Известие

Collapse
No announcement yet.

на боксер 1.3 -метан, газ, газов инжекцион ??????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• на боксер 1.3 -метан, газ, газов инжекцион ??????

Колеги,
    Четох, четох и се омотах
    Чудя се, на 146 1.3 boxer кое е най-удачно да сложа. Бях се надъхал за метан, но тука след като попрочетох за недостатъците на метана май се поотказах.
    Ако някой има обективно мнение кой е най-добрия вариант за тоя тип двигател, моля да го сподели

Тx
    Alfa Romeo 146, boxer

Метан - най ефтинко като разходи в последствие Газов инжекцион - най- добро, като вървеж, но пък скъпичко, Обикновена АГУ - най ниска цена на придобиване!
    А колко километра минаваш месечно?
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

На месец, ами да кайем 1 000, но ако сложа гас или метан, ще е двойно сигурно. Вярно ли е, че газовия инжекцион вдига малко конете ?
      Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Ми за толкова километри, най добре сложи обикновена АГУ - ще си избиеш парите за 7-8000 км.
        Не е вярно че ГИ вдига конете, просто динамиката на колата е близка до тази на бензин, като пример ако с обикновена АГУ загубата на мощност е 12-15% спрямо бензина, то с ГИ е около 5-7% спрямо бензина.
        За 12-15 000 км. на година аз бих сложил конвенционална АГУ, още повече че твойта кола е без дебитомер и само една кихаща клапа като защита на филтъра е достатъчна
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Ами май така, ще направя, а за метана нищо не казвате, толкова ли е зле
          Alfa Romeo 146, boxer

Comment

аз моя метан си го експлоатирам вече върло
            работата ми е на 5 мин път, ама гледам да не оставам уикенда в шопето

ти в кой град си, имаш ли метанстанция наблизо

разликата се явява 3 и повече пъти в харченето в сравнение с бензина, но ако няма да си избиеш цифрата за самата инсталация - няма смисъл
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Maй се спирам на обикновенна газова. Не е толкова скъпа и няма да ме е яд много после, ако имам проблеми. Какво като не върви толкова, амо искам да върви минавам на бенз и готово. Притеснявам се само дали няма да мерише в купето на газ , все пак колите са ни хечбвк
              Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Първоначално публикувано от frantic
                Maй се спирам на обикновенна газова. Не е толкова скъпа и няма да ме е яд много после, ако имам проблеми. Какво като не върви толкова, амо искам да върви минавам на бенз и готово. Притеснявам се само дали няма да мерише в купето на газ , все пак колите са ни хечбвк
                Няма от какво да се притесняваш-нали ще е с външно зареждане,освен разбира се ако не ти изпуска бутилката
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                X