Известие

Collapse
No announcement yet.

отново проблеми с кихането

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колега,
    при мен никога не се е получавала детонация м/у 1000 и 2000 оборота, а винаги под 800 оборотам когата колата загуби мощност и угасне. Това ме кара да мисля, че май не е бедна сместта. то май само кабелите останаха
    Alfa 146, 1,4 TS, 97, gas

Comment

Проблема на 90% от Вас се решава със 150 кинта - толкова струва един ламбда контрол, тъй нареченото кихане се избягва в голяма степен, както и се подобрява динамиката, икономията на газ след време ще избие цената на ламбда контрола
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от qnis3
        Първоначално публикувано от JJJ
        Защо така си играеш с тези смени на дифузори, правилно си го написал че тройника е "главен горивен жигльор" и сместа в голяма част от режимите на работа се регулира от него?
        Защото всеки изпарител има различна чуствителнос и по някой път трябва да се подмени с по малък или с по голям за да може да се докара сместа в нормите в различните обороти на двигателя. Независимо дали си отвил тройника или не
        Абсолютно, но според мен чувствителността на РИ има отношение към преходните режими, а влиянието и в/у статичните режими е минимална.
        Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
          Проблема на 90% от Вас се решава със 150 кинта - толкова струва един ламбда контрол, тъй нареченото кихане се избягва в голяма степен, както и се подобрява динамиката, икономията на газ след време ще избие цената на ламбда контрола
          Koлега, мойта кола има ламбда контрол и въпреки това гърми

Comment

Пич, ти караш TwinSpark, но не видях да пишеш каква ти е газовата уредба. Аз също мисля да слагам АГУ, но още не съм се спрял на модела газов инжекцион. Има ли някой впечатления от газов инжекцион на Алфа 156?! Може ли да има кихане или някакви други типични проблеми за газта дори и с ГИ?! Или кой модел ГИ не работи добре на TwinSpark?!
            2014: Deutschland über alles

Comment

Колега, газовата е BRC, монтирана в Италия. За газовите инжекционни пишат добри неща, но доколкото съм чувал от Бобо (малко е противник на газта) - също са възможни проблеми и не си заслужава парите.
              Около 80 % от колите, които идват от Италия са с газови BRC.Колкото до ТС - много е чувствителен към газта. Боксера по - я понася

Comment

!!!!!

Първоначално публикувано от evro82
                Колега, газовата е BRC, монтирана в Италия. За газовите инжекционни пишат добри неща, но доколкото съм чувал от Бобо (малко е противник на газта) - също са възможни проблеми и не си заслужава парите.
                Около 80 % от колите, които идват от Италия са с газови BRC.Колкото до ТС - много е чувствителен към газта. Боксера по - я понася
                Както има кадърни майстори за много неща така има и кадърни специалисти и за газовите уредби,просто не си попаднал на такива
                А мнения по въпроса може всеки да ти даде , както и безплатни съвети
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: !!!!!

Първоначално публикувано от JORDI
                  Първоначално публикувано от evro82
                  Както има кадърни майстори за много неща така има и кадърни специалисти и за газовите уредби,просто не си попаднал на такива
                  А мнения по въпроса може всеки да ти даде , както и безплатни съвети
                  Колега, твоята Алфа с какъв ГИ е? В БГ ли си я слагал? Какви проблеми си имал? Спъната ли е много на газ? Доволен ли си? Моята е 1.8, но с клима е доста спъната на бенз. и се чудя с ГИ дали ще върви, като Алфа.
                  2014: Deutschland über alles

Comment

ГИ !

Малко по надолу колегата Стенли е отворил една тема ГИ - BSM Car Gaz . Това е инжекциона прочети и ще разбереш , а иначе включа ли климата се усеща спъване и разхода с литърче нагоре! Иначе до сега уредбата е безгрешна!
                    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Момчета гурмиат ли колите на гас се ослушваите за комутаторите,аз имам 155-ца и ми гурмеше много здраво,смених свещи,кабели,но пак си продулйи и накраиа отидох в Дунев-сервиза и за 30 мин. иа оправиха,оттогава ниамам проблем
                      Алфа Ромео 156 2.0 TS '98

Comment

Дойде време и аз да се оплача за съжаление.....
                        Тук от два три дни е ужас с алфичката,на метан съм,газовото е BRC 51 Elegant,и започна страшно много да гърми.
                        Направо хората се плашат по улиците
                        Смених свещи а и кабелите ми са на 20к,но пак същия ужас,забелязах че ми го прави само на ниски обороти (м/у 900 и 1800) и то когато не е на скорост.А като подам малко по-рязко газ и гръмва веднага и угасва.Дайте съвет какво да правя,че сега си я карам на бензинец и ми излиза доста соленичко (все пак бях свикнал на метан- 6.5лв. / 100км. градско)
                        Трябва ли и аз да си монтирам някъде "кихалки" и ако да,къде?
                        Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                        Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                        Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                        Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                        Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Диагностика прави ли и?
                          Алфа Ромео 156 2.0 TS '98

Comment

Направих диагностика - резултат - бедна смес.
                            Сега всичко е наред,надявам се за по дълго
                            Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                            Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                            Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                            Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                            Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

препоръчайте газаджия

От една седмица и моята 155 ts почна да гърми яко.Имам си кихалка и колекторите са ми метални ама не ми е приатно. Къде да я закарам на диагностика? Препоръчайте ми газаджия. Имам и друг проблем. Не иска да работи нормално и на бензин. Казаха ми че бил скапан емулатора и от там идвало всичко. Работи като на 3 цилиндъра и няма мощност.Иначе на газ с 4 души и пуснат лиматик 200км/ч без никакви проблеми.
                              Обороти му е майката...

Comment

Щом и на бензин ти работи като на 3-може наистина да работи на 3 цилиндъра. Според мен първо си провери токовете - я кабели , я свещи- да се оправи работата на бензин и тогава при газаджия.
                                П.П. И аз съм с газ та за това давам акъл . Успех.
                                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                                X