Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 1.6 на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 1.6 на газ

Здравейте колеги, от известно време се замислям дали да сложа газ на 156цата ми и вече да ви кажа почти съм се убедил.Мисля да слагам обикновенна газова и всеки съвет ще бъде мн.добре дошъл.(само не от рода на купи си газова за 2 бона да не ти се чупи колата).
    Иначе една от старите ми алфи 164ка беше на газ... но все пак ми кажете за какви + и - говорим при алфите на газ.
    Мерси
    настояща - BMW 3er
    ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
    ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

ОК!!!

Колега,ако си с ПМ колекторни тръби не бих ти препоръчал обикновенна! А иначе във форума има много мнения,чети и решавай сам,защото,ако разчиташ друг да реши вместо теб,то от критиканти по темата може да избухне и трета световна война
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Наистина по-добрият вариянт е газов инжекцион /а ако е пластмасов всмукателния колектор, е почти задължително/. Колега огледай се из нета има доста предложения за около 1000 лв на български, руски че и италиански газови инжекциони. То като сравниш и цените - разликата не е чак толкова голяма, щото конвенционална газова от 2+ поколение /тоест всички симулатори и ламбда контрол/ е към 500-600, а ГИ излиза между 900 и 1100 от горепосочените.... а бе мисли и преценявай, иначе кво като е Алфа, върви си газ /според накои е оскверняване на колата - може и така да е ама икономисаните пари отиват за по-важни работи/.

Лелеееее днес гледам бенза 2.01, а LPG - 0.92 лв /цени при нас/

В момента с 10 лв. минавам 93-95 км. градско, което е 11.5-12/100 + около литър бензин /заради паленето на бензин/...е всеки сам може да си направи сметката
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Бе и на мен колеги ми писна на давам грешни пари за бенз.Значи 50-60 лв. /седмица колата не ги усеща, а не патувам чак толкова много.По прости изчисления и 14 газ да ми харчи(а се съмнявам) аз съм си намалил на 1/2 рзходите по предвижване
        Иначе това за което говорите май не е пластмаса и може да се сложи обикновенна газова с плочка, така ми каза майстора и аз съм склонен да му вярвам , защото ми е прятел и е слагал вече на туин спаркове + 1 год. гаранция + факта че се возя почти без пари (в сравнение със сега).
        Иначе съм имал алфа на газ и почти нямам оплаквания.Икономичексия фактор си е най-силен
        Има ли някой с 156ца да сподели как е с газова(обикновенна или газов инжекцион)?
        настояща - BMW 3er

Comment

Аз съм с ГИ БРЦ на 156-та,така дойде от Италия.Доволен съм като динамика и разход.Щом си решил слагай газта по бързо.Ако газаджиите са добри и им имаш вяра може и обикновена газ,с всички защити на колекторите и филтъра.
          TIPO 2.0 91g.
          PUNTO 1.2 04 g.
          156 1.8 TS 00g

Comment

Днес бензин 2.06 лв./л. , газ 0.91 лв.....ц ц ц ц ц...не издържам вече
            настояща - BMW 3er

Comment

OMB Super 100 - днес 2,23 - боли ме сърцето (джоба), но с 95 ми се появява проблема - "забиване на муцуната", а с Шел-ските боклуци освен това съм и с литър отгоре на разхода. Понеже минавам по 15-20 км на ден все още мога да си го позволя. А иначе лично аз газ няма да сложа на моя кола никога.
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Би и аз така си виках ама като ти се наложи 600+ км/седмица минимум да праиш и да се чудиш добре бе защо пак съм без пари и без бензин , тогава май ще се замислиш.ГАЗовата уредба сега ми е приоритет номер едно, бензина ще стане и 2,40 скоро, нали сме европейци вече, кой ще ни пропусне да не плащаме по европейски.
                Газта = половината пари за придвижване.Аз така ги виждам нещата.Колата се чупи, добре, всяка кола се чупи.Но поне ще има откъде да пестя за да си я оправя.
                настояща - BMW 3er

Comment

при 156 не е слаган метален смукателен колектор, изобщо

само пласмасов е, ако това ти помага в избора....
                  '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                  '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                  '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo

Не е вярно има 156 със стария 1.6 мотор с метален капак
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Доколкото зная и е проверено моята е с метален колектор и точно затова ми казаха, че може АГУ 2+ генерация, не е задължително ГИ.
                      Но разбира се , ще проверя пак преди да си слагам газта.
                      настояща - BMW 3er

Comment

Добре,но все пак чета и в форума няма нищо за някой който е слагал газ на 156.Кажете какво е най-важното , къде трябва да се сложат предпазни клапи против детонация, симулатори и пр.
                        Ще ми бъде полезна тази информация за да зная какво да искам и какво да гледам в сервиза като ми я сложат.Говоря за обикновенна газова а не ГИ.

Колега, щом си със "старият" мотор, значи системата ще е както при 146, а дали е 1.4 или 1.6 - разлика няма, поне за АГУ-то, значи трябват ти симулатор на Дюзи /задължително/ и ламбда контрол /не задължително, но желателно/ последният може да се замени с обикновен симулатор на ламбда, ама разхода е малко по-височък, пък и динамиката куца, мойто мнение е че ако ще слагаш обикновена АГУ, е добре да е с ламбда контрол.
                        Задължително "кихаща" клапа преди дебитомера Има такива в комбинация със смесителна плочка..бе за друго не се сещам, ако нещо те дразни - питай, ще помагаме колкото можем.
                        настояща - BMW 3er

Comment

Първоначално публикувано от Bobo

това оригинално ли ?!?

щото на Стефчо е 7ми97ма, аз по-стара от тая не съм виждал, и си е с пластмасовия капак и новия мотор... а и епер-а казва друго
                          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от Bobo

това оригинално ли ?!?

щото на Стефчо е 7ми97ма, аз по-стара от тая не съм виждал, и си е с пластмасовия капак и новия мотор... а и епер-а казва друго

Не са една или две тия с металния капак оригинално Но го има само при 1.6 мотора
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И аз мога да потвърдя , че моята е с метален капак
                              настояща - BMW 3er

Comment

Working...
                              X