Значи колата върви на газ екстра и с дебитомер и без него. А на бензин само без(естествено гори колкото си иска). Като му закача буксата и се дави и не иска въобще да се изфорсира(на бенз). Идеи защо? Може ли да има връзка с датчика за температурата на водата(май не е вред)? И защо само на бензин го прави?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Със и без дебитомер...
Collapse
X
-
Ми щото се е скапал дебиломера /вероятно някоя детонация го е ударила или просто му е дошло времето/за тва се дави
Ако няма да я караш на бенз, хич не се набутвай за нов
А що си ограничил въздуха, мойта си върви и без да съм стеснявал въздуховода, обаче при мен смесителната плочка е със стеснение и диаметъра на дифузьора и е 38 мм. /ако правилно съм запомнил/Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
При мене явно не е такова положението със смесителната плочка, защото като й "отпусна" въздух и се дави и не върви. Давам газ, а тя забива. Добре де, като е скапан тоя дебитомер защо безпроблемно върви на газ? И въпросния датчик за темп. на водата играе ли при газта някаква роля?166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Мерси братле, предполагах че е тоя датчик, но не бях сигурен. Грешно се изразих за термостата, той си бачка. Като се освободя малко ше го сменя, дано не ми е заминал дебитомера
. Ше драсна какво е станало.
. Значи, ако правилно съм те разбрал, със или без работещ дебитомер пак трябва да си огранича въздуха (щом не играе никаква роля при газта), така ли?
166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Да те питам, да не би да ти е манхат заглишителя под въздушния филтър, щото като го махнат и в ДВГ почва да постъпва прекомерно количество въздух /което на бенз е добре, но не и на газ/ а нали ти казах при мен диаметъра на дифузьора на смесителната плочка е 38 мм.
А за ограничаването на въздуха, ще го направиш така както е най-добре за работата на АГУ и щом АГУ работи добре и гори нормално ->ще го ограничиш
Скачай смело колега, тия кошници не сам толкова сложни
Дебиломера ще го хванеш като си намриш накой як сектант, дето колата му не може да върви на гази пробвайте на нея, ма и да се е скапал, кво ти пука след като гараш на газ.
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Със спортен филтър съм, така че не иска и питане, че влиза много въздух без да го пооблепя. Така като гледам ти е ясна газта, та да те питам дали си чул такова нещо - тоя пич дето ми слага газовата(в час е доста) разправя, че ако искам при никакви условия да не ми гърми, трябвало свещите да ги "смачкам" на 1мм. Ше го пробвам и това, въпреки, че сега рядко ми гърми и то само при палене
166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Ся за паленето има един чалъм, при подаване на контакт ел. изпарителите "черпят" системата с газ, но дросела ти е затворен и газа стига само до него после като пипнеш педала на газта докъто палиш, пускаш силно концентрирания газов поток в смукателния колектор, който при най малката неизправност в ел. системата се пали и детонира, да не говорим че ДВГ пали трудно, та номера е следният черпиш 1-2 пъти /подаваш контакт за около 3-4 сек/ но на напълно натиснат педал на газта, по този начин пълниш целият колектор с газ, после при паленето не подаваш газ, ДВГ-то пали много по-лесно и се избягват детонациите, а тва за свещите има логика, щото така е по вероятно да има искра и заряда да не отиде на халост по кабелите е от там и да пробие на друго място /например дето има газ/ Тоест логиката е колкото по-малко пропуски имат свещите толкова е по малка вероятността от детонации на места които не трябва да има такива.
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Ше пробвам, да видим как ше реагира по тоя начин на палене. Иначе аз я гася като и спра газта с копчето(така никога не ми е гърмяла), ама после пали след повечко въртене. Ше му се намери чалъм, ама трябва малко фантазия и знания
.
166, 2.4 JTD'00
Comment
Comment