Известие

Collapse
No announcement yet.

Метан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Метан

здрасти колеги
    Първо да ви пожелая честита и успешна 2008-ма година
    Сега на въпроса винаги съм бил МНОГО ПРОТИВ МЕТАН И ГАЗ ама разхода на боксера ме товари ве4е СТРАШНО СТРАШНО много дори като се замисля грам не мога да си го позволявам, но така или иначе не искам да се разделям с алфичката и за това искам да ви питам колко литра са най малките бутилки метан и колко тежат. Мисълта ми е че искам да сложа наи малко литровата и най малко тежката метанова бутилка
    Ще съм ви благодарен ако ми кажете тези цифри та да си направя сметката, също така 4ух че на метан боксерите си вървяли много добре, вярно ли е?

мерси предварително
    Alfa Romeo 146 1.6i boxer 103hp,

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
    i dvete begachki

На един приятел боксера(1.3) се скъсваше да върви на газ, ма харчеше 20/100
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i
      На един приятел боксера(1.3) се скъсваше да върви на газ, ма харчеше 20/100
      ми то по-добре на бензин
      Lexus Is200
      Honda CBR 600 F4i

Comment

Re: Метан

Първоначално публикувано от RaggaJungle
        здрасти колеги
        Сега на въпроса винаги съм бил МНОГО ПРОТИВ МЕТАН И ГАЗ ама разхода на боксера ме товари ве4е СТРАШНО СТРАШНО много дори като се замисля грам не мога да си го позволявам, но така или иначе не искам да се разделям с алфичката и за това искам да ви питам колко литра са най малките бутилки метан и колко тежат. Мисълта ми е че искам да сложа наи малко литровата и най малко тежката метанова бутилка
        Ще съм ви благодарен ако ми кажете тези цифри та да си направя сметката, също така 4ух че на метан боксерите си вървяли много добре, вярно ли е?

мерси предварително
        Ако си с най-малката бутилка каква ти е файдата....Всеки ден ли ще ходиш да зареждаш.....ами на дълъг път ако тръгнеш....Ако ще слагаш метан..слагай пълен метанов инжекцион и не мисли колко ще тежи на Алфата бутилката......Не ме карай да ти обяснявам как няма телефон с камера и Мп3 за 39 лева .....
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

здрасти колеги
          ...разхода на боксера ме товари ве4е СТРАШНО СТРАШНО много дори като се замисля грам не мога да си го...
          Извинявай, че се намесвам в темата, но може ли да споделиш колко ти харчи градско и извънградско, например при 100-110 км/ч горе-долу колко похапва?

Comment

под 50 литра бутилка е леко безсмислено по мое мнение
            все пак трябва да стигаш от Бургас до Варна например
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

едно мнение и от мен
              нашата е на метан от 5 месеца и се държи перфекто ,но сега пък имам проблем с колектора и незнам дали има връзка
              ALFA ROMEO 146/1.4-TS-16V
              1999г.
              ALFA ROMEO 166/2.4 JTD -1999г.

Comment

Значи не е чак толко перфектно мислим
                2011 Giulietta MA-ex
                1995 155 1.8 TS 8V
                2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Моята я взех с метана от Италия.Пълен метанов инжекцион с две бутилки общо 95литра,за 17лева ги зареждам и изминавам минимум 300км на дълго ако карам нормално с до 110км/час.В града изминавам от 160 до 200км.Работи ми перфектно двигателя а и доста мощност си има.За година и 3 месеца от както я имам сам изминал 22000км и имам икономия от около 2000лева за гориво.Вярнобутилките са малко тежки ама не чак толкова ,до сега не сам имал никакви проблеми.
                  Друг е въпроса дали караш много защото това си е една серьозна инвестиция.
                  Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
                  Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
                  Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

Проблем???

Първоначално публикувано от mimsi78
                    едно мнение и от мен
                    нашата е на метан от 5 месеца и се държи перфекто ,но сега пък имам проблем с колектора и незнам дали има връзка
                    Е какъв е тоя проблем? На каква кола? С какви колектори? Ако проблема е че са събрали пепел, позабърши ги с мека памучна кърпичка- леко навлажнена Сорри...малко по-ясно за проблема!
                    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

здрасти колеги

мерси предварително
                      ти нъл бегачка щеше да правиш от боксьора ... па ся искаш да го газифицираш
                      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Аз карам на метан 90 кг са ми две големи ботилки и половината багажник и повече го няма ! че е икономично да - с 16-17 лв догоре ги зареждам и изминавам в града 250-260 км , с 33 лв отидох до морето и се върнах от плд съм ! но който ти е казал че вървъ боксера на метан мн та лъжат се едно караш даео изван градско сам дигал макс 160 с много много много зор поне 12-15 км по пътя за стара загора ги дигах тия 160 . тебе ако те хранат само с хляб дали ще бягаш повече от тоя дето го хранат с мръвки ?
                        такаче колега танто за тунто !
                        Alfa 146 1.4 boxer !

Comment

Не е вярно че не върви на метан,аз моята два пъти сьм я пробвал на магистралата преди Варна,на бензин вдигна 190км и изключи а на метан 205км и ме достраша.Аз съм с пълен метанов инжекцион и мога да кажа че много добре си върви колата,само кадето малко по бавно набира.Иначе по Варненските светофари доста 316 и Голфчета са ми дишали пушилката на метан
                          А в сервизите кадето съм ходил навсякаде са ми казвали че двигателят ми работи много добре на метан за боксер.Но моята уредба е слагана в Италия,не знам може и това да има значение,защото са ми казвали че в България не разбирали много на метановите инжекциони за боксерите.
                          Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
                          Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
                          Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

Първоначално публикувано от vanboxer
                            Не е вярно че не върви на метан,аз моята два пъти сьм я пробвал на магистралата преди Варна,на бензин вдигна 190км и изключи а на метан 205км и ме достраша.Аз съм с пълен метанов инжекцион и мога да кажа че много добре си върви колата,само кадето малко по бавно набира.Иначе по Варненските светофари доста 316 и Голфчета са ми дишали пушилката на метан
                            А в сервизите кадето съм ходил навсякаде са ми казвали че двигателят ми работи много добре на метан за боксер.Но моята уредба е слагана в Италия,не знам може и това да има значение,защото са ми казвали че в България не разбирали много на метановите инжекциони за боксерите.
                            има разлика с инжекциона един познат кара инжекцион и той е доволен и на него му върви повече от колкото на бензин същатата работа като при газовия инжекцион
                            относно мотора и при мен работи по добре на метан и аз съм с боксер ..
                            и моята е внесена с метановата уредба от италия
                            ! явно разликата между между тези 2-е уредби е от земята до небето
                            Alfa 146 1.4 boxer !

Comment

въпросче

А в Пловдив дали може да се сложи някъде метанов инжекцион ? Помогнете?
                              Алфа Ромео седан бензин 90 г.

Comment

Working...
                              X