Results 1 to 15 of 23

Thread: ALFA ROMEO SUV

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Тестпилот на клуба pinko's Avatar

Quote Originally Posted by vassil.tzanev View Post
    аз лично смятам SUV, джип или каквото и да било с повишена проходимост като кола, която бих купил по нужда, но не и по желание. Никой crossover не може да се сравни, според мен, по комфорт и динамика с клас лимузина. да, има си плюсове да гледаш на пътя отвисоко, но аз предпочитам да съм по-скромен и да гледам отниско, от нещо мъничко, нисичко, с 2 врети, за да не хабим материал

всеки който е карал SUV и се е върнал отново на лимузина, знае какво "облекчение" е. да каже колегата pinko защо държи и 156-цата
    Държа я 156-цата, щото в момента не мога да и взема никви добри пари, не за друго.

Абе и аз мислех така, ама откакто взех Жипа преди близо година, хич не ми се качва на Алфата. През това време изобщо не съм я карал, само я разходих до Серес през февруари. Горката, цялата е потънала в прах, дисковете и ръждясаха, абе от началото на годината не е минала и 1000 км. А на Жипа вече му навъртях над 12 000 км.

Та да си довърша мисълта - и аз смятах за безумие да се кара голям жип или СУВ като ежедневна кола в София, ама се убедих, че е страхотен кеф и вече не ща и да си помисля за друго. Седиш нависоко, даже и най-кретенските ксенони на гоуфовете не те заслепяват, автоматична трансмисия, изобщо не ти пука за дупки, бордюри, легнали полицаи, разни гъзета с Гоуфове и Астри (дето се чувстват задължени да ми светкат и свиркат отзад, когато съм с Алфата). Всички ти дават път, като видят тоя голем лъскав черен Жип - или веднага се отместват, като се появиш зад тях. Не мисля къде ще си спраскам картера, къде ще оставя черна диря масло, не мисля за паркиране (винаги има хубави места с аааадски високи бордюри), не треперя за нископрофилните гуми и не ходя да изправям джанти всеки месец...Щото няма какво да се лъжем, софийските улици са си офроуд. За зимната експлоатация да не говорим, знаете какво е положението със снегопочистването и как общината се изненадва, че през декември е завалял сняг?!? Кога се е случвало такова нещо???? Като отида в Гърция, отивам на такива труднодостъпни места и плажове, дето никой не ходи и сме напълно сами...

Абе с една дума - пътувам адски спокойно и не се изморявам. А с Алфата постоянно ми е едно такова напрегнато. А и бебето (той Стефан вече е на 1,5 години де) определено предпочита да се вози в джипа - не знам що, може би защото лекинко се полюшква. Във всеки случай в Алфата заспива адски трудно, може и 3 часа изобщо да не заспи и да мрънка и да ни скъса нервите, докато в Жипа се унася почти моментално и не мога да го събудя.

Абе който се е качил на Жип, после не иска да погледне лека кола, вервай ми - и баща ми (след като дълго време кара разни големи коли като 7-ма серия) сега кара Волво ХС90, майка ми наскоро смени Тойота Мензис за Кашкай+2. И сега и аз се убедих в това - въпреки че бях сигурен, че не може да ми хареса.
    Last edited by pinko; 09-09-2009 at 23:55.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99