Results 1 to 6 of 6

Thread: Алфа 159 свирене от страната на ремъците

Default Алфа 159 свирене от страната на ремъците

Здравейте колеги имам проблем с моята алфа 159 1.9JTDM 16V появи се едно свирене от страната на ремъците и сеиренето се чува отзад на ремъците.Оставих я в сервиз като мислехме че е ролка но след смяна на всички ролки и пистовия ремък свиренето продължи след това сменихме двата лагера на динамото , и свиренето продължава демпферната шайба също е сменена.Свиренето се появява само при загрят мотор и то след като се покара малко дотогава не се чува нищо моля помагайте.

1.9 jtdm само с един многоклинов ремък ли е ?

Предположения:

1. погрешен многоклинов ремък. Има "от 05/2007" и "до 05/2007".

2. Водна помпа заминала(най-вероятно от всичките според мен).

3. заминала помпа на сервото.

4. магнитен съединител на компресора на климатика за смяна.

5. менте/неподходящи нови части.

Разсвири ли се ремък или е бил намокрен или е амортизиран или някоя от ролките през които минава е дала фира.

Ако не са били сменяни и се разсвири се сменя всичко.

Изобщо сменя се и пистови ремъци и ролки и ангренажен ремък и ролки .

И горното се прави заедно с всички обтяжни ролки и рамена и всякакви такива, включително водна помпа.

Единствено помпата на сервото не се сменя с горните, а само ако е необходимо.

И ако е водната помпа, да не смените само нея ...

П.П.

И изобщо как се не научихте:

Принципно ако един ремък е за смяна има голяма вероятно всички ремъци и ролки да са за смяна...
    Така да "пробвате" поединично е голяма щуротия, освен ако не са били сменяни всички ролки и ремъци преди 2000-3000-5000км и всичко е ново.

И дори тогава като се свали капака се гледа дали някой от наскоро сменените ремъци е износен и се гледа също дали няма ролка, която да е в не естествено положение и да е леко или повече накриво или да има луфт като се задвижи/завърти.

Дърпате Гявола за опашката...
    Last edited by alfa racer GTA; 24-10-2024 at 05:36.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Всички ремъци бяха сменени преди 40 хиляди километра така че не мисля че е нужно да се пипа и ангренаж понеже реално за тези километри няма какво да му стане и затова и не е пипан като се сменяше пистовия

Болен алфист flipz's Avatar

Quote Originally Posted by fresh View Post
    Всички ремъци бяха сменени преди 40 хиляди километра така че не мисля че е нужно да се пипа и ангренаж понеже реално за тези километри няма какво да му стане и затова и не е пипан като се сменяше пистовия
    Значи всичко е наред, няма нужда да се притесняваш и да питаш. ('колегата сигурно се е объркал')
    Остават ти пробег още цели 10 000 км защо да ги сменяш при положение, че нещо свири и издава нетипични шумове.
    Карай смело и каквото сабя покаже и след 10к смени само ангренажните ролки и ремъци, а старите пистови си ги остави (вярвам че са оригинални и най- добрите на пазара .. не могат да дефектират)
    * надявам се да не оплюваш след това Алфа Ромео като марка автомобили.
    ПС: Успех.
    Last edited by flipz; 26-10-2024 at 23:58.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Авиомеханик firedragon's Avatar

Вместо да говорите пълни глупости на колегата седнете и четете внимателно ккаво е писал. "Оставих я в сервиз като мислехме че е ролка но след смяна на всички ролки и пистовия ремък свиренето продължи след това сменихме двата лагера на динамото , и свиренето продължава демпферната шайба също е сменена." До тук е ясно, че по задвижването на пистовия ремък всичко е сменено. Няма нужда да се упражнявате да ми пишете как едва ли не утре ще се разпадне. Ангренажа може да изкара доста над 50к км, дори и неоригинален. Тук обаче идва голямото но. Ако ремонта на алтернатора е успешен (в което имам известни съмнения) следва да се свали анхренажа и да се проверят неговите ролки. И все пак, залагам, че някой от лагерите на алтернагора е умрял, въпреки смяната.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02 - и нея
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm 16v '07

Quote Originally Posted by firedragon View Post
    Вместо да говорите пълни глупости на колегата седнете и четете внимателно ккаво е писал. "Оставих я в сервиз като мислехме че е ролка но след смяна на всички ролки и пистовия ремък свиренето продължи след това сменихме двата лагера на динамото , и свиренето продължава демпферната шайба също е сменена." До тук е ясно, че по задвижването на пистовия ремък всичко е сменено. Няма нужда да се упражнявате да ми пишете как едва ли не утре ще се разпадне. Ангренажа може да изкара доста над 50к км, дори и неоригинален. Тук обаче идва голямото но. Ако ремонта на алтернатора е успешен (в което имам известни съмнения) следва да се свали анхренажа и да се проверят неговите ролки. И все пак, залагам, че някой от лагерите на алтернагора е умрял, въпреки смяната.

Да бре точно така е - свирили са старите лагери на алтернатора преди смяната им, НО и след смяната им с нови лагери и новите свирят от деня на смяната им по същия начин като старите лагери и е 101% сигурно, че са точно те...

Абсолютно е така - всяко едно присвирване на лагерите на алтернатора удължава експлоатационния срок на пистовия ремък който ги задвижва с поне 1000 км и той не е необходимо да се сменява, защото от всичките просвирвания досега е насъбрал джакпот от + 80 000/+90 000км допълнителен пробег към заводски гарантирания такъв...

Малко се опитайте да осмислите написаното, преди да пишете...
    Last edited by alfa racer GTA; 27-10-2024 at 11:57.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня