Results 1 to 3 of 3

Thread: Проблем nox сензор Алфа Джулия 2,2 190 кс.

започва да се пристрастява Desert's Avatar

Default Проблем nox сензор Алфа Джулия 2,2 190 кс.

Здравейте колеги колата е нов внос взета от Италия , имам проблем с този сензор вече 3 път ми излиза чека на двигателя след изчистване .след смяна на маслото ми вдигна нивото на маслото след три дена ( явно не може да направи регенерация и вдига нивото на маслото ) , карам така вече 10 дена и не мога да намеря майстор който да се наеме с смяната на сензора и съответните настройки по колата .Моля за майстор в района на Добрич или Варна ! Колата е 2019 година и има Security Gateway (SGW
    Алфа 156, 1,8 ТС 1999год

Какво е нивото на задръстване на ДПФ филтъра и какво се случва с него по време на регенериране? Това са неща на които трябва да се обърне внимание и да се проследи процеса на регенериране, започва ли, свършва ли, въобще какво се случва с филтъра. Смяната на датчик не е толкова трудна. Трудна е диагнозата, защото може и да не е от него. Примерно при натъпкан до пръсване филтър, вътре става на камък всичко и проблема може да се задълбочи и породи още дефекти и всичко това само от неправилно поддържане на филтъра при шофиране. При редовни незавършени регенерации примерно
    156 2.4 JTD SW 140-ex./ 147 1.9 JTDM 150-ex./ 159 2.4 JTDM SW Qtronic 200-ex./
    GIULIA
    2.2 JTDM ​180 ZF8

Младши алфист

Прочетете в италианския форум (forum.clubalfa.it) - темата Sensore misurazione PM10.
    https://forum.clubalfa.it/threads/se...e-pm10.131399/
    "Сензорът е актуализиран и модифициран и е задължително да се актуализира и блокът за управление на двигателя!!!.....
    Абсолютно ти е необходим AR център"