Известие

Collapse
No announcement yet.

Понамирисва на газ след спиране на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

другото което забелязвам е че като я оставя да поседи и после не иска да запали от първия път - т.е. пали и веднага угасва и втория път пали без проблем някой има ли идея що така?[/quote]
    Същия проблем го имам и аз след като сложих ГИ. Сутрин на студено пали и след няколко секунди изгасва, от втория път пали без проблем, след време от третия и накрая 30 пъти не запали!!! Оттогава 1 месец карах на бензин без следа от проблема. Сега от 1 седмица пак я пробвам на газ и няма проблем. Нямам обяснение.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Ми тя винаги би трябвало да пали на бенз - не виждам каква е връзката между ГИ и паленето, при Вас има един температурен датчик на изпарителя и като достигне температура подава импулс на компа на ГИ, който почва да захранва дюзите на ГИ и освобождава клапана на газа, същевременно спира захранването на безиновите дюзи и започва симулация на работата им за пред ЕКУ-то на колата. Това с "непаленето" на бенз. си го обяснявам със слаба връзка някъде....ма може и да са куп други работи.
      А иначе ако "изключите" ГИ би трябвало да си е все едно нямате АГУ, а да се "оправя " проблема понякога си мирише точно на хлабав кабел някъде...
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Проблемът е само на бензин и не се оправя с изключване на ГИ! Определено не виждам как може да е лоша връзка, защото непаленето се появява след продължително каране на газ. От 2 седмици се мъча отново да карам на газ, но пускам ГИ ръчно след като отвори термостата. Така харча не по 1, а около 2-3 литра на сто км. градско, но поне засега няма никакъв проблем. Като вероятни причини виждам паметта на ЕКУ-то на ДВГ, който обсъждахме в моята тема или проблем с дюзите, когато се кара почти само на газ и нещо да се ебават на бензин. Възможно ли е при температури под нулата да замръзва нещо? Защото сега е сравнително топло. На моя ГИ не са го направили добре, защото дори при загрял ДВГ като пусне студената газ придърпва за 2-3 сек и понякога загасва. Дават го застудяване, ще видим. Не мисля, че може да не спира добре газта, защото тогава щеше да го има проблема винаги, а както казах посл. 2 седмици го няма. Засега.
        2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от slav40
          Първоначално публикувано от isoiso
          Няма какво да се шашкаш на мен ми го прави същото от време на време, газ ми гори малко под 15 градско - точно колкото и бензин, така че явно проблем няма. Ако има теч или кофти изгаряне разхода ще е друг. Ако гори 20-30% отгоре определено имаш проблем.
          А извънградско колко гори!?
          Гори 9газ/100 нормално каране до 130-140км/ч
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

сега оправиха настройките и върви екстра, но разхода още не мога да го засеча предполагам около 10.

даже вчера сипах в бяла слатина на лукойла догоре и после в търново около 200км на шела сипаха 2лв и казаха пълна е

та претиснява ме че като спра и се чува едно думкане или все едно нещо хлътва, не знам как да го опиша откъм бутилката, даже тая сутрин като спрях в закрития паркинг и на ниски клатеше оборотите на газ от 800 до 1100, смених на бензин и хоп катенето спря угасих - откъм багажника се чуваше тоя звук запалих включи на газ и пак се клатеха, те се клатят и после се спират все едно се изравнява някакво налягане.

и другото е че трудно паля сутрин - сигурно както каза адаша (николай) се записват някакви грешки - ще откача клемата за малко да видя дали няма да има подобрение
            Honda CB 500
            Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
            Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
            Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

1. Газстанциите работат при различни налягания, Шел на по-ниски и изключва по-рано пистолета /съвет карай с газ от шел и лукойл/
              2. Чукането вероятно е от поплавъка на сондата, като се клати течността и чука по стената на бутилката - доста коли правят така, тва е щото "майстора" е бил "калпак" и не е съобразил дължината на пръчката на поплавъка с диаметъра на бутилката -> не е проблем ма дразни /знам от опит/
              3. Клатене на оборотите...кога при студен или топъл ДВГ?
              4. Паленето трудно не е от грешки /вероятно/ по скоро някой си е "оставил ръцете" по твоята АГУ - толкова мога да кажа от разстояние...
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

клатенето е когато е топъл ДВГ и не се получава винаги, забелязах че е свързано с въпросния страннен шум които описах по горе.

инак че има нещо на АГУто има - ама трети път бях тая събота при маисторите и засега само върви добре и разхода е в норма, странностите си остават

да се надявам че времето ще ги излекува
                Honda CB 500

Comment

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar
                  клатенето е когато е топъл ДВГ и не се получава винаги, забелязах че е свързано с въпросния страннен шум които описах по горе.

инак че има нещо на АГУто има - ама трети път бях тая събота при маисторите и засега само върви добре и разхода е в норма, странностите си остават

да се надявам че времето ще ги излекува
                  И на мен взеха да ми се клатят оборотите отвреме на време като е топла и това само ако остана повече време на едно място, иначе на светофар не го прави На бензин е пушка
                  Alfa156 Against All

Comment

И на мен взеха да ми се клатят оборотите отвреме на време като е топла и това само ако остана повече време на едно място, иначе на светофар не го прави На бензин е пушка
                    Да бе за това бързо гниещите Вектрите 1,4 те изпреварват
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                      аз веднъж се пробвах с тунингована вектра на газ и не ме мина, даже беше доста изненадана - все пак беше инициатор на импровизираната гонка - не ми даде да го изпреваря
                      Honda CB 500

Comment

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar
                        аз веднъж се пробвах с тунингована вектра на газ и не ме мина, даже беше доста изненадана - все пак беше инициатор на импровизираната гонка - не ми даде да го изпреваря
                        С какъв мотор беше вектрата че не можа д аго изпревариш. Аз правих една гонка с една хонда 1,5 90 к.с. той твърдеше че се е гонил с същата като моята алфа и я бил изпреварил, разправям му аз че не може да буде а той ми вика ти знаеш ли как върви хондата. е ми дай да видим как върви първия път нещо не можах да уцеля втората като хората и през това време ме изравни но като захапа втора и го дръпнах а пък втория път първа 8000 втора 7800 и ония като видя колко изостана се отказа да гони нагоре.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

ъм не съм се изразил правилно:

зтачи тоя тип с вектрата 97-98 някъде по моя преценка (нямаше написано какъв двигател е беше с някакви споилери), та той си минава един жп прелез със 2кв в час да не си разтрие споилерите и аз реших да го изпреваря на прелеза - пътя беше две ленти в едната посока и две в другата.
                          В момента които реших да го изпреварвам вече минахме линията и тои даде газ, съответно и аз след това включих втора (на около 6000) и почнах да си търся бутона за газ да го превключа (все пак таман бях сложил газовото) междувременно бутнах трета на около 6000 и тоз вече беше отзад.

не ми даде да го изпреваря в смисъл нормално, наложи се да бъде неправилно изпреварването с несъобразена скорост
                          Honda CB 500

Comment

АААААА и аз викам нещо тука алфите се излагат а другия път превключи на 7000 да видиш какви ластици стават е не със всички коли де
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

1.4 а под капака 2.0 а аз на газ и то на 4500об/мин трябва да превкючвам щото забива муцуна как да не ме изпревари!?
                              Ти да не си с чип,че на 8000об/м превключваш .........!?
                              Наакахме темата - та сега какво стана с оборотите на ГАЗ - защо се клатят като е топла на място(не винаги) в движение няма проблем!?
                              Alfa156 Against All

Comment

1.4 а под капака 2.0 а аз на газ и то на 4500об/мин трябва да превкючвам щото забива муцуна как да не ме изпревари!?
                                Ти да не си с чип,че на 8000об/м превключваш .........!?
                                Наакахме темата - та сега какво стана с оборотите на ГАЗ - защо се клатят като е топла на място(не винаги) в движение няма проблем!?
                                За вектрата си разправял и в ддуги теми затова се пошегувах. А за прекъсвача на 8000 да имам ре-мап от Бобо
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X