Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
ахахахах, нищо не каза. аз нямам грам проблем с завиването в градски условия, натоварен трафик, тесни улици. не говори глупости
колега, колата е екстра с деца. вратите се отварят по§ти на 90 градуса. багажника е екстра. моя събира количката, проходилката и багаж доста без грам грижи. отзад не е най-широкото но се събира детско столче във всичките си модификации, седнало, легнало, обратно. както и 2ма души с нормално телосложение + детското столче.
Може мойта да е най-куцата 59-ка, обаче на мене обратен завой на дж. баучер едвам ми се получава, а ако има един ред паркирали коли само от едната страна - забрави тотално. При всички положения, за мене това не е перфектната кола за градско...извън града и е чара - 210 кончета + 4х4 + завои + добри гуми = кеф
Last edited by dedepene; 07-02-2015 at 22:21.
'07 Alfa 159 SW 2.4 JTDm Q4 210hp
Ex: '78 Chevy Malibu V8, '98 Dodge Stratus, '97 Volvo 850 T5
4х4 не знам да има с 1.9. 1530кг за такава кола е по-скоро нормално, а с 2,4 мотора става още 100-тина кг отгоре, което вече не е много готино за разхода(а и разликата в конете става танто за кукуригу) Ако се спре човек на големият дизел, 4х4 и комби става + 200кг, което си е едно семейство.. Радиусът на завой е по-малък от на 156.
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Сегашната ми кола е Mitsubishi ирадиусът на завой е като на тролей,така че алфата ще ми дойде като мини купър.
---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
Някой знае ли кога излиза наследник на 159? Май беше тази година ако не се лъжа.Цената ако не е космическа мога да се паркирам на нея.Все пак веднъж се живее нали.
Харесваш си екземпляр, отиваш на оглед с някой колега от форума и скачаш. Нали знаеш, че втора ръка автомобил си е на късмет...
Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Колега, винаги взимай колата, която ти е присърце. Намери си читав екземпляр и си ти. Поддържай си колата както трябва и няма да имаш проблеми. А иначе за двигателя... Ако не те бъркат 1-2 литра отгоре си вземи 2,4
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr
Колегите са прави,хич не се чуди,а харесай някоя,карай я в доверен сервиз и ако е читава взимай.Аз лично винаги се обръщам след 159-ка
Колега, като собственик от почти година на автомобила, естествено най-важното е да вземеш запазен екземпляр.
Като цяло, според мен плюсовете са:
+ автомобил със стабилно пътно поведение (с гуми 17,18 или 19), с 16-ки има леко колебание в завоите
+ уникална външа визия и добър интериор
+ задоволителен вървеж (поне за мен) - при мен мотора е 1.9 с чип - общо около 190 к.с.
+ достатъчно голям багажик за семейно комби
+сравнително здрав екземляр от към мотор и окачване
+ много добър разход - при мен е 5.8 ( с климатроник извънградско) и малко високичък за в града - около 10-10.5
+ Повечето екземпляри си имат достатъчно много глезотийки, които да ти доставят допълнително удоволствие при шофиране - напр. хил холдер, издухване на стъклата, парктроници, навигация, мулти волан и пр.
Естествено, си има и недостатъци:
- при новозакупен автомобил ( дизел) си е почти задължително да се премахме ДПФ и затапване на ЕГР, за да не се създават последващи драми
- поради скапаният дизел в БГ, не е изключено да се появят драми с дюзите ( но това е валидно и при останалите марки)
- доста муден двигател при потегляне - първа му е голяма мъка
- скъпи носачи по окчаването ( но пък има опция за рециклиране, на цена около 100 лв., при цени около 350 -400 лв. нов).
- автомобила вози малко твърдо и стегнато, особено с 18-ки и нископрофилни гуми. За мен това е ок, но има хора които това не им харесва.
Аз на моята навъртях вече 30 хил. км. -сменял съм консумативи само - масла, филтри, ремъци с ролки, термостат и се га е време за накладки и дискове ( Колата вече е на 180 хил. км. , закупена от колега от форума). Хората са казали, че Алфа се купува със сърце, не с разум. Ако модела ти е на сърце ( както беше и все още е при мен), и намериш запазен екземпляр, съм сигурен, че ще бъдещ щастлив от придобивката.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
много добре казано Сашо при една читава кола ще бъде много доволен колегата и ще си бръмка безгрижно
155ex 159ex 530new