965
    Last edited by TheBlueOne; 12-04-2024 at 18:55.
    Alfa Romeo Giulia '21 2.0T Q4 Ti Sport
    Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
    Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Клуб 8J+ Gogata's Avatar

Има VIN номер в обявата, т.е може да се направи справка - CarFax и т.н. Най-вероятно и продавача ще ги има и щом е дал VIN-a едва ли ще откаже да ги предостави. На пръв поглед това открих за аукциона - https://plc.auction/auction/lot/alfa...50-03-30014310
    Като цяло не изглежда толкова зле да е била колата, няма отворени airbags и т.н, но цената ми се струва малко завишена спрямо оборудването. Ако си решил да си вкараш американска/канадска за тези пари може доста по-добър екземпляр да се намери.
    Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17
    Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
    ex Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic 1.9 150hp JTDm 150hp '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 120hp '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 103hp '97

Quote Originally Posted by Gogata View Post
    Има VIN номер в обявата, т.е може да се направи справка - CarFax и т.н. Най-вероятно и продавача ще ги има и щом е дал VIN-a едва ли ще откаже да ги предостави. На пръв поглед това открих за аукциона - https://plc.auction/auction/lot/alfa...50-03-30014310
    Като цяло не изглежда толкова зле да е била колата, няма отворени airbags и т.н, но цената ми се струва малко завишена спрямо оборудването. Ако си решил да си вкараш американска/канадска за тези пари може доста по-добър екземпляр да се намери.
    Здравей Гога, благодаря за инфото!
    В крайна сметка реших да се насоча към вкарването от щатите понеже ми се иска да е Q4 Veloce и вече съм набелязал няколко от IAAI, за които бих се включил в търга.
    Някой би ли препоръчал фирма за покупка и доставка на кола от там?

Здравейте колеги, да се похваля, че вече и аз съм част от клуба на Джулия.
    Невероятна кола, която ме кара да се усмихвам и обърна всеки път когато съм около нея .

Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_20241028_153414_Gallery.jpg 
Views:	55 
Size:	97.8 KB 
ID:	173043

Click image for larger version. 

Name:	20241006_112338.jpg 
Views:	48 
Size:	97.4 KB 
ID:	173042

Алфист идеалист ecotronic's Avatar

Честито! Със здраве да и се радваш на тази красавица

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Клуб 8J+ Gogata's Avatar

Честито! Красавица е! Много да те радва и безаварийно!
    Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17
    Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
    ex Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic 1.9 150hp JTDm 150hp '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 120hp '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 103hp '97

Честита да ти е!
    Безаварийно и само положителни емоции
    156 2.4 JTD SW 140-ex./ 147 1.9 JTDM 150-ex./ 159 2.4 JTDM SW Qtronic 200-ex./
    GIULIA
    2.2 JTDM ​180 ZF8

Младши алфист

Здравейте, скоро си купих Стелвио 2.2д Q4 - 190 к.с. 2020г. на точно 190000км. от Швейцария! Голяма греда ударих!
    Колата ми я докара приятел който живее в Швейцария и беше много доволен от поведението на колата по пътя до България ! Никакви забележки , шумове и потропвания за 1960км. Разход 5.9/6.0! Преди регистрация в КАТ ми направиха комплексна услуга за цялостно измиване полагане на керамично покритие на боята и интериора!След регистрацията се започна кошмара който продължава и до днес !
    Eдна сутрин при стартиране на двигателя ми изписа съобщение че има вода в горивния филтър малко по-късно изписа всички възможни предупреждения които съществуват а след още малко спря и да пали!!! Няма да ви казвам колко трудно се качва кола с автоматична скоростна кутия която не пали на рапатрак.Закарахме я в EXTREME сервиз в Орландовци при Бобо!Окза се че ЕКУ-то е подгизнало цялото във вода / втора употреба + клониране =1600лв./
    След подробен разговор с Майстора-/Бобо/ решихме че освен пълното и безкопромисно обслужване /всички масла в скорости, диференциали, раздатка, двигател,всички филтри всички ремъци и ролки + водна помпа антифриз , всмукателни колектори с гарнитури и уплатнения/ ще смени и "гумичката" на маслената помпа в картера + проверка na херметичностa на турбо пътищата,всичкото това на стойност=7100лв.
    След 10-тина щастливи дни при работа на място около 20мин. ми изписа - "ниско налягане на маслото"/явно превантивната смяна на въпросното уплатнение /гумичка в картера/ не е достатъчна за безпроблемната работа на колата!Та новата диагноза на Майстора-/Бобо/ е че трябва да смени цялата маслена помпа! И дано да е това че ако пак нещо светне ще трябва най-вероятно да се смени целия двигател ?!? И сега седя и се чудя,колата ли да сменя или М...тора?!? 7дни шофиране в Швейцария около 640км. и после 1960км. до България - всичко перфектно!!!! А след 100км. в БГ и всичко леш!?!?
    И само за инфо да споделя,през годините съм притежавал 12 различни екземпляра от любимата марка Алфа Ромео /тази е номер 13/ и поне още толкова други италиянски красавици, всичките са подържани и обслужвани само и единствено в EXTREME сервиз при Бобо! Дали с времето колите стават по-смотани или хората се променят ??? Вие как мислите ?

Аз не мога да разбера едно и недоумявам защо не го правят в БГ сервизите!? Има модифицирани втулки(уплътнителен фланец). Това е на практика вечно решение за въпросният възел. Друг е въпроса, че помпите имат способността да им се саморазвиват болтовете. И предвид, че това го знаем почти всички ентусиасти, не знам как в такива сервизи не проверяват състоянието на помпата, след като са разглобили половината кола.
    Сваля се помпата, осигуряват се резбите на винтовете с лепило, слага се фланец или втулка и се приключва! Не мога да ги разбера. Аз не съм майстор и нямам сервиз, но това го направих лично. Акъла не ми го побира как аз мога, а те не... Или защо не го правят. В 50% от случаите след смяна на гумичката с нова такаваа има проблеми..я прещипана, я не сложена как трябва....
    Last edited by undy; 06-04-2025 at 21:30.
    GIULIA
    2.2 JTDM ​180 ZF8

Младши алфист

Много Красива , много !
    STIU ALFADJETOR

Alfa Amore boris037's Avatar

Quote Originally Posted by undy View Post
    Аз не мога да разбера едно и недоумявам защо не го правят в БГ сервизите!? Има модифицирани втулки(уплътнителен фланец). Това е на практика вечно решение за въпросният възел. Друг е въпроса, че помпите имат способността да им се саморазвиват болтовете. И предвид, че това го знаем почти всички ентусиасти, не знам как в такива сервизи не проверяват състоянието на помпата, след като са разглобили половината кола.
    Сваля се помпата, осигуряват се резбите на винтовете с лепило, слага се фланец или втулка и се приключва! Не мога да ги разбера. Аз не съм майстор и нямам сервиз, но това го направих лично. Акъла не ми го побира как аз мога, а те не... Или защо не го правят. В 50% от случаите след смяна на гумичката с нова такаваа има проблеми..я прещипана, я не сложена как трябва....
    Причината е много проста - сервизите имат нужда клиенти, никой няма интерес да отстранява потенциални проблеми, защото за отстраняване на действителен проблем цената на услугата е съвсем различна. И като добавим задължителното бързане и обслужването става кошмар.
    Когато нямам време да оправям дефектите, карам ежедневната 159 на сервиз, все прехвалени, все гарантират за работата, и всеки път аз си дооправям нещата след майсторите.
    alfa romeo sprint 1984

Quote Originally Posted by boris037 View Post
    Причината е много проста - сервизите имат нужда клиенти, никой няма интерес да отстранява потенциални проблеми, защото за отстраняване на действителен проблем цената на услугата е съвсем различна. И като добавим задължителното бързане и обслужването става кошмар.
    Когато нямам време да оправям дефектите, карам ежедневната 159 на сервиз, все прехвалени, все гарантират за работата, и всеки път аз си дооправям нещата след майсторите.
    Тогава да не подскачат като някой се върне и започне да им намира кусури.
    GIULIA
    2.2 JTDM ​180 ZF8