PDA

View Full Version : Ужасна градушка :(

Pages : [1] 2

Ранобудниче
08-07-2014, 17:50
В цяла София ли има поражения?
Още не съм стигнала до моята кола да я видя, но подозирам, че гледката ще е покъртителна..

Пред офиса едно Ауди ТТ е с побити ламарини и спукани стопове.
Вашите как са?

Stefan Caromov
08-07-2014, 17:56
При мен няма никакви поражения за щастие;. Иначе кръстовището на евлоги георгиев и заимов има половин метър вода

Ранобудниче
08-07-2014, 17:58
При мен няма никакви поражения за щастие;. Иначе кръстовището на евлоги георгиев и заимов има половин метър вода

Аз съм на Иван Асен, та знам за какво говориш.
Няма пресичане - паветата са покрити със стичаща се мизерия.

Падаха клони, керемиди..

bager
08-07-2014, 17:59
Верно беше впечатляваща :) . На първо четене на моята кола и няма нищо, но след като разрия листата от нея може и да ме изненада неприятно.
Но, жена ми май не е имала тоя късмет. Преден капак е минимума. Ще огледам след работа как са нещата.
Природа...ние се ебаваме, тя се ебава ... и те така :).

п.п.
За Дружба и Младост става въпрос.

Ранобудниче
08-07-2014, 18:01
Отивам да видя.
Имам още работа, но сърце не трае.

По-късно ще докладвам.. Дано е кратко.

ecotronic
08-07-2014, 18:07
Лоша работа. Тази градушка беше по-слаба от тази която падна през 2002г. Тогава ми намачка ламарините. Сега предстои да разбера.

Много пъти съм си задавал въпроса - Защо когато се говори за градушки и защити от тях, винаги се имат впредвид само селскостопанските райони. Малко ли щети нанася една здрава градушка в градовете?

BO
08-07-2014, 18:16
Каква слаба градушка. Явно си изкарал късмет.
На колата няма здрава ламарина.
Ама като говоря здрава - няма. Дори колонките са набити. Стъкла счупени...:brickwall:

ecotronic
08-07-2014, 18:21
Е очевидно е с различна сила на различни места. Аз просто съм на същото място, както през въпросната 2002 - ра.
Тогава на всяка втора кола на паркинга и бяха счупени стъклата. Сега на същото място няма нито едно счупено стъкло.

Кайо
08-07-2014, 18:25
Горд собственик на очукано ГТА и спукан джам,всичко за две минути докато я преместя.
......цицините по главата не ги броя.

Ранобудниче
08-07-2014, 18:31
Моята е очукана цялата..
Стъклата поне са здрави.

Резонен въпрос за защитите задаваш, Еко.

Ето това снимах преди минута зад Глезана:

thecleaner
08-07-2014, 18:32
Баба 164 е поначукана, но е понесла по малко щети от горкото Рунти, което уж нещо го завивах, ма бая пострада. Освен ламарини един стоп фира. Това в Клубния сервиз при Румен. Там има и няколко с натрошени джамове.

Кайо
08-07-2014, 18:42
......за капак некой снощи ми източил бенза,разбита капачка.:calc:

Ранобудниче
08-07-2014, 18:46
......за капак некой снощи ми източил бенза,разбита капачка.:calc:

Боже, тая кокошкарщина още ли се прави...:(

Кайо
08-07-2014, 18:49
Явно.

ivopetrov_1982
08-07-2014, 18:55
и при мен всичко е надупчена много яко:hmm:щетите са преден джам заден десен стоп и хиляди дупки по ламарината:calc:

pi4_s_bravo
08-07-2014, 19:07
Бравото и Кромата нямат здрави детайли, на Кромата и единия стоп е счупен.

boris037
08-07-2014, 19:07
Ебахти ужаса!

Lyubo
08-07-2014, 19:11
Егати ужаса.Сега го гледах по новините. Дано да имате каско колеги, че иначе много лоша работа.

Ранобудниче
08-07-2014, 19:17
Доколкото разбрах, има и загинал човек в Борисовата градина - паднало дърво.

injekciona
08-07-2014, 19:30
Купето ми е на канче, направо ми иде :guillotine:

pa4ito
08-07-2014, 19:35
Напукано предно стъкло с основни удари на 3 места, побит покрив, побит преден капак, като на едно място е изкъртило боя, кит и е стигнало до някаква подложка и липсваща половин задна чистачка... Това до 2-те халби(Битоля и Нишава). До офиса ми(бул. България и бул. Гешов) нямаше кола без счупен прозорец, някои и по 2. Всички побити...
Надявам се 56-цата да е оцеляла, защото е извън града засега.

Lyubo
08-07-2014, 19:43
Доколкото разбрах, има и загинал човек в Борисовата градина - паднало дърво.

Да има 1 загинал, а двама са ги измъкнали живи от кола върху която е паднало дърво.

Orm
08-07-2014, 19:48
http://pdr-bg.com/izchisli-tsena/
Дано ви е от полза , между другото , някой колега от Пловдив дали има впечатления от тези момюета?

Zlobich
08-07-2014, 19:52
По моята алфа има две леки вдлъбнатини на прединия капак,но на брат ми пежото е съсипано,цялото е намачкано и счупен преден прозорец.

Ladjov
08-07-2014, 19:56
Аз имах късмет . Тъкмо прибрах алфата в гаража и се почна .
Пред офиса една топола падна върху съседния блок .
И от общината са много големи пичове . Дойдоха за 2 часа 10 човека да го гледат и никой не почна да го реже .

gboiaj
08-07-2014, 20:01
жалко за човека, иначе - преден , заден капак и таван :frown:

ecotronic
08-07-2014, 20:04
Сега в новините подробно и обстоятелствено обясняват, какви са щетите.

А къде бяха новинарите, синоптиците, гражданска защита и всичките му там службици, когато стана ясно че облакът дошъл от запад, минал през Сливница............и вероятно не се е движел със скоростта на светлината.

Можеше поне да опитат да предупредят хората.

За какво са тия сирени на които им правят периодично тренировъчни проверки на изправността?

Май само за минутата мълчание на 2 - ри юни.

injekciona
08-07-2014, 20:05
http://pdr-bg.com/izchisli-tsena/
Дано ви е от полза , между другото , някой колега от Пловдив дали има впечатления от тези момюета?

До колкото знам и зад Хотел Плиска изправят с вакум, някой да има впечатления?

Кайо
08-07-2014, 20:12
Ужас,толкова начукани коли,изпотрошени джамци,стопове,варове.....не съм виждал,цялата Овча Купел е стъкла......

---------- Post added at 20:12 ---------- Previous post was at 20:07 ----------

Да,сега четох из нета,има добри отзиви......

Ранобудниче
08-07-2014, 20:14
Прибирах се от офиса малко под 2 часа (12-13км). Зверски задръствания, няколко катастрофи и отклонен бул. България при НДК - изпомпваха океан под моста. В цяла София има потрошени коли, маса светофари изкъртени, а 90 % от останалите или не работят, или на жълта мигаща.

ecotronic
08-07-2014, 20:19
А аз се прибирах от работа с колелото, но дори и то пострада, защото се спука гума от счупените по тротоарите стъкла.

m__to
08-07-2014, 20:20
Дружба-Люлин 3 часа и половина. Най-силната градушка ме удари пред The Mall. Цялата е на канче. Капак таван врати колонки калници........застрахователя ще плаче утре

Orm
08-07-2014, 20:21

Тези дават калкулатор и горе долу цената за моята (смятах за вдлъбнатини колкото 20ст и максимален брой) за преден, заден капак и таван около 200лв , което е супер..... само че май ще изчакам до септември месец...........

Кайо
08-07-2014, 20:40

А къде бяха новинарите, синоптиците, гражданска защита и всичките му там службици, когато стана ясно че облакът дошъл от запад, минал през Сливница............и вероятно не се е движел със скоростта на светлината.

За какво са тия сирени на които им правят периодично тренировъчни проверки на изправността?

Ми сега тия хранитутници от да платят колите .......то и некви ракети има за градушките ама немали пари......

injekciona
08-07-2014, 20:51
Тези дават калкулатор и горе долу цената за моята (смятах за вдлъбнатини колкото 20ст и максимален брой) за преден, заден капак и таван около 200лв , което е супер..... само че май ще изчакам до септември месец...........

На тези в Пловдив и аз им гледах калкулатора и ми звучи прекалено евтино. Преди 10-тина години на баща ми Tipo-то пострада доста от градушка и до колкото си спомням за изправяне на таван и преден капак с вакум му бяха обявили около 500лв. А и не съм сигурен до колко добре стават нещата с вакума, доколто знам не могат да изправят всяка длъбнатина на 100% и на края пак трябва китосване. При мен лошото е, че нямам прав детайл. Предния капак и тавана със по 10+ точки, по багажника има 5-6 и на всички други панели средно по 2-3. Май на цялостно пребоядисване отиват нещата...

Ранобудниче
08-07-2014, 20:54
Ха сега да познаете дали успявам да се свържа със застрахователната си компания..

Кайо
08-07-2014, 20:56
Ха сега да познаете дали успявам да се свържа със застрахователната си компания..

Трудно......

Ранобудниче
08-07-2014, 20:59
Трудно......

Никак.
Сякаш слушалката е оставена отворена.

firedragon
08-07-2014, 21:02
И аз съм тоталка,само вратите и калниците отляво са здрави,всичко друго е на точки :guillotine:

ecotronic
08-07-2014, 21:02
Който има застраховка да си търси правата о-време, че нали се сещате сега, колко застрахователи ще "фалират"

Ранобудниче
08-07-2014, 21:04
И аз съм тоталка,само вратите и калниците отляво са здрави,всичко друго е на точки :guillotine:

Мдам.. Същата калинка като моята.

dilian alfa gtv
08-07-2014, 21:06
Тази година големи аномалий.
При нас когато мина градушка потроши бившата ми 159-ката,взе а приятел и като я видях ми прилоша.
Преден и заден прозорец,всички ламарини включително колонки,калници,врати.Писаха цялостно пребоядисване и стъклата.Фиата ми се размина само с ламарини защото беше под едно дърво.
Искренно ви съчуствам,дано имате застраховки,но дори и да е така изобщо не е приятно....:boxed:

alex052
08-07-2014, 21:06
Да се разпиша в "клуба на пострадалите от градушка 08.07.2014".........тоталка.Няма здрав панел.Дясната страна е особенно зле, преден прозорец счупен на 10 места/ напукан/.И аз не успях да се свържа със застрахователя, утре съм на щети рано сутринта.

ivopetrov_1982
08-07-2014, 21:10
сега ще се разбере дали са плащачи нашите застрахователи:boxed::boxed:

digitalundgrd
08-07-2014, 21:12
2 коли - 2 тоталки... Господ да ги убие тия хамериканци с техния HAARP

Ранобудниче
08-07-2014, 21:15
2 коли - 2 тоталки... Господ да ги убие тия хамериканци с техния HAARP

Сигурна бях, че и дотам ще стигнем :)

Успя да ме разсмееш на фона на цялата кочина.

ivopetrov_1982
08-07-2014, 21:22
има ли хора които утре ще движат към армеец?

wazmo
08-07-2014, 21:25

Аз отивам в Армеец. Спукано стъкло и цялата начукана

ivopetrov_1982
08-07-2014, 21:31
[QUOTE=wazmo;1341361]Аз отивам в Армеец. Спукано стъкло и цялата начукана[/QUOT
ще се видим значи:pimp:

thecleaner
08-07-2014, 21:34

Представи си утре какво ще е на Армеец и по-другите компании :band: То по-добре някой да питаможе ли в други офиси извън София да се заведе щета, защото ще са номерчета, ще е задръстване, ще има бой, разправии и все такива веселби

Ранобудниче
08-07-2014, 21:36
И аз при тях.
Вероятно в нещото, наречено "обедна почивка".

ivopetrov_1982
08-07-2014, 21:43
Представи си утре какво ще е на Армеец и по-другите компании :band: То по-добре някой да питаможе ли в други офиси извън София да се заведе щета, защото ще са номерчета, ще е задръстване, ще има бой, разправии и все такива веселби

то е ясно че ще е лудница но нямам друг вариянт:tooth: искам да влезне колкото се може по бързо в сервиз щото и мене работа ме гони:shock:а във вторник сутринта трябваше да пътувам:-|

thecleaner
08-07-2014, 21:51
Напукано предно стъкло с основни удари на 3 места, побит покрив, побит преден капак, като на едно място е изкъртило боя, кит и е стигнало до някаква подложка и липсваща половин задна чистачка... Това до 2-те халби(Битоля и Нишава). До офиса ми(бул. България и бул. Гешов) нямаше кола без счупен прозорец, някои и по 2. Всички побити...
Надявам се 56-цата да е оцеляла, защото е извън града засега.

Десния ти калник на 56цата е в отлично здраве само да вметна, даже не го и наваля :tooth:

И другарки и другари, до седмица очаквам Токича да смени питането, от 159 1.8 турбо на какво 4C да си купя :gas:

Кайо
08-07-2014, 21:55
Десния ти калник на 56цата е в отлично здраве само да вметна, даже не го и наваля :tooth:

И другарки и другари, до седмица очаквам Токича да смени питането, от 159 1.8 турбо на какво 4C да си купя :gas:

Правилният отговор е.....бронирано.:tooth:
Моргаджии,стъклари и бояджии са определено много напред....

ecotronic
08-07-2014, 21:57
Преди 12 години и 12 дни...............

http://www.segabg.com/article.php?work=print&issueid=534&sectionid=3&id=00003

pa4ito
08-07-2014, 22:00

Суперрско, аз четвъртък сутринта ще я доведа. И горещо се надявам там, извън София дето е в момента, да не е минало това чудо от днес... :please:

А между другото вече търся предно стъкло за 45-ца. Утре ще видиш какво шоу беше в центъра ... :boxed:

renyx
08-07-2014, 22:09
Служебната на открит паркинг - нищо , а Ариел горката под дърво и задното стъкло тоталка, страничното огледало и ламарини.:hmm:

nastybg
08-07-2014, 22:29
Тъй като е почти невъзможно свързването със застрахователи проверете по сайтовете, 100% са дали информация за действие. Моя застраховател е написал следното:
"НЕ Е НЕОБХОДИМО да регистрирате по телефона уврежданията от природното бедствие.
НЕ Е НЕОБХОДИМО да спазвате 3-дневния срок за регистриране на претенция, съгласно Общите условия по застраховки Каско. Срокът за регистрация на претенции се удължава до 31.07.2014 г.
НЕ Е НЕОБХОДИМО да представяте документ от хидро-метеорологична служба за доказване на настъпило събитие. "

Както и за стъкла е достатъчно снимков материал от собственика. Аз се разминах с 3-4 вдлъбнатини, така че ще изчакам до другата седмица, първо пострадалите тежко да минат през огледите.

ivan dimitrov
08-07-2014, 22:33
---

Bobiuzunov
08-07-2014, 22:35
Много гадно колеги,съчувствам ви.:-(

rubig
08-07-2014, 22:41
Между другото на Дигиталния челото му е като на предния капак на Купето му-разбираемо е че псуе по природа и вмешатели.И по нас има синки до де успеем да спасим поне стъклата на колите но за съжаление половината са тоталка

robygas
08-07-2014, 22:43
Ул."Нишава" - София:

TRENDi
08-07-2014, 22:46
Застрахователи и да фалират хех... Сега ще извадят голямата балтия :guillotine: като през 2002. 120 лв за 4 накълвани детайла на 155-цата. И не чаках, както обикновено 20 раб. дни, ами още на 7-ия ден бяха изчислили всичко. След възражение и разправии ми хвърлиха още 50 лв и това беше. От тогава не ползвам тази услуга. Съчувствам ви за пораженията.

Иначе този път, кварталите /северните/ смазани през 2002, ни се размина. 15-ина минути само град, но дребен.

RPWWD
08-07-2014, 23:00
Късметлия съм, че бях в прованса по работа, Алфата е като от магазина, Пунтото е със счупен стоп, лошото са счупените стъкла на тераси и стаи по къщята, ма те поне са застраховани, да ги видим Евроинс ;-)

HeBpo3a
08-07-2014, 23:08
Здравейте, 2007-ма ми накъдри първата Алфичка и Армеец ми писаха 11 детайла, но не било за цялостно боядисване и ми дадоха 960лв. както и да е сам си я боядисах и ми излезе 150 лв. Та искам да кажа на всички който утре ще са там да се заредят с търпение! На мен ми отне цял ден този оглед, като пред мен имаше около 50-60 автомобила. Днес се разминах само с преден капак и таван, но вече мога да кажа, че съм изтръпнал като се има в предвид, че Алфата ми беше с почти чисто нова боя! Искрено съчувствам на хората с по-лъскави екземпляри без каско, като мен! Господ ни наказва заради свинете в парламента! Да сме живи и здрави!!!

bager
09-07-2014, 00:13
Аз рано се зарадвах...
На 159-ката преден капак и таван са с вдлъбнатини.
Но на 156-цата капака и тавана самного по- грозна картинка. Направо ми е тъжно да я гледам.
И на двете има пълно каско и ми е много любопитно колко ще платят за ремонта?!?

п.п. Честно казано, аз на живо такава градушка не бях виждал! Както и между другото, не видях нито един полицай след това да се опитва да въведе ред някъде из задръстванията и хаоса.
Абсолютни паразити са нашите куки, това е!

Кайо
09-07-2014, 00:17
Аз рано се зарадвах...
На 159-ката преден капак и таван са с вдлъбнатини.
Но на 156-цата капака и тавана самного по- грозна картинка. Направо ми е тъжно да я гледам.
И на двете има пълно каско и ми е много любопитно колко ще платят за ремонта?!?

п.п. Честно казано, аз на живо такава градушка не бях виждал! Както и между другото, не видях нито един полицай след това да се опитва да въведе ред някъде из задръстванията и хаоса.
Абсолютни паразити са нашите куки, това е!

Тва не беше градушка.....некви скалявици фръчеха......

scarface
09-07-2014, 00:30
При мен от 10-на коли оцеляха стъклата само на две Капи,определено много здрави коли,ламарините са леж на всички коли,направо ще ги връщам на скрап какво да се прави.

Кайо
09-07-2014, 00:39
При мен от 10-на коли оцеляха стъклата само на две Капи,определено много здрави коли,ламарините са леж на всички коли,направо ще ги връщам на скрап какво да се прави.

Аз щеше за два джама ти звънкам,за 156 и 145.......

Бобби
09-07-2014, 00:48
Да Ви предупредя....дано да съм от полза!!!
Хубаво си разгледайте условията по застраховката....иде реч за срока на заявяване на щета след като е настъпила......ако имате опция, не се съгласявайте по експертна оценка......при тоя случай на градушка и буря, може да цакате застрахователите и за други щети дет не са описани при застраховката и са настъпили по други причини....:idea2:
Дано да не се правят застрахователите на интересни като друг път, и да искат документи от метарология , че на еди си коя дата е имало буря и градушка.....на повечето е заложено като условие...
Много Важно е...ако не ви устройва обезщетението....да не плачете там къде сте застрахован....а само да ги осведомите, че ще отнесете нещата към "Застрахователен надзор"....и ако се отнесат с пренабрежение....направо там се жалвайте....
И да кажа....няма страшно застрохователите да фалират....даже ще направят печалба, ама няма да я декларират.....:calc:

damyanov
09-07-2014, 00:51
За 20 минути на стамбоийски градушката окълва де що имаше листа и клони по дърветата..
Нищо че се бях скатал под едно от тях пораженията са преден и заден капак, таван, леви калници и врати.. За щастие няма поражения по стъкларията..

Кайо
09-07-2014, 00:55
Викам съдя ''Гражданска защита''.....демек МВР......идеи?

damyanov
09-07-2014, 01:00
Ба... съди арменския поп за градушката...

---------- Post added at 01:00 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

Да Ви предупредя....дано да съм от полза!!!
Хубаво си разгледайте условията по застраховката....иде реч за срока на заявяване на щета след като е настъпила......ако имате опция, не се съгласявайте по експертна оценка......при тоя случай на градушка и буря, може да цакате застрахователите и за други щети дет не са описани при застраховката и са настъпили по други причини....:idea2:
Дано да не се правят застрахователите на интересни като друг път, и да искат документи от метарология , че на еди си коя дата е имало буря и градушка.....на повечето е заложено като условие...
Много Важно е...ако не ви устройва обезщетението....да не плачете там къде сте застрахован....а само да ги осведомите, че ще отнесете нещата към "Застрахователен надзор"....и ако се отнесат с пренабрежение....направо там се жалвайте....
И да кажа....няма страшно застрохователите да фалират....даже ще направят печалба, ама няма да я декларират.....:calc:

КФН ще им накривят капата на застрахователите...
СРС и СГС са двата органа дето оправят застрахователите как си требе...

Кайо
09-07-2014, 01:03

Оти бре?
Они требе пускат сирени,и ракети за градушка требе имат.....ама немали пари,изяли са ги,изпили.......

Kuku
09-07-2014, 01:07
Аз едно не успявам да вдяна от как паднаха ледниците - защо се радвате, че са ви здрави стъклата, като това е дреболия на фона на таваните, капаците и калниците :)
Аз предпочитам всички стъкла да са леш, но да нямам ударени ламарини!

Бобби
09-07-2014, 01:13
Оти бре?
Они требе пускат сирени,и ракети за градушка требе имат.....ама немали пари,изяли са ги,изпили.......
Оти още преди две години....тез дето следяха градушките....излезе човека и каза по ТВ, че са му останали две ракети......а депотатите си купиха нови мерцедеси.....
Ай сега до къде опират нещата сами се сетете.....не ми се говори за политика.....ама българина е определено прост....в това число и аз....оти седим у тая държава и позволявам да ме ебават....:pimp:

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:12 ----------

Аз едно не успявам да вдяна от как паднаха ледниците - защо се радвате, че са ви здрави стъклата, като това е дреболия на фона на таваните, капаците и калниците :)
Оти си мислят, че е по евтино....

Кайо
09-07-2014, 01:15
Оти още преди две години....тез дето следяха градушките....излезе човека и каза по ТВ, че са му останали две ракети......а депотатите си купиха нови мерцедеси.....
Ай сега до къде опират нещата сами се сетете.....не ми се говори за политика.....ама българина е определено прост....в това число и аз....оти седим у тая държава и позволявам да ме ебават....:pimp:

Е да де,аз нещо друго ли викам?
Изпили са ги,без нас.:pimp:

---------- Post added at 01:15 ---------- Previous post was at 01:14 ----------

Цици,дреме ми за джамо.....сите джамци да се беа трошили,156-ци на части бол......

Бобби
09-07-2014, 01:16

Евала адвокате....то затова сме и на тоя хал....

Кайо
09-07-2014, 01:18
Евала адвокате....то затова сме и на тоя хал....

Бобка,не се яж с Данчо,наше момче е,просто е реалист.....

Бобби
09-07-2014, 01:27
Бобка,не се яж с Данчо,наше момче е,просто е реалист.....
Е па да де....живата реалност....аз с никой не се ям в тоя форум, само дет ме разбират повечето колеги погрешно!!!
п.п.....но смятам като е адвокат да прецени по нормално изказването ми...а не да реагира първично......за което винаги подтиквам тези с който споря и те избухват:)))

Кайо
09-07-2014, 01:30
Е па да де....живата реалност....аз с никой не се ям в тоя форум, само дет ме разбират повечето колеги погрешно!!!
п.п.....но смятам като е адвокат да прецени по нормално изказването ми...а не да реагира първично......за което винаги подтиквам тези с който споря и те избухват:)))

На моето изказване реагира бре...ае у Блатото.....:pimp:

RUNNING WILD
09-07-2014, 01:33
понеже бях на градината още от обяд и ми се размина,имаше градушка но 20 мин и с големина на грахчета нищо особено отскачаха си весело,жесток вятър,прибрах се в колата и изчаках,чуха се 2 гръма около 5 часа 2 поредни бързи резки според мене си бяха ракети точно за град не са гръмотевици на 100 процента,и как треснаха се отвори слънчева дупка,чак в 21.00 часа като се заприбирах разбрах какво се случва,обрули ми цветчета и ми строши 6 колчета с бобец и 20 царевици,един приятел кука ми разправя Румене тръгваме от стадиона В.Левски и друг път всеки а у секи свирка вика псува а са бате секи с наведена глава никой не бърза за никъде и си тръскаме през прозорците без да ги сваляме...аз вика имах ябълки в колата че спрех под едно дърво.

Бобби
09-07-2014, 01:35
На моето изказване реагира бре...ае у Блатото.....:pimp:
:)))...да не са те пратили да върнеш говедата...?:))....аре пребирам се......:pimp:

Кайо
09-07-2014, 01:36
:)))...да не са те пратили да върнеш говедата...?:))....аре пребирам се......:pimp:

Ти си стар вол,не си говедо.:tooth:

Бобби
09-07-2014, 01:44
Ти си стар вол,не си говедо.:tooth:
Искаш да кажеш...знае къде да пасе...:))

Кайо
09-07-2014, 01:51
Искаш да кажеш...знае къде да пасе...:))

.....;)

santo_traficante
09-07-2014, 07:32
Не се бутайте за оглед днес. Всички З.К. са със удължен срок за завеждане на щета. Който е с право на доверен сервиз да се възползва!

sasho_n2
09-07-2014, 09:18
По Алфата имам 4-5 вдлъбнатини на предния капак. По останалите детайли не испях да видя нещо по-фрапиращо. Ще се разправям със застрахователите - Армеец. Знаете ли какъв е срок да уведомя застрахователя по телефона - за огледа разбрах, че срока е удължен на 15 дни. И да посъветвате - имам опция за ремонт в доверен сервиз - да се възползвам ли или да си искам кеш?

За сметка на това, Ланчата е на решето цялата + преден джам на сол. Ще търся ново стъкло, а ламарините едва ли ще оправям, не си струва.

Alexanderbb
09-07-2014, 09:27

А ти нали се сещаш какво щеше да настане ако бяха казали след час върху София ще падне унищожителна градушка. Народа щеше да се избие по улиците много преди да завали.
Иначе на моите нищо им няма. Само едно подбито място върху багажника на 155, там където има кит

Mury
09-07-2014, 10:31
При нас в Красно село/Бели брези е било страшно.Понеже си бръмча сега със скутера,и колата беше пред болка,също и Ланчата,положението е трагично.Алфата няма здраво място по нея,два джама,мигач.Хубавото е,че имам заведена щета вече,другата седмица ще ходи на оглед и ще се прави в доверен сервиз с вакуум.

stefoo
09-07-2014, 10:44
При мен и двата алфонсо са непокътнати но пък фиестичката го отнесе и за тях даже

svetlastf
09-07-2014, 11:01
Да се разпиша и аз.
Вчера колата бе на Хайдушка поляна....
Резултата - цялата е в длъбнатини, нов внос от Бейрут....
Потрошени - предно стъкло, странично стъкло, решетките под предното стъкло, дръжката на бравата на задната врата и огледало.:guillotine:

ecotronic
09-07-2014, 11:03
А ти нали се сещаш какво щеше да настане ако бяха казали след час върху София ще падне унищожителна градушка. Народа щеше да се избие по улиците много преди да завали.
Иначе на моите нищо им няма. Само едно подбито място върху багажника на 155, там където има кит

Да допуснем, че си прав.
Тогава защо се подържат тези системи за оповестяване? Нали се сещаш, че и там отиват едни средства напразно. Няма ли да е по-добре тези средства да се дадат на службите за борба с градушките?

TheBlueOne
09-07-2014, 11:41
Да се присъединя към пострадалите; всички ламарини без лявата страна са като швейцарско сирене, изяли са толкова бой колкото ядоха бразилците снощи + пукнато предно стъкло и един счупен стоп. Гледах си "красавицата" вчера 30 мин като изпразнен х*й :guillotine:.
Да видим с това каско как ще се развият нещата, но мисля направо да паля към Видин за щета и да не се занимавам с цирка в милата ни столица в момента.

ecotronic
09-07-2014, 12:40
Камъните са падали косо с посока запад - изток. Това обяснява, защо има толкова счупени странични и относително вертикални стъкла на коли и сгради.

kaci73
09-07-2014, 15:30
Пораженията от вчера (Красно Село):
http://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2172web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2173web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2174web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2175web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2176web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2177web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2178web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2180web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2181web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2183web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2184web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2185web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2186web.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/After%20the%20storm%20in%20Sofia/DSC_2187web.jpg

Преди месец колата изглеждаше така:
http://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/1-3.jpghttp://i929.photobucket.com/albums/ad131/kaci73/LE/2-3.jpg

Кайо
09-07-2014, 15:49

А тая служба за чий чеп съществува,Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР?
Да взимат само заплати ли?

''Народа щеше да се избие по улиците много преди да завали. ''-ми тя и градушката можеше да убие човек,даже уби един.......

Не се заяждам,просто коментирам,в Овча Купел падаха ледени късове с големина на домат,юмрук,детцата са ваканция,играят навън......

ocean87
09-07-2014, 15:54
Автостъкла 0889 82 66 62 Деян

https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D 0%BB%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%97%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0/235136626671916

Mury
09-07-2014, 15:56
Пораженията от вчера (Красно Село):

Преди месец колата изглеждаше така:

Позната картинка,и моята изглежда по същия начин,ама сме от един квартал-нормално.....................Съжалявам колега за прекрасното Купе

Ранобудниче
09-07-2014, 15:58
[
Автостъкла 0889 82 66 62 Деян

https://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D 0%BB%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%97%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0/235136626671916

Има правила за реклама във форума!!!

Няма да трия (засега), само заради масовата нужда от тази услуга, но само някой да изреве от некоректно отношение.. :indian:

Mury
09-07-2014, 15:59
Отново снимка от Красно село,само че на причинителят :boxed::boxed::boxed: А аз се чудех защо ми изглежда така отчайващо колата !!!!!!!!!

ivan dimitrov
09-07-2014, 16:18
---

Кайо
09-07-2014, 16:58
Отново снимка от Красно село,само че на причинителят :boxed::boxed::boxed: А аз се чудех защо ми изглежда така отчайващо колата !!!!!!!!!

Те такива ме мъскаха.......

digitalundgrd
09-07-2014, 17:02
Пораженията от вчера (Красно Село)

Майкооо сърцето ми се къса :shock:

fiore
09-07-2014, 17:31
ужас!!! на предния капак на патрола има две леки вдлъбнатини. отиде ми визията на единственото право място:)))

иначе застрахователите ми са много точни и си заведоха всичко като щети по алфата. че и възлагателно писъмце за цялостно оправяне и боя дадоха.

mitaka_cs
09-07-2014, 18:30
На пунтото ми 75-ца и капака на клапаните се е изкривил,
а на съседа Жигулатора от 70 и някоя е само с леко крива москвичова антена.
Скоро започвам на инат проект: Пунтограле-ковани ламарини,
после и Жигулатор 16VT комби с отхапан антистатик
и лакиран препариран крокодил из интериора
за късмет:ghost:

Linkestis
09-07-2014, 18:39
https://www.youtube.com/watch?v=ZH0rdV4pOmc

https://www.youtube.com/watch?v=S5FZj8wOAWw

alfozo
09-07-2014, 18:44
Съчувствам ви колеги,знам какъв ужас е! Старата ми Алфа 146 черна ,през 2007–ма в Казанлък падна град средно колкото орех, пораженията бяха :
Накъдрени ламарини, десен мигач на фара счупен,задни стопове напукани :(
След 2 години не издържах на лошия дизайн,посъбрах кинти на бартер скочих в 156-ца и така..и така..
Фиата на жената все още има белези от тогава,така си остана до ден днешен но тя не се разделя с него.
Здраве да има колеги!!!

ocean87
09-07-2014, 18:51
Има правила за реклама във форума!!!

Няма да трия (засега), само заради масовата нужда от тази услуга, но само някой да изреве от некоректно отношение.. :indian:

ок Мерси много. Да точно за това пускам във форума , защото знам каква нужда имат хората от услугата в момента, всички са запалили да ходят по другите градове да си правят колите.

Бобби
09-07-2014, 18:51
Много страно е минала тая градушка.....на места няма поражения......на места си е Ебало майката......и разликата е 500м.....даже на Бъкстон до 6-то р-н МВР...на паркинг ме помолиха приятели да им огледам колите( защото не са в София,,,а са дочули за потопа).....една отт друга са паркирани на има няма 6 метра.....едната е очукана, а на другата и драскотина няма......:shock:
Обеснявам и аз по тел....те ми викат ти се ебаваш......а то самата истина...

dimitar_vd62
09-07-2014, 19:18
Много страно е минала тая градушка.....на места няма поражения......на места си е Ебало майката......и разликата е 500м.....даже на Бъкстон до 6-то р-н МВР...на паркинг ме помолиха приятели да им огледам колите( защото не са в София,,,а са дочули за потопа).....една отт друга са паркирани на има няма 6 метра.....едната е очукана, а на другата и драскотина няма......:shock:
Обеснявам и аз по тел....те ми викат ти се ебаваш......а то самата истина...

Веднъж ми се случи гледам от прозореца на кухнята дъжд, отивам на терасата на хола от другата страна на блока няма и помен от дъжд, има няма 10-12 метра.И друг път ми се е случвало да видя ясно изразена граница.

mitaka_cs
09-07-2014, 19:25
проекта е задействан:

Ранобудниче
09-07-2014, 20:55
ужас!!! на предния капак на патрола има две леки вдлъбнатини. отиде ми визията на единственото право място:)))

иначе застрахователите ми са много точни и си заведоха всичко като щети по алфата. че и възлагателно писъмце за цялостно оправяне и боя дадоха.

Цецо, върни постовете, които си изтрил.
Моля.
Когато преценя, ще ги измодерирам.

Alexanderbb
09-07-2014, 22:01
А тая служба за чий чеп съществува,Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР?
Да взимат само заплати ли?

''Народа щеше да се избие по улиците много преди да завали. ''-ми тя и градушката можеше да убие човек,даже уби един.......

Не се заяждам,просто коментирам,в Овча Купел падаха ледени късове с големина на домат,юмрук,детцата са ваканция,играят навън......

Не е до заяждане. Тези системи са си микс между замаскирани военни системи дето никой в Европа не е ползвал от 60 години и сигнализация по-скоро при големи промишлени аварии. Да се скъса язовир, да се повреди химически завод такива неща. Вчера никой не е очаквал градушка с такива размери, не можеш и да алармираш за земетресение. А за избиването по улицата имам предвид че всички щяха да хукнат да си крият колите, двама келеша ще се сбутат на входа на паркинга на мола и щеше да настане невъобразим хаос и жертвите щяха да са много повече.

mordohy
09-07-2014, 22:04
Аз съвсем подличко се измъкнах от София, тъкмо под носа на бурята и я гледах от магистралата.
Съжалявам за колите на колегите, но да сме живи и здрави. Тенекии се правят.

Кайо
09-07-2014, 22:42
Не е до заяждане. Тези системи са си микс между замаскирани военни системи дето никой в Европа не е ползвал от 60 години и сигнализация по-скоро при големи промишлени аварии. Да се скъса язовир, да се повреди химически завод такива неща. Вчера никой не е очаквал градушка с такива размери, не можеш и да алармираш за земетресение. А за избиването по улицата имам предвид че всички щяха да хукнат да си крият колите, двама келеша ще се сбутат на входа на паркинга на мола и щеше да настане невъобразим хаос и жертвите щяха да са много повече.

Да бе човек,разбирам що искаш да кажеш,ама виж страница назад има снимки,град колко топка за тенис,тва ако те делне у тиквето мое го цепне.
Градушката не знам дали някой я е чакал но се е знаело за приближаването и.....
Ако де,станало,добре,че нема жертви.

Furious 155
09-07-2014, 22:46
Да бе човек,разбирам що искаш да кажеш,ама виж страница назад има снимки,град колко топка за тенис,тва ако те делне у тиквето мое го цепне.
Градушката не знам дали някой я е чакал но се е знаело за приближаването и.....
Ако де,станало,добре,че нема жертви.

Минимум 20 минути преди да започнат да падат ледените късове, съм сигурен че на летището са виждали голямото черно петно на радара и те много добре знаят какво значи това...
И все пак какво от това? На кой да дадат знак(сигнал)?

Единствено противодействие е ракетите за борба с градушките, при наличие на такава опасност.
Естествено, както си коментирахме и с приятели, те винаги могат да намерят причина, за неупотребата на ракетите, над голямо населено място.

Кайо
09-07-2014, 22:50
Минимум 20 минути преди да започнат да падат ледените късове, съм сигурен че на летището са виждали голямото черно петно на радара и те много добре знаят какво значи това...
И все пак какво от това? На кой да дадат знак(сигнал)?

Единствено противодействие е ракетите за борба с градушките, при наличие на такава опасност.
Естествено, както си коментирахме и с приятели, те винаги могат да намерят причина, за неупотребата на ракетите, над голямо населено място.

.....те нямат ракети,не знам кои требе са тия те ама ракети от 2-3 години йок.

dimitar_vd62
09-07-2014, 22:56
С една подробност че ракетите за борба с градушките не разбиват вече образувал се лед, а когато има съмнение за образуване на град, предотвратяват неговото образуване в облака и го карат зорлем да се извали.Разпръскват сребърен йодит май, чиито кристали образуват по големи капки които са по тежки и се изваляват преди да се образува леден зародиш и да продължи да расте.Тъй че над София и околноста е трябвало вече зенитна артилерия.Това не че ги оправдава, трябвало е ракети много преди да стигне София, навремето май доста успешно се бореха с градушките ся се правят на интересни, вероятно поради липса на ракети и средства.Доколкото знам въпросния химикал се разпръсква успешно и със самолети ма тва беше когато имахме селско стопанска авиация.

Кайо
09-07-2014, 22:59
Баш де,а време е имало,средства нема.....изпили са ги без нас.....

digitalundgrd
09-07-2014, 22:59
Абе да бяха казали 30мин преди тва по уредбите/радио/тв :

Хора очакват се всеки момент интензивни превалявания с градушка, стойте на закрито. Колите можеше по един кашон/китеник/одеало да им метнем, не е казано всеки да се втурне да бяга с колата си. Просто да я покрие....

Много тъпо е тва мислене да се държи народа в информационно затъмнение, да не сме в северна корея ебаси...?!?!?!? Или както на времето с Чернобил колко ли радиация изядоха ората, докато им кажат че е имало авария!!!

Кайо
09-07-2014, 23:02

Хора очакват се всеки момент интензивни превалявания с градушка, стойте на закрито. Колите можеше по един кашон/китеник/одеало да им метнем, не е казано всеки да се втурне да бяга с колата си. Просто да я покрие....

Много тъпо е тва мислене да се държи народа в информационно затъмнение, да не сме в северна корея ебаси...?!?!?!? Или както на времето с Чернобил колко ли радиация изядоха ората, докато им кажат че е имало авария!!!

Дигиталник само си мислим,че не сме Северна Корея....даже они са по-напред,имат аеропланци,а ние даже влаци немаме.

ecotronic
09-07-2014, 23:05

+1000

Точно за това иде реч!

Все 200 - 300 или може би бая повече коли щяха да се спасят. Все е файда.

Накратко - след като не можеш ти да избавиш хората от бедата, поне направи опит да ги осведомиш. Така поне ще им дадеш шанс сами да се справят.

Кайо
09-07-2014, 23:11
+1000

Точно за това иде реч!

Все 200 - 300 или може би бая повече коли щяха да се спасят. Все е файда.

Накратко - след като не можеш ти да избавиш хората от бедата, поне направи опит да ги осведомиш. Така поне ще им дадеш шанс сами да се справят.

Иде реч,че на никой не му е през долоподписаният,а и най-вече на самият народ докато не се случи нещо подобно,после си седаме пак на дирниците.....''всяко чудо за три дни''.

dimitar_vd62
09-07-2014, 23:11
То и във Варна се е знаело за възможни последствия от порои и то не само в Аспарухово, ама нали, може да стане ама вероятноста е малка, почти нищожна...ама стана и загинаха хора.Сега в София, редно е да си вземат поука и да не отлагат превантивната подготовка за бедствия.

Кайо
09-07-2014, 23:16
То и във Варна се е знаело за възможни последствия от порои и то не само в Аспарухово, ама нали, може да стане ама вероятноста е малка, почти нищожна...ама стана и загинаха хора.Сега в София, редно е да си вземат поука и да не отлагат превантивната подготовка за бедствия.

Е точно,вижда се,че времето е бъгаво,валежи,наводнения,тия от Метереологията ,Гражданска защита ,други институции,инстанции и други субстанции,къв го клатят......:guillotine:

bager
10-07-2014, 00:23
Пичове, подхванахте разговора в посока, дето нещата няма как да станат!
Нищо не е толкова просто, колкото изглежда след като е станало.
Нямате си никаква представа кой следи, какво следи, на кого докладва и кой взима решение какво да направи!
Хайде един само да се пробва да разиграе схемата с известяването. По служби, фирми и лица и всичко това с времето, необходимо за реакция на всеки! Ще е интересно, наистина.
Това не е първия снеговалеж за годината(така или иначе изненадващ, независимо ноември ли е или януари).
Това е явление, което може и да не се повтори в близките 20 години! Не случайно и възрастните хора от региона казват, че не са виждали такова нещо!
Ако има начин самите застрахователи ще натиснат когото трябва, да предсказват и оповестяват подобни събития!
Но, ако едно оповестено и неслучило се явление докара повече щети, поради паника и хорска простотия, тогава кой ще е виновен?
Имам две повредени коли - и двете с каско. Имам два апартамента - и двата със застраховки. Даже и застраховка живот имам :) ! Та идеята ми е - аз съм направил каквото зависи от мен, другото е Божа работа! И ако някой си мисли , че всичко може да се предвиди и предотврати, то той е в голяма грешка!
Живи и здрави!

п.п.
А и ако толкова са ви (без)ценни колите просто правете това: :)
http://vbox7.com/play:b8c4dc92ba&start=26

Кайо
10-07-2014, 00:50
Багер,тъй е,но,винаги има но.
Наличието на служби е факт.
Виждало се е наближаването на бурята,факт.
Липсата на ракети е факт.
Наводненията във Варна са факт.
Лошото време за сезона е факт.
Смъртен случай е факт.
Много пострадали и потърсили медицинска помощ са факт.
.....но и информационното затъмнение по въпроса е факт.

Има и други факти,но е факт,че съм пиян......

Linkestis
10-07-2014, 00:58
Кайо,
факт е че Багерчето е тарикат
две коли,два апартамента..застраховка живот!
Тракторе..знае се кой какво следи,кога следи и защо следи.Не ни мисли за по малко умни от теб.
Мога да ти кажа че лично участвах в изнервянето на половината администация в България с 9 по Рихтер.Реакцията беше мигновена.
Нещата не са така както ти си мислиш,или както ти казват от телевизоро.
Всеки втори тъпанар дръпнал по-големичък кредит има застраховка живот.

Кайо
10-07-2014, 01:16
п.п.
А и ако толкова са ви (без)ценни колите просто правете това: :)
http://vbox7.com/play:b8c4dc92ba&start=26

Ми аз почти това направих.......

bager
10-07-2014, 01:23
Кайо,
факт е че Багерчето е тарикат
две коли,два апартамента..застраховка живот!
Тракторе..знае се кой какво следи,кога следи и защо следи.Не ни мисли за по малко умни от теб.
Мога да ти кажа че лично участвах в изнервянето на половината администация в България с 9 по Рихтер.Реакцията беше мигновена.
Нещата не са така както ти си мислиш,или както ти казват от телевизоро.
Всеки втори тъпанар дръпнал по-големичък кредит има застраховка живот.

Глупав ли си или се правиш на такъв? И понеже не вярвам да си, не мога да разбера защо вкарваш яко омраза в постовете си!?!
Просто разиграй схемата на известяване!
Покажи на всички какво е трябвало да се направи и от кого в конкретния ден от 15.00 часа до 17.00 часа.

п.п.

А, аз тарикат не съм :) . Даже ми се ще понякога да съм, ама не ми се отдава.
Но и не съм от ревливите мангали, на които всичко и всички са им виновни, само не и те!

Кайо
10-07-2014, 01:29
Багерче,аз поне ни рева,ни хейтя тук пишештите.
Никой не ми е крив и не мрънкам,квото-такова,станало е вече,но можеше да мине по-леко.
Тая градушка беше опасна за хората,зарежи ги колите и къщите,тия топки спокойно могат човек да убият.....

bager
10-07-2014, 01:35
Багерче,аз поне ни рева,ни хейтя тук пишештите.
Никой не ми е крив и не мрънкам,квото-такова,станало е вече,но можеше да мине по-леко.
Тая градушка беше опасна за хората,зарежи ги колите и къщите,тия топки спокойно могат човек да убият.....

Така е, човече, наистина е така! Това с мангалите беше казано като нагледен пример за безхаберие и безотговорност, допълнено с нахалство и чувство че всеки им е длъжен за нещо.
Просто пример!
Исках да кажа само, че понякога стават и такива работи и невинаги има виновен! Това е.

Кайо
10-07-2014, 03:24
„Агенцията „Борба с градушките" и РВД половин час преди бурята са локализирали облака, който се разви много бързо. Но надали е можело да се въздейства, този облак беше много мощен и може би Агенцията нямаше да можеше да се намеси ефективно, ако София попадаше в системата на градозащитата", поясни синоптикът. Той обясни, че столицата не е включена в тази система, тъй като са защитени селскостопанско значими области.

От Агенцията за борба с градушките обясниха за Нова ТВ, че системите им за наблюдение са отчели облака веднага след неговото зараждане към 16 ч. От Агенцията не въздействат в територията около София.......

„Имахме затруднение с финансирането, защото тази година е изключително силно градово активна", посочи Николов и допълни, че на днешното заседание на Министерския съвет ще се вземе решение за одобряване на още 1,2 млн. лева за допълване на необходимите резерви за защита........

---------- Post added at 03:24 ---------- Previous post was at 03:19 ----------

Прогнозите от Националният институт по метеорология и хидрология предвещават градушки и поройни дъждове през следващите 10 дни......

Агенцията за борба с градушките разполага с ракети за разбиване на градоносните облаци над нивите само за около седмица. Ракетите са привършили още в края на миналата седмица, а за да закърпи положението ведомството е взело ракети от фирма-производител с уговорката да ги плати по-късно.

В четвъртък Министерски съвет отпусна 2,5 млн. лв., с които ще се платят взетите в аванс ракети. Николов посочи, че служителите му пазят от градушки само една трета от обработваемата земеделска земя или около 17,3 млн. дка.......

Alexanderbb
10-07-2014, 08:24
„Агенцията „Борба с градушките" и РВД половин час преди бурята са локализирали облака, който се разви много бързо. Но надали е можело да се въздейства, този облак беше много мощен и може би Агенцията нямаше да можеше да се намеси ефективно, ако София попадаше в системата на градозащитата", поясни синоптикът. Той обясни, че столицата не е включена в тази система, тъй като са защитени селскостопанско значими области.

От Агенцията за борба с градушките обясниха за Нова ТВ, че системите им за наблюдение са отчели облака веднага след неговото зараждане към 16 ч. От Агенцията не въздействат в територията около София.......

„Имахме затруднение с финансирането, защото тази година е изключително силно градово активна", посочи Николов и допълни, че на днешното заседание на Министерския съвет ще се вземе решение за одобряване на още 1,2 млн. лева за допълване на необходимите резерви за защита........

---------- Post added at 03:24 ---------- Previous post was at 03:19 ----------

Прогнозите от Националният институт по метеорология и хидрология предвещават градушки и поройни дъждове през следващите 10 дни......

Агенцията за борба с градушките разполага с ракети за разбиване на градоносните облаци над нивите само за около седмица. Ракетите са привършили още в края на миналата седмица, а за да закърпи положението ведомството е взело ракети от фирма-производител с уговорката да ги плати по-късно.

В четвъртък Министерски съвет отпусна 2,5 млн. лв., с които ще се платят взетите в аванс ракети. Николов посочи, че служителите му пазят от градушки само една трета от обработваемата земеделска земя или около 17,3 млн. дка.......

Тук ако ми позволиш ще вметна една скоба.
Понеже малко или повече имам досег със земеделският бизнес ще кажа две неща. Първото е че над градовете никога не са изстрелвани ракети за град, те дефакто са контейнери с реактивен мотор за доставка на химически катализатор. А после ракетата пада на земята и повярвай ми не би искал да падне около теб. Второ за прословутото безпаричие и вайкане на земеделския бизнес как държавата не дава пари за ракети. Ами защо бе аланколу дебелите фермери всяка година броят стотици хиляди за нов джип, за ловна пушка, за екскурзия на жената за да има време за любовницата и през половината време се чудят как да извъртят някоя далавера с еврофондове а не вземат да отделят 2% сумите дето пръскат за ракети? Гарантирам ти че ще има пари за заря всеки ден

fiore
10-07-2014, 10:47
Каквото и да си говорим и да си чешем езиците, срещу природата не можеш да спечелиш.
Казват че въздушно движение знаели 2 часа по рано. Ако медиите бяха предупредили щяха да се скрият може би 1-2 000 коли максимум, но пък хората щяха да усетят някаква грижа.
Отново стигаме до това да се борим с последствията , а не с причините ида не се правят опити за намаляване на последствията.
Медиите предпочитат нагнетяване на напрежение и това е обяснимо за тях. Добрата новина не е новина и не продава!
Колкото и да гледаме в канчето на застрахователите, те всъщност н и продават спокойствие и сигурност.

Furious 155
10-07-2014, 11:00
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/07/09/2340371_kak_gradushkata_premina_nad_sofiia_video/?ref=cheteno24

Кайо
10-07-2014, 12:34
Тук ако ми позволиш ще вметна една скоба.
Понеже малко или повече имам досег със земеделският бизнес ще кажа две неща. Първото е че над градовете никога не са изстрелвани ракети за град, те дефакто са контейнери с реактивен мотор за доставка на химически катализатор. А после ракетата пада на земята и повярвай ми не би искал да падне около теб. Второ за прословутото безпаричие и вайкане на земеделския бизнес как държавата не дава пари за ракети. Ами защо бе аланколу дебелите фермери всяка година броят стотици хиляди за нов джип, за ловна пушка, за екскурзия на жената за да има време за любовницата и през половината време се чудят как да извъртят някоя далавера с еврофондове а не вземат да отделят 2% сумите дето пръскат за ракети? Гарантирам ти че ще има пари за заря всеки ден

Прав си Саше,ама първо,никой не казва ракети да се пускат над градовете,облаците с градушка не се образуват над самият град.
И второ тия дебелите земеделци кои са?;)

dimitar_vd62
10-07-2014, 12:48
Каквото и да си говорим и да си чешем езиците, срещу природата не можеш да спечелиш.
Казват че въздушно движение знаели 2 часа по рано. Ако медиите бяха предупредили щяха да се скрият може би 1-2 000 коли максимум, но пък хората щяха да усетят някаква грижа.
Отново стигаме до това да се борим с последствията , а не с причините ида не се правят опити за намаляване на последствията.
Медиите предпочитат нагнетяване на напрежение и това е обяснимо за тях. Добрата новина не е новина и не продава!
Колкото и да гледаме в канчето на застрахователите, те всъщност н и продават спокойствие и сигурност.

Ми така е, ако отбележат че е предотвратена градушка, никой няма се залепи за телевизора, но пък репортажите после събират голяма аудитория.В щатите в случай на опасност от торнадо съобщават по местните радиостанции дори, освен чрез специализираните си средства и непрекъснато информират за движението на торнадото.Факт е че унас нищо не работи - цитат"Има ли доказателства, че българското правителство съществува? Ако да, те едва ли са достатъчно убедителни. Показват го две скорошни бедствия: наводнението във Варна и градушката в София. От тях научихме следното: че Агенцията за борба с градушките няма противоградни ракети, а институцията, която трябва да реагира при бедствия, няма нищо от това, което би трябвало да има, за да може да помага на хората, преживели бедствие: ботуши, лопати, питейна вода, дезинфекциращи препарати, работни ръкавици, чували, четки, кофи. Ако пък ли има някаква част от всичко това, то няма право да го използва по собствена преценка. Нужно е разрешение на правителството. На онова същото, в чието съществуване основателно се съмняваме."Факт е че Аспарухово разчиташе на помощ от гражданите, в други страни освен техните граждански защити армията не чака да я подканят а се включва с полеви кухни и тежко инженерни машини.За тази ситуация сме си виновни ние, защото така ги научихме - гласуваме и след това седим и чакаме.Няма чакане, тия хора дето оглавяват и работят в държавните иституций трябва някак си да ги научим че данъкоплатеца е техен работодател и като такива ние трябва да се научим да им държим сметка как разходват парите ни.Иначе с това седене и чакане нищо да се случи.

bager
10-07-2014, 13:15
Като е толкова лесно, защо просто не копираме някоя такава работеща система за предизвестяване на градушки? Ами защото такава няма никъде!
И не сравнявайте градушката с американските урагани!
Нищо общо нямат!
Няма система в света, която да предскаже точно къде, кога и с каква сила ще се развие градушката. И всичко това във време, достатъчно за реакции като известяване, организиране и извършване на някакви действия.
Или всеки път като има по-големи облаци да се обаждат на телевизиите и радиата (които както сами отбелязахте въобще не драматизират) и гледай сеир?!? Всеки хуква да си "спасява" колата "по български" и се получават повече щети, отколкото ползи. И после за капак не пада градушка или е толкова дребна, че няма поразии от нея.
Тогава ще е голямото мрънкане, че видиш ли как безотговорно се поднасят такива апокалиптични предсказания за нещо дребно.
Ние банковата система ще си сринем само заради добре поднесени "новини", та няма да се избием по улиците докато си търсим дърво закрилник от градушката.
Че сме супер зле е ясно, ама хайде да не търсим под вола теле в този случай!

Кайо
10-07-2014, 13:17
Митак,нещо такова искам да кажа ама ти го пишеш научно.:))))))

Бобби
10-07-2014, 14:11
Вчера от Практикер си купих една шатра и я сложих у багажника, оти синоптиците дават още градушки....дано да успея да я сглобя за норматив......вчера тренирах....като отминат градушките ще си я ползувам на вилата:on_da_beach:

Кайо
10-07-2014, 14:13
Вчера от Практикер си купих една шатра и я сложих у багажника, оти синоптиците дават още градушки....дано да успея да я сглобя за норматив......вчера тренирах....като отминат градушките ще си я ползувам на вилата:on_da_beach:

Купи си и каска и предпазни кори......

fiore
10-07-2014, 14:44

по добре си тури персийски килим в багажника че бързо се разстила върху колата:))) Като отминат градушките ще може да си го ползваш в хола

Кайо
10-07-2014, 14:53
Идейно,тамън ше изпере килимо......

Ранобудниче
10-07-2014, 16:24
Цецо, върни постовете, които си изтрил.
Моля.
Когато преценя, ще ги измодерирам.

Все още чакам.

Mind_Control
10-07-2014, 16:52
по добре си тури персийски килим в багажника че бързо се разстила върху колата:))) Като отминат градушките ще може да си го ползваш в хола

Ама се смеехте на москвичите с китениците едно време, а? Ще ви дойде акъла в главата!

Orm
10-07-2014, 17:01
Ма трябват и трима души да държат шатрата , да не я отвее вятъра.....:spam:

renyx
10-07-2014, 18:19
Ако бяха оповестили публично , че наближава градушка в София щеше да стане ад и много повече щети.Вчера и днес пред Армеец в кв.Изгрев е отвратително за минаване , това щеше да е из цяла София.

dimitar_vd62
10-07-2014, 18:24
Като е толкова лесно, защо просто не копираме някоя такава работеща система за предизвестяване на градушки? Ами защото такава няма никъде!
И не сравнявайте градушката с американските урагани!
Нищо общо нямат!
Няма система в света, която да предскаже точно къде, кога и с каква сила ще се развие градушката. И всичко това във време, достатъчно за реакции като известяване, организиране и извършване на някакви действия.
Или всеки път като има по-големи облаци да се обаждат на телевизиите и радиата (които както сами отбелязахте въобще не драматизират) и гледай сеир?!? Всеки хуква да си "спасява" колата "по български" и се получават повече щети, отколкото ползи. И после за капак не пада градушка или е толкова дребна, че няма поразии от нея.
Тогава ще е голямото мрънкане, че видиш ли как безотговорно се поднасят такива апокалиптични предсказания за нещо дребно.
Ние банковата система ще си сринем само заради добре поднесени "новини", та няма да се избием по улиците докато си търсим дърво закрилник от градушката.
Че сме супер зле е ясно, ама хайде да не търсим под вола теле в този случай!

Оказва се че градоносните облаци са добре изучени.Но...си прав че ранното оповестяване не е за нашия манталитет.От документалните филми ми е направило впечатление че в страните където има ранно оповестяване от земетресения,цунами и торнада хората не се паникьосват и не хукват да си спасяват колите а главите.Може би всеки си застрахова имуществото или знаят че държавата ще помогне...не знам.И не се сърдят ака прогнозата не се сбъдне, може би разсъждават по друг начин.У нас съм сигурен
че ако има такава система и ако за щастие се размине бедствието ще е голямо приказване за подвеждане и т.н.Т.е. съответната служба те е предупредила за възможно бедствие пък ти имаш глава на раменете и разсъждавай какво ще правиш./принципно, нямам пред вид точно теб/.Те и земетресенията не се предсказват но при последното земетресение в Япония всички влакове стрели са спрели навреме, секунди преди труса.Явно има начин, поне някои щети да се ограничат.Ма там хората и в училище и на работа се инструктират периодично даже и тренировки имат.Значи според мене пред вид зачестилите природни бедствия в последните години трябва да се помисли в тази насока.Макар че като слушам новините в какво състояние ни е здравеопазването, не дай си боже нещо да стане и едно бинтче нямат да те превържат.Ами дават някакъв навес в който се съхранява зърно- надупчен на решето зърното подгизнало.Ама навесът е от соц време,покрива изгнил, стените олющени правени от кирпичени тухли.Ми като знаеш какъв труд си хвърлил вземи сложи едни поликарбонатни плоскости, поцинкована ламарина.Сигурно има начин големите земевладелци да направят нещо с общи усилия, да се подсигурят допълнително.Вината е комплексна и въобще не вярвам че в тая държава нещо ще влезе в някакви норми, както от страна на държавата така и от нас.

RPWWD
10-07-2014, 18:57
Ако бяха оповестили публично , че наближава градушка в София щеше да стане ад и много повече щети.Вчера и днес пред Армеец в кв.Изгрев е отвратително за минаване , това щеше да е из цяла София.

Напротив, нямаше да е толкова отвратително за минаване, щото повечето хоря щяха да успеят, я да си покрият паркираната кола с нещо, я да я приберат в гараж или подземен паркинг, я да си пуснат ролетните щори на прозорците, та да не останат кабриолет и т.н. Ясно е, че нямаше дя огрее всички, но щетите щяха да са ограничени. Не мисля, че щеше да има кой знае каква паника или пък масови задръствания и катастрофи, каквито предполагам имаш предвид.

Кайо
10-07-2014, 21:17
Въпреки,че не беше оповестено публично имаше и паника и инциденти.

Според вас кое е може да причини повече паника и инциденти,когато знаете,че се задава някаква опастност,в случая силна градушка или докато си шофирате спокойни започнат да се сипят камъни по вас?

ecotronic
10-07-2014, 21:20
Тия които са привърженици на анти-паниковата теория са гледали много хамерикански продукции за края на света.

Drag0
10-07-2014, 21:20
И моята е тоталка, всички ламарини + предно пукнато стъкло.
Полицията нямала да глобява 1 месец за стъкла ... така разбрах.
Кажете къде да търся стъкло- днес звънях в по-малко известна фирма за стъкла - заето разбира се , после във 4 фирми за авточасти и никой от тях не благоволи да си вдигне телефона ...:thumbdown:

P.S. Ако някой беше предупредил можеше да вържа един надуваем дюшек на покрива и ако не го беше издухал вятъра щеше поне тавана да опази ...

Djalev
10-07-2014, 21:55
Ей такива ''гюлета'' са разпорили фолиото :Suicide:

Кайо
10-07-2014, 21:59
Ей такива ''гюлета'' са разпорили фолиото :Suicide:

Чей бре,ти у София ли си или у градО-Благоевград?????

dimitar_vd62
10-07-2014, 22:06
И моята е тоталка, всички ламарини + предно пукнато стъкло.
Полицията нямала да глобява 1 месец за стъкла ... така разбрах.
Кажете къде да търся стъкло- днес звънях в по-малко известна фирма за стъкла - заето разбира се , после във 4 фирми за авточасти и никой от тях не благоволи да си вдигне телефона ...:thumbdown:

P.S. Ако някой беше предупредил можеше да вържа един надуваем дюшек на покрива и ако не го беше издухал вятъра щеше поне тавана да опази ...

Ми той тавана е най големия проблем, капаци, калници и стъкла се сменят.Мноу правилно прай човека, макар да не от тая градушка.http://vbox7.com/play:b8c4dc92ba

Djalev
10-07-2014, 22:21
Чей бре,ти у София ли си или у градО-Благоевград?????

И аз не знам напоследък къде съм 8-) , повече по столицата..

Кайо
10-07-2014, 22:29
И аз не знам напоследък къде съм 8-) , повече по столицата..

Еееее,па дай се видим....все пак,градски сме.:)

Djalev
10-07-2014, 22:40
Еееее,па дай се видим....все пак,градски сме.:)

Следя срещите на бул. България.. като стегна тупалката ще намина.

Кайо
10-07-2014, 22:52
Следя срещите на бул. България.. като стегна тупалката ще намина.

Окккк,то и аз трябва да оправям мойта,няма нищо общо с това,което беше снимал на паркинга до реката.......:(

old alfist
10-07-2014, 23:26
Може би звучи малко зловещо на фона на трагедията сполетяла част от столичаните, но има един много мъдър израз на хората от селата в Северозападна България във връзка със средствата за борба с градушките, известна с изтласкване на градоносните облаци към подходящи участъци :

Да бие Градът в градовете, за да растат на гражданките циците.

Бобби
11-07-2014, 00:11
Може би звучи малко зловещо на фона на трагедията сполетяла част от столичаните, но има един много мъдър израз на хората от селата в Северозападна България във връзка със средствата за борба с градушките, известна с изтласкване на градоносните облаци към подходящи участъци :

Да бие Градът в градовете, за да растат на гражданките циците.
Те отдавна селянките с големите цици дойдоха у градо..:big_wink:...та нема нужда..:spiteful:..сменете си фолклора

Ранобудниче
11-07-2014, 00:28
Те отдавна селянките с големите цици дойдоха у градо..:big_wink:...та нема нужда..:spiteful:..сменете си фолклора

Не го възприемам като оплакване.
И моля те, не ме принуждавай да те модерирам - този тип тематика си има място.
Цял трен.

ecotronic
11-07-2014, 01:05
След като вече доволно си поплакахме, предлагам да си избършем сълзите и сополите и да споделим малко занаятчийски практики от които биха се възползвали ентусиасти, решили сами да си пооправят щетите.

Професионалните способи са доволно ясни. При тях необходимостта от скъпоструващо оборудване обезсмисля дискусията.
Някой има ли впечатления/опит/ относно способи с лепене и изтегляне, вакуумни вентузи, и пр. по-леснодостъпни методики?

old alfist
11-07-2014, 01:06
Фолклорът си е фолклор, но си имаме традиции в управлението на градушките още от онова време - не случайно у нас се произвеждат ракети от този тип за целия регион на Балканския полуостров.
Тук е интересна дилемата, кое е по-добре - да бие град в градовете или по реколтата.

Кайо
11-07-2014, 01:20
След като вече доволно си поплакахме, предлагам да си избършем сълзите и сополите и да споделим малко занаятчийски практики от които биха се възползвали ентусиасти, решили сами да си пооправят щетите.

Професионалните способи са доволно ясни. При тях необходимостта от скъпоструващо оборудване обезсмисля дискусията.
Някой има ли впечатления/опит/ относно способи с лепене и изтегляне, вакуумни вентузи, и пр. по-леснодостъпни методики?

Има разни китове из нета и инструкции,но аз не бих се учил върху моята,предпочитам да си платя.....

ecotronic
11-07-2014, 01:20
Фолклорът си е фолклор, но си имаме традиции в управлението на градушките още от онова време - не случайно у нас се произвеждат ракети от този тип за целия регион на Балканския полуостров.
Тук е интересна дилемата, кое е по-добре - да бие град в градовете или по реколтата.

Ако трябва да избирам едно от двете, ще избера първото.
Смятам обаче, че човешката цивилизация вече е достигнала стадий на развитие, който и позволява да се противопостави успешно и на двете.
И тук трябва да се замислим, защо у нас това не се прилага.

Естествено, че нещата опират най-вече до пари.

Но ако някой каже на един пострадал от градушка собственик на автомобил, да даде по 10 лв. (или колкото трябва, но сумата ще е далеч по-малка от разходите, които ще направим сега) годишно, и срещу това му се гарантира в голяма степен това, че бедствието няма да го сполети отново..............Мисля, че всеки (или поне този, който се е парил) ще даде.

Да си припомним само, че по всякакъв повод ни тупат джобовете. А това е нещо смислено. Само трябва воля и организация за да стане факт.

old alfist
11-07-2014, 01:26
Ако трябва да избирам едно от двете, ще избера първото.
Смятам обаче, че човешката цивилизация вече е достигнала стадий на развитие, който и позволява да се противопостави успешно и на двете.
И тук трябва да се замислим, защо у нас това не се прилага.

Естествено, че нещата опират най-вече до пари.

Но ако някой каже на един пострадал от градушка собственик на автомобил, да даде по 10 лв. (или колкото трябва, но сумата ще е далеч по-малка от разходите, които ще направим сега) годишно, и срещу това му се гарантира в голяма степен това, че бедствието няма да го сполети отново..............Мисля, че всеки (или поне този, който се е парил) ще даде.

Да си припомним само, че по всякакъв повод ни тупат джобовете. А това е нещо смислено. Само трябва воля и организация за да стане факт.

Така е - за съжаление всичко опира до парите и по-точно тяхното разпределяне, от което страдаме всички ние, всеки по различен начин.

ecotronic
11-07-2014, 01:40
Има разни китове из нета и инструкции,но аз не бих се учил върху моята,предпочитам да си платя.....

Напълно те разбирам и не се съмнявам, че си взел правилното за себе си решение.

Аз обаче, моят кораб съм го купил преди 3 години за 4К лв. В момента такива (с неочукани ламарини) вървят по 2 - 3К. Оправянето на пораженията ще ми костват да речем половината от стойността на колата, която така или иначе ще търкалям още максимум 2 години.
Поради това предпочитам да не правя тази инвестиция сега.
Освен това, слава на обстоятелствата пораженията при мен са относително малки.
Поради това си мисля да ги пооправя, ако мога и толкова.

Кайо
11-07-2014, 02:32
Напълно те разбирам и не се съмнявам, че си взел правилното за себе си решение.

Аз обаче, моят кораб съм го купил преди 3 години за 4К лв. В момента такива (с неочукани ламарини) вървят по 2 - 3К. Оправянето на пораженията ще ми костват да речем половината от стойността на колата, която така или иначе ще търкалям още максимум 2 години.
Поради това предпочитам да не правя тази инвестиция сега.
Освен това, слава на обстоятелствата пораженията при мен са относително малки.
Поради това си мисля да ги пооправя, ако мога и толкова.

Търси в нета dent repair tools,има скъпи,но има и евтини комплекти,пък ако се справиш добре с твоята мога да се запиша при теб.;)

ecotronic
11-07-2014, 02:53
Предишната ми кола с голям мерак ходих до Италия да си я купя. След много перипетии я докарах тук, регистрирах, пастирах - всичко беше просто перфектно. За пръв път отидох с нея на работа................и в същия ден падна онази люта градушка през 2002 - ра. и я направи на г*з.....

Да си имам и късмета :)

Кайо
11-07-2014, 06:45
Напълно те разбирам,и аз тая с много мерак я взех,години за такава мрънках......сега като я погледна ми се реве......
Живи и здрави,ще я оправя.

ivopetrov_1982
11-07-2014, 08:45
ремонта на моята ще излезе към 2500 + - някой лев:tequilla: но ми е най интересно да видя оценката от каското за която се съмнявам че ще надхвърли и 50% от тази сума:duel:

Mury
11-07-2014, 10:25
ремонта на моята ще излезе към 2500 + - някой лев:tequilla: но ми е най интересно да видя оценката от каското за която се съмнявам че ще надхвърли и 50% от тази сума:duel:

Кво те интересува,нали си има доверени сервизи за тая работа........................щом твойта е 2500+,начи мойта отива над 3000 бона щета,а бе тея да не пишат тотал накрая.Решил съм да се боря за нов преден капак,двата джама са ясни.:duel::duel::duel::duel:

П.С.Инфо от сутринта,масово шибаните застрахователи пишели на смазани детайли 2-ка ремонт,ако си ззтраете после ще страдате,задължително минимум 3-ка,ако не и подмяна.

P.S.Давайте да купуваме един кит,аз съм навит да пробвам на Ланчата,и тя е на манерка,ама няма каско

http://www.aliexpress.com/item/PDR-Slide-Hammer-Paintless-Dent-Repair-tools-PDR-Puller-PDR-glue-Tabs/1844140636.html Ето го,дори и да има мито няма да излезне повече от 150 лв,5 човека по 30 кинта ис ме в джаза.

sasho_n2
11-07-2014, 10:29
Какво означава 2-ка и какво 3-ка?

Mury
11-07-2014, 10:39
Какво означава 2-ка и какво 3-ка?

Степен на ремонт,2-ка е среден,3-ка е най тежкия,като за двойка обикновено дават смешни пари............:spoko::spoko:

ivopetrov_1982
11-07-2014, 10:56
при мен капак и таван са 3-ка леви врати и десни врати 2-ка джама не го слагам:lupe:

ecotronic
11-07-2014, 11:40
..........

P.S.Давайте да купуваме един кит,аз съм навит да пробвам на Ланчата,и тя е на манерка,ама няма каско

http://www.aliexpress.com/item/PDR-Slide-Hammer-Paintless-Dent-Repair-tools-PDR-Puller-PDR-glue-Tabs/1844140636.html Ето го,дори и да има мито няма да излезне повече от 150 лв,5 човека по 30 кинта ис ме в джаза.

Онази лампа е важна за качеството на манипулацията. Пък качествените такива май са си цифра. Иначе приветствам идеята ти и съм готов да се включа.

dimitar_vd62
11-07-2014, 12:16
Май и други работи ще ви трябват.http://www.youtube.com/watch?v=-lojFMN-NjA

ecotronic
11-07-2014, 12:35
Обратният чук ми се струва като инструмент за хора с повече опит.
За начинаещи сякаш клещите за изтегляне са по-подходящи, защото усилието може да се регулира по-прецизно.

http://www.dentcrafttools.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/135x135/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/1/1159_1.jpg

dimitar_vd62
11-07-2014, 17:31
На един приятел преди време му оправих вратата и предния капак със вакуум за стъкла.При него беше вдлъбнато с големината на чиния.Получи се но открих че ако вдлъбнатината е с равномерен овален ръб се случва лесно, но може да се наложи да се повтори като вакуума се отмества от центъра към периферията.Ако обаче вдлъбнатината не е хубав овал а има леко заоблено пречупване като хорда на окръжност то вакуума не се слага в центъра а се измества към "хордата" и си прилага сила като да се опиташ с лост да повдигнеш нещо.Не нагоре, а нагоре и към хордата.Ако обаче се получил ръб на "хордата" , като сгъвка на лист, без причукване в последствие не става.За по малки вдлъбнатини от 12-15 см диаметър не става.Иначе хваща толкова здраво че може да отместиш колата.Тоа капут още има да ме черпи бира, са се сетих и май ще ида да му възстановя вдлъбнатините.

m__to
12-07-2014, 19:30
Минах на оглед днес. Задна дясна врата и 2-те брони само са здрави :boxed: Ще видим колко пари ще изплатят.

AttilaSL
13-07-2014, 14:38
Колеги,оставил съм си старата 156-ца за части качена на трупчета в сервиза на един приятел в Сливен,но тъй като не съм в БГ не ми върши работа и обмислям да оставя за скраб.Мисълта ми е че ламарините и са здрави без ръжди(карана е в Англия) и който иска може да дойде и да си свали каквото му трябва.Но това ще може да стане след 25-ти август когато се прибирам.
Поздрави !

digitalundgrd
14-07-2014, 08:28
Само да ви попитам какви са ви наблюденията относно цените на автостъклата? В 9 сутринта деня след градушката обявената цена ми беше 225лв с монтаж. В петък вече цената беше 300+лв. Днес може и 400 да удари, ако се обадя?!

И още един въпрос - каква е разликата в стъкло за кола със сензор за дъжд и за такава без?

ecotronic
14-07-2014, 10:59
Само да ви попитам какви са ви наблюденията относно цените на автостъклата? В 9 сутринта деня след градушката обявената цена ми беше 225лв с монтаж. В петък вече цената беше 300+лв. Днес може и 400 да удари, ако се обадя?!

И още един въпрос - каква е разликата в стъкло за кола със сензор за дъжд и за такава без?

Пазарна икономика.........

Иначе за стъклото за кола с или без сензор за дъжд не би трябвало да има разлика, освен ако стъклото има боядисани участъци по периферията. Тогава в участъка пред сензора то трябва да е прозрачно.

KLM
16-07-2014, 08:16
Чудя се кой е най-добрия начин за ремонт на пострадалите от градушката коли? Чувам тук там за някакви способи за изтегляне, други казват, че каквото и да се прави, без боядисване няма да стане. Друг въпрос, който е интересен е дали застрахователите ще платят такъв ремонт.Мойте и двете коли са в трагично състояние и се чудя откъде да ги започвам. Дайте да си бъдем полезни с информация!

ecotronic
16-07-2014, 10:50
Аз мисля, че тези способи с изтегляне в "домашни" условия са оправдани при относително малко поражения, защото след това ще е доста по-добре, но винаги ще си личи. Ако искаш колата да изглежда не по-зле отпреди градушката - способът е изправяне, китване и цялостно или качествено направено частично боядисване.

dimitar_vd62
16-07-2014, 11:42
Ми ако са много нахапани ламарините не знам дали не е по добре да се заменят.Поне втора употреба има бол.Само тавана и колонките са проблемни.

Кайо
17-07-2014, 20:12
Вчера у Градо думах с един познат,занимава се с тенекии и боядисване,та той беше 5-6 гоини бояджия у Швейцария,та той вика,че с вакумми,обратни чукове и тем подобни и некви железца в Швейцария колите ги правели кът нови..........

Bobi_33
17-07-2014, 23:40
Вчера у Градо думах с един познат,занимава се с тенекии и боядисване,та той беше 5-6 гоини бояджия у Швейцария,та той вика,че с вакумми,обратни чукове и тем подобни и некви железца в Швейцария колите ги правели кът нови..........

Естествено, че може и става добре. То по принцип това си е занаят, и акто във всеки занаят, има можещи и неможещи. А винаги неможещите ще казват, че не може, за да не показват, че те не могат. Стават си нещата, стига да не е прекалено крива ламарината.

Кайо
17-07-2014, 23:45
Естествено, че може и става добре. То по принцип това си е занаят, и акто във всеки занаят, има можещи и неможещи. А винаги неможещите ще казват, че не може, за да не показват, че те не могат. Стават си нещата, стига да не е прекалено крива ламарината.

Ми той гледа моята и каза,че е виждал бая по-очукани от нея дето са ставали лъскачки....

Bobi_33
17-07-2014, 23:48
Ми той гледа моята и каза,че е виждал бая по-очукани от нея дето са ставали лъскачки....

Аз твоята не я видях как изглежда, но и аз гледах една кола преди няколко години, как и върнаха ламарините обратно. Стига да няма нацепена боя, ако са добри, ще я оправят. Методът доказано работи.

Кайо
17-07-2014, 23:57
Нацепена боя немам и по-дълбочки са на покрива но не много....бе кът топче за гол мяза.....даже се чудя дали тъй да не я оставя,по-аеродинамична е.:)))))))

Тва майтап за оставянето.;)

sasho_n2
18-07-2014, 08:45
И аз минах на оглед вчера - резултата 8 детайла за ремонт. Интересно беше, че за да две драскотини ми казаха, че трябва да си заведа отделна щета, защото не били от градушката. Та ще трябва отново да ходя. И всички, които са с каско, напомням, че трябва да си платите всички оставащи вноски, за да се възползвате от изплащане на пари или даване на възлагателно писмо.
Сега остава дилемата в кой сервиз да се прави....:book:. Между другото, питах вчера в Дженеръс ауто и там записваха за ремонт в началото на Януари :stretcher:

Furious 155
18-07-2014, 18:02
Нацепена боя немам и по-дълбочки са на покрива но не много....бе кът топче за гол мяза.....даже се чудя дали тъй да не я оставя,по-аеродинамична е.:)))))))

Тва майтап за оставянето.;)
Аз лично доста се позамисих, дали с едно гумено чукче да не си я направя цялата така. Поне да е равномерно и навсякъде. :)

Guzzi
18-07-2014, 20:56

Какъв убав повод да се разходиш до Швейцария

dimitar_vd62
18-07-2014, 21:00
Не го бъзикай он му се реве чак не мое са напие.

reloading
18-07-2014, 21:04
Някой ползвал ли е такова?

http://olx.bg/remont-na-scheti-ot-gradushka-i-vdlbnatini-bez-boyadisvane-pdr-i44219545

Кайо
18-07-2014, 22:45
Какъв убав повод да се разходиш до Швейцария

....-дааамммм,знам и как се ориентирам,че съм стигнал.
Значи,га кравите станат по-арни от жените,значи си влезнал у Швейцария.:choice:

---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:37 ----------

Някой ползвал ли е такова?

http://olx.bg/remont-na-scheti-ot-gradushka-i-vdlbnatini-bez-boyadisvane-pdr-i44219545

Не,ама за туй думаме.....

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

Аз лично доста се позамисих, дали с едно гумено чукче да не си я направя цялата така. Поне да е равномерно и навсякъде. :)

Давай,действай,ако ми ареса и аз след теб.:)))))

Кайо
19-07-2014, 13:53
Оуууупппппп.....стъклата са взети,по-късно отиваме да ги слагаме.:choice:

Mury
19-07-2014, 22:19
Offfff аз понеделник ше ходя на оглед,да видим какво ще пишат.......................:dyrvo_v_kenefa::dyrvo _v_kenefa::dyrvo_v_kenefa:

Кайо
19-07-2014, 22:35
Споко бе Мъро.....квото-такова,аз вече почти претръпнах.
Имам рецепта,мноу помага,увеличаваш пиенето.......:roll2:
Наздраве!!!!

renyx
20-07-2014, 09:37
При нас само една врата не е засегната.:heavy_cry:Мисля да се ориентирам към някоя с гръмнал двг. , но за сега ще видя колко ще дадът застрахователите.

ShoxXx
20-07-2014, 21:22
Как така "ще видим какво ще пишат"? Пише се всичко и точка по въпроса.

Ранобудниче
20-07-2014, 21:28
Аз вчера бях в Армеец.
Младежът, който оглеждаше повредите по Глезана, описа повече, отколкото бях видяла.
Впечатляваща работа.

Кайо
20-07-2014, 23:27
Вече съм с чистак ново челно стъкло Pilkington,старото имаше бая деруги,точици от камъчета и т.н.т. дет и без това ме дразнеха вечер и при силно слънце насреща,са все едо бях сляп и прогледнах.

Zlobich
21-07-2014, 08:24
Браво за избора,около мен всичко наслага китайчета,а разликата в цената е до 50лв.

Калифорния е прекрасно място за живеене ... ако си портокал.

Кайо
21-07-2014, 11:50
Браво за избора,около мен всичко наслага китайчета,а разликата в цената е до 50лв.

Ми те китайчетата по-скъпи в момента на бая места,за челно китайче терат 160-180 лева за 145-ца, Pilkington намерихме за 149 лева.

Кожодери,спекуланти,извейняци,влациииииии.......

Mury
21-07-2014, 13:03
Доволен съм от огледа,всичко като детайли е 2-ки и 3-ки,преден капак подмяна,мигачи подмяна..............всичко си писа пича,беше много готин,а и му хареса Алфата.......................:bravo::bravo::bravo: :bravo:

П.С.Търся преден капак,няма значение цвета,само да е здрав

Zlobich
21-07-2014, 15:04
Брат ми за единици му платиха 1250лв за пежото.

dilian alfa gtv
21-07-2014, 22:18
Брат ми за единици му платиха 1250лв за пежото.

Подобни коли ги вземат вече на килограм за скрап....!!!
Това е цената която обявява моргата,като бонус може да получите безплатен транспорт,в смисъм да дойдат да си я вземат сами в рамките на града,без да търсите и плащате вие транспорт.

Zlobich
21-07-2014, 22:33
Е да за някоя скрап може и да се замисля да в дам за тази цена.

Orm
21-07-2014, 22:56
Айде утре пак http://www.vesti.bg/bulgaria/stolichna-obshtina-i-mvr-vnimavajte-s-vremeto-utre-6017898

Zlobich
21-07-2014, 23:05
Затова като се прибрах преди малко се пляснах под джанката,белким,ако почнат пак да падат пъпеши дини и производните им поне стъклите да остант здрави.

Mury
22-07-2014, 10:57
Тя мойта няма на къде повече :wow::wow::wow:

Кайо
22-07-2014, 11:58
Скрих ГТА-то.....поне да запазя нови жамци.

Zlobich
22-07-2014, 12:22
А така.

Кайо
22-07-2014, 12:33
Ми....тя и без тва е канче,поне жамци да опазя,нема пак 15 дена жамци терам....

Zlobich
22-07-2014, 12:45
Ти в кой квартал беше? Покрай мойта имаше доста начукани,но моята има две три леки вдлъбнатини.

Кайо
22-07-2014, 13:03
Офчъъъ Купилллл....

Zlobich
22-07-2014, 13:23
В епицентъра си.

Drag0
22-07-2014, 19:57
Ми те китайчетата по-скъпи в момента на бая места,за челно китайче терат 160-180 лева за 145-ца, Pilkington намерихме за 149 лева.

Кожодери,спекуланти,извейняци,влациииииии.......

На мен ми предложиха оригинално на цени от 500 до 600лв , зависи къде се обаждаш. С фирмата вносител на Pilkington така и не можах да се свържа , вдигаха ми и ми затваряха ... no comment.
В крайна сметка ми намериха китайско за 130.

Ето още един начин за оправяне на следи от градушка по ламарини http://www.youtube.com/watch?v=VmbkEcDLjn0

Кайо
22-07-2014, 22:16
На мен ми предложиха оригинално на цени от 500 до 600лв , зависи къде се обаждаш. С фирмата вносител на Pilkington така и не можах да се свържа , вдигаха ми и ми затваряха ... no comment.
В крайна сметка ми намериха китайско за 130.

Ето още един начин за оправяне на следи от градушка по ламарини http://www.youtube.com/watch?v=VmbkEcDLjn0

Оти не думаш бре,Пилкингтън точно зех за 224 лева......

m__to
23-07-2014, 10:00
Някои може ли да сподели какво обезщетение е получил от застраховател?

Аз очаквам до края на седмицата да ми се обадят.

Zlobich
23-07-2014, 13:02
По горе писах,за пежо 306 начикани капак калници предни таван,спукано челно стъкло застрахователната премия която получи от Булстрад,при таван-2ка и ляв калник-2-ка другите 1-ци 1250лв.

ivopetrov_1982
28-07-2014, 18:40
Аз съм на финалната права вече с ремонта:punk: но още застрахователите не са дали финансовата инжекция:angry:

alex052
28-07-2014, 20:42
Аз съм на финалната права вече с ремонта:punk: но още застрахователите не са дали финансовата инжекция:angry:

При мен е същата ситуация към момента.

ivopetrov_1982
29-07-2014, 15:39
При мен е същата ситуация към момента.

Лошо е че щетите са към 3000лв а те си траят:smackbum: ще почакам още ден два и ще ходя при тях:sniper:

alex052
29-07-2014, 16:45
Лошо е че щетите са към 3000лв а те си траят:smackbum: ще почакам още ден два и ще ходя при тях:sniper:

Дано имаш успех.

Mury
31-07-2014, 20:37
А защо не си правите колите с възлагателни писма,или по фактури ???? Ако чакате пари по експертна оценка,сте го закъсали :guillotine::guillotine::guillotine:

П.С.При мен нещата също вървят напред,вече е издърпана цялата,грундирана,чакаме стъклата.

Orm
31-07-2014, 20:49
Кога ли ще спре тази гадост..... Искам вече поне малко :on_da_beach:

dimitar_vd62
31-07-2014, 21:19
А у Варна се потим.... и се мъчим със студена бира...ужасТ.

Orm
31-07-2014, 21:47
А у Варна се потим.... и се мъчим със студена бира...ужасТ.

Ееееххххххх , пийни една и за нас от тропиците.....

dimitar_vd62
31-07-2014, 21:48
Ем тва прая сега....мисля за вас.

Orm
31-07-2014, 22:10
Ем тва прая сега....мисля за вас.

Поне някой да мисли за нас....
Аз взех да се замислям да слагам една перка на дупето на сааб-а и две байдарки под гумите....

gioganotti
02-08-2014, 20:18
А защо не си правите колите с възлагателни писма,или по фактури ????

Защото моята е на десет години и вноската по каската е под 450лв. Дадоха едни 698 лв и сега ще му мисля.

renyx
03-08-2014, 10:11
В коя компания си я застраховал?

gioganotti
03-08-2014, 10:23
Армеец

m__to
04-08-2014, 09:20
Лев Исн се опитаха да ми платят само 1190 лева. Колата е 2006 и е застрахована на 6500. Развиках се яко и пуснах жалба. Сега ще я преразглеждат и ако пак не съм доволен ще искам в доверен сервиз да ми я ремонтират.

Zlobich
04-08-2014, 10:22
Да беше избрал доверен сервиз,при експертна оценка винаги парите са по-малко.

m__to
04-08-2014, 11:13
Проблема е че в доверен сервиз ще ми излеят 20 кила кит и ще замажат положението.

Mury
04-08-2014, 12:16
Проблема е че в доверен сервиз ще ми излеят 20 кила кит и ще замажат положението.

Щом така смяташ,в доверен сервиз се ходи при познати или познати на познати :punk::punk::punk::punk:

m__to
04-08-2014, 12:47
Е така ще стане

Георги Савов
04-08-2014, 13:02
Устройството за ремонт е поръчано !Да видим дали има нещо общо с рекламата!От САЩ!Като пристигне и с колегата го пробваме на неговия джип ,ще ви кажа резултата и дали си заслужава инвестицията!:punk:

Mury
04-08-2014, 16:16
Устройството за ремонт е поръчано !Да видим дали има нещо общо с рекламата!От САЩ!Като пристигне и с колегата го пробваме на неговия джип ,ще ви кажа резултата и дали си заслужава инвестицията!:punk:

А под наем ще го давате ли ???? :bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_smiley :

ShoxXx
04-08-2014, 20:18
Спотърите дори и за лична употреба не са чак толкова скъпи. Има и за 150 200 лв доста качествени.

renyx
07-08-2014, 17:51
Лев Исн се опитаха да ми платят само 1190 лева. Колата е 2006 и е застрахована на 6500. Развиках се яко и пуснах жалба. Сега ще я преразглеждат и ако пак не съм доволен ще искам в доверен сервиз да ми я ремонтират.

На нас левчетата искаха да дадат 370лв.Нашата е застрахована на 4000.Ние също пуснахме възражение , но не мисля да е само при тях.

m__to
07-08-2014, 22:03
Възражението което пуснах е с копие до КФН. Даже си го написах на жалбата, че е с копие до КФН.

Mury
08-08-2014, 12:58
Вие колко очаквате да ви дадат за 12-15 годишни коли,те ако ви платят истинската стойност на щетата,ще трябва да я пишат тоталка.Сега цените на новите части при тях са ужасни,смятат всичко по цени от Интеркар и то цени с отстъпка до 30 %.Чакайте от умрел писмо,почти няма човек в Бг спечелил дело с/у застраховател,просто имат големи лобита.Имам познат който се съди с Булинс за щета за 159 ТИ 5500 лв.,и то човек с възможности,накрая-курац :dunno::dunno::dunno:

П.С.Най важното според мен е,да знаеш къде точно да си застраховаш колата,най малкото да имаш някакви връзки там,вече не става иначе.