Известие

Collapse
No announcement yet.

мога да помогна на някой от вас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от robygas
    Г.И. star gas ,bygas, stefaneli, slyingekt. С конвенционалните Star gas и lovato

Така......колата ми е VW Polo 1,6i, 55kW (надявам се че нямаш нищо против че в този форум питам) сложиха ми газов инжекцион(петък) на Stefaneli. След монтажа имах проблеми: по светофарите, колата се давеше или направо гаснеше (предположих че са свещите, понеже знаех, че са свършили - смених ги, нямаше ефект)....Забравих да кажа че като вървене си върви колата, няма значение на газ ли съм или на бензин.......В понеделник я закарах на майсторите да я видят, на газовия анализатор си излиза всичко наред. Огледаха дистрибуторната капачка и ми препоръчаха да я сменя, че и тя си беше заминала, ОК, смених я, ефекта беше лек, сега не на всеки светофар се давеше и гаснеше. Върнах се в сервиза, закачиха лаптопа на газовия комп. и предположиха че имам дефектирали инжектори, смениха ги, нямаше ефект, същите номера. Дори с едното момче правихме заедно тестовете, за да види точно какво прави, в движение прави някакви настройки, но нещата не се промениха.

Comment

това в София ли се случва?
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

МПХ имат ли тия полота, щом само на светофарите гасне, мисля че то не излиза на диагностика и г. анализатор
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от robygas
          това в София ли се случва?
          ДА

Comment

Първоначално публикувано от mim
            МПХ имат ли тия полота, щом само на светофарите гасне, мисля че то не излиза на диагностика и г. анализатор

незнам за какво питаш

Comment

моторче празен ход (МПХ)
              него проверявал ли си го
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Имам въпрос към Робигаз - докато съм на бензин ми изтича газ и колата се дави при палене, и изфорсирване в ниските обороти - като източа газта и проблема изчезва, иначе на газ е перфектна......на какво се дължи това и как се лекува - искам да знам преди да се натреса на газаджията си......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

На колегата с Полото само ще кажа ако може да мине през сервиза от понеделник натам. Ако с проблема са се борили колегите в кв.Бъкстон може би колата найстина има някакъв проблем. Ако не са те- тогава мини или ми се обади. Тел. ми го има в раздел "Общ технически- автосервизи"
                  Автогаз сервиз-

Comment

"Ферарист"- извинявай ама след снощната буря единия ми компютър почина от насилствена смърт, и чак сега се докопвам до друг. Само кажи каква е уредбата защото не помня всички колеги кой -какво има и кара.
                    Изобщо моля всички : - Като питате нещо, пишете каква е колата и уредбата като марка!
                    Автогаз сервиз-

Comment

Мда, сори - БСМ - Бардолини.....156 2.0 ТС....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Да ти кажа чесно не съм фен на марката , но това няма нищо общо. Направи елементарен тест: Запали на бензин и като почне да преде ,както казваш на 2 горива , стискай маркучетата м-у газовата рейка и щуцерите в колекторите едно по едно , с клещи , така че да видиш дали изчиства работата си мотора. Така ще провериш дали не пропуска някоя газова дюза.
                        Автогаз сервиз-

Comment

Имах впредвид че как се лекува това като цяло - аз вече съм убеден че колата пуска и газ по време на бензин, просто искам да знам от какво се причинява това, и как се оправя......
                          Като цяло проблема беше следния - студена при палене колага започваше да играе между 900 и 500 об все едно всеки момент ще изгасне, имаше детонации в входящите колектори, и след около 10 сек нормализираше на 1200 об, но пък не щеше да се форсира и не поемаше над 2-3-4 обм - тотално давене, докато не загрееше - на газ върви перфектно след това, както и на бенз или поне не виждам разлика - вчера изгочих цялата газ, отвих маркуча от бутилката към изпарителя и студена колата запали като часовник, поема оборотите нормално, никакво прекъсване и т.н.....
                          http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=23252
                          Тук съм описал сагата....

Comment

И моята понякога прави същите номера при палене. Просто карам няколко часа на бензин и няма грижи. (Това е по съвет на Бобо). Аз не виждам логика да пуска газ само докато загрее, а после да не прави проблеми. Сега като я напълниш с газ ще си покаже, но вероятно ще си запали пак нормално. ЦФ 3 ли ти е мтотора?!
                            2014: Deutschland über alles

Comment

ЦФ2 е - може би като е загряла и успява да изгори качествено газта и затова на бензин не се усеща така осезаемо......а студена не ще.....ще пробвам и да изключа автоматичното включване на газта, в смисъл че да не си преминава на газ на 30 градуса, а само когато натисна бутона......предполагам че това се контролира от някой клапан дето изпуска....

Comment

Първоначално публикувано от mim
                                моторче празен ход (МПХ)
                                него проверявал ли си го

има, не съм го проверявал, в понеделник след диагнозата ще го направя Благодаря все пак

Comment

Working...
                                X