Известие

Collapse
No announcement yet.

Стикери!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стикери!

За стикерите:
    В Държавен вестник, бр. 32 от 18.4.2006г. е публикувано ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 78 ОТ 7 АПРИЛ 2006 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, с което се изменят и допълват:
    Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата;
    Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове;
    Наредбата за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ,
    където най-общо казано се затяга режима за експлоатацията на АГУ, въвеждат се стикери с надпис "GAS", поставен в червен триъгълник, който се залепва на левия горен ъгъл на задното стъкло, а на газовите станции се забранява да зареждат автомобили с АГУ, които не са минали технически преглед или чийто стикери за преминал техн. преглед са с изтекъл срок.
    Като цяло приветствам едно такова решение за затягане на режима, защото в последните 5-10 години силно се увеличи броя на колите с газ, а много от газовите уредби са монтирани и експлоатирани така, че превръщат тези коли в подвижни бомби.
    За тези от вас, които искат да прочетат по-подробно за новите правила, прилагам линкове към тези наредби. Текстовете на тези нормативни актове са от сайта на lex.bg

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135521640

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=-13618687

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135488810

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135491631
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Извинявам се Crusader,но не можах да прочета има ли задължително условие капачката на газовата уредба да е изнесена извън багажника?И какви са глобите,ако газовата уредба не е преминала технически преглед,или пък е преминала,но няма стикер на прозореца?
    156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от zabolokor
      Извинявам се Crusader,но не можах да прочета има ли задължително условие капачката на газовата уредба да е изнесена извън багажника?И какви са глобите,ако газовата уредба не е преминала технически преглед,или пък е преминала,но няма стикер на прозореца?
      По принцип - да, капачката трябва да е изнесена извън багажника, знам че на някои не им се режат ламарините ама бихте ли търпяли да Ви мирише на газ при всяко зареждане, да не говорим че е и по безопасно. За глобите - не ги знам, както и не знам някой да е глобен за посочените по горе нарушения , то май и няма компетентна институция дето да следи за тия работи. А и сервизите дето правят прегледи са едни измислени, питал съм ги за това какво право имат да ги правят тия прегледи и на какво основание ми вземат парите - не можаха да отговорят. До колкото знам единственият наистина качествен преглед е водната проба, ма се прави само в няколко предприятия у нас и струва майка са и баща си , бе по-ефтино е да си купиш нова бутилка. А ако е за стикера само - продават ги по 2-3 лв.
      А бе кво да ти кажа, по принцип закони има, ма те са като врата в полето...за другото се сещай сам
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Мерси.Но да си представим следната ситуация-спират те полицаи,гледат-хубава колица,казват си:"тоя има кинти".И се започва една бясна проверка на документи.Ако всичко ти е наред,казват:"Отвори багажника,апечка,триъгълник и т.н".За тяхно огромно учудване и тук си изряден.И какво да видят- в багажника има газова бутилка.Оказва се,че дори имаш технически преглед за уредбата,НО НЯМАШ СТИКЕР.Въпросът ми е какво правим тогава? Само фиш ли могат да ни напишат(ако е така каква е сумата?) или акт с точки?Или да им дадем 10-20 лева и да се сбогуваме поживо-поздраво?
        156 1.8 TS

Comment

Честно да ти кажа - идея си нямам, ама те нали ще ти напишат основанието на което ти пишат фиш или акт, а тогава ще може да прочетеш съответния текст...бе нали ти казах - врата в полето Ма май някой трябва да изгори за да се научим останалите. Утре ще питам един авер дето е кука
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Днес разбрах каква е глобата,ако караш без стикер-20 лева.Освен това би трябвало работниците на газ станциите да отказват да зареждат колата,ако няма стикер(само дето не съм чул някоя газ-станция да спазва това правило).
            156 1.8 TS

Comment

от кога па полицаите станаха и техно надзор че да следят и за годност на БВГ

Comment

Още около нова гадина на ОМВ бяха отказали на брат ми да заредят- нямала стикер за преглед. После и мен ме пита момчето преди да зареди - има ли преглед . "Има си всичко" му викам "ти си пълни пълни си" и зареди. Ама от тогава гледам да не зареждам там. А и на последък не питат даже.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

всяко чудо за три дни нали знаеш

Comment

Каде ги продават тези стикери та и аз да си купя и зелепя.

Comment

Къде?

Първоначално публикувано от pesho ot vraca
                      Каде ги продават тези стикери та и аз да си купя и зелепя.
                      Когато минеш на годишен техн.преглед с газовата уредба са длъжни да ти го лепнат на задното стъкло ! За справка провери си стикера залепен на бутилката!
                      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: Къде?

стикерите се продаватпо 3 лева има ги на бензиностанция Сълини в Карлово и в Сопот в АГУ сервиз Плам
                        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                        www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Никога не съм правил преглед на газова уредба, не съм си слагал зарядното отвън, не съм рязал брони и т.н. Никой не ме е проверявал за АГУ от 2001г до сега камо ли да се заяде! И стикер няма да сложа. Между другото в Италия като са ми слагали инжекциона пичовете сложили зарядното на газта под капачката на бензиновия резервоар - страшно е тарикатско
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
                            Никога не съм правил преглед на газова уредба, не съм си слагал зарядното отвън, не съм рязал брони и т.н. Никой не ме е проверявал за АГУ от 2001г до сега камо ли да се заяде! И стикер няма да сложа. Между другото в Италия като са ми слагали инжекциона пичовете сложили зарядното на газта под капачката на бензиновия резервоар - страшно е тарикатско
                            то стикера според мен е нещо като стикера бебе в колата за тези от задната страна

Comment

Първоначално публикувано от code
                              И горд ли си с това свое "постижение"

Иначе като се минава на ГТП гледат дали и газовата ти е минала преглед и тогава ти издават талонче!
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X