Известие

Collapse
No announcement yet.

ПЛАСТМАСОВИ КОЛЕКТОРИ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колеги отново съм изненадан,объркан и същото време заинтересуван.днеска в спор с колеги относно агу на автомобили пълен инжекцион станах свидетел на нещо за което от много време се говори във форума.та за колегите и колите им,едната е форд ескорт1.6 16v 97г.с агу ЛАНДИ РЕНЦО с пвц колектори +ламда контрол без никакъв клапон срещу евентуален БУМ,от италия е вноса до сега без никакви детонации от 2004 г насам.другата кола е опел вектра 1.8 16v 98г.модел отново внос от италия с напълно обикновенно агу без ламда контрол и предпазни клапани,от 4,5 месеца и отново без никакви кихания.та се питам толкова ли са капризни тези алфи че искат толкова гъдели?

Comment

И мойта не беше гърмела много време. И в един светъл момент взе да гърми в следствие на неизправности. Сега пак не гърми . Това което се опитвам да кажа е, че ако колата е наред няма да гърми, но клапите са една добра застраховка, изискваща не особено големи инвестиции
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev
        И мойта не беше гърмела много време. И в един светъл момент взе да гърми в следствие на неизправности. Сега пак не гърми . Това което се опитвам да кажа е, че ако колата е наред няма да гърми, но клапите са една добра застраховка, изискваща не особено големи инвестиции
        колега Чимев отново се връщаме на темата че не колите гърмят а явно нас не ни се стреля с кинти за потдръжката на 1 от членовете на семейството си(димек колите)но се питам защо в италия ги монтират дори и без клапи а България дори и с клапи започват да те маниполират за г.и.

Comment

Виж сега колега, недей се замисля толкова на дълбоко кой къде какво слага. Да не мислиш, че в италия всички майстори са много добри . Пък може и да са измислили някакво решение, знам ли. Всеки си има лично виждане за това кое е най-правилно. Аз пък съм виждал и опели и какви ли не други с пластмасови колектори и с клапани. Та кой както може така си решава проблема. Ти май си изпаднал в големи терзания с тая газ
          166, 2.4 JTD'00

Comment

всички тези устроиства наречени клапи се монтират за да се разтовари налягането при евентуална детонация. Това в никакъв случай не означава че това е предпазител. Чета , че много колеги смятат клапите за защита а това не е така! Никой и никога не може да бъде сигурен в кой момент някой кабел, бобина,свещ и каквото и да е по запалването в някоя мъглива и влажна сутрин ще прекъсне. Детонацията е сигнал , че нещо не е наред. Това в никакъв случай не означава "Тя си гърми ама аз си я карам".
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Ок, уточнение - относителна защита (от личен опит ефикасна) срещу пукане на всмукателните тръби и евентуално на дебитомер . Никъде не откривам твърдение, че с клапаните колата може да си дава залпове и да си я караш без проблеми
              166, 2.4 JTD'00

Comment

явно неме разбрахте казах че не нтрябва 1во да говорим че непременно трябва за мотор след 97ма година газов инжекцион защото при 1 нередна свещ бубина която я има т.спарка и г.и.ще е същия парцал като обикновенното агу,а относно терзанията не съм просто съм 1 обикновен човек както и повечето от вас купил кола и много други работи на кредит и си мисля за нещо по-приемливо като разход,това е

Comment

прав си за разходите , също така и за това , че "братята" италианци правят масово коли с пластмасови колектори с обикновенни системи. Това зи е въпрос на личен избор. Факт обаче е ,че съм виждал блокирал двигател от парчета плаестмаса.И тогава щетите са доста големи.....иначе има измислени доста защити във вид на клапи които помагат , така ,че нещата опират наистина само до личен избор.
                  Автогаз сервиз-

Comment

А може ли за кола с пластмасови колектори да се излеят метални?
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                      доколкото знам за някои коли продават но трябва да питаш за конкретния модел дали има
                      Honda CB 500
                      Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
                      Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
                      Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

да се излеят звучи малко налудничево но да се сменят с метални да

Comment

сменял съм на 155 защото има и от двата вида, но за други не знам.
                          Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от galinves71
                            Е какво му е налудничавото? Леяра прави форма по пластмасовия колектор и после отлива метален. Въпросът е само колко ще струва и дали се изплаща..
                            Lexus IS200

Comment

Колектори!

[quote=Mind_Control]
                              Първоначално публикувано от galinves71
                              Първоначално публикувано от "Mind_Control":2bznqgav
                              Е какво му е налудничавото? Леяра прави форма по пластмасовия колектор и после отлива метален. Въпросът е само колко ще струва и дали се изплаща..[/quote:2bznqgav]
                              Колега не се занимавай с глупости !
                              Отливането на колекторните тръби не е никак проста работа! Защото освен външната конфигурация /за която е небходим модел/, ще е необходимо и модел за "сърца", които оформят и вътрешните обтекаеми повърхнини! Дебелината на стените е малка и с метода на гравитационно леене в пясъчна форма никой леяр на Ал. сплави няма да ти изпълни формата! Това е обект на леене под налягане в метални форми /кокили/ и се лее на специализирани пресгуси!
                              По добре си намери тръби от някоя морга!
                              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

апсолютно съм съгласен с JORDI. това е едно много трудоемко упражнение, с не много ясен край. дори смяната на същите колектори/ако ги намериш/ обикновенно излиза около 200лв. И като се замислиш: дали не си заслужава да посъбереш някои лев и да си монтираш нещо като хората.
                                Автогаз сервиз-

Comment

Working...
                                X