Когато колата пристигна в БГ нямаше никакви признаци за проблеми с маслената помпа и гумичката в картера!Както писах по-горе колата е изминала почти 2000км. абсолютно безпроблемно!Смяната беше превантивна защото давали проблем по принцип!Но сега като се позамисля,може и така да е било! Факт е че когато колата пристигна от СН беше подозрително тиха за дизел! Но първата констатация че мотора е станал по-шумен беше още при смяната на ЕКУ-то което беше подгизнало от измиването на двигателя - ако може да има нещо общо?! А в последствие след подмяната на /гумичката в картера/ и смяна на цялата маслена помпа мотора стана още по-шумен! При втората интервенция съм заплатил и "проверка на биелни лагери"- на стойност 120лв.С уверението че всичко с биелите е Ок! Сега се сещам че и турбината почна да "вие" една октава по-високо от преди обслужването! Благодаря ти за съвета за Румен (Rubigcar) ,но мисля все пак да изчакам Бобо да види какво се случва според него / надявам се този път всичко да свърши Ок и за 0 лв. /все пак съм дал повече от 10 000 лв. Въпреки всичко за мене той е човека който знае какво прави!