Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 145, 1.4, 16V, Twinspark

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 145, 1.4, 16V, Twinspark

Здравейте колеги, аз от скоро съм фен и достоен собственик на Алфа 145, 1.4, 16V, Twinspark от '98г. та въпросът ми е следния, искам да я заведа на майстор за да ми монтира АГУ, но ме е малко страх данеби да се развали двигателя на моята любима първа колица. Ако някой знае нещо повече за този вид двигатели и по скоро за монтиране на Агу, ще ме устрои и цена горе-долу, благодаря за полезните Ви съвети предварително.
    Попринцип следя редовно вашите теми, но никаде не открих коментари за позтавяне на АГУ на моя тип двигател !!!
    Алфа Ромео 145 16V 1,4 twinspark вече 120 коня и никога на ГАЗ /просто защото газовият инжекцион е много скъп, целта не оправдава средствата/ Благоевград /скайп: profesore2/

ГИ е твоята уредба колега, може и конвенционална, но ще имаш ядове /зависи/ а и разхода на ковенционалната зимата е 14-15 градско и 9-10 на дълго /карал съм такава/.
    С хубав ГИ ще имаш 11-13 градско и 8-10 навън, пари са си обаче 1000+ лв.
    И вземи ГИ с 4 инжектора а не с 1!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

алфи на газ

Благодаря колега за съветите, но каква е разликата при 1 и при 4 инжектора, в смисъл повече мощт или намаляне разхода. Но съм ти много благодарен за съвета... и от какво за виси и какви проблеми може да възникнат при конвенционалната, съжалявам за дългите въпроси но тази тема ме изключително интересува.
      Алфа Ромео 145 16V 1,4 twinspark вече 120 коня и никога на ГАЗ /просто защото газовият инжекцион е много скъп, целта не оправдава средствата/ Благоевград /скайп: profesore2/

Comment

По точно дозиране на горивото, от там икономия и повече мощност.
        При конвенционалната понякога има детонации /противопоказни за дебитомера и въздуховодите/ разхода е по-висок /средно с литър и половина/ понякога самоволно мени настройките /то и ГИ го прави де/ иначе предимството е по-ниската цена, която не си струва ако минаваш по 15-20 К км. на година, икономията от тези 1.5 литра на ГИ ще ти ги избие.
        Ако ти се намират финанси, вземи марков ГИ.
        Успех!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

газова оредба втора ръка

Днес ходих до майстора, и той ми каза че трябва да си сложа оредба със газов инжекцион, търсими 1300лв, намерих една с четири инжекциона и с някакъв изпарител голям колко свит юмрук, тези неща са от катастрофирало браво и има от алфа бохер втора употребе и ми ги предлагат за 170лв заедно със ботилката, абе всичко за да си направя колата на газ, дали няма да е по добре да си взема втора ръка и майстора да ми я монтира, или да дам 1300 според теб кой е по добрият вариант Разгледай снимките на двигателя и ако разбираш от тея работи малко коментарче... БЛАГОДАРЯ ТИ

Comment

Ами то всичко е според "зависи" ако състоянието на уредбата от катастрофиралотот Браво е добро, вземи нея, дай поне малко перце за да се хвана за нещо, състояние на уредбите, пробег, производители... "майстора" ще се навие ли да ползва уредба втора ръка и има ли с какво да я настрои после /имам в предвид има ли софтуера за този тип ГИ/

Това за гумените маншони е глупост, ако се монтира обикновена АГУ и се сложи кихаща клапа или друг вид клапа, тези маншони при детонация не излизат - карах такава 3 години, сега същата кола я кара мой колега, детонации е имало, но най лошото което е ставало е да се скъса гумата на клапата /и то от остаряване/ но пак казвам за да няма ядове ГИ, може и с конвенционална, но с нея след 2-3 г. ще си "специалист по АГУ" /както навремето с Москвича, щом си карал такава - си годен за механик /
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Working...
            X