Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1,8TS на газ първи впечетления

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 1,8TS на газ първи впечетления

Преди няколко дни си сложих газов инжекцион /Италиански/ с бутилка 30 литра/побира се точно м/у бомбетата и не пречи на отсека на резервната гума/
    -Първо скъсах си нервите с газаджиите за да застане всяко едно нещо където аз мисля та да не ми загрозява много двигателния отсек,след това демонтирах бутилката за да я поставя симетрично и кората да легне под нея - все нормални неща.е трябва и да намеря малко време да се занимая с мадкучите на газовата уредба.
    -Огромен за мен недостатък е че ми се наложи да преживея отвор в задната броня за зареждане.Можеше да съберем издод под капачката за резервоара но трябваше при всяко зареждане да навивам щуцер и да се моля на господ газаджията който зарежда да не ми издраска колата което щеше неминуемо да се случи.
    -Почти не се забелязва разлика във вървенето и поведението на колата/на практика няма/
    -пали малко по тежко на газ но не е болка за умиране
    -предупредиха ме и е така-не работи скалата за отчитане на количеството гориво/не че ме интересува/
    -въобще не се усеща прехода газ- бензин
    -А разхода на гориво е повече от задоволителен-
    преди 20 лв=83 -85 км
    сега 20 лв = 167 км-първи път
    всичко ми струваше 1520 лева с узаконяването.
    Прочетох много и различни мнения по темата но
    За мен си струва и съм доволен.
    Ако изникне нещо ново ще пиша пак
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

колега как палиш на газ и аз съм с газов инжекцион италянски и ми казаха че винаги ще пали на бензин и на определена температура ще се включи газта така и става проблема е че работата ми е на 2 километра от нас и на практика си ходя все на бензин до нея в купето имам същия тоя датчик за който говориш че не отчита нивото и един бутон от , който включвам на бензин ако някой знае как да включвам ръчно на газ ще черпя много а иначе ГИ-то е Волтран или нещо подобно и аз съм страшно доволен като вървеж и разход
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Честито, и веднага питам, къде и как стана слагането, и тел. или адрес
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

При мен паленето на бензин е задължително при студен двигател.
        После при 50 градуса сама прехвърля на газ.Ако колата е загряла и я паля а температурата е над 50 градуса пали директно на газ.
        освен това мога по всяко време ръчно да я превключа на газ от бутона
        Газовата уредба ни е монтира един индивид на име Боби в София сервза му е посредата на нищото в овча купел ,той си е кадърен и внимателен ама аз съм параноик на тема колата ми и тежко преживявам всякаква намеса направа на несъществували отвори и т.н.
        .Настройките ги прави друг човек който само с това се занимава и според скромното ми мнение е много наясно какво точно прави и защо.
        Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
        156 1,8ТS-99 ......
        EX
        159 1,9 JTD-08

Comment

Може ли координати на тоя човек с настройките. Аз съм с ГИ БСМ - КарГас и от време на време ми светва лампата за контрол на двигателя. ГИ е в гаранция и ми махат грешката, но явно настройките за газ не са достатъчно добри. На бензин лампата не ми е светвала.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от mboge
            колега как палиш на газ и аз съм с газов инжекцион италянски и ми казаха че винаги ще пали на бензин и на определена температура ще се включи газта така и става проблема е че работата ми е на 2 километра от нас и на практика си ходя все на бензин до нея в купето имам същия тоя датчик за който говориш че не отчита нивото и един бутон от , който включвам на бензин ако някой знае как да включвам ръчно на газ ще черпя много а иначе ГИ-то е Волтран или нещо подобно и аз съм страшно доволен като вървеж и разход
            Колега! На такова кратко растояние мотора не влиза в режим и на каквото и гориво да си ще си в голям преразход! Лично мое мнение е, газта да си я ползваш за дълги разстояния а в случая си карай на бензин! Но ако пък искаш непременно да изминаваш тези 2км. на газ, то ще трябва да ти оправят настройките на компютъра за температурата и ще можеш буквално докато я запалиш почти веднага да се превключи на газ! Успех!
            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от mboge
              Що не ходиш пеша тия два 2км тва са ти 20 мин ходене, а с колата не е по малко от 10 мин като имаш предвид задръстванията..
              Lexus IS200

Comment

При моят модел ГИ ,може да се пали директно на газ (в сервизен режим) но НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО!!! Задържа се бутона (газ бензин) ,натиснат много дълго време (около 9-10сек.) докато светне светодиода "на газ" и палиш. Но лично аз никога не бих я палил така. Просто изнудих газаджията да ми каже ,ако имам проблем с бензиновата помпа как да паля директно на газ.
                Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
                Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
                Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Re: 156 1,8TS на газ първи впечетления

Първоначално публикувано от alex052
                  -Огромен за мен недостатък е че ми се наложи да преживея отвор в задната броня за зареждане.
                  Това и аз не мога да го преживея, не бих си пробил бронята на никаква кола, освен ако е заводски черна.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                  X