Известие

Collapse
No announcement yet.

ГАЗ и скорост 160+ км./ч.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ГАЗ и скорост 160+ км./ч.

Въпросът ми е към съфорумниците, които се занимават професионално с АГУ и, или имат преки впечатления по темата. Колата ми се държи мн добре при 140-180 км.ч. Мисля, че това е оптималната скорост за тази кола. Питането е дали има някакъв проблем за двигателя при каране на газ с такава скорост и при съотвените обороти. Според Бобо, при 160 км./ч. на газ не се знаело какво става с двг. Този коментар беше по повод на това, че преди ми даваше грешки на извънградско. Сега не дава грешки, но има ли проблем за двигателя?! Иначе самият двг е на 84к км., с нормален разход на масло и доста тих дори над 5000 рпм., но може ли газта да ми съсипе колата?!?! Говоря за продължително каране по магистрала.
    2014: Deutschland über alles

Карай си спокойно колега! Няма страшно.....моята ако може да говори Качествено масло и стъпка на педала.....все пак е Алфа!
    Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
    Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
    Alfa 166 2.4 JTD 2003г.

Comment

Първоначално публикувано от manolito
      Карай си спокойно колега! Няма страшно.....моята ако може да говори Качествено масло и стъпка на педала.....все пак е Алфа!
      Абсолютно вярно!
      sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Газ, бензин същата работа. Като си е в ред мазилната система няма проблеми. Проблема с високите скорости по-скоро е в самите Алфи и скоростните им кутии, Мондеото ми при 200км няма 5000об
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Твоето Мондео е най-добрия автомобил. Това вече всички го знаем. Само се чудя защо си се набутал с Алфата при положение, че имаш най-прекрасния автомобил?!
          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Като цяло не трябва да имаш проблеми стига да не се получава обедняване на сместа при тези скорости и обороти защото тогава наистина не се знае нкакво ще стане с двигателя ако е така може да почват детонации които влияят доста зле на двигателя и така двигателя се съсипва много бързо. Мисля че една от типичните повреди от каране с по обеднени смеси от колкото трябва е дупка в буталото.
            Това е при положение че сместа ти с обеднява много ама и идея си нямам как ти е настроен компа на газовото.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от nicks1
              Твоето Мондео е най-добрия автомобил. Това вече всички го знаем. Само се чудя защо си се набутал с Алфата при положение, че имаш най-прекрасния автомобил?!
              205км/ч на газ и още може

Comment

Не зная как е настроен ГИ, но беше доста трудно да го направят така, че да не дава грешки. Ако сместа е прекалено бедна не трябва ли да даде грешка? Както когато налягането на маслото намалее - гаси двг., за да го предпази. Детонации не се усещат въобще, даже на магистрала се държи като на бензин. Не се усеща разлика, докато при ускорение от място разликата е голяма в полза на бензина. Диагностиката може ли да хване каква е сместа при около 5000 рпм.?

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
                  Не зная как е настроен ГИ, но беше доста трудно да го направят така, че да не дава грешки. Ако сместа е прекалено бедна не трябва ли да даде грешка? Както когато налягането на маслото намалее - гаси двг., за да го предпази. Детонации не се усещат въобще, даже на магистрала се държи като на бензин. Не се усеща разлика, докато при ускорение от място разликата е голяма в полза на бензина. Диагностиката може ли да хване каква е сместа при около 5000 рпм.?
                  аз съм с обикновенно агу и е вече 6.

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
                    Ти не можеш да ги чуеш детонациите защото компа има датчик който ги усеща и връща аванса но ако е бедна сместа въпреки че е върнат аванса ще се получават пак детонации. А дали сместа е бедна или богата може да се разбера само на ход като караш с 5000оборота и да се гледа евентуало паказанието на ламбдата , но чесно да ти кажа не съм много на ясно дали твоята ГИ взима сигнал от сондата и как вопще се управлява
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Мисля, че взима инфо от ламбда сондите, но не знам дали от всички, защото те в сервиза бяха убедени, че колата е с 2 сонди, а тя е с 3. Ще отида на диагностика и в друг сервиз да погледнат сместа. Виждал съм двг с дупка в буталото. Грозна картина.

Comment

Да знаеш че сместа за да е коректно измерването трябва да е под натоварване тоест в движение с високи обороти ако го замерят на място изобщо няма да е коректна информациата понеже двигателя не е под товар а на празен ход. Но все пак в програмата на компа на газовото за заложени някакви стойности на ламбдата който трябва да се поддържат
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от nicks1
                          Не съм казал че е по-добър автомобил ама то комплексите са голяма работа. Алфата ме кефи но скоростите и ме дразнят! По-добър автомобил е от Мондео, както има по-добри коли от 166 Уточнявам 166 е по-добър от Мондео, 145-6 са ниски класове коли
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Проблеми може да очакваш с клапани и легла. Бедната смес ускорява процеса!

Comment

Здравейте колеги!
                              Няма никакъв проблем алфичката да вдигне 160 на газ!!Поне при моята е така при перфектна центровка и...здрав колектор
                              КАто стана дума да знаете откъде да си намеря алуминиев колектор за 1.7TS 115-1995
                              0877254877
                              Renault 5 1.0-45ps-1985
                              Opel Corsa 1.6-105ps-1990
                              Renault 19 1.8 -90ps-1992
                              Lancia Dedra 1.8i.e-105ps-19994
                              Lancia Cappa 2.0 20V -155ps-1996
                              Opel Omega 2.0 16V- 115 ps-1995
                              Lancia Dedra Combi 1.8 -105ps-1995
                              Alfa 155 1.7 TS-115ps-1995 настояща

Comment

Working...
                              X